Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    03. Lipanj 2025. 07:08

Cordisoo meni je preporuka bila za hripavac cjepivo pa sam dosta proucavala i raspitivala se. Recimo po EU puno zemalja ima u standardnoj proceduri cijepljenje trudnica za hripavac, tetanus, RSV. Meni starija nije nikad imala RVS, ali i o tome sam razmišljala za cijepljenje, ali sam u nekoliko istraživanja naišla na podatak da trudnice koje su primile RVS cjepivo su imale češće porod prije 37 tt. Pa nisam više ni razmatrala ga. Al koliko se sjećam to se treba primiti prije 32 tt da se stignu razviti antitijela. A i na taj način beba je zasticena svega 3-4 mjeseca. Kod hripavac nema tog utjecaja na prijevremeni porod, a i ima smisla zaštiti bebu dok ne stekne vlasta antitijela od cjepiva koja primi sa 3 mj. 

Pupak je meni izašao jako rano, u prvoj trudnoći nije uopće i gin mi je rekla da je to najvjerojatnije pupčana kila. Nekad se povuče nekoliko tjedana nakon poroda, a ako ostane da se može operativno vratiti. Nije opasnosti od dijastaze, niti može utjecati loše na bilo što tokom ili poslije trudnoce, već samo vizualno. Doduše meni je koza na tom dijelu jako osjetljiva i neke dane mi bude ko oguljena od odjece. Meni se recimo to pojavilo nakon napadaja kašlja što sam imala u početku trudnoće, ali da može biti od nepravilnog ustajanja, sjedenja, napinjanja na WC-u, pritiska bebe sa recimo ramenom, kukom isl. 🤷 Mislim da ti to nije povezano sa strijama. 

Nego jel ima koja dobru preporuku za neku kremu za hemoroide? Meni se pak oni zadnji dana pojavili. 

AnnieP
    03. Lipanj 2025. 07:24

Pregledi🤰🏼
    .
    03.06. - Piamia, Tonkica1509, AnnieP, Teich14
    04.06.- ddm2463, Cordisoo,Maslačak_13, Elza, Keksolina, Megyca
    05.06. - Nella2909, Danos, MariaI, PrvaBebica
    06.06.- Petrucika, Mommy735
    09.06. - moonchild, Mom_stera, Greta10
    10.06. - Shoko, _spring_, TejaT
    11.06. - Mrss26, Petra_aaa
    12.06. - Lolola13
    13.06. - Zrinkolina, Pukica
    16.06. - Pixi
    18.06. - Emma05, Maria31
    23.06. - Katrin
    25.06. - AnnaR
    27.06. - Sabrina86
    .
    Popis stvari za bebu: 285
    Popis stvari za rodilište:  293
    .
    Piamia, Tonkica1509 i Teich14 sretno nam danas na pregledu. 😊
    .
    Sad imamo često preglede pa nadam se da sam sve pohvatala, ako netko još zna datum pregleda slobodno neka piše. 
    .
    Veselimo se novim bebicama, vjerujem da će ovaj tjedan bar jedna doći. 🥰😊

🩷 7/2022

• LuI
    03. Lipanj 2025. 07:41

Cordisoo, meni ti je pupak ispao i u prvoj trudnoći i sada, nema nikakve veze sa strijama jer ih ja nisam dobila. Također nisam imala ni dijastazu. Odmah čim sam rodila mi se pupak vratio na mjesto kako je bilo i prije

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

• ZagiUSplitu
    03. Lipanj 2025. 07:48

Pozdrav svima, prvi put koristim neki forum 👀
    pa dok se uhodam😁
    termin mi je 4.8. , rodit cu u Splitu ali zbog kičme se nadam rjesiti dogovoreni carski.

• cordis00
    03. Lipanj 2025. 08:05

Grizli Da, ja sam isto naisla na info za prijevremeni porod ubrzo nakon primitka RSV cjepiva pa sam odustala na kraju. Iako sam pitala nekoliko pedijatara i oni su u nacelu bili za cijepljenje, iako nisu bili previse upuceni u to i navodno ga je i teze za nabaviti. A hospitaliziraju se vecinom manji od 6 mj, mali ce bit veci tj na zimu ce bas u tom periodu kad rsv krene proc 6 mj pa se nekako nadam izbjeci ga povlacenjem curka iz vrtica. Iako je i starija prestala ic u jaslice tad kad su ga skupile, znaci negdje vani di smo bile, al sta je tu je.
    Hvala za pupak😀. Meni se nije skroz izravnao, na to sam mislila, nije onako izbocena kvrga, al nije ni put unutra kako je prije bio. Sad ne znam jel to jer mi je treca trudnoca pa veci trbuh ili stvarno dijastaza veca pa mi se organi guraju put van. Bas me to pocelo opterecivati, ovu noc sam sanjala da sam rodila prijevremeno, u autu na putu za rodiliste🙈.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• greta10
    03. Lipanj 2025. 08:17

Za rsv ja sam odustala jer me nitko nije htio cijepiti, ni opca praksa ni ginekolog, odnosno ginekolog je trazio potvrdu od gonekologa iz bolnice napismeno, napismeno ne daju nista tak da sam odustala na kraju. Starija mi je imala rsv i bile smo u bolnici tjedan dana. 
    Za pupak izbocio mi se gornji dio, u prvoj se cijeli izbocio i vratio brzo nakon poroda, isto nisam imala ni strije ni dijastazu a strije nemam ni sad. 
    Hvala cure na iskustvima zadak, ma ne znam, mozda sam zabrijala na te nogice, uglavnom danas mi je vec malo bolje kad sam probavila - iako sam odmah ujutro provjeravala di je glava jer sam dobila udarce po rebrima. Glava postojano gore😅. 

