Megyca, drago mi je da ste dobro! Žao mi je da se u takvim situacijama koje su stresne već same po sebi, mora doživjeti i dodatan stres zbog pristupa i atmosfere, a tako malo je potrebno za nekome pružiti razumijevanje i ljudskost…
.
Emma, možda se nije zabila, možda si se samo ogrebala…
.
Moj idući pregled je 10.06.
.
Cure, sretno danas na pregledima, dođite s dobrim vijestima! 💓
Evo danas mi je već bolje..sigurno sam se ogrebala s nekom krutom hranom. Uh odma mi lakše😆. Već sam se vidila na antibiotiku🙏👌
E sad sam se sjetila, ja jednom davno tako panicarila i isto bilo da sam se samo ogrebala ocito s necim jer je proslo. A cak sam i hitnu zvala u panici a oni mi lagano rekli ako mogu disati da je sve ok i nek se javim svojoj dr za par dana ako ne prode 😂
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Tinchilina drzali su me 72h na tokolizi i onda cim su mi skinuli trudovi su se vratili na cca minut ipo 2 jacine cca 100 na ctg-u. Onda su me opet pogledali i bila sam i dalje prst otvorena pa su mi dali Cordipin, jedan doktor smatra da su me mogli i pustit da rodim jer su cure prekk 2kg, drugi misli ajde jos koji dan, a sefica mi je rekla da “ne skacem na svaku” (iako ja tu vecer u petak nisam niti pisnula nego je sestra zvala dezurnog doktora iz radaone kad je vidila kakav je ctg. I onda je ista ta dr rekla da to i zapravo nisu pravi trudovi nego BH kontrakcije, ali me nije pustala kuci, u isto vrijeme nista ne smijes niti pitati doslovno, ne govore ti nalaze briseva ni krvi, spominjala je hematologa kojeg sam cekala tjedan dana i nisam ga docekala jer su mi opet leukociti preko 20 a infekcije nema i trpali su me antibiotikom danima bezveze, spominjala je da bi me poslala na punkciju kostane srzi i to mi je dosla rec na hodniku za vrijeme obroka pred svim drugim pacijenticama.. i zakljucak jucer ujutro u ekspresnoj viziti je da nikad vise nece nijednoj trudnici dat cordipin jer to nije dokazano da pomaze kod trudova haha. Evo doslovno “haha” jer ja ne znam sto bi drugo rekla na to sve. Bas sam razocarana pristupom i svime i ljuta i povrijedena iskreno. U situaciji kad bi ti doktor trebao biti oslonac ti ga se doslovno bojis i nemas priliku sjesti oci u oci popricati niti 5 min da pitas sto te zanima i da zajedno napravite neki plan. A da ne pricam o tome da doktori jedno drugog olajavaju nama pacijenticama tj nitko nikome nije dovoljno dobar (sto to mene briga i zasto ja to moram slusati?) Bila sam pristojna i puna postovanja prema svim doktorima jer sam i sama med.struke i tako sam i odgojena al sad mi se doslovno povraca na sve ovo i dode mi da se spakiram i odem za St iskreno. Eto to je u najkracim crtama sve od mene, oprostite na dugom postu al ovo je jednostavno moralo izaci iz mene. Ne znam jel do trudnickih hormona i jesam li ja u pravu ali to je moje misljenje!
Ostale cure hvala vam na lijepim rijecima i podrsci❤️
11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
Megyca, baš mi je žao što si imala takvo iskustvo, posebno u takvim trenutcima u kojima bi zapravo trebali biti još obazriviji prema nama.
Ja sam danas obavila drugi pregled u TA, UZV i CTG, bez pregleda pošto i dalje nemam kontrakcije ni išta slično. CTG sam ponavljala jer je curka bila prilično aktivna, no dr. je rekla da je valjda jednostavno takva. Procjena je 3660g
Mislim da sad može lagano stati s dobivanjem na težini 🤭
Sljedeći pregled u pon 26.5.
