Danas sam bila na sajmu pa imam nekoliko pitanja / nedoumica:
1. kakva su vaša iskustva s izdajalicama, treba li mi odmah u rodilištu? Koju preporučate? Konkretno sam danas gledala spectru.
2. Treba li mi sterilizator?
Voljela bih dojiti.
3. U čemu spavaju ljetne bebe - pokrivate li ih tankom dekicom ili bolje vreća za spavanje?
Želim biti racionalna i ne trošiti novce bezveze na nešto što mi neće trebati.
Meni je prva beba pa nemam vlastito iskustvo ali od svih zena s kojima sam okruzena sam cula drugacije (a puno ih je). Vecina koja je iskljucivo dojila nije nikada koristila izdajalice niti uopce kupila. Znam one koje su imale problema vecih s dojenjem pa pokusale s izdajanjem (i s rucnim i s el izdajalicama) i na kraju odustale i od dojenja i od izdajanja. Isto tako je jedna paralelno dojila i izdajala vecinu vremena jer je pocela rano raditi (nije bila na porodiljnom godinu dana). Jedino zadnja ima sterilizator i kaze da joj spasava zivot i da je najbolja stvar ikad 😁
.
Uglavnom mi se cini po tome da je stvarno individualno sto ce ti trebati, ovisno o tome kako ce ti ici dojenje, kakav imas stil zivota i slicno... Ja ne planiram nista od toga kupiti jer cu pokusati iskljucivo s dojenjem i ako bas zbog upale ili neceg bude potreba da povremeno izdajam to mogu pokusati rukom. Ako nista od toga nece ici budem muza poslala u ljekarnu i sve ce nabavit za cas 😆
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Žene, ima li nekakav jednostavan način da dođem do ovih stranica? Nisam se do sada služila forumom pa ne znam kako da dođem, a da ne idem ručno broj po broj.Popis stvari za bebu:285
Popis stvari za rodilište:293
Uspjela, puno hvala! 🩷
Zna li itko koja je cijena doule u Zagrebu? Da bude dostupna zadnja 2 tjedna i da dodje kući kad trudovi krenu i tijekom babinja?
Pozdrav cure, nadam se da vam malo bolje prolazi vikend nego meni, od petka ne dolazim k sebi zbog migrene, a smijem samo paracetamol od 500 (inače sam prije uzimala brufene i to me spašavalo) i jedva spavam.
Baš ste se lijepo raspisale, puno korisnih savjeta i lijepih komentara 😊 drago mi je da se još curka pridružuje forumu!
Htjela bih vas pitati koliko jel loše spavati na leđima? Trudim se spavati na lijevom boku ali se često probudim ili lakše zaspim na leđima. Možda u kasnijim tjednima nije dobro biti na leđima? Ja inače uopće nemam osjećaj da sam trudna, bebicu ne osjećam, a nemam ni trbuh još (možda jer sam prvorotkinja?)
Počeli smo lagano govoriti prijateljima da očekujemo bebu i super su mi reakcije :) na poslu još nisam rekla, to ću taman nakon anomaly scana.
Inače 8.4. imam anomaly i baš se veselim! 🥰 jel to samo uzv? Kak se to radi? Imam sto pitanja 🙈
Šaljem vam puno dobre energije i želim svima lijep dan, unatoč ovoj tmurnoj nedjelji! ❤️
Pozdrav cure, nadam se da vam malo bolje prolazi vikend nego meni, od petka ne dolazim k sebi zbog migrene, a smijem samo paracetamol od 500 (inače sam prije uzimala brufene i to me spašavalo) i jedva spavam.
Baš ste se lijepo raspisale, puno korisnih savjeta i lijepih komentara 😊 drago mi je da se još curka pridružuje forumu!
Htjela bih vas pitati koliko jel loše spavati na leđima? Trudim se spavati na lijevom boku ali se često probudim ili lakše zaspim na leđima. Možda u kasnijim tjednima nije dobro biti na leđima? Ja inače uopće nemam osjećaj da sam trudna, bebicu ne osjećam, a nemam ni trbuh još (možda jer sam prvorotkinja?)
Počeli smo lagano govoriti prijateljima da očekujemo bebu i super su mi reakcije :) na poslu još nisam rekla, to ću taman nakon anomaly scana.
Inače 8.4. imam anomaly i baš se veselim! 🥰 jel to samo uzv? Kak se to radi? Imam sto pitanja 🙈
Šaljem vam puno dobre energije i želim svima lijep dan, unatoč ovoj tmurnoj nedjelji! ❤️
Joj grozno je ovo vrijeme, sve imamo neke tegobe 🙈 Nek ti brzo prode 😊
.
Ja spavam na ledima jer mi ocito tako pase, zaspim na boku a redovno se budim na ledima. Ne znam uopce kako bi na to utjecala s obzirom da se u snu okrenem. Ali sad vec kuzim da mi pocinju bolovi u donjem djelu leda, vjerojatno od toga, pa pretpostavljam da cu prirodno krenut izbjegavat tu pozu 🤷♀️
.
Anomaly ti treba biti uzv na kojem se detaljno pogledaju organi, glavica, trbuh, ruke i noge, ako ides na 4d onda i lice i sve gdje se moze vidjeti neki "problem". Gledaju se protoci, polozaj posteljice, velicina i oblik cerviksa i to je valjda sve 😅 Ja sam isla privatno pa je mozda bio detaljniji pregled nego bi bio kod soc ginekologa jer ja kod svog nisam nikad imala tako detaljan pregled. Ugl meni je raden uzv preko trbuha i vaginalni.
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Maria malo upadam sa proljetnica izdajalica je vrlo individualna stvar, a nije jeftina pa je savjet nabavit je kad rodiš i vidiš da li ti treba. Ja sam prvu malenu samo dojila i nikad je nisam upotrijebila iako sam je kupila, ali postoji stvarno mnogo situacija gdje mamama dobro dođe - ako je dijete prerano rođeno, ako se želiš izdojiti pa otići negdje, a bebu pustiti s tatom ili nekim drugim, ako dobiješ ragade na bradavicama. S mojom je bio problem da nije htjela bočicu nikako i nikako pa izdajalica nije imala smisla.
Sterilizator isto dobro dođe ako beba koristi dude i bočice, ali nije neophodan, uvijek možeš sve prokuhati.
Moonchild spavanje na leđima je problematično u visokoj trudnoći i kad visoko nosiš, ali tvoje tijelo će te upozoriti jer ćeš osjetiti da ti manjka kisika, kao kad trčiš dugo. Meni se u prvoj trudnoći to dogodilo tek na kraju, u zadnjim tjednima, a sad sam u 30tt i dalje znam spavati na leđima i potpuno mi je ok. Mislim i vježbam na leđima i rađamo na leđima pa mislim da ta poza stvarno nije toliko loša kao što kruže glasine
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Baš mi je simpatično kako nam se grupe proljetnice-ljetnice međusobno popunjavaju 🤗❤️
Slažem se za dio s leđima, čak sam negdje i čitala neki znanstveni članak da kod redovnih trudnoća ne bi trebalo biti nikakvih problema, osim naravno ako ti tijelo govori da mu taj položaj ne paše. Npr ja nisam u prošloj nikako biti na leđima, užasno bi mi bilo, al sam svejedno rađala na leđima i to mi je pored bolova bilo užasno, a nisu mi dali da se pomaknem ni u koji drugi položaj jer je u jednom trenu od velike doze dripa djetetu počeo puls ludovati i jedino mu je u tom položaju bilo ok, a njima usput zgodno za pregledavat me. Al horor je kad te tako zakucaju u neki položaj koji ti očigledno ne paše a ne smiješ mrdnuti.
Što se tiče izdajalice, moje iskustvo je da bih je preporučila da se ima doma, barem polovna al da bude na ruku, jer sam i ja slično razmišljala, i igrom slučaja sam je dobila kao poklon. Kad sam došla 3. Dan doma s malim, meni su cicke u tih par sati kako ga nisam podojila buknule i da ih nisam imala s čim isprazniti odmah iste sekunde bilo bi grdo. Ne znam kolko bi sa ručnim izdajanjem, onako neiskusna, uspjela pomoć si, a dok bi se to kupilo i opralo/steriliziralo prošlo bi sigurno još sat/dva. Ne znam, ja bih preporučila da se uzme neka cisto za svaki slucaj, jos bolje neka polovna pa ako ti ipak neće trebat nisi puno potrošila. A puno žena prodaje koje ih ni nisu koristile, a imale su za svaki slučaj, ili su koristile vrlo malo. U svakom slučaju i ove koje se iznajmljuju su već korištene, pa kao mislim da stvarno ne mora biti nova.
Sterioizator nisam imala, al sad sam ga uzela jer čekam blizance i znam da çe nam biti kaos. Inače ne bih.
💙 5/2023
Pozdrav,
Kod nas nista novo. Nism nigdje isli vec par dana, doma smo dok malac ne ozdravi.
Za izdajalicu se slazem mislim da je dobro imati neku rucnu spremnu, a ako baš bude potrebe cesto izdajati lako se kupi kvalitetnija i skuplja. Osobno mi je aventova rucna bila odlicna za to par tjedana sto sam je koristila.
Sterilizator imamo, a sad ne znam koliko je potreba. Nakon sto nije htio vise iz bocice piti vec samo dojiti koristili smo ga za sterilizaciju raznih drugih gluposti kao grickalica za zube i sl. Sve bi se to dalo otkuhati. E da ako kupujete ja bi sad gledala da moze i osusiti. Kod nas je model koji samo sterilizira i onda se treba samo osusiti na zraku.
Mene zanimaju koje su vam preporuke za umetak za kadu? S prvim nismo imali, sad mi se cini da ne bi bilo lose imati.
I ima li tko kakvu preporuku za knjigu o spavanju bebe? Tako bi rado da ovaj malac me bude los spavac ko brat 😅
2021 💙
Shoko ne znam jel znas za Maminu spavalicu na instagramu? Meni je bebac poceo puuuuno bolje spavati kad sam pocela pratiti wake windowse i njihove savjete, super su zenske 👍🏼 i white noise nam se pokazao kao odlicna stvar, mislim da cemo ovaj put bas naruciti uredaj za to, inace bi se spojila na bluetooth zvucnik s tabletom i pustala preko spotifyja, ali ovo mi se cini puno jednostavnije.
Moonchild bas mi je zao zbog migrena, nadam se da ces se bar uspjeti naspavati pa ce ti vjerujem biti lakse 🫶🏼
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
Ako još uvijek možeš spavati na leđima i nemaš tegoba onda je to još ok..čim ti bude počelo smetati u vidu toga da ti odjednom opadne cirkulacija/disanje, loše ti dolazi..nemoj to baš prakticirati. Čitala sam negdje da je od 28 tj baš zabranjeno. Iako se ništa nebi trebalo strašno dogoditi ako se slučajno okreneš u snu na leđa. Na kraju krajeva i rađamo na leđima i na ctg-u smo često na leđima i još situacija u kojima moramo biti "na leđima" pa bude sve ok.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Sortiraj odgovore
Najstariji