Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • moonchild
    21. Ožujak 2025. 21:55

Javim kad i ja počnem osjećati bebu 😀
    Dobro da si na komplikacijama ako imaš takav posao, bolje da se čuvaš! 

AnnieP
    22. Ožujak 2025. 09:27

Megyca super za pregled. 😊
    Nemam iskustva s kontrakcijama, nadam se da ti se neće ponavljati. Bitno da si zatvorena i da je sve dobro.
    Koji ti je datum idućeg pregleda?
    .
    Pukica nadam se da će kontrakcije i peckanje proći brzo. Ubrzo ti je i pregled pa ćeš biti mirna.
    .
    Katrin bravo za udarce, sad ćeš uživati kad osjetiš bebicu i javlja se. Super i za komplikacije, kod kuće se čuvaj i uživaj u trudnoći. 
    .
    Leptirica_, Matke i Any13 nadam se da su vama pregledi ovaj tjedan super prošli i da ste nam dobro. ♥️😊
    .
    Ugodan vikend svima, uživajte i odmarajte. 

🩷 7/2022

Emma05
    22. Ožujak 2025. 09:28

Megyca

Katrin a ja sam mozda malo pretjerala s aktivnostima pa zato, bas me navecer uhvate i dosta su jake bez obzira na magnezij..
    cure iz Zadra… ostavljam vam link za besplatne radionice ako zelite ici..
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsUh6YzSIROzYDYn5Vte9lriL_DeqBGIrrXnPZTzQZPHvGPQ/viewform?pli=1
    Ja nisam jos odlucila ocu na iti jednu😂

Hvala ti za link. Ja sam se prijavila na dvi radionice. Dosta im je raštrkan raspored pa ću poslušat dva predavanja. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

• greta10
    22. Ožujak 2025. 09:35

Jutro curke, ja danas u 3 tromjesjecje ulazim🎉 
    Cestitam svima na dobrim pregledima. Petrucika zao mi je da moras mirovat al nek je sve u tome, brzo ce proc. I sretno u utorak. 
    Tincilina narucila sam onaj buggy al mi nije jos dosao, si ti isprobala svoj? Jucer sam vidla jednu mamu koja je imala tako dobar mali, stajaci al i vece dijete. Opce je nije smetalo velicinom da normalno gura kolica i cinilo mi se da mala bas uziva vozit se na tome. 
    Za novu bebu nis jos nisam kupila, nikak se pokrenut, samo stavljam i micem iz kosarica😅.

Curica 6/23 🩷

AnnieP
    22. Ožujak 2025. 09:45

Popis beba
    .
    Osnovno:
    Kolica 3 u 1 ili kisobran koja mogu od 0+
    Jaje (ako nisu kolica 3u1)
    Kinderbet, madrac, plahte
    Ruksak ili torba za kolica
    Dude
    Robica 56,62 za pocetak
    Dekice
    Platnene pelene - tetrice (zbog čestog bljuckanja ja sam imala 20-30 komada)
    Bočice (2 za početak dosta, ako ćeš dojiti neće trebati puno)

.
    Kupanje:
    Kadica, super je rasklopna
    Ručnik s kapuljacom 2X (najbolje odmah veći )
    Kupka za bebu ili samo bademovo ulje
    Termometar za kadu
     .
    Higijena:
    Set za higijenu (četka za kosu i škarice za nokte)
    Fiziološka otopina za nos, šprica
    Aspirator za nos (imamo nosi, super nam je)
    Inhalator
    Za pupak sterilne gazice/hidrogen i octanisept, tyrosur prasak
     .
    Presvlačenje:
    Komoda, prematalica
    Nepropusne podloge za presvlačenje ( babylove)
    Vlažne maramice nekoliko paketa ( najbolje na pazi vode što veći postotak, super su waterwipes ili jeftinija verzija babylove)
    Pavlovićeva mast (super su one što izrađuju sami u apoteci)
    Pelene br. 1
    Blazinice za bebe siroke Dm ili muller nekoliko paketa (smoče se pa se beba može brisati, umjesto vlažnih maramica)
     .
    Ostalo (nije nužno):
    Ogledalo za sic (za u auto)
    Sjenilo za prozor ( da bebi ne ide sunce)
    Nosiljka
    Njihaljka za u kuci
    Baby gym/podloga za igranje
    Noćno svijetlo (imali smo nekog medu iz dm, nije jako svijetlo, a vidiš bebu, pogotov kad ideš dojiti)
    Kamera
    Muzički vrtuljak iznad kinderbeta
    Nepropusna podloga za madrac
    Vreća za spavanje
    Termosica - ako bude na dohrani, za toplu vodu
    Sterilizator
    Gnijezdo, korisno, nije nuzno
    Mrežica za kolica (preko ljeta super protiv insekata)
    Tješilice, igračke, u početku zgodne crno bijele jer to beba vidi ( uzela od bebelot)
    Izdajalica, elektricna ili ručna
     .
    Popis mama
    Mrežaste gace za mamu
    Purelan krema bradavice za mamu
    Silikonske bradavice MAM za mamu
    Multimam komprese za bradavice za mamu
    Chicco ulosci za mamu
    Pelene za inkontinenciju
    Potkošulje za dojenje
    Grudnjak za dojenje
    Jastučići za dojilje (super su od aventa)
    Haaka ili drugi sakupljač mlijeka
    Vrećice ili posudice za spremanje mlijeka

🩷 7/2022

AnnieP
    22. Ožujak 2025. 09:48

Popis za rodilište
    .

•Sve potrebne dokumente koje će od vas tražiti bolničko osoblje (zdravstvena knjižica, osobna iskaznica, trudnička knjižica, ultrazvučna knjižica, važni nalazi…)
    •Toaletni papir, maramice ili papirnate ručnike te vlažne maramice
    •Mali i veliki ručnik
    •Higijenske uloške
    •Jednokratne mrežaste gaćice
    •Jastučiće za dojenje
    •Grudnjak za dojenje
    •Papuče za kretanje po bolnici te japanke ili neku drugu obuću za tuširanje
    •3-4 spavaćice, praktične za dojenje i kućni ogrtač (ako je ljeto ogrtač vam neće trebati)
    •Čarape
    •Higijenske potrepštine poput četkice za zube, kaladont, gela za tuširanje, šampona za kosu, dezinfekcijskog sredstva za ruke, kreme za kožu, suhi šampon (mala putna pakiranja)
    •Punjač za mobitel
    •Bočica vode da se ne morate ustajati često
    •Nešto za grickati, proteinske čokoladice
    •Multi mam komprese ili purelan mast za bradavice
    •Termalna voda (paše kad je vruće)
    •Vrećica za prljavu robu
    •Nesseser mekani kao torbica (u njemu sam na wc nosila stvari da ne nosim u rukama kroz hodnik)
    •Hemopropin
     .
    Za bebu (ovisno o rodilištu, provjerite):

•manji paket pelena
    •vlažne maramice
    •krema

🩷 7/2022

• Tinchilina
    22. Ožujak 2025. 11:07

Hvala Annie, što nas tolko maziš i paziš, kao prava mama grupe 😊

Greta, jesam i nekak nisam pre oduševljena, trebala sam ko i ti sa volančićem jer se ovak mora držat gore za rucke od kolica, a sa kad budu kolica za dvojčeke ne kak će i dal će moć. Plus nemrem baš opušteno hodat iza njega, jer moram ciljat da jednom nogom zagazim ispod tog borda, tak da mi je u toj testnoj vožnji bilo lakše onako da hodam pored kolica nekako. Ugl, nisam baš pogodila. Sama kvaliteta je ok, kotačići i to sve 5, al taj tip borda mi čini se nije najbolji izbor :(

💙 5/2023

Pixi
    22. Ožujak 2025. 11:17

AnnieP hvala što si tako aktivna i azurna oko svega i svakog člana ove naše male zajednice 😊
    Kako smo polako krenule kupovati stvari, razmišljala sam da bi bilo dobro tipa neka najbitnije stvari istaknuti ( da li ovdje ili na fejsu) tipa krevetić i onda cure napišu koji imaju, kojeg planiraju kupiti, na šta obratiti pozornost... I tako za sve barem ove vece stvari. Da imamo sve na jednom mjestu ako bude moguće.Meni puno pomazu vaši savjeti. 😊 

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• greta10
    22. Ožujak 2025. 11:25

Tinchilina

Hvala Annie, što nas tolko maziš i paziš, kao prava mama grupe 😊

Greta, jesam i nekak nisam pre oduševljena, trebala sam ko i ti sa volančićem jer se ovak mora držat gore za rucke od kolica, a sa kad budu kolica za dvojčeke ne kak će i dal će moć. Plus nemrem baš opušteno hodat iza njega, jer moram ciljat da jednom nogom zagazim ispod tog borda, tak da mi je u toj testnoj vožnji bilo lakše onako da hodam pored kolica nekako. Ugl, nisam baš pogodila. Sama kvaliteta je ok, kotačići i to sve 5, al taj tip borda mi čini se nije najbolji izbor :(

To i mene brine kak cu hodat uz to, al vidjet cu kad dodje🤷‍♀️ mozda ovaj mozes vratit pa uzet sa sjedalicom i volanom/ruckom?

Curica 6/23 🩷

• LuI
    22. Ožujak 2025. 11:32

AnnieP, hvala na popisu i što misliš na sve 😊

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.