Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lolola13
    16. Svibanj 2025. 15:14

LuI

Lolola13, od prošle trudnoće, ove nisam još krenula, mislim da ni neću prije 38. tjedna jer moja dr ima ctg…vidjet ću s njom idući tjedan kad imam pregled, ali svakako bih voljela što duže kod nje. Ja sam na pregledu imala dr P. (muški) i bilo mi je baš loše iskustvo, isto tako s nekom doktoricom s dva prezimena, ne sjećam se točno kako se prezivala. Koliko sam čitala, vidim da je ostalima bila ok trudnička ambulanta na sv. Duhu, nisam naišla na neke primjedbe

A tamo ima bas puno dr pa je mozda stvarno vecina ok. Ja nisam imala nikog od ovih sto spominjes 🙈 Vidjet cemo kako ce to dalje, a i kad druge cure krenu na sv duh kako ce njima biti 😄

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Olivia888
    16. Svibanj 2025. 15:59

Paola_32

Drage trudnice s ljetnim bebama, najprije svima želim sreću u ovim zadnjim danima koje odbrojavate 🤗
    Ja sam tek nedavno saznala da sam trudna, na samom sam početku, ali došla sam ovdje po savjet jer meni je beta sa 5+3 bila 18000 što je jako visoko za te dane. Ginekologinja mi je rekla da je još prerano da se može išta reći vezano za neke kromosomske probleme i da na uzv sve izgleda uredno. Je li neka od vas radila betu u tom periodu koja je bila približno visoka i da je sve ispalo dobro na kraju? 😊

Draga Paola, moja beta je s 4+2 bila 660, time bi s duplanjem na svakih 48 sati do 5+3 dosla do vrijednosti od kojih 10000/20000 tako da nebi rekla da ne bi rekla da je tvoja beta ekstremno visoka. S takvom vrijednostu bete mozes napraviti uzv na kojem bi se trebala vidjeti gestacijska vrecica i gdje se ona nalazi, sto je uredno prema ovome sto si napisala. Sretno! 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

Elza
    16. Svibanj 2025. 16:34

lolola13

LuI

Lolola13, kuzim, ja isto imam lose iskustvo s trudničkom ambulantom na sv. Duhu.. Valjda tko te dopadne🙈

To od prosle trudnoce ili si sad vec krenula? A sigurno ovisi o dr i tko zna cemu sve… Nadam se da bude drugi put bolje.
    .
    Elzasuper za dobar pregled! A vidim mi smo tu negdje, ti si jos kod svog dr?

Moja doktorica šalje trudnice u bolnicu na pregled tek sa 38 tjedana. Ali kako imam gestacijski (mislim da se to odmah smatra rizičnom trudnoćom) već me u 28 tjednu poslala u bolnicu.

lolola13
    16. Svibanj 2025. 17:04

Elza

lolola13

LuI

Lolola13, kuzim, ja isto imam lose iskustvo s trudničkom ambulantom na sv. Duhu.. Valjda tko te dopadne🙈

To od prosle trudnoce ili si sad vec krenula? A sigurno ovisi o dr i tko zna cemu sve… Nadam se da bude drugi put bolje.
    .
    Elzasuper za dobar pregled! A vidim mi smo tu negdje, ti si jos kod svog dr?

Moja doktorica šalje trudnice u bolnicu na pregled tek sa 38 tjedana. Ali kako imam gestacijski (mislim da se to odmah smatra rizičnom trudnoćom) već me u 28 tjednu poslala u bolnicu.

Aha kuzim, mozda se nekad i sretnemo u cekaoni 🤗

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• cordis00
    16. Svibanj 2025. 17:14

Evo da se javim, hvala na podrsci svima❤️. Da citala sam na netu sta pise, znam da u ovoj fazi trudnoce najvj nece biti nista i da dode do prijenosa, ali mi opet nije svejedno.
    Javila sam se gin i pedi, gin je odg da ucinim serologiju (danas sam vadila krv, nalazi su za 10 radnih dana), a pedi da preporuca da dijete ne ide 6 tj u vrtic, znaci nece docekat po tome ni kraj vrtica, ja sam planirala da idu do 13.6. i da ih onda povucem. Ne znam, nadam se da cu nekim cudom ipak imati poz IgG i da malu posaljem, izludit cu kuci tako, prvo se starija bunila jer ide samo ona; a mala se bunila jer NE ide i pocastila me sa krasnim danom, spavala je pola sata i imala iza tantrum od 50 min deranja.
    Kaze pedi da je prije 2 sezone bilo pete bolesti i da kako se ona javlja sezonski, da su stvarno male sanse da je to u pitanju, najvj je neki enterovirus, a da je u njenom vrticu (jer pokriva ta 3 vrtica koja su blizu) i mozda cak u njenoj grupi usta saka stopalo sta kao isto nije neka sreca za trudnice, al bolje nego peta bolest. Tako da se ja nadam da su roditelji sami zakljucili da je peta bolest i tako javili u vrtic tetama, zvala sam i zdr voditeljicu vrtica za info jel stvarno dobila potvrde od pedijatara, ali kako mi se nije mogla odmah javiti, a mala je uletila u tantrum, poslije sam propustila njeno radno vrijeme pa cu je tek u pon zvati opet.
    U svakom slucaju ne moze se nista nego cekati.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    16. Svibanj 2025. 17:15

