Hvala cure za iskustva i lijepe rijeci, bas puno znaci♥️
Elza drzim fige da se okrene🤞ja isto osjetim posvuda a u prosloj nisam. Ne mogu se nikako sjetit di sam osjecala stucanje onda, al sad nisko bas nisko i opet je stalno glava gore, tocno je mogu napipat iznad pupka ili oko pupka valjda kolko se rategne. A ti sigurno znas kolko sad analiziram svaki pokret i udarac di je🙈 Opce mi je glupo zalit se tu tolko ko da je ne znam kakav problem al eto glava svasta radi. Zato bas vam hvala na pozitivnim iskustvima.
Megyca sreeetno🎉🎉
Tincilina bas mi je drago da si se javila i da uzivas sa svojim smotuljcima i da je maleni dobro prihvatio bebice. Nadam se da ces se uspijet malo odmoriti kad ulovite ritam.
Curica 6/23 🩷
Evo i mene. Sljedeci pregled 9.6. Ctg uredan, i dalje zadak. Kaze dr na uzv sve uredno, mene brine da tako malo dobiva uvijek su mjere bile vece sad vec kaskaju posebno noge sto kaze da je za zadak normalno jer u tom polozaju nema mjesta al me brine kakve to posljedice moze ostavit na kukove i nogice za kasnije. Tolko sam vjezbica prosla sa prvom koja nije imala nikakav veliki problem da mi je evo vec sad muka.
Savjetovala bih ti da se ne opterećuješ s tim mjerama jer mislim da to nikada ne može biti 100% precizno. Cim doktor pomakne kursor milimetar lijevo ili desno odmah se mijenjaju i mjere. Svašta sam pročitala o teudnoći i nikad nisam vidjela nigdje da djeca na zadak imaju manje nogice ili da imaju posljedice…
Ja sam u iščekivanju pregleda u srijedu da vidim da li je još na zadak. Bila sam uvjerena zadnja 2 dana da se okrenula jer sam štucanje osjećala skroz nisko dolje. Ali danas opet osjećam tvrđu loptu pod rebrima, ne znam je li glava ili guza. I da se kojim slučajem sad okrenula kako spada ne znam koliko bi to bilo značajno pošto imam osjećaj da se stalno vrti po cijelom trbuhu.
Baš sam vas cure htjela pitati da li vi udarce osjećate uvijek na istom mjestu ili po cijelom trbuhu?
Osim toga, zadnja 2 dana me ulovila strašna lijenost, po cijele dane bi ležala i ne radila ništa, inače nisam takva…baš me to živcira…bude mi žao muža, od kućanskih poslova sve delegiram njemu, a ručkovi koje skuham su svi brzinski…
Udarce ja osjecam svuda po malo kako se vrpolji i miče al najvece izbocine imam gore lijevo jer tamo redovito ispruža noge. Tamo me redovno lupka. Guza joj je na desno a glava dolje.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Udarci ja nemam vise udarce to su istezanja i migoljenja nabijanja glavim doli sto mi stvara uzasan pritisak i bol stuca stalno i to je doli nisko a migolji se cila ovisi ako je glava onda je bas doli skrozz skrozz samo mi ko lopte iskacu kako se isteze ako su nige o da je gori oko rebara ali u ovim tjednima ti su bas istezanja i migoljenja cak je to i neugidnije nego udarac kad se onako posteno rastegne🤣🤣ali ima cec ritam i dosta se umirila to san kuzila to je valjda pred jraj bebe se bas umire i vise nemaju mista i onda to sve bas drugacije izgleda!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Greta moja prva beba je bila na zadak I to dosta rano se okrenuo tako i ostao do kraja. U Ri su pokušali vaginalni porod ali je na kraju porod završen carskim rezom. Nikakvih problema sa kukovima nije bilo, samo ona jedna redovna kontrola kukova. Još se stigne bebica do poroda okrenut.
Tinchilina uzivaj sa svojim mirišljavim smotuljcima, mislim da nema ljepšeg mirisa na svijetu od mirisa male bebe😊 nadam se da ćete uskoro uhvatiti svoj ritam da ti bude malo lakse
2016 💙J
16.10.2024. +
Cure cestitam na dobrim pregledima 🥰
Greta ako te tjesi ja sam ti rodena na zadak tj carskim i nikad nikakvih problema nije bilo i imam duge vitke noge😃
Curke meni je jucer ispao sluzni cep🥳 sad sam bila na pregledu i ako do srijede ne rodim ici cu na ctg u bolnicu pa cemo viditi dalje
Sretno ti, da uskoro uzivaš sa svojim princezama 😊
Tinchilina jako lijepo si opisala svoju dječicu. Drago mi je da ste već došli kući i da ste svi na okupu. 🥰 Vjerujem da je izazovno sa njih dvoje, još pogotovo uz velikog brata. Jeste uspjeli uspostaviti dojenje?
