Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    13. Ožujak 2025. 15:44

Thumbelina31

AnnieP

Thumbelina31znaš li što nosiš? Kakva ti je trudnoća? Od kuda si?
    .
    Tinchilinačestitam na dobrom i brzom pregledu, bebice su već velike, samo neka rastu. 😊
    Kad ti je idući pregled?
    .
    Bananica80moja kuma i sestrična su imale miome prije trudnoće, onda u trudnoći kako je beba rasla nije se više vidio ali nije ni smetao. Rodile su obje bez problema, vaginalno.

Curicu🩷
    I iz Zagreba sam. Imam još neko vrijeme da se odlučim gdje ću roditi, ali o tome dosta sad razmišljam. Htjeli bismo i ja i muž da je on na porodu tako da Petrova otpada u startu. Živimo blizu Merkura pa mi je to nekako najdraža opcija ako se presele i ako bude moguća pratnja.

Trudnoća mi je stvarno školska, ja se super osjećam. Imala sam samo dva tjedna mučnine i od kad je prošla se potpuno normalno osjećam, nekad zaboravim da sam trudna pa me podsjeti mala jer se stalno rita.😂

Ali evo ako netko možda ima sličnu situaciju ili je bio u ovoj situaciji da me malo utješi. Na zadnjem pregledu (26 tjedan) mi je doktorica rekla da joj se čini da je beba malo manja nego što treba biti prema opsegu trbuha bebe. Da se ne brinem jer može biti do genetike jer sam ja dosta sitna, a ni muž nije baš velik. Ali kao da ćemo sada malo češće pratiti bebu čisto da vidimo da raste kako treba. Ja se naravno brinem.😂 Na kilaži nisam dobila puno do sada, 5 kg i važem se svaki tjedan i ne dobijem onih 500g po tjednu kako pišu svugdje da se dobiva u tom drugom i trećem tromjesečju. Evo sada sam npr u tjedan i pol dobila 200g…

Eto, ako netko ima slično iskustvo javite se.🩷

Petrova se konacno obnovila tako da mozda sad i dopustaju pratnju na porodu, pa si provjeri to... cisto da je ne otpises ako bi tamo isla. Sta se mjera tice, meni su u prosloj trudnoci jako šarale... malo je jedna mjera bila za "manje tjedana t", a malo za više. Uglavnom mi je abdomen (AC) mjerio manje. Sve je bilo to okej, i receno mi je da je to normalno, jer i bebe nejednako rastu + nije uvijek lako uvatiti dobar "kut" uzva za izmjeriti. Indikativno da je je nesto je tek ako na tipa par pregleda 2 ili sve mjere kasne preko 3 tjedna. Tako da se nemoj oko toga brinuti :)

3/2024 💙

• keksolina
    13. Ožujak 2025. 16:08

Emma bravo na dobrom pregledu 🤗 a zasto na carski? Zbog leđa tvojih?

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• greta10
    13. Ožujak 2025. 16:16

I moj pregled prosao super, sve uredno. I bila sam isto expresno gotova - u 10:30 vec bila na poslu. 
    Beba je prema dolje kako sam pretpostavila po promjeni u udarcima. Prosli put sam pitala za porod pa je rekao da nema prepreke za vaginalni al da detaljno gledaju rez i sve tamo oko 37 tjedna. I dalje nis od mjerenja cervixa🤷‍♀️. Mozda se narucim privatno vidjet cu jos. Da nije tu bilo tolko skracivanja ne bi me to opce brinulo a ovak me zanima jel i to ok

Curica 6/23 🩷

• Tinchilina
    13. Ožujak 2025. 16:18

Thumbelina31

AnnieP

.
    Tinchilinačestitam na dobrom i brzom pregledu, bebice su već velike, samo neka rastu. 😊
    Kad ti je idući pregled?
    .
    Bananica80moja kuma i sestrična su imale miome prije trudnoće, onda u trudnoći kako je beba rasla nije se više vidio ali nije ni smetao. Rodile su obje bez problema, vaginalno.

Curicu🩷
    I iz Zagreba sam. Imam još neko vrijeme da se odlučim gdje ću roditi, ali o tome dosta sad razmišljam. Htjeli bismo i ja i muž da je on na porodu tako da Petrova otpada u startu. Živimo blizu Merkura pa mi je to nekako najdraža opcija ako se presele i ako bude moguća pratnja.

