Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    02. Lipanj 2025. 14:06

Drage moje dobre i brižne ljetnice, mislim na vas i par puta sam se pokušala javiti ali bi uvijek nešto uletilo. I sad sam istipkala mali roman i sve mi se izbrisalo 🙈😅🥲.

Jako me emocionalno taklo što vidim da ste neke od danas ušle u termin i čestitam vam na tome, a pogotovo me dirnulo ovo 37+0, kad sam i ja rodila ❤️ dok sam vas čitala unazad, bas mi je bilo napeto, misleći jel se možda koja do sad u međuvremenu porodila 🤭

Ja sam danas tek došla k sebi kako se spada. Ne boli me više previše i moglo bi se reć da normalno funkcioniram. S bebama uživam na maksimalno, ne mogu ih prestati ljubiti i maziti, čas jednu čas drugu i nezamislivo mi je da imam dva mala kruščića na grudima. Svakako moram priznati da je iskustvo drugačije nego sa sinom, jer sam sa njim bila jako uplašena i u grču, pa ženice prvorotke, ako ikako možete opustite se, sve ćete uspjeti i sve će biti dobro. Neçete ništa krivo napraviti i samo uživajte u svojoj dječici kad stignu.

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

• Tinchilina
    02. Lipanj 2025. 14:06

Bebe su dobre, i stariji je stvarno dobar s obzirom na šok koji smo mu priredili 😅 jedino mi je jako teško naći vrijeme za odmor i san jer dok namiriš jednog i drugog prođe skoro pa taman tolko vremena kad sve kreće iznova. Nadam se da ću ipak uspjeti nekako preživjeti nadolazeçi period iako bi moglo biti jako teško, ponajprije zbog nespavanja. 

Ostala sam dužna Greti pisati kako je to kad se ide na dogovoreni carski. Ugl, ujutro te probude rano, ideš na ctg, pa klistir, pogledaju jel te treba obrijati i ideš se otuširati sa nekim njihovim sapunom i to je to. Čekaš da dođu po tebe, odvezu te u salu, dobiješ spinalnu, poslije kateter i kad ti sve utrne kreće operacija. Bebe su bile vani za čas, a šivanje onda poslije traje još 20 min? Po mojoj procjeni. Najgore od svega mi je bilo nakon operacije na intenzivnoj, dobile smo sve vrečicu 
    dripa da se pokrenu kontrakcije maternice jer bi navodno mogle iskrvariti bez toga. E to je bolilo jako kad je spinalna popustila, a trajlo je još par sati nakon toga. Al nudila se svakakva droga, jednoj curi su čak dali i morfij jer joj ništa nije pomagalo, al njoj je maternica pukla prije carskog, pa to nije baš ista stvar. Cimericu do mene, nije baš nešto posebno bolilo, tako da je i to individualno.

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

• Tinchilina
    02. Lipanj 2025. 14:07

Išli smo u petak doma, treći dan i jako sam sretna zbog toga. Nije bilo u planu, ali kako im se dan ranije rodilo oko 20 beba počeli su pucat po šavovima i drugi dan su nas sve istjerali koji smo bili iole kandidati 😅

Nadam se da sam sve pokrila, čitala sam zadnjih 10ak stranica na brzinu, uhvatila sam neke situacije sa porodima i iskustvima i moram se složiti da je to jefnostavno kao kinder jaje, ne možeš znati što çeš dobiti. I evo, čini se da nisam dobila ni jednu striju, mazala sam se 1 dnevno sa biobaza mama, al mislim da je to do grnetike, a ne kreme. Jučer sam se vagala, imam 3 kg više negi kad sam zatrudnila.

Btw, ne mogu vjerovat da sam se još prije tjedan dana kotrljala ko bačvica, nepojmljivo mi je to sad, a pogotovo kad ih vidim, još sitnije nego kad sam rodila, jer još nisu vratili porođajnu težinu, kako su stali zaboga unutra 🤭❤️

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

Elza
    02. Lipanj 2025. 14:07

LuI

Megyca,sretno, sigurno si jako uzbuđena 😊
    Čaj od lista maline- namjeravateli piti i od kad? Ja sam pila prvi put, no uopće se ne mogu sjetiti od kad, na internetu nalazim svakakve informacije vezano za to od kad početi piti i količinu

U prvoj trudnoći sam pila od 36 tjedna, u 38 tjednu pukao vodenjak, porod trajao 5 sati, trudovi su bili super. Sada nažalost ne pijem jer ne želim požurivati stvari u slučaju da smo još na zadak.
    Za količinu se ne sjećam nažalost.

• Tinchilina
    02. Lipanj 2025. 14:09

Ajme Megyca baš mi je drago da se kod tebe pokrenuli prirodno. Kako se osjećaš? Znam da ti je već jako teško i želim ti svu sreću, da uz što manje muke budeš sa svojim curicama ❤️❤️

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

• mommy735
    02. Lipanj 2025. 14:15

LuI

Megyca,sretno, sigurno si jako uzbuđena 😊
    Čaj od lista maline- namjeravateli piti i od kad? Ja sam pila prvi put, no uopće se ne mogu sjetiti od kad, na internetu nalazim svakakve informacije vezano za to od kad početi piti i količinu

Pijem tinkturu maline od 36tt, a hoce li biti kakvih benefita, vidjet cemo 🫢

30.9. +
    30.11. Panorama 🩷

• Bananica80
    02. Lipanj 2025. 15:31

Jel medju vama bilo trudnica koje su spominjale da ce uzesti cjepivo protiv RSV (Abrasyvo)? Zanima me jeste se cijepile i u kojem tjednu? I jel vas cijepila opca praksa ili ginekolog

3/2024 💙

• LuI
    02. Lipanj 2025. 16:33

Tinchilina, baš mi je dirljiv tvoj post 🥰sve najbolje želim tebi i suprugu i sinu i mališanima ❤️hvala vam cure za iskustva za čaj lista maline, krećem onda i ja tako piti od 36. tjedna kao i vi 😊

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

AnnieP
    02. Lipanj 2025. 16:38

Megyca

Cure cestitam na dobrim pregledima 🥰
    Greta ako te tjesi ja sam ti rodena na zadak tj carskim i nikad nikakvih problema nije bilo i imam duge vitke noge😃

Curke meni je jucer ispao sluzni cep🥳 sad sam bila na pregledu i ako do srijede ne rodim ici cu na ctg u bolnicu pa cemo viditi dalje

Držimo fige da nešto krene.
    Meni je u prvoj trudnoći ispao sluzni čep i nakon 2 sata sam dobila nepravilne trudove koji su na kraju bili pravi i jedini koje sam imala. 😄
    Kod svakoga je baš drugačije, šetaj, možda krene.
    Pišem te onda za srijedu za pregled?

🩷 7/2022

AnnieP
    02. Lipanj 2025. 16:40

Tinchilina uživaj sa svojom dječicom, nadam se da ćete što prije ući u svoju rutinu, da će biti vremena i za odmor za tebe. 😊♥️

🩷 7/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.