30.9. +
30.11. Panorama 🩷
Tinchilinadrzali su me 72h na tokolizi i onda cim su mi skinuli trudovi su se vratili na cca minut ipo 2 jacine cca 100 na ctg-u. Onda su me opet pogledali i bila sam i dalje prst otvorena pa su mi dali Cordipin, jedan doktor smatra da su me mogli i pustit da rodim jer su cure prekk 2kg, drugi misli ajde jos koji dan, a sefica mi je rekla da “ne skacem na svaku” (iako ja tu vecer u petak nisam niti pisnula nego je sestra zvala dezurnog doktora iz radaone kad je vidila kakav je ctg. I onda je ista ta dr rekla da to i zapravo nisu pravi trudovi nego BH kontrakcije, ali me nije pustala kuci, u isto vrijeme nista ne smijes niti pitati doslovno, ne govore ti nalaze briseva ni krvi, spominjala je hematologa kojeg sam cekala tjedan dana i nisam ga docekala jer su mi opet leukociti preko 20 a infekcije nema i trpali su me antibiotikom danima bezveze, spominjala je da bi me poslala na punkciju kostane srzi i to mi je dosla rec na hodniku za vrijeme obroka pred svim drugim pacijenticama.. i zakljucak jucer ujutro u ekspresnoj viziti je da nikad vise nece nijednoj trudnici dat cordipin jer to nije dokazano da pomaze kod trudova haha. Evo doslovno “haha” jer ja ne znam sto bi drugo rekla na to sve. Bas sam razocarana pristupom i svime i ljuta i povrijedena iskreno. U situaciji kad bi ti doktor trebao biti oslonac ti ga se doslovno bojis i nemas priliku sjesti oci u oci popricati niti 5 min da pitas sto te zanima i da zajedno napravite neki plan. A da ne pricam o tome da doktori jedno drugog olajavaju nama pacijenticama tj nitko nikome nije dovoljno dobar (sto to mene briga i zasto ja to moram slusati?) Bila sam pristojna i puna postovanja prema svim doktorima jer sam i sama med.struke i tako sam i odgojena al sad mi se doslovno povraca na sve ovo i dode mi da se spakiram i odem za St iskreno. Eto to je u najkracim crtama sve od mene, oprostite na dugom postu al ovo je jednostavno moralo izaci iz mene. Ne znam jel do trudnickih hormona i jesam li ja u pravu ali to je moje misljenje!
Bas mi je zao kad ovo citam tebe i stvarno kako su tako hladni i niti malo empatije!! Draga hrabra mama bit ce sve ok mozes ti to i proci ce tesko je ali izdrzat ces!! Dodi tu kad god trebas podrsku i izbacit iz sebe mi smo tu🫶
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Tinchilinadrzali su me 72h na tokolizi i onda cim su mi skinuli trudovi su se vratili na cca minut ipo 2 jacine cca 100 na ctg-u. Onda su me opet pogledali i bila sam i dalje prst otvorena pa su mi dali Cordipin, jedan doktor smatra da su me mogli i pustit da rodim jer su cure prekk 2kg, drugi misli ajde jos koji dan, a sefica mi je rekla da “ne skacem na svaku” (iako ja tu vecer u petak nisam niti pisnula nego je sestra zvala dezurnog doktora iz radaone kad je vidila kakav je ctg. I onda je ista ta dr rekla da to i zapravo nisu pravi trudovi nego BH kontrakcije, ali me nije pustala kuci, u isto vrijeme nista ne smijes niti pitati doslovno, ne govore ti nalaze briseva ni krvi, spominjala je hematologa kojeg sam cekala tjedan dana i nisam ga docekala jer su mi opet leukociti preko 20 a infekcije nema i trpali su me antibiotikom danima bezveze, spominjala je da bi me poslala na punkciju kostane srzi i to mi je dosla rec na hodniku za vrijeme obroka pred svim drugim pacijenticama.. i zakljucak jucer ujutro u ekspresnoj viziti je da nikad vise nece nijednoj trudnici dat cordipin jer to nije dokazano da pomaze kod trudova haha. Evo doslovno “haha” jer ja ne znam sto bi drugo rekla na to sve. Bas sam razocarana pristupom i svime i ljuta i povrijedena iskreno. U situaciji kad bi ti doktor trebao biti oslonac ti ga se doslovno bojis i nemas priliku sjesti oci u oci popricati niti 5 min da pitas sto te zanima i da zajedno napravite neki plan. A da ne pricam o tome da doktori jedno drugog olajavaju nama pacijenticama tj nitko nikome nije dovoljno dobar (sto to mene briga i zasto ja to moram slusati?) Bila sam pristojna i puna postovanja prema svim doktorima jer sam i sama med.struke i tako sam i odgojena al sad mi se doslovno povraca na sve ovo i dode mi da se spakiram i odem za St iskreno. Eto to je u najkracim crtama sve od mene, oprostite na dugom postu al ovo je jednostavno moralo izaci iz mene. Ne znam jel do trudnickih hormona i jesam li ja u pravu ali to je moje misljenje!
