Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    15. Svibanj 2025. 15:45

Tinchilina

Btw, jel nekog pod zadnje traži nenormalno slatko? Evo, nije me cijelu trudnoću tražilo kao sad. Doalovno mogu samo slatko jest. 🫣

Mene!
    Zato mi dijeta za GD malo pomalo pada u vodu 
    Niti ne toliko čokoladu, više me pita kolače i slatka lisnata i sl.

Megyca
    15. Svibanj 2025. 16:15

Heej curke, hvala vam na podrsci i lijepim rijecima ❤️ ja sam i dalje na odjelu i cini se da cu ostati barem jos 4-5 dana. Na tokolizi sam i dalje do sutra ujutro, pa me bas zanima sto ce biti kad mi je skinu.
    Tinchilina super su ti bebice, da i meni je jutros dr nesto govorila da se blizanci inace smatraju zrelijim, ja to prvi put cujem🤷🏻‍♀️

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

• Tinchilina
    15. Svibanj 2025. 16:31

Cordisoo, sve si pojasnila, hvala ti ❤️ ma nije me to tolko ni uznemirilo, samo nisam to očekivala. Više me ubilo to današnje sjedenje tamo po čekaonicama, od 9 do iza 13h. Sad mi je tolki pritisak da nemrem više 3 koraka napraviti, još kad se porodim zbog tog silnog sjedenja 😅

Megyca, baš mi je drago da su ti uspjeli zaustaviti kontrakcije. Jel dobivaš u venu ili tablete? Danas je rodila cimerica kojoj se cerviks počeo skračivati u 27 tt, bila je veći dio od tad do danas hospitalizirana i danas je rodila dvije curice, jednojajčane, jedna 2 kg druga 2200g. Nisu išle ni u inkubator nego su u toplom krevetiçu, tako da će to sve biti dobro.🥰💪

💙 5/2023

• ddm2463
    15. Svibanj 2025. 16:46

medolina

Bok,

Nisam se do sada javljala na forum, iako vas čitam svakodnevno od 11. mjeseca. Ovo mi je prva trudnoća, termin mi je 16.7. i stiže curica. Trenutno naginjem roditi u Merkuru. Trudnoća mi je srećom školska i dosadna i jedina manja komplikacija je to što sam Rh negativna. Kad sam vidjela priču AriBari s proljetnica, odlučila sam da želim primiti Rhogam injekciju u trudnoći pa se nadam da će nekome pomoći ove informacije…

Ukratko, svojoj ginekologici (privatna ordinacija) sam rekla da želim primiti Rhogam, rekla je da to trebam primiti u zdravstvenoj ustanovi (u principu bolnici) i da trebam uputnicu socijalne ginekologice. Socijalna ginekolgica je rekla da ju to nitko nikad nije tražio, ali mi je napisala (A1) uputnicu i rekla da se javim u rodilište na Sv. Duh. Njih sam zvala, pitali su me jesam li doživjela ikakvu traumu/ozljedu/invazivni pregled i je li mi itko radio vanjski okret bebe i kad sam rekla da nisam je rekla da oni to jednostavno ne rade na zahtjev, čak ni uz uputnicu ni ako bih sama donijela injekciju.

Na kraju sam iskopala da to privatno u Zg-u rade u Podobniku (200e na cjeniku) i u poliklinici Drinković (100e po cjeniku), pa sam zvala Drinković i prvo uopće nisu znali da nude tu uslugu. Kasnije su me spojili s doktoricom, koja mi je objasnila da oni drže injekcije samo od 625 IJ (te se daju u ranijim tjednima trudnoće), da meni treba 1250 IJ i da to trebam nabaviti iz ljekarne - ona mi je napisala recept i nazvala ljekarnu (Ilica 79) jer se to nabavlja po narudžbi. Na kraju sam platila konzultacije 60e (radila mi je i uzv prije injekcije), aplikaciju lijeka 30e i samu injekciju 56e u ljekarni - dakle sve skupa skoro 150e. Prilično skup sport

Tako da evo, nadam se da će ovo pomoći ako je netko od Rh negativnih cura mislio ovo raditi, a svima želim sretan kraj trudnoće, još nam je malo ostalo

Hvala na informaciji, i ja sam rh negativna i sada u 27om tj sam vadila ona antitijela piše da je negativno i nešto sa 32 tj da moram raditi. Nije mi nitko ni spomenuo nikakvu inekciju, niti se meni čini da to moju gin išta zabrinjava.. prva mi je trudnoća pa mozda zato 😨 
    Možeš li objasnit za šta točno sluzi ta inekcija 😬

01.12. +

petrucika
    15. Svibanj 2025. 19:13

Cure ja sam bila pop na color d vena i ona mala crvena mrljica zbog koje san nedavno panicarila jest bio mali tromb i danas san primjetila na drugoj nozi!! Kaze radiolog koji mi je radio uzv da su to trimbovi povrsinskih vena i u pricipu kao nikad ne rade problem i ne tretiraju se nicim isim gelom i hladnim oblozima a to moram pitati mog ginica utorak na kontroli!! Pregled san jedva ustroila jer se lezi i na ledima i na boku!! Na ledima mi je bilo koma uvatija me grl u ligamentima maternice i moras se vise puta napnit kao da recimo kakas da se vudi valjda dal vena pusta!! Ja sam mislila da cu se ja tamo porodit na kraju🤣al ok dr je sve ok ko kani samo eto nadam se da ce mi se i ovo povuc i da ce izdrzat sve jos misec dana!! Kupili smo madrac za krevet🥰i prekrivac san lipi uzela!!!i sad lezim koraka ne mogu!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Pixi
    15. Svibanj 2025. 19:49

lolola13

Stalno zaboravljam pitat, ne sjecam se jel bila vec tema. Hocete piti onaj caj od lista maline ili nesto drugo u tom stilu? Jel ima to ikakvog ucinka uopce? 😅

Ja sam naručila tinkturu lista maline od Biljkoljupke. To je kao učinkovitije nego čaj lista maline. Čitala sam iskustva, čak su i prvorotke spominjale da im je pomoglo. Sad tko zna. Ja ću probati pa šta bude. Počinje se piti od 36.tj

Tinchilina čestitke na dobrom pregledu. Nek bebice samo rastu.
    Megyca drzi se i ti 🥰 vjerujem da će sve biti uredu i da ćete još malo izdrzati 

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.