Curica 6/23 🩷

Boogie
    03. Lipanj 2025. 10:23

greta10 oprosti, ne mogu se sad točno sjetiti, ali jesi ti išla na konzultacije za vaginalni porod na zadak? Znam da na Merkuru ima doktora koji to još znaju, moja strina je vaginalno rodila sestričnu na zadak, ali ne znam u kojoj bolnici, trebala bih pitati. Istina, bilo je to prije 20godina, ali svejedno, ne znam zašto se danas daje prednost operativnom zahvatu, a s druge strane kako čitam, dobiti epiduralnu u nekim rodilištima je ravno dobitku jackpota, nisu mi jasni ti prioriteti. Nije ni čudo što smo sve stiltane od poroda. 

I znam curu čiji se mali okrenuo pred sam porod naglavačke, ali je isto jadna stalno štrikala kak i kaj bude. 

Za pupak sam čitala, a i moja aplikacija mi je izbacila da je normalno da iskoči i da se vrati natrag, moj se evo poravnao, ne znam hoće li iskočiti, a za dijastazu vidim da ju imam sad u ovoj trudnoći i voljela bih otići na fizikalne poslije poroda da to nekako ustabilim jer to vuče za sobom druge probleme koje stvarno ne želim.

Kaj se cijepljenja tiče, ovog za hripavac, pitala sam i moj ginekolog je rekao da smatra da nema potrebe, što ste i same pisale, to su ljetne bebe i vjerojatno će nas zaobići u kritičnom periodu dok su tako malecki. 

Ovo za list maline, ja sam si isto pripremila čaj pa ću vidjeti, u prvoj trudnoći to ništa nisam koristila. Sad sam priredila i datulje pa ću i to krenuti s idućim tjednom. 

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab

Megyca
    03. Lipanj 2025. 11:27

Tinchilina jooj predivno je ovo citati, jos sam vise uzbudena kad citam tvoje iskustvo🥰 uzivaj sa bebicama

AnnieP a evo sve nesto pocne boliti pa nista, isla sam odmah tu vecer u setnju skoro 5 km ali opet nista 😂
    Cordis00 jooj meni ti je pupak iskocio vec tamo oko 20.tj ako ne i ranije, ali ne primjecujem nikakve probleme…

Cure koje su do sad radale, jeli stvarno vrijedi ono da se bebe primire prije poroda? Moje su od subote toootalno podivljale, pogotovo popodne i nocu, u jucer na pregledu je dr komentirao da su bas aktivne. Mislim aktivne su one jako cijelu trudnocu ali valjda sam ja ocekivala da ce se sad primiriti, evo mlate se i dok ovo tipkam 🙈 nadam se da ce se primiriti stvarno danas i da kroz dan dva napokon izadu 😃

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

petrucika
    03. Lipanj 2025. 11:36

Megyca

Tinchilinajooj predivno je ovo citati, jos sam vise uzbudena kad citam tvoje iskustvo🥰 uzivaj sa bebicama

AnniePa evo sve nesto pocne boliti pa nista, isla sam odmah tu vecer u setnju skoro 5 km ali opet nista 😂
    Cordis00jooj meni ti je pupak iskocio vec tamo oko 20.tj ako ne i ranije, ali ne primjecujem nikakve probleme…

Cure koje su do sad radale, jeli stvarno vrijedi ono da se bebe primire prije poroda? Moje su od subote toootalno podivljale, pogotovo popodne i nocu, u jucer na pregledu je dr komentirao da su bas aktivne. Mislim aktivne su one jako cijelu trudnocu ali valjda sam ja ocekivala da ce se sad primiriti, evo mlate se i dok ovo tipkam 🙈 nadam se da ce se primiriti stvarno danas i da kroz dan dva napokon izadu 😃

Pressslatko mi je ovo citat evo mlate se i dok ovo pisem!!! Jaooo predivne male bebice🩷🩷ja bi rec da ima nesto u tome gle u ovim tjednima je kao nekako sasvim ok da im se aktivnost smanji zbog prostora samog i ono sad su to vec prave bebe tako da i kad se rode nema tu neke aktivnisti po pitanju pokreta!! Aliii uvik ima iznimki pa su neke zivahnije ili jednostavno ostanu tako do kraja!! Moja cure je jakoo jakoo jila aktivna bas. Bass ali evo umirila se sad ja sam to pripisala tjednima i polako ide porod i kazu da se beba tad umiri!! Ona se javi kad jedem kad san aktivna onako protegne nekad ocito ju uvati pa se isprevrce i opet namisti i spava!! Individualno ali nista sto bi bilo znacajno!! Kod tebe je cep lagano krenija i ti je naznaka porod je blizu a kad?? Moze sutra moze za tj dana pravila nema!! Ti se opusti setaj to ti je ionako dobro!! I javi dojmove iz nase bo🤣puno srece tebi i curama🩷🩷

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Boogie
    03. Lipanj 2025. 12:43

Grizli meni je Hemerin dobar. I Hemeroprotect. 

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.