Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    23. Ožujak 2025. 14:57

Čini mi se da je skroz drugačiji pristup u drugim bolnicama nego kod nas...
    Koliko sam shvatila, mi se držimo dijete i mjerimo šećer kod kuće...pa kad donesemo izmjerene vrijednosti na pregled - ako su šećeri uz dijetalnu prehranu u redu, onda nas vraćaju na kontrole kod primarnog ginekologa (i naravno nastavljamo s dijetom).

A ako nisu u redu ili ako na ultrazvuku nije nešto ok, onda nas puštaju kod sebe na kontrolama.
    A za tarapiju stvarno ne znam... malo sam čitala na internetu i izgleda da je većini slučajeva dovoljna promjena prehrane.

Maslačak, iz Istre sam da. 🙂

petrucika
    23. Ožujak 2025. 14:58

Netko je pitao za udarce i to te niske evoja se javljam u cerviks i mjehur nelagodno i bolno i uvjerena san bila da nisim nisko sad kad san bila prije tj dana na ginekologiji receno mi je da je beba visoko gore🧐pa evo to me iznenadilo poprilicno!! Ja ugl osjecam jako nisko udarce i moj cerviks svaki dan dobije koju rundu a bome i mjehur!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    23. Ožujak 2025. 15:09

Elza

Čini mi se da je skroz drugačiji pristup u drugim bolnicama nego kod nas…
    Koliko sam shvatila, mi se držimo dijete i mjerimo šećer kod kuće…pa kad donesemo izmjerene vrijednosti na pregled - ako su šećeri uz dijetalnu prehranu u redu, onda nas vraćaju na kontrole kod primarnog ginekologa (i naravno nastavljamo s dijetom).

A ako nisu u redu ili ako na ultrazvuku nije nešto ok, onda nas puštaju kod sebe na kontrolama.
    A za tarapiju stvarno ne znam… malo sam čitala na internetu i izgleda da je većini slučajeva dovoljna promjena prehrane.

Ahaa cek radi se i uzv?? Mislim citala jesan da se bebice vise prate!! Neznam oce mi oni tamo radit uzv il je samo to bockanje!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Maslačak_13
    23. Ožujak 2025. 15:27

Elza

Čini mi se da je skroz drugačiji pristup u drugim bolnicama nego kod nas…
    Koliko sam shvatila, mi se držimo dijete i mjerimo šećer kod kuće…pa kad donesemo izmjerene vrijednosti na pregled - ako su šećeri uz dijetalnu prehranu u redu, onda nas vraćaju na kontrole kod primarnog ginekologa (i naravno nastavljamo s dijetom).

A za tarapiju stvarno ne znam… malo sam čitala na internetu i izgleda da je većini slučajeva dovoljna promjena prehrane.

Super, vidim da se pratimo i u dan, možda se sretnemo skupa i u rodilištu tko zna 😁

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

_spring_
    23. Ožujak 2025. 17:25

Ja ne znam jesu li to udarci u cerviks ili je samo bol, ali znam da mi zadnjih dana baš sijevne u rodnici... Išla sam čitati iskustva i svi pišu da su to imali u slučaju skraćenog cerviksa i prijevremenog otvaranja i sad jedva čekam pregled. 🙈

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

lolola13
    23. Ožujak 2025. 17:29

Petrucika, moja sogorica je imala dijagnozu gestacijskog zbog povisenog prvog secera. Nju su slali da mora na neka predavanja o prehrani, doma je pratila secer redovno i imala prilagodenu prehranu. Cesce je imala kontrole bebe i krvi i to je to. Sve bilo ok na kraju i s bebom i s njom i s trudnocom. Jedino se rodio veliki decko, ali i brat mu se rodio velik kad nije imala gestacijski pa mislim da to cak nije niti povezano s tim nego s genima 😊
    .
    Udarci mene bas zbunjuju! Jedan dan bude ful aktivna pa par dana se slabo javlja. Nekad me zna po noci udarati, a nekad najvise po danu. Imam osjecaj da je prije bas imala pravilan ritam i tocno sam znala kad ce se javiti a sad se to sve izgubilo 😅 I imam osjecaj da se stalno obrce unutra, bas mi tako kao neko zatezanje bude i cudni neki pokreti 🙈 A kako vi znate jel vas lupi nogom ili rukom? 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

petrucika
    23. Ožujak 2025. 17:35

lolola13

Petrucika, moja sogorica je imala dijagnozu gestacijskog zbog povisenog prvog secera. Nju su slali da mora na neka predavanja o prehrani, doma je pratila secer redovno i imala prilagodenu prehranu. Cesce je imala kontrole bebe i krvi i to je to. Sve bilo ok na kraju i s bebom i s njom i s trudnocom. Jedino se rodio veliki decko, ali i brat mu se rodio velik kad nije imala gestacijski pa mislim da to cak nije niti povezano s tim nego s genima 😊
    .
    Udarcimene bas zbunjuju! Jedan dan bude ful aktivna pa par dana se slabo javlja. Nekad me zna po noci udarati, a nekad najvise po danu. Imam osjecaj da je prije bas imala pravilan ritam i tocno sam znala kad ce se javiti a sad se to sve izgubilo 😅 I imam osjecaj da se stalno obrce unutra, bas mi tako kao neko zatezanje bude i cudni neki pokreti 🙈 A kako vi znate jel vas lupi nogom ili rukom?

Da vidit ce mo javljat cu vqm se u utorak🤣a udarci tako ti je i moja beba ima i ona dana nas bude mirna nekako ali onda nadoknadi kroz iduce dane!! Tako da to vam sve ok!! Ali oni sad cak imaju svoj neki ritam koji ce imati i po rodenju!! Znas sto moju najvise razbudi uvik , tus kad se ja istisiram to krene lupat bubat 🤣ja nezz kako ona unutra to dozivi ali to ju uvik razbudi!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    23. Ožujak 2025. 17:37

_spring_

Ja ne znam jesu li to udarci u cerviks ili je samo bol, ali znam da mi zadnjih dana baš sijevne u rodnici… Išla sam čitati iskustva i svi pišu da su to imali u slučaju skraćenog cerviksa i prijevremenog otvaranja i sad jedva čekam pregled. 🙈

To je normalno to sjevanje ja to znam isto nekad imat ritko ali znam da me pratilo i u prosloj trudnoci i to cesce !! Ja mislim da nemas razloga za brigu!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

_spring_
    23. Ožujak 2025. 18:04

Hvala na utjesi, Petrucika... ♥️
    Baš sam ovih dana čitala unatrag postove da vidim na što ste se vi žalile kad ste bile u ovim tjednima jer mi se javlja ta bol u rodnici, jučer nešto čudno oko pupka. Ja sam zabrinuta jer mi se stalno javljaju ta mikro krvarenja, nekad je par dana mira, pa nekad bude malo više i zbog toga moram mirovati iako mi je zasada bio cerviks uvijek ok i zatvorena sam, ali eto, kako se približava pregled, strah mi raste šta će mi reći ovaj puta... 
    .
    I meni su udarci sad baš intenzivni i nekad se znam stresti od iznenađenja pa se smijem sama sebi😅. Sad po novome me nekako istovremeno udari na dvije strane, valjda se proteže, a najčudnije mi je kad mi se čini kao da se promigolji s jedne strane na drugu. Prije se uvijek javljao ujutro i navečer, a sad zna i po noći kad idem na WC pa sam baš noćas u 2 razmišljala hoće li to biti naš ritam buđenja😅

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

Pukica
    23. Ožujak 2025. 18:10

_spring_

Ja ne znam jesu li to udarci u cerviks ili je samo bol, ali znam da mi zadnjih dana baš sijevne u rodnici… Išla sam čitati iskustva i svi pišu da su to imali u slučaju skraćenog cerviksa i prijevremenog otvaranja i sad jedva čekam pregled. 🙈

I ja često imam to sijevanje u rodnici u isto vrijeme kad osjetim udarac bebe. Ovih zadnjih dana mi baš smeta kad sjedim malo duže, osjećam neku težinu dolje.... Jedva čekam petak da me pregleda vaginalno jer do sad još nije nijednom. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.