Trudnoća mi je stvarno školska, ja se super osjećam. Imala sam samo dva tjedna mučnine i od kad je prošla se potpuno normalno osjećam, nekad zaboravim da sam trudna pa me podsjeti mala jer se stalno rita.😂

Ali evo ako netko možda ima sličnu situaciju ili je bio u ovoj situaciji da me malo utješi. Na zadnjem pregledu (26 tjedan) mi je doktorica rekla da joj se čini da je beba malo manja nego što treba biti prema opsegu trbuha bebe. Da se ne brinem jer može biti do genetike jer sam ja dosta sitna, a ni muž nije baš velik. Ali kao da ćemo sada malo češće pratiti bebu čisto da vidimo da raste kako treba. Ja se naravno brinem.😂 Na kilaži nisam dobila puno do sada, 5 kg i važem se svaki tjedan i ne dobijem onih 500g po tjednu kako pišu svugdje da se dobiva u tom drugom i trećem tromjesečju. Evo sada sam npr u tjedan i pol dobila 200g…

Za kile se nemoj niš brinuti, to je rekla bih baš individualno. Ja nosim bliznace, prvih cca 18 tj nisam niš dobila. I onda sam dobila 6 kila do 24 tj i sad je (hvala bogu) opet krenulo stagnirati/laganije rast, jer sam sad na 26+2  i imam 6,5 kg više. A bebice normalno napreduju, školski veličinom.

Petrucika, super da ste to tako brzo ispratili i da ste svi ok 💪🤗

Btw, za željezo mi skoro nisu dali nis, kao hemoglobin mi je 116 (prema parametrima je donja granica 119), al kaže stažistica kao da se za trudnice gleda 110 kao donja granica, međutim kad sam pitala baš doktora kaj je s tim ipak je rekao da bi on da popijem terapiju jer su ipak blizanci. Iskreno, da mi nije niš dala uzela bih na svoju ruku, nema mi smisla da čekam da me skroz pojedu pa da onda reagiram. 

💙 5/2023

• Tinchilina
    13. Ožujak 2025. 16:19

Čestitam Greta i Emma na urednim pregledima 🥳

Greta, jel i tebi Katja kao glavna uz nadzor Matijevića?
    I meni mjeri isključivo uzv cerviks, al kaže da je dug i uvijek piše >4. Kaj tebi veli?

💙 5/2023

• greta10
    13. Ožujak 2025. 16:35

Tincilina Je al danas nije bila, samo dr je bio. Na nalazu mi nis ne pise za cerviks

Curica 6/23 🩷

AnnieP
    13. Ožujak 2025. 16:57

Emma05 i Greta10 kad su vam idući pregledi?
    Čestitam na dobrim pregledima. 😊

🩷 7/2022

• greta10
    13. Ožujak 2025. 17:07

AnnieP

Emma05 i Greta10kad su vam idući pregledi?
    Čestitam na dobrim pregledima. 😊

27.3. Hvala sto mislis🥰

Curica 6/23 🩷

Thumbelina31
    13. Ožujak 2025. 17:14

AnnieP

Thumbelina31

AnnieP

.
    Kad ti je idući pregled?
    .

Curicu🩷

Čestitam na curki i urednoj trudnoći. 😊
    Kad ti je termin poroda? Idući pregled? Da te ubacim na naše liste.
    Imamo i facebook grupu ako se želiš pridružiti. 😊
    .
    Meni ti je u prvoj trudnoći, a evo isto i sada, beba bila uvijek veća i onda od nekog tjedna mi krene za par dana manja, čak i tjedan manja. Ja sam sitna tako da je to genetika.
    Prva curka mi je rođena s 3030g i doktorica je rekla da je to normalno. Sad za ovu curku je rekla da će biti manja kao seka.

Hvala puno!  Termin mi je 9.6., a idući pregled 22.3. Hvala ti što si podijelila svoje iskustvo, sad znam da te mjere mogu varirati od pregleda do pregleda. Ja nekako isto mislim da je genetika pa se nadam da će na idućem pregledu reći da je sve u redu i da se bebica super razvija. 

Thumbelina31
    13. Ožujak 2025. 17:22

Bananica80 Baš ću provjeriti za Petrovu, čitala sam neki dan na 24h da se kao to novoobnovljeno rodilište otvara tek za 3 mjeseca...A i to je pitanje hoće li tada otvoriti. Hvala ti na dijeljenju iskustva, meni je na tom zadnjem pregledu abdomen bebin mjerio 6 dana manje, ali i to što kažeš, možda je i do kuta, ko će ga znati. Nije doktorica paničarila, više sam se ja preplašila jer sam do sada s prijašnjih pregleda izlazila presretna jer su govorili da je sve kako treba biti. Vjerujem da će na sljedećem pregledu reći da raste kako treba. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.