Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    16. Svibanj 2025. 13:25

Pixi

petrucika

Molim vas cure sto je Cordiso !! Nemam vrimena se vracat unazad a trazila san nisan naisla!! Pretpostavka neka zarazna infekcija u potanju sto li!! Drzi se draga i javljaj se

Vrtić u kojoj joj ide curica su javili da se pojavila peta bolest. Cordis nije sigurna je li preboljela

Ajojjjj uvik je nesto!!! Stvarno se nadam da je sve pod kontrolom i da nema mista panici!!😊

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Paola_32
    16. Svibanj 2025. 13:27

Drage trudnice s ljetnim bebama, najprije svima želim sreću u ovim zadnjim danima koje odbrojavate 🤗
    Ja sam tek nedavno saznala da sam trudna, na samom sam početku, ali došla sam ovdje po savjet jer meni je beta sa 5+3 bila 18000 što je jako visoko za te dane. Ginekologinja mi je rekla da je još prerano da se može išta reći vezano za neke kromosomske probleme i da na uzv sve izgleda uredno. Je li neka od vas radila betu u tom periodu koja je bila približno visoka i da je sve ispalo dobro na kraju? 😊

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

• LuI
    16. Svibanj 2025. 13:32

Lolola13, baš mi žao, gdje si to bila, koji je doktor u pitanju? Ako želiš napisati, naravno 😊
    Vađenje bete- nemam iskustva, nisam vadila ni u prvoj trudnoći ni sad
    Petrucika, žao mi je zbog vena, i meni je u ovoj trudnoći iskočila na vagini i jako ružno izgleda, a uz to i boli, tako da suosjećam, meni gin kaže da je to normalno i da će se povući nakon poroda isto kao i ostale vene ako su poiskakale za vrijeme trudnoće

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

• LuI
    16. Svibanj 2025. 13:39

Cordisoo, nadam se da ti se malena nije zarazila, i ja imam dijete u vrtiću, strah me tih vrtićkih bolesti isto 😬ionako svako malo imam neku virozu, i to mi je previše 😬

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

lolola13
    16. Svibanj 2025. 13:55

LuI

Lolola13, baš mi žao, gdje si to bila, koji je doktor u pitanju? Ako želiš napisati, naravno 😊

Sv duh je u pitanju, a glupo mi pisat ime doktora nakon jednog pregleda i 5min. Ako mi bude isti dr iduci put i ako opet bude lose iskustvo onda napisem 🙃 A onda mozda i razmislim radije o odlasku negdje drugdje na porod 🙈

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• LuI
    16. Svibanj 2025. 13:58

Lolola13, kuzim, ja isto imam lose iskustvo s trudničkom ambulantom na sv. Duhu.. Valjda tko te dopadne🙈

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

Elza
    16. Svibanj 2025. 14:06

Cordiso
    i da se dogodi da pokupiš infekciju, dobro je da si pri kraju... čitala sam baš prije na internetu (vjerojatno si i ti) da je u cijeloj trudnoći malen postotak prijenosa preko posteljice, a u trećem trimestru da je najmanji rizik za štetne posljedice za dijete.

Petrucika
    meni je izašla jedna venica na nozi, drugo ne. Ali jučer sam se baš zaprepastila () jer dok sam se depilirala shvatila sam da su mi labije došle ogromne. To je sve oteklo i raširilo se. 

lolola
    "obožavam" takva besmislena pitanja... nadam se da će ti drugi puta biti bolje... 

Upravo sam se vratila s pregleda, sve je u redu, beba odgovara za 34/35 tjedana tako da je to ok. Plodne vode nema previše, a procijenjena je na 2400 g. Tako da sam sretna da nema štete od gestacijskog. Uzeli su mi bris na bhsb i kontrola 26.05. 
    Nisam očekivala tako brzo pregled.
    Moram ponoviti hba1c.
    Drugi tjedan se idem cijepiti protiv hripavca.

lolola13
    16. Svibanj 2025. 14:42

LuI

Lolola13, kuzim, ja isto imam lose iskustvo s trudničkom ambulantom na sv. Duhu.. Valjda tko te dopadne🙈

To od prosle trudnoce ili si sad vec krenula? A sigurno ovisi o dr i tko zna cemu sve... Nadam se da bude drugi put bolje. 
    .
    Elza super za dobar pregled! A vidim mi smo tu negdje, ti si jos kod svog dr? 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• medolina
    16. Svibanj 2025. 14:43

ddm2463

Hvala na informaciji, i ja sam rh negativna i sada u 27om tj sam vadila ona antitijela piše da je negativno i nešto sa 32 tj da moram raditi. Nije mi nitko ni spomenuo nikakvu inekciju, niti se meni čini da to moju gin išta zabrinjava.. prva mi je trudnoća pa mozda zato 😨
    Možeš li objasnit za šta točno sluzi ta inekcija 😬

Ta injekcija sadrži gotova antitijela za protein koji se nalazi u Rh+ krvi da ti ne bi krenula proizvoditi antitijela ako dođe do miješanja tvoje i bebine krvi (zato što tvoja antitijela mogu raditi probleme u sljedećim trudnoćama, a ova iz injekcije samo propadnu kroz par mjeseci). 

U Hr se to daje samo na porodu, u slučaju pobačaja i kod nekih invazivnih pretraga (npr. amniocenteze) gdje se pretpostavlja da može doći do miješanja tvoje i bebine krvi. U većini zapadnih zemalja se dodatno daje preventivna injekcija oko 28tt (iako sam ja primila sa skoro 31tt, rekli su da to nije problem). Kod nas je takva praksa zato što su prilično male šanse da dođe do te senzibilizacije (stvaranja antitijela) bez gore navedenih pretraga (navodno oko 1%). Ja sam se htjela osigurati od tog scenarija.

Tako da, nisi ništa propustila, sve radiš po Hr protokolima, ovo što sam ja tražila je bilo dodatno i zato i jesam naišla na taj otpor sustava...

• LuI
    16. Svibanj 2025. 14:52

Lolola13, od prošle trudnoće, ove nisam još krenula, mislim da ni neću prije 38. tjedna jer moja dr ima ctg...vidjet ću s njom idući tjedan kad imam pregled, ali svakako bih voljela što duže kod nje. Ja sam na pregledu imala dr P. (muški) i bilo mi je baš loše iskustvo, isto tako s nekom doktoricom s dva prezimena, ne sjećam se točno kako se prezivala. Koliko sam čitala, vidim da je ostalima bila ok trudnička ambulanta na sv. Duhu, nisam naišla na neke primjedbe

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.