Kako se peta bolest ne javlja sezonski* nego u ciklusima, krivo napisala*

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tinchilina
    16. Svibanj 2025. 17:41

Držim fige da je tako i da je lazna uzbuna 🤞

Lolola, jesi išla u rizičnu ili redovnu trudničku? Ja sam se tamo navikla već na sve sestre, i ok su mi. Doduše u rizičnoj je najbolja sestra koja baš pazi na trudnice,  a i na rizičnoj su i prvoklasni doktori. Sjećam se iz prošle trudnoçe kad sam išla u redovnu ambulantu da je svaki put bio neki drugi doktor/doktorica i čak bi veçinom bili specijalisti/stažisti i isto nisam bila pre zadovoljna. Znam da su mi redovno "srali" u rukavicama jer u prošloj nisam radila nikakve pretrage na kromosomopatije, ni one koje se plaćaju ni one besplatne. Ne bi vjv ni ovaj put da nije bila ona pizdarija na početku. Tako da se mogu složiti da je redovna ambulanta onako, bezosjećajna. Al je zato rizična top. 

💙 5/2023

petrucika
    16. Svibanj 2025. 17:42

Cure malo upetim pa procitam!! Stvarno je to sve drugacije kako di!! Evo vecina vas ide u TA ja kod svog ginekologa do termina citam dijagnoza GD vodi se pod visokorizicnom moja trudnoca se vodi pod nirmalnom!! U bo su mi rekli na guk profilu po nama vise ne morate dolaziti jedinooo ako bi doktor na uzv primjetio nesto da odskace on ce vas poslati!! Sestre tamo su mi rekle tj rekla do 35tt posli vam ta dijagnoza vise nije tako bitna!! Moj doktor kaze i sam ne moras se ti drzati tako strogo to je dosta striga djeta!! I carski i raniji porod idu samoo ako je beba bas extra velika!! Evo nezz ja nekako sam opstena po pitanju toga svega mozda to nije dobro neznam ali vidim da bar sto se tice mene su doktori opusteni!! Malo me trta pregleda u utorak jer san se skrozz opustila ali nadan se da ce biti ok sve!! Ja si provjerim ponekad secer bude ok najvise zna skocit od ugljikohidrata ali opet ostane ispod granice!!! Cure drage drzite se samo da nam sve bude ok jos ovo zadnje sto nam je ostalo🥰

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

lolola13
    16. Svibanj 2025. 18:25

Tinchilina

Držim fige da je tako i da je lazna uzbuna 🤞

Lolola, jesi išla u rizičnu ili redovnu trudničku? Ja sam se tamo navikla već na sve sestre, i ok su mi. Doduše u rizičnoj je najbolja sestra koja baš pazi na trudnice, a i na rizičnoj su i prvoklasni doktori. Sjećam se iz prošle trudnoçe kad sam išla u redovnu ambulantu da je svaki put bio neki drugi doktor/doktorica i čak bi veçinom bili specijalisti/stažisti i isto nisam bila pre zadovoljna. Znam da su mi redovno "srali" u rukavicama jer u prošloj nisam radila nikakve pretrage na kromosomopatije, ni one koje se plaćaju ni one besplatne. Ne bi vjv ni ovaj put da nije bila ona pizdarija na početku. Tako da se mogu složiti da je redovna ambulanta onako, bezosjećajna. Al je zato rizična top.

Ispalo je da su me narucili u rizicnu a nisu trebali i to je bio jedan od problema di me pitao dr zasto sam uopce dosla kod njega u ambulantu - a ja dobila termin preko online obrasca i poslala tamo povijest bolesti i uputnicu i valjda su oni trebali vidjet i znat gdje me trebaju naruciti... A isto me pitao za te genetske testove i kako nisam nista radila vidjelo se po njemu da mu to nije sjelo. Cini mi se da me dozivio ili kao zas mu uopce smetam ja s nerizicnom trudnocom ili kao neku neodgovornu trudnicu koju boli briga za bebu 🤷‍♀️
    .
    Petrucika ja bi bila puno sretnija da mogu kod svog dr do kraja

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• mommy735
    16. Svibanj 2025. 19:30

lolola13

mommy735

lolola13

Stalno zaboravljam pitat, ne sjecam se jel bila vec tema. Hocete piti onaj caj od lista maline ili nesto drugo u tom stilu? Jel ima to ikakvog ucinka uopce? 😅

E vidis ako ne nadem od biljkoljupke mogla bi tu probat. Pretpostavljam da je ista stvar? Jel odvratno za pit? 😅
    .
    Meni je sutra prvi pregled u bolnici i nadam se da ce mi napraviti i bris za bhsb jer je moj dr to napisao u zadnji nalaz da se napravi. Jesu tebi spominjali taj bris ili si vec radila mozda? U kojoj si bolnici?

Trebala bi biti ista stvar, a osim toga je duplo pakiranje u odnosu na Biljkoljupkin, a jeftinije. Pijem 3x dnevno 20-ak kapi pomiješanih s vodom, nije odvratno, sasvim je ok. Na neki biljni čaj/sirup me podsjeća. 

Ja sam bris na bhsb radila u 35.tt, na posljednjem pregledu kod svoje gin.

30.9. +
    30.11. Panorama 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.