Tako je, gestacijski se može pojaviti bez obzira na prehranu.
Petrucika ovo što si navela je puno UH banane, zobene i kruh jako brzo dignu šećer, a neće te držati sitom. Kombiniraj neko meso s povrćem ili povratnu juhu/salatu, mislim da je to sigurica
Slažem se Emma s tobom, ali ona ima samo neznatno veći prvi rezultat i druga sva su joj ok. Stavrni mislim da postoji mogućnost da bi odabirom malo kvalitetnije večere bio i prvi rez ok. Ja ne bih niš posebno pazila, kao što nisam ni kod sebe, osim što bih za večeru pojela neki konkrerniji protein (meso, riba, posni/punomasni sir) i povrça kolko hoćeš. Sretno Petrucika, bit će to ok 🥰💪
💙 5/2023
Milica24 kod nas isto neko bezveze vrijeme, jako puše pa još nismo ni bili vani.
I moja bebica se stalno lupka, baš je aktivna. 😊
.
Mala33 dobro nam došla, pridruži nam se slobodno i piši nam.
Ja ću kolica posuditi od šogorice jer smo u istoj kući pa nemam pojma oko toga previše. Bilo bi lijepo kupiti nova kolica ali neću stvarati trošak bezveze.
.
Koje dude planirate uzeti bebici?
Moja L nije imala dudu, pripremila sam joj od bibsa i baby love ali nikada nije koristila.
Sad sam čula da se spominju Philips avent soothie dude, mislila sam uzeti možda te, nemam pojma.
🩷 7/2022
Petrucika sve su ti rekle, proteine za večeru 🙂
Ja ću u utorak na ogtt.
Imam pitanje vezano uz udarce, sad baš poprilično jaki i znam da mi dio posteljica blokira pa često zbog toga udarce niže osjećam. Ali me zadnjih par dana baš lupi dole u cerviks/prema guzi i zna me zabolit. Znam da mi se to događalo i u prvoj t, ali kasnije, kad je bio veći malac. Malo me to brine, baš je nisko nekako dole.
Slažem se Emma s tobom, ali ona ima samo neznatno veći prvi rezultat i druga sva su joj ok. Stavrni mislim da postoji mogućnost da bi odabirom malo kvalitetnije večere bio i prvi rez ok. Ja ne bih niš posebno pazila, kao što nisam ni kod sebe, osim što bih za večeru pojela neki konkrerniji protein (meso, riba, posni/punomasni sir) i povrça kolko hoćeš. Sretno Petrucika, bit će to ok 🥰💪
Ma da i ja bi tako napravila, nešto proteinski i masnoće. Lajt večera. Nisam mislila da ona ima gest DM ne daj Bože, i da! mala je to vrijednost. Nego sam skrenula misli na nešto što mislim ako i dolazi, dolazi neovisno o našem paženju.. to su jednostavno takve trudnoće.
Uh i mene čeka ogtt uskoro😬🫣
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Tako je, gestacijski se može pojaviti bez obzira na prehranu.
Petrucika ovo što si navela je puno UH banane, zobene i kruh jako brzo dignu šećer, a neće te držati sitom. Kombiniraj neko meso s povrćem ili povratnu juhu/salatu, mislim da je to sigurica
Moze hvala vam!! Da i ja kazem ako je gestacijski nece me nista spasit!! Ali nekako vidim po vama da san prosli puta totalno krivu veceru izabrala sve nesto sto podize secer!! Pa opet ne bi ponovila gresku!!! Onda cu tako povrce i meso
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cure pozdrav, vidim da se objavia popis za buduce mame i bebe i neopisivo vam hvala na tome. Ja imam termin u 7 mjesec i dala sam se vec u trazenje krevetica i kolica. Mozete li mi preporuciti koja kolica da gledam, koja su najbolja? Totalno sam neiskusna, svaki savjet je dobrodosao.
Ono što je meni važno kod kolica je to da su lagana i da su ok za vožnju po svim uvjetima. Nekako sam odabrala za sada Cibex balios lux kolica, navodno spadaju među laganija (ako se ne varam 11 kg imaju). A za krevetić ovisno o tome što točno želiš. Meni je važno da taj krevetić/kunicu kasnije mogu pretvoriti u običan krevetić i da se te stranice mogu skinuti.
Sretno u potrazi!🙋♀️
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Petrucika,
prošli tjedan sam dobila dijagnozu gestacijskog.
Prva i druga vrijednost su bile super, treća (nakon 2h) je bila 8.5, a mora biti manja od 8.5.
Ginekolog me uputio da se moram naručiti u bolnicu (Pula) na pregled u ambulantu. Kod nas se GUK profil radi kod kuće i onda se na pregled dođe s izmjerenim vrijednostima.
Već nekoliko dana sam na dijeti i mjerim si šećer natašte i 2h nakon svakog obroka.
Pojela sam prekjučer za večeru jogurt, zobene, bananu i nekoliko borovnica i šećer mi je bio super.
Meni je super što si sama mjerim jer na taj način vidim koja hrana mi odgovara a koja ne. Prilično sam zbunjena još uvijek i često sam gladna jer me strah da ne pojedem previše. Ali mislim da za sve treba vremena za prilagodbu pa tako i za to i da će sve biti ok.
Petrucika,
prošli tjedan sam dobila dijagnozu gestacijskog.
Prva i druga vrijednost su bile super, treća (nakon 2h) je bila 8.5, a mora biti manja od 8.5.
Ginekolog me uputio da se moram naručiti u bolnicu (Pula) na pregled u ambulantu. Kod nas se GUK profil radi kod kuće i onda se na pregled dođe s izmjerenim vrijednostima.
Već nekoliko dana sam na dijeti i mjerim si šećer natašte i 2h nakon svakog obroka.
Pojela sam prekjučer za večeru jogurt, zobene, bananu i nekoliko borovnica i šećer mi je bio super.
Meni je super što si sama mjerim jer na taj način vidim koja hrana mi odgovara a koja ne. Prilično sam zbunjena još uvijek i često sam gladna jer me strah da ne pojedem previše. Ali mislim da za sve treba vremena za prilagodbu pa tako i za to i da će sve biti ok.
Elza šta si i ti iz Istre? Tek sad vidim da spominješ OB Pula, već sam mislila da sam jedina iz Istre na ovom forumu 🙈😅
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Ej meni je 5.3 prvi 7.9 drugi i 4.2 treci !!! Nemam pojma draga jel imalo uzjecaj ili nije iden pa sto bude onako je kako je!!! Ok malo cu isto gledat da navecer pojedem drugaciju veceru nego taj puta ali ako imam gestacijski nece mi pomoc def!! Tako da idem pa kako bude!! Kod nas se radi u bo!! A i za prvu draze mi da to oni nego da se bockam doma a i nije mi blizu bas bo ako bi morala doalzit na bockanje kako vidim da je cak oraksa u nekim dr bolnicama!! Ovo mi je cak ok samo nezz ako bude gestacijski sto me tocno ceka?? Jel idem kuci, jel dobijem i terapiju ili je samo prehrana??
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji