Pozz cure evo da se i ja napokon javim i pridružim, stalno sam nešto strepila ali evo ulazim u 18 tjedan, jučer bio pregled i sve je ok sa mojom ekipicom😍
Ono šta mene muči i na što se moram požaliti je tlak prilikom pregleda… znači ja čim uđem u kliniku toliko mi srce počne lupati, ruke mi se tresu i tlak skače u nebesa.. jučer bio 170/100, htio me doktor na hitnu slati, ja njemu samo me pustite doma i biti ću ok, i evo dođem doma, izmjerim tlak a on 125/78…
Mjerim tlak doma stalno i idealan je, ali osjećam užasnu anksioznost kod doktora vjerojatno i kao posljedica šta sam sve prošla sa prvom trudnoćom kad sam izgubila bebu u 29 tjednu… imate kakav savjet? Idem u pon internisti pa da mi da bar tablete po potrebi 🤷🏼♀️
Čestitam na trudnoći, curica i dečkić, baš lijepo. 😊😊
Jako mi je žao zbog prve trudnoće.
Za tlak ne znam što bih ti rekla. Ja sam imala problem s otkucajima, svaki put kad bih pokušala ići darivati krv meni otkucaji 200, kod kuće normalno. Doktor mi dao da pratim 10 dana i sve je bilo dobro. Izgleda da je onda sindrom bijele kute iako ja nemam nikakvog straha jednostavno mi otkucaji skoče i ne mogu to kontrolirati. Psiha, ne znam.
🩷 7/2022
Hvala 😍
Da i meni je na zadnjem pregledu rekao dr prati tlak doma, on doma idealan stalno, mjerim ga cca 4 puta dnevno, ali jednostavno psiha radi čuda i ne mogu si pomoći, jednostavno nemam nad time kontrolu nikakvu ☹️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;104/st/20250825/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5e2d/preg.png
👱♀️40
👦43
2021 ivf petrova 12js,9 oplođene, 2 blastice vraćene, 4 smrznute blastice
06/2021 ET , biokemijska
06/2022 uspješan postupak, 12/2022 abrupcija posteljice u 29 tt😓👼🙏
02/2024 novi ET, biokemijska
09/2024 novi IVF poliklinika Škvorc neuspješan
12/2024 FET dvije blastice, 10 dnt 285 beta, 14 dnt 2600 beta..
Uzv 30.12.2024. Imamo 2 ❤️❤️
Panorama low risk stižu cura i dečko ❤️🩵
I da li koja od vas pije aspirin u trudnoci? Rekao mi je doktor da bih trebala zbog tog tlaka ali meni je tlak takav samo kod njega a ne želim se nepotrebno šopati tabletama ako ne moram.. eto toliko od mene..
Pozdrav Nella i dobrodošla. Žao mi je da si se dogodila takva trauma ne mogu niti zamisliti. Vjerujem da ti je traumatičan dolazak doktoru, tijelo ti povezuje sve s traumom očito.
Ja sam pila Aspirin kao dio terapije uslijed Ivf-a koji sam prestala negdje u 18tj.trudnoće. inače se skida već u 12 tj ali neki liječnici traže da se uzima i do kraja s izuzetkom zadnjih tjedana. E sad kako ti je već visoki tjedan i ako nisi sigurna potraži još dodatnih mišljenja. Tipa ako dr tvrdi da to trebaš uzimati zbog "srca" onda neka te pošalje na pregled kardiologu po drugo mišljenje. Aspirin koliko je dobar, toliko i nije i treba svaki lijek s oprezom uzeti. Moj IVF gin je rekao da može u kasnijim tjednima uzimanja oštetiti djetetu srce. Dok moj primarni tvrdi da samo može utjecati da se djetetu ne zatvore sve rupice kako treba kad se dijete rodi. Mišljenja su svakakva. Ali pitanje je i dali ti takva "terapija" pomaže kod tvog anksioznog tlaka. Treba dobro izvagati. Sretno ti i javi kako si dalje🙋♀️💕
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Sretno curama na pregledu danas, uzivajte u druzenju.
Nella drago mi je radi urednog pregleda. A za tlak mislim da je to normalno s obzirom sto si prosla, ne mogu ni zamisliti koliko je to tesko. Ali mislim da nije zabrinjavajuce dok god je doma ok. Znam cak dosta cura koje nisu imali negativna iskustva pa svejedno im je kod svakog pregleda tlak visok, kao sindrom bijele kute. Ja sam imala missed sa 11 tjedana pa sam u ovoj trudnoci svaki pregled do 12 tjedna i po tri dana prije imala lud tlak i otkucaje kad god bi se sjetila pegleda. Moj doktor nije dao paznju tome bas radi prethodnog negativnog iskustva. Tek od kako osjetim bebu idem malo bezbriznije i tlak je normalan. Savjet nemam samo podrška.
Moj malac se raskasljao ozbiljno tako da se danas druzimo nas dvoje doma nadam se da mu nece na gore. Poceo je sad vec cesto spominjati da dolazi brat i sto ce sve nauciti brata 😍
2021 💙
Hvala 😍
Da i meni je na zadnjem pregledu rekao dr prati tlak doma, on doma idealan stalno, mjerim ga cca 4 puta dnevno, ali jednostavno psiha radi čuda i ne mogu si pomoći, jednostavno nemam nad time kontrolu nikakvu ☹️
S obzirom što si prošla možda ti je svaki pregled podsvjesni strah, možda sama misliš da si opuštena i dobro je ali ipak je prisutna zabrinutost i strah.
Bitno da je kod kuće dobro da nije takav tlak stalno. Vjerujem da će to sve biti dobro.
Tu smo za podršku i sva pitanja i brige koje imaš. ❤️❤️
🩷 7/2022
Ostavljam još jednom link za facebook grupu, sve ste dobro došle da se družimo i upoznajemo.
Samo upišite ovaj nick s foruma kad ulazite da znamo tko ste.
.
Moram reći da ovdje na forumu i u facebook grupi je stvarno puno pozitive i međusobne podrške. Ova zajednica mi baš ispuni dane, veselim se svačijem pregledu i vašoj sreći kad se vratite. 😊❤️
🩷 7/2022
Zaboravila staviti link. 😄😄
Evo link za facebook grupu
https://www.facebook.com/groups/1052996233311444/?ref=share
🩷 7/2022
Nella dobrodosla i cestitam na bebicama! Strasna je trauma sto si prosla i nije mi uopce cudno da ti tlak divlja i da je tijelo zapamtilo stres... Svakako kod tih stvari moze pomoci i terapeut, npr tjelesno orjentirana psihoterapija koja bi se bas bavila rjesavanjem tih fizickih senzacija koje se dogadaju kao posljedica traume. Svakako preporucam ako si otvorena za takvu vrstu pomoci. Zelim ti da s trudnocom i bebicama sve bude skolski i dosadno i da se ne dogode nova ruzna iskustva!
.
Cure na pregledima danas sretno, i sretno na ogtt! Libo nam se bas dugo ne javlja, nadam se da si dobro 🫂
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Nella, dobro nam došla. Neka ti bude mirna i bezbrižna trudnoća.
Za tlak, nije ni čudo nakon svega što si prošla, vjerojatno se tijelo samo bori. Bitno da inače nemaš problema sa tlakom.
Ja pijem Aspirin, dobila ga kao dio terapije u IVF -u, primarni ginekolog mi je rekao da ću ga piti do 36.tj. Nisam iskreno puno istrazivala o nuspojavama. Ali Emma ti je objasnila svoje iskustvo pa svakako još provjeri.
Anni i meni je baš drago zbog grupe i foruma, bas mi je postalo kao jutarnji ritual 😁
Libo i ostale cure, sretno na pregledima danas.
Shoko brzo ozdravljenje malcu😊
👩🏻🦰35, 👩🏻💻42
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
I da li koja od vas pije aspirin u trudnoci? Rekao mi je doktor da bih trebala zbog tog tlaka ali meni je tlak takav samo kod njega a ne želim se nepotrebno šopati tabletama ako ne moram.. eto toliko od mene..
Hej, ja pijem aspirin i piti ću ga do 34.tjedna jer sam MTHFR heterozigot. Aspirin mi pomaže oko prokrvljenosti posteljice, itd jer sam prošla 2 spontana, jedan blizanački u 16.tjednu i još jedan rani u 6.tjednu, i iskreno ulijeva mi sigurnost nakon svega što sam prošla. Ja nisam čula da ima utjecaj na srce, vjerujem doktorima i zasad je sve ok. Prijateljica je nedavno rodila nakon što ga je pila isto tako do kasnih tjedana i sve je ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji