Lolola ❤️ bas ste me utješile, hvala vam 😘
.
Mi nismo u prošloj nikakve testove radili, a ne bi vjerojatno ni u ovoj da nije bila ona situacija na početku. Tako da ja razumijem o jednu i drugu stranu, al definitvno ovi testovi suoer dođu kad nekaj djeluje da nije ok.
.
Što se tiče endometrioze, ja je nisam imala dijagnosticiranu nikad, iako sam imala sve "simptome" od prve menge, i našli su mi na carskom njene ostatke ili kako to već izgleda nakon što se posuši od trudnoće. Kako sam rodila i dobila sam mengu jako brzo, bez obzira na dojenje, i sa svakom me počelo sve više boliti i baš me zanima jel se opet vratila ili kako i može li ona otić skroz nakon trudnoća? Jel zna netko mozda? Moja je negdje na maternici i ne može se pratiti uzv, nego samo kad me otvore.
Našli su ti žarišta iz kojih izraste endometrioza. Ona se posuši u trudnoći jer u trudnoći nekako više dominira porgesteron a endometrioza se "hrani" više estrogenom. Logično je da će se u trudnoći smiriti..ali ne znači da se neće vratiti po završetku trudnoće, a pogotovo ako žarišta postoje. Nekima i u gorem obliku. A nekima je prošla. Sve ovisi. Mora trenutno miruje. Iako ne sumnjam da se neće vratiti kad rodim.
*Moja trenutno miruje.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Btw cure koje idete puno pišati, ja sam baš pricala s doktoricom danas i ona kaze da zene cesto misle da je to do trudnoće, a zapravo je cesto e. coli jer smo tome bas podlozne sada pogotovo. I tako je i meni bilo pa je prestalo cim sam antibiotike popila. Sad se budim pisati jednom maksimalno i to ako sam se nalila vode navecer. Pa ako sumnjate da bi moglo biti to nije lose ici raditi urinokulturuJa se dižem minimalno jednom, a često 2-3 puta po noći na wc a urinokultura mi je uredna. Mislim, svakako treba napraviti urinokulturu u trudnoći, ali ne bih generalizirala da odmah nešto nije okMa ne, naravno da ne treba. Ja sam cijelu proslu trudnocu pisala ko luda a nije bila cijelo vrijeme u pitanju e. coli. Ali evo ne moze skoditi ako netko posumnja da bi moglo biti do toga
Drugačija je vrst pritiska tako da ne virujem da se ne primjeti kad smeta odnosno kad je uzrok trudnoća tj hormoni pa mokriš od tog pritiska ili je u pitanju baš uroinfekt. Teško da se tegobe uroinfekta ne osjete. Teza joj nije baš neka. Ja sam se noćas digla 3x na zahod ali nema smetnji nikakvih. I lipo bistar urin. Mene više brine da elektrolite ne izgubim koliko mokrim🫣😅
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
Našli su ti žarišta iz kojih izraste endometrioza. Ona se posuši u trudnoći jer u trudnoći nekako više dominira porgesteron a endometrioza se "hrani" više estrogenom. Logično je da će se u trudnoći smiriti..ali ne znači da se neće vratiti po završetku trudnoće, a pogotovo ako žarišta postoje. Nekima i u gorem obliku. A nekima je prošla. Sve ovisi. Mora trenutno miruje. Iako ne sumnjam da se neće vratiti kad rodim.E da da, i to su mi kao spalili samo malo. Ginekolog je kasnije samo komentirao da nemamo kaj više po tom pitanju nego jedino ako bi imala nekih problema kasnije da ćemo vidjet. A mislim, realno cijeli život su mi menge katastrofa, a sad sam već i pri "kraju" sa reprodukcijskim životom tako da se nekako nadam da neću imati više nekih ozbiljnijih problema. Jeste vi kaj poduzimale po pitanju endometrioze ili samo znate da je imate?
To njihovo "spaljivanje" i nekad nestručno hendlanje endometrioze samo može dovest do oštećenja a ponegdje i širenja iste. Jako malo specijalista baš za endometriozu u Hrv ima koji znaju adekvatno riješiti endo iz korjena kako spada. Meni su je skidali ovdje ali samo do žarišta jer nisam bila kod "stručnjaka" pa sam uslijed drugih operacija skidala i endometriome koji su mi smetali..jer kad su već otvorili da mi ih maknu ali ako su na jajnicima uvijek postoji mogućnost oštećenja istog kao i rezerve jajnih stanica što je jako rizično i opasno u rukama onoga koji to nezna raditi. Tj nije mu uže područje. Ja nisam imala izbora. I znam da ce mi uvijek rasti. Naravno sama operacija ne riješava problem, vrlo važna je tu prehrana kao i ostatak životnog stila. Postoji jako puno triggera za endo koje treba izbjegavati.
Jeste vi kaj poduzimale po pitanju endometrioze ili samo znate da je imate?
Evo, podijelit ću svoju priču. Saznala sam da imam endometriozu tako da sam nakon godišnje kontrole kod svoje primarne gin. (rekla mi je da imam vodenu cistu) išla privatnoj jer sam predosjećala da nekaj nije ok. Tada sam saznala da imam endometriozu, cistu 8 cm i bila šokirana! Nikakva vodena cista 🤦♀️ Obišla sam sto doktora i svi isto: operacija, kontracepcija, hormoni. Sve sam odbila, imala sam oduvijek uredne cikluse 28/5. Onda je došao lockdown, nama jedan divan period mira i bez opterećivanja. Nisam razmišljala o endometriozi. I kad je bilo vrijeme za godišnju kontrolu, otišla sam opet kod privatne i... smanjila se cista na 2 cm!!! Rekla mi je da sam medicinsko čudo. Sad mi je pod zadnje bila 1,5cm, a jučer ju uopće nije našla...
Ne kažem da sam ja dobro postupila, možda sam imala i više sreće nego pameti, ali sam slušala svoje tijelo i živjela bez stresa 🙂
Evo, nadam se da nisam zagnjavila!
Evo i mene, odradili smo pregled s bebom je sve super, 90% smo sigurni da je dečkoo ali sljedeći put ćemo još potvrditi 😁
Imam neku bakteriju pa sam dobila antibiotike neke ogromne ne znam kako ću to piti 🤣 nakon toga moram opet UK vaditi da vidimo dal se maknulo, iako ja nemam nikakvih simptoma da bilo šta nije u redu ali eto..
.
Sljedeći pregled nam je 3.3., čestitam svima na dobrim pregledima i neka su nam bebice tip top i aktivne 🎉🎉
Btw ovaj novi forum je uzas 😆
01.12. +
Jeste vi kaj poduzimale po pitanju endometrioze ili samo znate da je imate?Evo, podijelit ću svoju priču. Saznala sam da imam endometriozu tako da sam nakon godišnje kontrole kod svoje primarne gin. (rekla mi je da imam vodenu cistu) išla privatnoj jer sam predosjećala da nekaj nije ok. Tada sam saznala da imam endometriozu, cistu 8 cm i bila šokirana! Nikakva vodena cista 🤦♀️ Obišla sam sto doktora i svi isto: operacija, kontracepcija, hormoni. Sve sam odbila, imala sam oduvijek uredne cikluse 28/5. Onda je došao lockdown, nama jedan divan period mira i bez opterećivanja. Nisam razmišljala o endometriozi. I kad je bilo vrijeme za godišnju kontrolu, otišla sam opet kod privatne i… smanjila se cista na 2 cm!!! Rekla mi je da sam medicinsko čudo. Sad mi je pod zadnje bila 1,5cm, a jučer ju uopće nije našla…
Ne kažem da sam ja dobro postupila, možda sam imala i više sreće nego pameti, ali sam slušala svoje tijelo i živjela bez stresa 🙂
Evo, nadam se da nisam zagnjavila!
Nije to fenomen😄. Ta cista nije "fiksna" i ona se može smanjiti i potpuno nestati ili rasti. Ovisi baš o životnom stilu. Naravno pomaže i stress free life. A u trudnoći se baš smanjuje. Endometrioza utječe na sve sfere života i obrnuto. Imam baš diplomski rad na ovu temu😜👌..trenutno u istraživačkoj fazi.
Baš zanimljivo! Mislim na diplomski 🤗 ali da, stres je baš trigger za masu stvari...
Evo i mene, odradili smo pregled s bebom je sve super, 90% smo sigurni da je dečkoo ali sljedeći put ćemo još potvrditi 😁
Imam neku bakteriju pa sam dobila antibiotike neke ogromne ne znam kako ću to piti 🤣 nakon toga moram opet UK vaditi da vidimo dal se maknulo, iako ja nemam nikakvih simptoma da bilo šta nije u redu ali eto..
.
Sljedeći pregled nam je 3.3., čestitam svima na dobrim pregledima i neka su nam bebice tip top i aktivne 🎉🎉
Btw ovaj novi forum je uzas 😆
Cestitam na urednom pregledu!!! Sve ce biti ok s urinom izbaci slatko pij antibiotik i vaginalni probiotik i dmanoza ti je super stvar proguglaj!! I ja ti oijem brusnicu oreventivno svaki dan!! Salicu !!!
+ 10.10.
Čestitam cure na današnjim dobrim pregledimaNeka nam se tako I dalje nastavi :)
.
Kolica - jeste ih kupile već ili možda znate koja ćete? Evo ja proučavam, nemam još favorite za sad. Tek se upoznajem sa svim tim i da bi mi najbolje bilo otići po dućanima da probam. Pa ak imate savjet s dobrom ponudom u Zgu, pišite.Vidim da se najčešće uzimaju 3 u 1. Ak sam dobro skužila, jaje se zapravo koristi samo za auto, kao autosjedalica do neke određene dobi djeteta ili? I za izlazak iz rodilišta.
Sviđa mi se tema za kolica😍. I mene to zanima. Primjetila sam da se često spominje Cibex marka. A i po onoj nekoj tablici koju je mislim AnnieP stavila na fejs po svemu trenutno i najbolja marka. Zanimaju me mišljenja vas mama koje ste već kupovale kolica za djecu...
Čestitam cure na današnjim dobrim pregledimaNeka nam se tako I dalje nastavi :)
.
Kolica - jeste ih kupile već ili možda znate koja ćete? Evo ja proučavam, nemam još favorite za sad. Tek se upoznajem sa svim tim i da bi mi najbolje bilo otići po dućanima da probam. Pa ak imate savjet s dobrom ponudom u Zgu, pišite.Vidim da se najčešće uzimaju 3 u 1. Ak sam dobro skužila, jaje se zapravo koristi samo za auto, kao autosjedalica do neke određene dobi djeteta ili? I za izlazak iz rodilišta.
Sviđa mi se tema za kolica😍. I mene to zanima. Primjetila sam da se često spominje Cibex marka. A i po onoj nekoj tablici koju je mislim AnnieP stavila na fejs po svemu trenutno i najbolja marka. Zanimaju me mišljenja vas mama koje ste već kupovale kolica za djecu…
Ja sam sad kupila cibex ima mjesec dana nova kolica jer su bila u dobroj akciji ali su 2u1 i sad sam neki dan kupila cibex autosjedalicu tkz jaje koje mi ide i na moja kolica s odredenim adapterima!! Meni su kolica odlicna imaju velika kola za sve terene lako sklopiva prostrana kosara lagana za voznju krovic dug i velik za sunce da se beba bas super moze zastit od sunca!! I ja sam zadovoljna i uz to sve su lagana!! Probat ce mo ih kad beba dode ali imaju sve ono sto po meni jedna dobra kolica trebaju imati!!!
+ 10.10.
Sortiraj odgovore
Najstariji