Hvala vam curke na lijepim zeljama, nadam se da ce svima nama ugodno proci trudnoca🤗
Ime smo za deckica imali jos i prije trudnoce jer ga muz zeli nazvati po svom stricu koji mu puno znaci a dijeli ime i s mojim djedom tako da smo i on i ja zadovoljni. Zato za curicu nemamo uopce odredjeno ime, imamo par izbora ali smo neodlucni.
Zato nam je bebac pomogao pa je odlucio biti deckic🤭
Sto se tice pregleda, moja ginekologica radi ultrazvuk preko trbuha ali i vaginalno ovisi kako je beba okrenuta i sta tocno moze vidjet preko trbuha. Ali u zadnje vrijeme je cesce samo preko trbuha 🤔
Bok cure, ja vas čitam, ali ne pišem ništa jer evo ne znam kaj da napišem... Vi pišete toliko toga o čemu ja nemam pojma, osjećam se glupo, sve kaj napišete guglam... Nadam se samo da će mi gin. sve objasniti. Meni je ovo prva trudnoća, vi sigurno imate puno iskustva. Ali čitam i ne vjerujem koliko malo znam 😮
Velim, baš se glupo osjećam...
.
Htjela sam nešto prokomentirati s vama, s obzirom na to da neke već i imate dječicu. Naime, zanima me kaj kupiti kao poklon za rođenje djeteta, a kaj poslije za krštenje? Radi se o bliskom članu obitelji. Kuverta mi je koma, smatram da bi netko tko želi dijete trebao biti financijski sposoban i za uzdržavanje obitelji, a ne očekivati novac za isto. Ja želim darivati dijete (iako uvijek i roditelji dobiju poklon, barem od nas). Nadam se da nisam nikog uvrijedila, samo sam htjela reći svoje razmišljanje, a dapače, prihvaćam i drugačije mišljenje 🤗
Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
.
Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
.
Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
.
Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻
Ja na zadnja dva pregleda, znači zadnjih 8 tjedana imam posteljicu dijelom na ušću maternice. Bila sam na strogom mirovanju zbog hematoma, sada nemam hematom, a zbog posteljice je doktorica rekla koliko toliko normalan život. Fizički ništa raditi ni previše šetati. Nemam naglih pokreta, povlačenja, dizanja teškog itd.
U petak imam pregled i stvarno se nadam da se podigla posteljica i da je sve dobro.
Doktorica je isto rekla da se to u većini slučajeva povuče gore i bude sve u redu.
Nadam se i ja da ce ti biti uredan pregled i posteljica na svom mjestu (svugdje osim iznad usca 🤞🏻)
Mislim da je meni naredila strogo jer imam i te ciste i posao na kojem sjedim vise od 10h dnevno pa je vjerojatno oprezna radi tog.
Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
.
Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
.
Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
.
Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻Slazem se s tobom i zakljucak je da je to stvarno sve individualno kao i sve neki doktori nesto prakticiraju neki ne i valjda svak ima svoju metodu i to je u redu!! Neka samo bude sve kako triba ja nekako vjerujem doktorima i zelim im vjerovat i vjerujem da svaki od njih radi ispravno i onako kako on smatra da je u redu!! Na kraju najbitnije i jest da sve bude u redu🙏
To i ja mislim i nadam se, koliko sam shvatila iz tvojih postova (sve citam 🤭) imas doktora kojem vjerujes i odgovara ti tako da sigurno radi u tvoju i bebinu korist a to je sad najvaznije!
Bok cure, ja vas čitam, ali ne pišem ništa jer evo ne znam kaj da napišem… Vi pišete toliko toga o čemu ja nemam pojma, osjećam se glupo, sve kaj napišete guglam… Nadam se samo da će mi gin. sve objasniti. Meni je ovo prva trudnoća, vi sigurno imate puno iskustva. Ali čitam i ne vjerujem koliko malo znam 😮
Velim, baš se glupo osjećam…
.
Htjela sam nešto prokomentirati s vama, s obzirom na to da neke već i imate dječicu. Naime, zanima me kaj kupiti kao poklon za rođenje djeteta, a kaj poslije za krštenje? Radi se o bliskom članu obitelji. Kuverta mi je koma, smatram da bi netko tko želi dijete trebao biti financijski sposoban i za uzdržavanje obitelji, a ne očekivati novac za isto. Ja želim darivati dijete (iako uvijek i roditelji dobiju poklon, barem od nas). Nadam se da nisam nikog uvrijedila, samo sam htjela reći svoje razmišljanje, a dapače, prihvaćam i drugačije mišljenje 🤗
Heej moonchild dobrodosla 🤗
nemoj se glupo osjecati ima nas jos kojima je prva trudnoca i koje smo stalno na googleu i na chat gptu 😅
Ali zato je ova grupa odlicna, jer smo sve u istom stanju pa mozemo pricati o iskustvima. Ja sam se isto tek danas ukljucila kako treba, a citam vec duze vrijeme 😅
Bok cure, ja vas čitam, ali ne pišem ništa jer evo ne znam kaj da napišem… Vi pišete toliko toga o čemu ja nemam pojma, osjećam se glupo, sve kaj napišete guglam… Nadam se samo da će mi gin. sve objasniti. Meni je ovo prva trudnoća, vi sigurno imate puno iskustva. Ali čitam i ne vjerujem koliko malo znam 😮
.
Ako ti je lakse, ovdje isto prva trudnoca i ovaj forum i google su mi usko povezani kad cure nesto napisu brze bolje idem istraziti 🤭 bas zato se ne javljam cesto ni ja hahaSto se tice poklona, ja sam svoje prijateljice pitala sto im treba/sto zele za bebu pa sam tako rjesavala poklone. Neke su trazile torbu za kolica, neke kofercic za bebu, neke baby breezu... ali ako zelis bas nesto bebi za uspomenu kupiti imam jednu preporuku ko kuca ako je curica, moja prijateljica dobila to za krstenje za svoju malu i onda sam ja reciklirala ideju par puta. Na insta se zenska zove maplet handcrated i radi svakakve kul stvari pletene, izmedu ostalog i kolica za bebe (kao bebe igracke) koja onda napunim sitnicama za bebu tipa robica, plisanac, ako je krstenje onda komad zlata, znala sam ubaciti i onu personaliziranu knjigicu s tvornice snova kako je nastala beba xy?
Sve skupa upakiram u ta kolica, a kolica sve bebe poslije koriste kao hodalicu!! Jer su bas jako cvrsta ☺️
.
Ja koja imam dijete od 2 i pol godine, oko sebe od rodbine puno dječice i kuma sam krsna dvoje djece mogu reći sljedeće. Ljudi koji su mi bliži njih pitam da li im treba nešto korisno, da ne kupujem gluposti (sama sam se sramila odgovoriti na to pitanje kad me pitaju za moje dijete ali nakon hrpe gluposti sam odlučila govoriti ako imam nešto korisno na umu).
Sama sad spremam poklon za babinje i ja ću dati novce i sitnice tipa paket pelena, vlažne maramice, malo robice. Spremam za vjenčanu kumu, ona je prvi put mama i znam šta je sve kupila. Za krštenje bi dala samo kovertu.
Ako nemam ništa konkretno ni korisno za reći nekome, ja za svoje dijete priželjkujem novce (ne kažem to nikome naravno). Ja imam dovoljno novca i mojem djetetu ništa ne fali, a sve njene novce od rođenja do danas čuvam njoj, ni centa potrošila nisam.
🩷 7/2022
Da situacija bude zabavnija dosao mi je nalaz torcha i poz sam na parvovirus - 5 bolest. Malena nije imala nikave simptome bolesti. Mislim da je tu jedna cura komentirala nesto za nalaze pa ako zna ili bilo tko da mi pojasni nalaz. Sutra cu zvat gina al kolko ja kuzim ovo je aktivna infekcija ako su oba poz?
Parvovirus B-19 IgM CLIA Pozitivan (6,89 Indeks) Parvovirus B-19 IgG CLIA Pozitivan (8,16 Indeks)
Neznam di si radila test, mi na poslu imamo drugačiji test pa neznam kakvo je tumačenje u laboratoriju di si radila s obzirom da je radeno na CLIA-i i dali njima taj index znači infekciju sad ili može biti lažno pozitivan nalaz. Ali kod nas kad je tako pozitivan rezultat i na IgM i na IgG znači nedavnu infekciju. Ali, velim, teško mi je komentirati nalaze iz tuđih laboratorija jer neznam princip njihovog testa. Javi se sutra obavezno ginekologu i držim ti fige da ipak bude lažno pozitivan taj rezultat koji si dobila. Javi što ti je rekao. 🤞❤️
Ja 35 sve ok, on 36 OAT
4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
5.postupak +❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji