Petrucika čestitam na pregledu! 👏
.
Molim vas za savjet. Jeste li vi svi radile prenatalne testove? Gin mi je ponudila nifty i veritas, a i kombinirani probir pa me zanimaju iskustva. Iskreno, nisam baš sklona tome jer može, a i ne mora ništa značiti. A na kraju bi se možda samo ili sekirala ili ne bi, pa može biti svašta.
Hej, ja sam radila Panoramu. Skupo je i nekome je to bacanje novaca, meni je recimo bacanje novaca dati par stotina eura na torbicu ili cipele. Svaka roba ima svog kupca 🙂
.
Dobar nalaz mi je donio mir, o pobačaju ni nekom lošem rezultatu nisam ni razmišljala (da maknem predrasudu da se to radi samo ako bi netko radio pobačaj u slučaju lošeg nalaza). Ima argumenata za i protiv, meni nije žao tih novaca, srećom mogu si priuštiti, puno više novaca sam dosad potrošila na razne pretrage i dodatke prehrani pa kako ne bih i na ovo.
Lolola ❤️ bas ste me utješile, hvala vam 😘
.
Mi nismo u prošloj nikakve testove radili, a ne bi vjerojatno ni u ovoj da nije bila ona situacija na početku. Tako da ja razumijem o jednu i drugu stranu, al definitvno ovi testovi suoer dođu kad nekaj djeluje da nije ok.
.
Što se tiče endometrioze, ja je nisam imala dijagnosticiranu nikad, iako sam imala sve "simptome" od prve menge, i našli su mi na carskom njene ostatke ili kako to već izgleda nakon što se posuši od trudnoće. Kako sam rodila i dobila sam mengu jako brzo, bez obzira na dojenje, i sa svakom me počelo sve više boliti i baš me zanima jel se opet vratila ili kako i može li ona otić skroz nakon trudnoća? Jel zna netko mozda? Moja je negdje na maternici i ne može se pratiti uzv, nego samo kad me otvore.
Našli su ti žarišta iz kojih izraste endometrioza. Ona se posuši u trudnoći jer u trudnoći nekako više dominira porgesteron a endometrioza se "hrani" više estrogenom. Logično je da će se u trudnoći smiriti..ali ne znači da se neće vratiti po završetku trudnoće, a pogotovo ako žarišta postoje. Nekima i u gorem obliku. A nekima je prošla. Sve ovisi. Mora trenutno miruje. Iako ne sumnjam da se neće vratiti kad rodim.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Btw cure koje idete puno pišati, ja sam baš pricala s doktoricom danas i ona kaze da zene cesto misle da je to do trudnoće, a zapravo je cesto e. coli jer smo tome bas podlozne sada pogotovo. I tako je i meni bilo pa je prestalo cim sam antibiotike popila. Sad se budim pisati jednom maksimalno i to ako sam se nalila vode navecer. Pa ako sumnjate da bi moglo biti to nije lose ici raditi urinokulturuJa se dižem minimalno jednom, a često 2-3 puta po noći na wc a urinokultura mi je uredna. Mislim, svakako treba napraviti urinokulturu u trudnoći, ali ne bih generalizirala da odmah nešto nije ok
Ma ne, naravno da ne treba. Ja sam cijelu proslu trudnocu pisala ko luda a nije bila cijelo vrijeme u pitanju e. coli. Ali evo ne moze skoditi ako netko posumnja da bi moglo biti do toga
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
I ja da se javim napokon s pregleda 🙈 sve je super, svi organi i prstici dobro. 99% da je curica, ali cijelo vrijeme je sjedila prekrizenih nozica pa se nije bas dala pokazati da bude 100%. Mislim da si mogu dati oduska i kupiti neki kompletic za curice, pa ako je decko ipak bit ce nekoj drugoj curici na poklon 🌸
.
Dala mi je doktorica uputnicu za ogtt i rekla da odem svakako do iduceg pregleda, da mogu s 22 tjedna. Kad ste vi mislile ici?
.
Iduci pregled 3.3.Bravooo cestitam na urednom pregledu i na curici!! Ja nezz meni ce moj mozda napomenut na sl pregledu tad cu biti 21tt za sad mi nista nije reka!! Ja to uvik tako 24/25 tt radim!! Pa vjerojatno tako i ovaj puta!! Ja vam to u domu zdravlja i parkiram isprid i onda se vratim nakon vadenja u auto otvorim si orozor spustim sic i surfam i tako cekam do iduceg!! Prode svaki puta sve ok!!
Mozda mi je ranije stavila jer sam prosli put imala gestacijski, evo nemam pojma stvarno. E vidis, super ti je ova ideja 😄 ja nazalost nemam parking ispred DZ-a, ali sigurno cu negdje sjesti i surfati po mobu. Ili mozda da napokon neku knjigu procitam 😅
3/23 👨👩👦
15.10.2024. ➕️
.
Molim vas za savjet. Jeste li vi svi radile prenatalne testove? Gin mi je ponudila nifty i veritas, a i kombinirani probir pa me zanimaju iskustva. Iskreno, nisam baš sklona tome jer može, a i ne mora ništa značiti. A na kraju bi se možda samo ili sekirala ili ne bi, pa može biti svašta.Hej, ja sam radila Panoramu. Skupo je i nekome je to bacanje novaca, meni je recimo bacanje novaca dati par stotina eura na torbicu ili cipele. Svaka roba ima svog kupca 🙂
.
Dobar nalaz mi je donio mir, o pobačaju ni nekom lošem rezultatu nisam ni razmišljala (da maknem predrasudu da se to radi samo ako bi netko radio pobačaj u slučaju lošeg nalaza). Ima argumenata za i protiv, meni nije žao tih novaca, srećom mogu si priuštiti, puno više novaca sam dosad potrošila na razne pretrage i dodatke prehrani pa kako ne bih i na ovo.
Ej, slažem se, novac nije upitan kad je zdravlje u pitanju. Jesi li imala razloga za raditi test ili si samo htjela biti mirna? Drago mi je da ti je dobar nalaz 😊
Sto se tice urinokulture bakterije i mokrenja ja od pocetka mokrim vise puta u noci radila sam tad urino bilo je ok!! I nekako mi je tako kriz cilu trudnicu sad ve i opravdano jer je beba jako nisko i pritiske vec polako a i maternica mi je malo upala tako da kod mene je to ocekivano!!! Ali svakako nije lose provjeriti ali ne mora nista ni znaciti !!! Ja bas idem za dva tj na urino da mi prode od antibiotika bar 10/15 dana
+ 10.10.
Lolola ❤️ bas ste me utješile, hvala vam 😘
.
Mi nismo u prošloj nikakve testove radili, a ne bi vjerojatno ni u ovoj da nije bila ona situacija na početku. Tako da ja razumijem o jednu i drugu stranu, al definitvno ovi testovi suoer dođu kad nekaj djeluje da nije ok.
.
Što se tiče endometrioze, ja je nisam imala dijagnosticiranu nikad, iako sam imala sve "simptome" od prve menge, i našli su mi na carskom njene ostatke ili kako to već izgleda nakon što se posuši od trudnoće. Kako sam rodila i dobila sam mengu jako brzo, bez obzira na dojenje, i sa svakom me počelo sve više boliti i baš me zanima jel se opet vratila ili kako i može li ona otić skroz nakon trudnoća? Jel zna netko mozda? Moja je negdje na maternici i ne može se pratiti uzv, nego samo kad me otvore.
Našli su ti žarišta iz kojih izraste endometrioza. Ona se posuši u trudnoći jer u trudnoći nekako više dominira porgesteron a endometrioza se "hrani" više estrogenom. Logično je da će se u trudnoći smiriti..ali ne znači da se neće vratiti po završetku trudnoće, a pogotovo ako žarišta postoje. Nekima i u gorem obliku. A nekima je prošla. Sve ovisi. Mora trenutno miruje. Iako ne sumnjam da se neće vratiti kad rodim.
E da da, i to su mi kao spalili samo malo. Ginekolog je kasnije samo komentirao da nemamo kaj više po tom pitanju nego jedino ako bi imala nekih problema kasnije da ćemo vidjet. A mislim, realno cijeli život su mi menge katastrofa, a sad sam već i pri "kraju" sa reprodukcijskim životom tako da se nekako nadam da neću imati više nekih ozbiljnijih problema. Jeste vi kaj poduzimale po pitanju endometrioze ili samo znate da je imate?
💙 5/2023
.
Molim vas za savjet. Jeste li vi svi radile prenatalne testove? Gin mi je ponudila nifty i veritas, a i kombinirani probir pa me zanimaju iskustva. Iskreno, nisam baš sklona tome jer može, a i ne mora ništa značiti. A na kraju bi se možda samo ili sekirala ili ne bi, pa može biti svašta.Hej, ja sam radila Panoramu. Skupo je i nekome je to bacanje novaca, meni je recimo bacanje novaca dati par stotina eura na torbicu ili cipele. Svaka roba ima svog kupca 🙂
.
Dobar nalaz mi je donio mir, o pobačaju ni nekom lošem rezultatu nisam ni razmišljala (da maknem predrasudu da se to radi samo ako bi netko radio pobačaj u slučaju lošeg nalaza). Ima argumenata za i protiv, meni nije žao tih novaca, srećom mogu si priuštiti, puno više novaca sam dosad potrošila na razne pretrage i dodatke prehrani pa kako ne bih i na ovo.Ej, slažem se, novac nije upitan kad je zdravlje u pitanju. Jesi li imala razloga za raditi test ili si samo htjela biti mirna? Drago mi je da ti je dobar nalaz 😊
Hvala ti 🙂
.
Htjela sam biti mirna, iako imam 35 ali nije me nitko tjerao na to zbog godina.
Čestitam cure na današnjim dobrim pregledima Neka nam se tako I dalje nastavi :)
.
Kolica - jeste ih kupile već ili možda znate koja ćete? Evo ja proučavam, nemam još favorite za sad. Tek se upoznajem sa svim tim i da bi mi najbolje bilo otići po dućanima da probam. Pa ak imate savjet s dobrom ponudom u Zgu, pišite. Vidim da se najčešće uzimaju 3 u 1. Ak sam dobro skužila, jaje se zapravo koristi samo za auto, kao autosjedalica do neke određene dobi djeteta ili? I za izlazak iz rodilišta.
Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
On 1982., normozoo., sve ok.
10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
Panorama - nizak rizik; curica :)
Kolica - jeste ih kupile već ili možda znate koja ćete? Evo ja proučavam, nemam još favorite za sad. Tek se upoznajem sa svim tim i da bi mi najbolje bilo otići po dućanima da probam. Pa ak imate savjet s dobrom ponudom u Zgu, pišite.Vidim da se najčešće uzimaju 3 u 1. Ak sam dobro skužila, jaje se zapravo koristi samo za auto, kao autosjedalica do neke određene dobi djeteta ili? I za izlazak iz rodilišta.
Ja imam favorita. Imala sam jedne iz lesnine prvo, onda sam isla u westgate u jedan od djecjih ducana (cini mi se magic baby) da ih isprobam na stazici koju imaju - mozes voziti kolica preko drva/trave/kamena ili tako nekako ide na sjecam se vise i onda vidis koliko je jednostavno s njima. E tamo sam nasla jedna sasvim druga koja mi nisu bila niti u uzem odabiru ali kada sam vidjela koliko su lagana i kako se lijepo voze kao da sama idu, e onda sam odlucila da cu ta kupiti 😂 U jaje i to ti se ne kuzim, koliko sam shvatila moras ga imati kada nosis bebu iz rodilista i mislim da je to jedino kada cu ga ja i koristiti. Autosjedalicu planiramo kupiti skeoz druge marke nego su mi kolica pa ce beba u tu autosjedalicu odmah (nije mi kompatibilna s jajetom od kolica)
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Sortiraj odgovore
Najstariji