Ti si Zadar jel tako?? Ne mogu virovat ja ono sto sam bila svi su bili ok ali na sricu ja samo radi guk profila pa aj to nije nista da bi nekig morala za rulav potezat ali su doktori na idjelu bili ok a sestre nemam rijeci divne malo je reci eto!! Sad mi u glavu doslo da si Zd i malo san sokirana s ovim!! Zao mi je da imas takvo iskustvo stvarno to niko ne bi triba prolazit!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Megyca zao mi je sto je bilo tako. Ako nisi sigurna da ce tamo biti sve ok razmislite o promjeni. Upalo mi je u oko na onoj grupi na facebooku porodi da se hvali bolnica Knin🤷♀️. Pisale su cure da iz drugih zupanija dolaze tamo rodit. Mozda da pitas za dalje iskustva.
Cestitam svima na super pregledima i bome ima velikih bebica tu💪
Curica 6/23 🩷
A sad jedna light tema - haljine😂😂. Znaci narucila sam 4 ljetne haljine vece nego sto nosim, dovoljno siroke da bi slon stao al ja ne stanem🫢. Imaju sa strane ili na ledjima cif i nema sanse da zakopcam. A uopce si nisam toliko “velika” - ah te divne trudnicke ruzicaste naocale.
Curica 6/23 🩷
Megyca bas mi je zao, vjerujem da je psihicki tesko lezat zabrinut za sudbinu svojih beba i sebe i onda naic na nerazumijevanje.
Bitno da si kuci i da ste dobro i da ste usli u lijepe i sigurne tjedne za blizance, vjerujem da ce dalje sve ici dobro; drz se!
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
A sad jedna light tema - haljine😂😂. Znaci narucila sam 4 ljetne haljine vece nego sto nosim, dovoljno siroke da bi slon stao al ja ne stanem🫢. Imaju sa strane ili na ledjima cif i nema sanse da zakopcam. A uopce si nisam toliko “velika” - ah te divne trudnicke ruzicaste naocale.
Pa bit ce ti dobre za ljeto, jos malo pa si u terminu, bit ce i za izlazak iz rodilista bez brige😁
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Tinchilinadrzali su me 72h na tokolizi i onda cim su mi skinuli trudovi su se vratili na cca minut ipo 2 jacine cca 100 na ctg-u.
Ovo je strašno za čitati, zvuči ko neka poluamaterska ustanova, a ne državna bolnica. Baš tužno i jadno. Pogotovo jer sam prošla kroz jako slično iskustvo, što se tiče simptoma. Al stvarni se nisam ni u jednom trenu osjećala napušteno i loše zbrinuto. Ono što je mene tad brinulo je što sam bila na cordipinu 6 dana, a na internetu sam čitala da se taj lijek smije uzimati samo 48 h i služi isključivo da se trudnici na kratko zaustave trudovi s nekim razlogom, u smislu da se uspiju dobiti obe inekcije za razvoj pluća ili da se trudnica stigne prebaciti u bolnicu sa neonatalnom skrbi itd. Razlog je jer ima dosta nuspojava i za bebu i za mamu. Al kasnije sam čitala po mamećim grupama, da su ga žene pile šakom i kapom, mjesecima i to doma bez liječničkog nadzora itd. Plus propisao mi ga je doktor u kojeg imam ful povjerenje pa sam odlučila vjerovati im da je to najbolje za nas u toj situaciji. Evo, meni su trudovi stali uz cordipin i nevjerojatna mi je ta ekipa. Pa kaj se ne bi oni trebali konzultirati međusobno itd oko donošenja takvih odluka i to. Evo baš sam u šoku. Ko scenarij iz serije "Naša mala klinika".
Ja bih također na tvom mjestu raznišljala o promjenu bolnice, ako bi bila u mogućnosti. U svakom slučaju najveća sreća je da ste ušli u 35 tt i da su cure već zrele i velike ❤️
Želim ti da čim prije zaboraviš na ovo iskustvo i da ti buduće bude što ugodnije i normalnije 🫂
I slobodno se pojadaj, tu smo si svi podrška.
💙 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji