Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

petrucika

Broj poruka: 672

Prijavi adminu

Emma05

petrucika

Curke imam jedno pitanje!!! Ne znam da ki ste upucene i koliko ali mozda neka zna nesto!! Ja znam da nakon 90 dana bolovanja/komplikacija poslidavac je duzan ispatiti kao tu jednu placu!! Sad ne znam kako to ide i tko to ima pravo tko ne dal ovisi o kolektivno ugovoru ili kako?? Ako ima neka koja zna ista o tome??? Ja cu se svakako raspitati kod sebe u firmi jer ce meni biti za 15 dana 3mj da dam na komplikacija!! A dal cu imat to pravo ili ne to ne znam to cu rek saznati!!

Vidi po kolektivnom ugovoru svoja prava pod stavkom bolovanja ako piše da imaš pravo onda napišeš zamolbu, možeš i u wordu napisati da moliš isplatu jednokratne pomoći uslijed bolovanja dužeg od 90 dana ili nešto sl sroči potpiši se i staviš podatke. Pošalješ to svojoj upravi/kadrovskoj ili pravnoj službi ovisi kakav modus operandi imate. Obično isplate na idućoj plaći ali nekad zna i duže. Ovisi koliko brzo ti šef/ravnatelj odobri zamolbu. Sretno

Da mirat cu prokopat ugovor di sam ga stavila negi u nekoj ladici sigurno a i cut cu se ja sa mojoj seficim ona ce znat iz prve!! Meni taman 90 dana spada na iducij placi tocno taj datum😅tako da virujem i ako imam prava dobit cu ti tek u 3mj!! Ali privjerit cu svakako bi dobro doslo😄

+ 10.10.

• Olivia888

Broj poruka: 82

Prijavi adminu

petrucika

Curke imam jedno pitanje!!! Ne znam da ki ste upucene i koliko ali mozda neka zna nesto!! Ja znam da nakon 90 dana bolovanja/komplikacija poslidavac je duzan ispatiti kao tu jednu placu!! Sad ne znam kako to ide i tko to ima pravo tko ne dal ovisi o kolektivno ugovoru ili kako?? Ako ima neka koja zna ista o tome??? Ja cu se svakako raspitati kod sebe u firmi jer ce meni biti za 15 dana 3mj da dam na komplikacija!! A dal cu imat to pravo ili ne to ne znam to cu rek saznati!!

U drzavnoj sluzbi prema KU se kao naknada za dugotrajno bolovanje isplacuje naknada u iznosu od jedne proracunske osnovice (to je manji iznos od place).  Ne znam treba li podnositi kakav zahtjev, meni je samo na sredini bolovanja receno ako cu biti preko 90 dana da ce mi ta naknada biti isplacena. Tih 90 dana je proslo prije 10tak dana pa mogu javiti iduci mjesec sto je i kada isplaceno. Isplata te naknade, koliko znam, nije zakonska obveza poslodavca vec ona postoji ako je propisana nekim drugim aktom (KU, mozda i Pravilnikom o radu), isto kao i naknada razlike bolovanja na teret poslodavca do punog bolovanja za prvih 42 dana bolovanja.  

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

Emma05

Broj poruka: 779

Prijavi adminu

Olivia888

petrucika

U drzavnoj sluzbi prema KU se kao naknada za dugotrajno bolovanje isplacuje naknada u iznosu od jedne proracunske osnovice (to je manji iznos od place). Ne znam treba li podnositi kakav zahtjev, meni je samo na sredini bolovanja receno ako cu biti preko 90 dana da ce mi ta naknada biti isplacena. Tih 90 dana je proslo prije 10tak dana pa mogu javiti iduci mjesec sto je i kada isplaceno. Isplata te naknade, koliko znam, nije zakonska obveza poslodavca vec ona postoji ako je propisana nekim drugim aktom (KU, mozda i Pravilnikom o radu), isto kao i naknada razlike bolovanja na teret poslodavca do punog bolovanja za prvih 42 dana bolovanja.

Neznam kako je drugdje evo kod mene u firmi (zdravstvo) se mora zahtjev/zamolba napisati. Potom se čeka odobrenje ravnatelja pa tek onda isplata. Provjeriti ću jeli mi to piše u "Pravilniku" ili KU ne sjećam se više. Kad sam kralježnicu operirala dobila sam isplatu odmah nakon zahtjeva mjesec iza. A sa drugim bolovanjem kad mi je rupturirala maternica pa sam dugo bila odsutna sam isplatu čekala više od 3mj. 
    Zbilja, moram izviditi i za tu razliku kod ovih 42 dana ide li kakva isplata. Nadam se da da🙏 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

• Olivia888

Broj poruka: 82

Prijavi adminu

Emma05

Olivia888

petrucika

U drzavnoj sluzbi prema KU se kao naknada za dugotrajno bolovanje isplacuje naknada u iznosu od jedne proracunske osnovice (to je manji iznos od place). Ne znam treba li podnositi kakav zahtjev, meni je samo na sredini bolovanja receno ako cu biti preko 90 dana da ce mi ta naknada biti isplacena. Tih 90 dana je proslo prije 10tak dana pa mogu javiti iduci mjesec sto je i kada isplaceno. Isplata te naknade, koliko znam, nije zakonska obveza poslodavca vec ona postoji ako je propisana nekim drugim aktom (KU, mozda i Pravilnikom o radu), isto kao i naknada razlike bolovanja na teret poslodavca do punog bolovanja za prvih 42 dana bolovanja.

Neznam kako je drugdje evo kod mene u firmi (zdravstvo) se mora zahtjev/zamolba napisati. Potom se čeka odobrenje ravnatelja pa tek onda isplata. Provjeriti ću jeli mi to piše u "Pravilniku" ili KU ne sjećam se više. Kad sam kralježnicu operirala dobila sam isplatu odmah nakon zahtjeva mjesec iza. A sa drugim bolovanjem kad mi je rupturirala maternica pa sam dugo bila odsutna sam isplatu čekala više od 3mj.
    Zbilja, moram izviditi i za tu razliku kod ovih 42 dana ide li kakva isplata. Nadam se da da🙏

Držim fige! Meni je razlika za tih prvih 42 dana isplaćena automatski samo s odmakom od mjesec dana, u prosincu mi je isplaćena za bolovanje u listopadu, a siječnju za bolovanje u studenom (pravosuđe). Nisam ni znala da imam na to pravo, kontaktirala sam poslodavca kad sam vidjela uplatu da vidim o čemu je riječ. U svakom slučaju, najbolje da svaka provjeri sa svojim poslodavcem, tako će imati najtočniju info. Možda je kod Petrucike riječ i o iznosu cijele jedne plaće.  

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

• Maria31

Broj poruka: 28

Prijavi adminu

Emma05

Tinchilina

Emma, hahahah za Emili 🤣
    A kaj mislis, jel bi to bili endokrini dizruptori za bebice ili za mamu ili oboje? Ponekad je možda bolje kad neke stvari ne znaš 😅
    Sretno cure na pregledima ovaj tjedan, ima nas 💪
    A ovako izgleda za Apivituhttps://ibb.co/zJnpfGv 21 prirodan sastojak dobio ocjenu 15/20 i u "zelenom" je😉

Ja sam kupila Jessa sensitiv u dm-u, ocjena 18,6/20

Emma05

Broj poruka: 779

Prijavi adminu

Olivia888 baš ću provjeriti ionako moram u upravu uskoro zbog papira za komplikacije. Otvaram sada od veljače. Nije važno za odmak, važno da sjedne nekad 😜😉
    Maria31 vrhunski. Dobro je znati. Da ne moramo tražiti 👌🥰

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

• Maria31

Broj poruka: 28

Prijavi adminu

Emma05

Olivia888 baš ću provjeriti ionako moram u upravu uskoro zbog papira za komplikacije. Otvaram sada od veljače. Nije važno za odmak, važno da sjedne nekad 😜😉
    Maria31 vrhunski. Dobro je znati. Da ne moramo tražiti 👌🥰

Isto tako sam u dm-u kupila biobaza mama mlijeko za tuširanje, ne mogu sad naći koja je ocjena, ali bila je isto jako visoka. U raznim gelovima za tuširanje i šamponima inače ima svakakvih kemikalija, a ja sam baš odlučila pripaziti na to 🙂

• matke

Broj poruka: 10

Prijavi adminu

AnnieP

Pregledi🤰🏼
    .
    27.01. - Pixi, Megyca, Teich14
    28.01. - Libo1415, Tonkica1509
    30.01. - Keksolina, Moonchild, Tinchilina, Petrucika
    31.01. - AnnieP, _spring_, ddm2463, Petra_aaa, Pukica
    04.02. - Ania, Emi25
    05.02. - Lolola13(anomaly)
    06.02. - Ivka33
    11.02. - Pandora4, Libo1415
    12.02. - Maslačak_13, Mommy735
    13.02. - Emma05
    14.02. - Petrucika
    17.02. - Andrea41, Greta10
    18.02. - Lolola13
    19.02. - Maslačak_13, RužaFT (anomaly), Leptirica_ (anomaly)
    .
    Popis stvari za bebu:285
    Popis stvari za rodilište:293
    .
    Dobro jutro svima.
    Ovaj tjedan imamo puno pregleda, baš se veselim. 😊
    Pixi, Megyca, Teich14sretno danas na pregledima. 😊😊

Ja sam isto 18.2. 
    Na rasporedu je OGTT(test na glukozu) 🤞

• matke

Broj poruka: 10

Prijavi adminu

Cestitam Pixi na curici i dobrom pregledu, nadam se da su danas svima dobro prosli🤗
    Drzim fige za ove sto slijede, da budu sto bolji🤞🤞 

_spring_

Broj poruka: 25

Prijavi adminu

Emma05

_spring_

Hej cure, vidim da pišete o lactogyn preparatima. Ja inače koristim njihove vaginalete i uvijek su mi bile super. Sad su mi se nekoliko puta vraćale gljivice u kratko vrijeme i htjela sam ih uzeti, ali su mi u ljekarni rekli da se ne preporučuju trudnicama, pa čisto kao info drugima…

Čestitam svima na dobrim pregledima, a bolesnima želim da što prije ozdrave, kao i vaša dječica…

Meni se bliži pregled u petak i što je bliže to sam ja nervoznija i anksioznija sa stotinu pitanja u glavi "šta ako…" Nadam se da će biti sve ok…

Meni ova kombinacija Aromara GynoPro, Multigyn Actigel i probiotika na usta - top! Kupila danas i taj Apivita gel za intimno pranje. Plus izbjegavam slatko. Pojedem eventualno mliječno pecivo ako me ubije želja za slatkim al dalje toga ništa šećera. Mislila sam da citrusi smetaju jer kao kiselo je a trebalo bi paziti na Ph i da se ne "zakiseljava" organizam ali baš naprotiv čitala sam da se preporuča voće i to citrusi bez problema itd. Ali baš sam vrlo brzo vratila stanje dolje u normalu😁😍👌
    Sretno na pregledu u petak. Naravno da će biti sve ok. 🙏💕🥰

Bas sam danas išla to kupiti kad sam pročitala... Mislim na aromara gynopro i multygyn, a od probiotika uzimam Omni biotic Flora plus pa vjerujem da će i meni to biti dobitna kombinacija... 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.