Citirala sam tvoj post, pa mi je rekao da je kometar pre dugačak. Pa sam brisala i uspjela.poslat samo kraj svog posta. Evo šaljem ponovno.
"Ovo je strašno za čitati, zvuči ko neka poluamaterska ustanova, a ne javna državna bolnica. Baš tužno i jadno. Pogotovo mi je grozno jer sam prošla.kroz jako slično iskustvo, što se tiče simptoma. Al se nisam ni u jednom trenu osjećala napušteno i loše zbrinuto. Ono što je mene tad brinulo je što sam bila na cordipinu 6 dana, a na internetu sam čitala da se smije uzimati samo 48 h i služi isključivo da se trudnici na kratko zaustave trudovi s nekim razlogom, u smislu da se uspiju dobiti obe inekcije za razvoj pluća ili da se trudnicu stigne prebaciti u bolnicu sa neonatalnom skrbi itd. Jer ima dosta nuspojava i za bebu i za mamu. Al kasnije sam čitala po mamećim grupama, da su ga žene pile šakom i kapom, mjesecima doma bez liječničkog nadzora itd. Plus propisao mi ga je doktor u kojeg imam ful povjerenje pa sam odlučila vjerovati im da je to najbolje za nas u toj situaciji. Evo, meni su trudovi stali uz cordipin i nevjerojatna mi je ta ekipa iz te tvoje bolnice. Pa kaj se ne bi oni trebali konzultirat i međusobno itd oko takvih odluka i to. Evo baš sam u šoku. Ko scenarij iz serije "Naša mala klinika".
Ja bih također na tvom mjestu raznišljala o promjenu bolnice, ako bi bila u mogućnosti. U svakom slučaju najveća sreća je da ste ušli u 35 tt i da su cure već zrele i velike ❤️
Želim ti da čim prije zaboraviš na ovo iskustvo i da ti buduće bude što ugodnije i normalnije 🫂
💙 5/2023
Megyca pa to je grozno sto pises, evo ja sam se nazivcirala samo od citanja!! Kakav im je to pristup, pa kao da eksperimente rade na tebi i bebama a ne da si tamo da ti pomognu i to im se jos prepustis s punim povjerenjem! Grozni su 🤮 Ma sve skupa sto si napisala, evo ne znam koji dio mi je gori, nimalo ljudskosti nema u njima! Ako ti je opcija mozda da odes na porod u drugu bolnicu, cisto radi sebe da se ne stresiras jos dal ce ti ista ekipa biti.... evo nemam rijeci, bas prestrasno
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Draga Megyca žao mi je zbog tvog lošeg iskustva. Ni jedna ovo ne zasluzuje, a pogotovo ne trudnica koja se brine za dva mala života. Ovo ne da nije profesionalni rad, nije ni ljudski, bez imalo obzira prema tebi.
Bitno da ste dobro i da si ušla u 35.tj.
Slažem se s tobom za promjenu bolnice, barem ćeš psihički biti mirnija. Ovo mjesto i služi da jedna drugoj budemo potpora i da si nekako olakšamo sve što prolazimo ❤️
Ostale cure, čestitam na dobrom pregledu 😊
👩🏻🦰35, 👩🏻💻42
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
Pregledi 🤰🏼
.
22.05. - LuI, Greta10, Tinchilina, TejaT
23.05. - Pukica
24.05. - MariaI
26.05. - Katrin, AnnaR, Elza, TejaT, Mommy735
27.05. - Ana0310, Tonkica1509
28.05. - Maria31, Emi25, Danos, Petrucika
29.05. - Sabrina86, Emma05, Lolola13,AnnieP
02.06. -Pixi
03.06. - Piamia
04.06.- ddm2463, Cordisoo,Maslačak_13
05.06. - Nella2909
09.06. - moonchild, Mom_stera
10.06. - Shoko, _spring_
11.06. - Mrss26, Petra_aaa
13.06. - Zrinkolina
.
Popis stvari za bebu: 285
Popis stvari za rodilište: 293
.
LuI, Greta10, Tinchilina i TejaT sretno danas na pregledu. 😊
.
Leptirica_, Matke, Any13 i Milica24 nam se nisu baš jako dugo javile, nadam se da su dobro sve. ♥️♥️
.
Pandora4 i Ania nadam se da su vaši pregledi prošli dobro. 😊
.
Megyca, Melody, Škorpija i Keksolina da li znate datume idućih pregleda? 😊😊
🩷 7/2022
Cure sretno na pregledima!!! Ja sam budna uz kavucu pa cu lagano generalka po kuci to sam kao krenula jos neki dan pa idem lagano svaki dan po malo!! Ja sam se bas aktivirala bas curama pisem na fb ja koja sam jedva migla ista i ugl lezala evo sad na kraju san postala jako jako aktivna svaki dan san negdi stalno cistim pere pa i nisam stvari i jucer san auto cak vozila nakon mj dana!! Osjecam se bas u naketu energije i mogu ono kad osjetim legnem odmorim oa opet!! Tako da sam se bas aktivirala a nedavno san rekla koliko san aktuvna ja kad krene ja bi trebala za pola sata rodit ali mislim da to kod mene nece tako ni ovaj puta ja na termin i priko budem uvik beton doli!! Daba mi bude i skakanje i sve zivo kad krene samo krene!!! Eto ja se raspricala!!!😜
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cure sa gestacijskim, jel znate kolike vrijednosti secera su prihvatljive sat nakon jela i dva sata nakon? Imam aparatic pa da se znam provjeravat
3/2024 💙
Cure sa gestacijskim, jel znate kolike vrijednosti secera su prihvatljive sat nakon jela i dva sata nakon? Imam aparatic pa da se znam provjeravat
Nakon 1h - manji od 7.8
Nakon 2h - manji od 6.7
Cure javite kako je prosao pregled. Jel koja krenila na Merkur mozda?
Muka mi je kad se sjetim tih guzvi i cekanja.
Petrucika ocito te hvata nesting😁😁. Neka samo ti to sreduj, ja po sebi znam ako zalegnem gotova sam! Jucer me nesto tlak zezao il je ova promjena vremena, ma za nista, lezala pola dana i jos me isijas uhvatio navecer.
Danas radim guk profile, a imala sam jos depilaciju pa sam se odlucila malo po gradu prosetat; jutros sredivala cipele nagomilane; popodne cu spremiste i odma sam bolje i nista me ne boli!
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Hvala na informaciji, i ja sam rh negativna i sada u 27om tj sam vadila ona antitijela piše da je negativno i nešto sa 32 tj da moram raditi. Nije mi nitko ni spomenuo nikakvu inekciju, niti se meni čini da to moju gin išta zabrinjava.. prva mi je trudnoća pa mozda zato 😨
Možeš li objasnit za šta točno sluzi ta inekcija 😬
Ta injekcija sadrži gotova antitijela za protein koji se nalazi u Rh+ krvi da ti ne bi krenula proizvoditi antitijela ako dođe do miješanja tvoje i bebine krvi (zato što tvoja antitijela mogu raditi probleme u sljedećim trudnoćama, a ova iz injekcije samo propadnu kroz par mjeseci).
U Hr se to daje samo na porodu, u slučaju pobačaja i kod nekih invazivnih pretraga (npr. amniocenteze) gdje se pretpostavlja da može doći do miješanja tvoje i bebine krvi. U većini zapadnih zemalja se dodatno daje preventivna injekcija oko 28tt (iako sam ja primila sa skoro 31tt, rekli su da to nije problem). Kod nas je takva praksa zato što su prilično male šanse da dođe do te senzibilizacije (stvaranja antitijela) bez gore navedenih pretraga (navodno oko 1%). Ja sam se htjela osigurati od tog scenarija.
Tako da, nisi ništa propustila, sve radiš po Hr protokolima, ovo što sam ja tražila je bilo dodatno i zato i jesam naišla na taj otpor sustava…
Ok onda sam mirna hvala ti na odgovoru tek sam sad vidjela ❤️
01.12. +
AnnieP stvarno brines za sve nas 🌸
Ja se isto cesto sjetim Leptirice, nadam se da je dobro, ona a i druge cure koje nam se nisu duze javile.
Evo ja danas saznala za iduci pregled, 28.5. mi je, vidim da nas je dosta taj dan
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
Sortiraj odgovore
Najstariji