👩🏻🦰35, 👩🏻💻42
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
Tinchilina bas lijepo da uspijes uzivati, mazite se i pazite i drzim fige da uhvate neki ritam da se i ti uspijes odmoriti uz njih koliko je moguce. Jel blizanci spavaju u isto vrijeme, kako to funkcionira?
Megyca sretno ti! Javi se do srijede, evo i ti ces na kraju docekati 37tt❤️❤️.
Meni je prvi put ispao sluzni cep u komadu mozda 2 tj prije poroda. Drugi put je ispadao u komadicima kroz mozda tjedan-10 dana, al sam se i tih zadnjih tjedan dana i otvarala polako.
Uskoro stize jos bebica i sve vas je vise u termin uslo❤️😊
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Tinchilina bas mi je drago da si nam se javila i da uzivas u bebicama 🥰 Vjerujem da je iscrpljujuce, ali valjda onda mora biti i duplo nagradujuce na neki nacin 😁 Drzim fige da se brzo uhodate skroz i da dode laksi period 😊
.
Pokrete bebe osjetim i dolje i gore. Ali tocno kuzim da su gore nogice i s njima se vise isteze i gura nekako na rebra. A dole s rukicama zna lupnut i imat malo konkretnije i brze pokrete. Ali najvise se migolji i isteze, vjerujem da vise nema bas ni mjesta.
.
Tinkturu lista maline jos nisam pocela pit, malo me frka jer ne znam dal ce to dovest i do ranijeg poroda ili ce samo pomoc kod otvaranja kad porod krene. Ja ne bi bas puno prije termina rodila jer me jos cekaju neki radovi pa bi voljela da se to stigne dok sam u komadu 😆 Ali pocet cu pit sad nekad, i krenula sam jest datulje.
.
Megyca sad tebe znaci cekamo 😁 Sretno! 🥳🥳
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Greta10 moram priznat da moje dvije frendice su na zadak imale bebe i rodile na carski i ni jedna mi nije spominjala da je to utjecalo na nogice. Nadam se da ce se okrenuti ipak i da ce sve proc ok i bez terapija poslje ako i ostane na zadak.
Udarce ja osjećam svugdje i jakoo često i jake bas.
Tinchilina ☺️☺️ uživaj
Megyca sretno!
Malinu nisam pila u prvoj trudnoći, sad sam planirala ali kako je malac po zadnjem uzv vodoravno smješten onda cu vidjeti kako se i dal se bude okretao pa odluciti. Ako bude se okrenuo glavicom dole onda bi mozda oko 37 tt počela piti.
Neka cura je pitala za cjepivo. Ja sam se cjepila ali protiv hripavca prema preporuci gin. Ima opcija i protiv RVS al kod nas to bas nije nešto u praksi kao ni ovo za hripavac. Za cijepljenje se javljaš tamo di se rade zavodu za javno zdravstvo odnosno tamo gdje se rade i sanitarne.
Ja sam pitala za RSV jer je moja druga imala bas 5 mj tu zimu kad ga je skupila i bile smo tjedan dana u bolnici. I imale su cure opet ove god al blaze. Hara vrticima i to je to.
Naisla sam na info da je navodno sigurno, al kod nas je tek relativno nedavno doslo i odlucila sam se ipak ne cijepiti, radije cu ih povuc iz vrtica za zimu.
Pupak jel se kome jos izbocio i kad? Moj jos nije, al ide prema tome, malo mu fali, kroz 2 tj vjerujem da hoce. Bas me to smeta, ne znam do cega je to, jel veca dijastaza (treca trudnoca) il sta? Nisam imala prve dvije trudnoce. Jel to znaci da ce mi se uskoro i strije pojaviti? Ili ogromna dijastaza😪😪.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ja sam pitala za RSV jer je moja druga imala bas 5 mj tu zimu kad ga je skupila i bile smo tjedan dana u bolnici. I imale su cure opet ove god al blaze. Hara vrticima i to je to.
Naisla sam na info da je navodno sigurno, al kod nas je tek relativno nedavno doslo i odlucila sam se ipak ne cijepiti, radije cu ih povuc iz vrtica za zimu.
Pupak jel se kome jos izbocio i kad? Moj jos nije, al ide prema tome, malo mu fali, kroz 2 tj vjerujem da hoce. Bas me to smeta, ne znam do cega je to, jel veca dijastaza (treca trudnoca) il sta? Nisam imala prve dvije trudnoce. Jel to znaci da ce mi se uskoro i strije pojaviti? Ili ogromna dijastaza😪😪.
Ja nikad nisan imala izbocen pupak pa ni sad nezz o cemu uopce to ovisi?? Moj se samo izravna ono nestane ga ravan !!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji