Emma hahaha baš biljna ljekarna 😂sigurna sam da ti sada nije do odnosa ali kad budeš raspoložena prvo stavi Gynopro, najbolji lubrikant 😉
Da daa. Pročitala sam da djeluje i kao lubrikant😄👌
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Emma, ne znam je li to moguće kod tebe ali ja si na pregled uvijek nosim bijeli ručnik od kuće i njega prvo stavim na stol i tek onda sjednem/legnem.
Kad dođem kući prokuham u perilici na 90 kad perem ostalu robu na 90.
Dr nikad ne prigovara, mislim da čak odobrava.
To sam naučila od svoje mame koja je to počela prakticirati nakon što je bila pokupila klamidiju na pregledu. Nikad ne znaš je li problem u stolu ili instrumentima ali ovako se barem smanji šansa da nešto pokupim.
E to ti je skroz dobra ideja. Kamo sreće da sam se prije sjetila. Sad su mi pregledi lagano već preko trbuha🙈Jel tebi radi doktor cervikometriju i pregled rukom doli?? Meni na svakom pregledu plus uzv!
Cervikometriju mi nije još radio. A prošli pregled sam prvi put imala pregled preko trbuha.
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
Emma, pa isto što i svi, pijem sad pod zadnje sok od brusnice iz dm-a, mala staklena bočica. A do tad sam pila čaj od encijana. Od kako sam počela pit ovaj sok nemam više peckanja dolje. Sad ne mogu tvrditi jel to baš od tog soka, jer sam svaša nešto kemijala tih dana, od soka, vaginaleta protiv gljivica, pa lactogy vaginalete i onaj sapun isto sam tek sad pocela koristiti. Možda kombinacija svega, ne znam. Al sad ne pijem više sok svaki dan nego tu i tamo.
Mali moj isto traži da mu ga dam kad vidi da ja pijem, a kisel je ono na ntu, sav se trese i viče: Još! 🤣
Da moguće je i da je kombinacija svega toga dobro došla. Nama izgleda treba artiljerija proizvoda 🤣👌. Sutra ću nakupovati svega.
Meni je samo prvi put radila vaginalni uzv, već nakon je išlo preko trbuha.Ma radi meni uzv preko trbuha od nekih otp 12 tt mislim ali cervikometrija ide color doplerom i to mi radi svaki puta da se vidi koliko dugo je usce u cm i vidi se cak da ki je i zatvoreno onda mi napravi pregled rucno doli da opipa cerviks vidi dal je je tvrd ili ne daj Boze smeksan i tek onda idemo na uzv gledat bebu!! Zanima me ovo dvoje cervikometrija i sam taj tkz rucni pregled da ki vam doktori to rade na svakom pregledu!! Vidim nedavno je tek nekim curama po prvi puta radena cervikometrija!! Ja ju imam otp od 12tt reka bi !! I svaki oregled ide tako detaljno sve!! Pa cisto da vidim kako je kod ostalih!!
Iskreno meni to pretjerano pipanje doli pomalo gnjusno djeluje🤔😒🤣😄. Oprosti. Al baš mi puna kapa tog prčaknja pa bi ja mislim odlijepila da mi je tako svaki pregled. Što ima toliko cervix pipati🫣🙈. Ptsp imam od svega više...🙈 Evo neznam kako će mi ići pregledi dalje..a možda je i bolje da neznam 😬😏
Joj Greta bas mi je zao da vas je tako uhvatilo. Kakva je bila situacija da ste išli u bolnicu i kakvo je stanje sad? Drzim fige da je najgore iza vas. Ti si sigurno s niom u sobi na onom nekom jadnom pomoćnom ležaju, trudna, sigurno ti nije ji psihički ni fiziči lako. Držite se!
.
Jasamja, baš mi je drago da si i dalje tu, mozda bude beba sad u ovom plodnom mjescu kad se priroda polako budi i rađa se novi život, sretno! 🤗
.
Emma, drago mi je da si se smirila, računam da su ti se onda malo i simptomi ublažili i da te ne muči tako jako. Jel piješ možda brusnicu? App možda je i do urina pa ne moze odmoć.
.
Matke, dobro došla, sad si nam.među prvim na popisu, drago mi je da si se pridružila. Ako imaš kakvih pitanja, pucaj pa možda zajendo svi nešto saznamo :) želim ti mirnu trudnoću i da sve uredno prođe. Imenom te odmah simpatiziram, jer ćemo možda dečkića nazvat Matko :)
.
Kako vi cure stojite s imenim? Jeste već odlucile, baš što kaže Peeucika,.sad ćemo sve biti kroz koji dan, više manje, na pola.Jako lijepo i nije prečesto ime Matko. Mi imamo u obitelji imena Mate (šogor), Mata (nećak) i super su mi ta imena.
Ja sam ovu trudnoću puno opuštenija po pitanju imena.
Našla sam jedno dugačko ime za djevojčicu koje mi se sviđa i mužu se sviđa, no naša curka je rekla da će se seka zvati Emili i to je čvrsto govorila mjesec dana. Sad se prije 10 dana promjenilo i govori da će biti onako kako bi ja željela ali ne želim još sigurno odlučiti. Ako ona ne smisli treće ime onda će sama odlučiti kako će se seka zvati između Emili i mog dugačkog. 😄😊
Prekrasno ime😉😄🥰😍
Joj Greta bas mi je zao da vas je tako uhvatilo. Kakva je bila situacija da ste išli u bolnicu i kakvo je stanje sad? Drzim fige da je najgore iza vas. Ti si sigurno s niom u sobi na onom nekom jadnom pomoćnom ležaju, trudna, sigurno ti nije ji psihički ni fiziči lako. Držite se!
.
Jasamja, baš mi je drago da si i dalje tu, mozda bude beba sad u ovom plodnom mjescu kad se priroda polako budi i rađa se novi život, sretno! 🤗
.
Emma, drago mi je da si se smirila, računam da su ti se onda malo i simptomi ublažili i da te ne muči tako jako. Jel piješ možda brusnicu? App možda je i do urina pa ne moze odmoć.
.
Matke, dobro došla, sad si nam.među prvim na popisu, drago mi je da si se pridružila. Ako imaš kakvih pitanja, pucaj pa možda zajendo svi nešto saznamo :) želim ti mirnu trudnoću i da sve uredno prođe. Imenom te odmah simpatiziram, jer ćemo možda dečkića nazvat Matko :)
.
Kako vi cure stojite s imenim? Jeste već odlucile, baš što kaže Peeucika,.sad ćemo sve biti kroz koji dan, više manje, na pola.Jako lijepo i nije prečesto ime Matko. Mi imamo u obitelji imena Mate (šogor), Mata (nećak) i super su mi ta imena.
Našla sam jedno dugačko ime za djevojčicu koje mi se sviđa i mužu se sviđa, no naša curka je rekla da će se seka zvati Emili i to je čvrsto govorila mjesec dana. Sad se prije 10 dana promjenilo i govori da će biti onako kako bi ja željela ali ne želim još sigurno odlučiti. Ako ona ne smisli treće ime onda će sama odlučiti kako će se seka zvati između Emili i mog dugačkog. 😄😊I mi smo razmišljali o imenu Emili, no nismo odlučili definitivno. 😊Znate ono na početku kako je netko rekao da prati bebu kao voće po tjednima, tako smo i mi i kad je bila veličine limeta, to nam je bilo bas fora tako da ju znamo i sada zvati Limeta iz milja😁. Što je najjače super nam se slaže sa prezimenom, al zamislite samo ruganja ostale djece da ostane to ime.😂😂
.
Matke dobrodošla. Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali vjerujem da će vam na kraju biti sve uredu kao i do sada. 😊
Ponavljam - Emili je prekrasno ime!😜😂🥰😍
.
.
.
.
Našla sam jedno dugačko ime za djevojčicu koje mi se sviđa i mužu se sviđa, no naša curka je rekla da će se seka zvati Emili i to je čvrsto govorila mjesec dana. Sad se prije 10 dana promjenilo i govori da će biti onako kako bi ja željela ali ne želim još sigurno odlučiti. Ako ona ne smisli treće ime onda će sama odlučiti kako će se seka zvati između Emili i mog dugačkog. 😄😊I mi smo razmišljali o imenu Emili, no nismo odlučili definitivno. 😊Znate ono na početku kako je netko rekao da prati bebu kao voće po tjednima, tako smo i mi i kad je bila veličine limeta, to nam je bilo bas fora tako da ju znamo i sada zvati Limeta iz milja😁. Što je najjače super nam se slaže sa prezimenom, al zamislite samo ruganja ostale djece da ostane to ime.😂😂
.
Matke dobrodošla. Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali vjerujem da će vam na kraju biti sve uredu kao i do sada. 😊Nama je ime Emili bilo u top 3 za prvu curku, na kraju smo joj dali ime Lucija, Luce je zovemo stalno.
Sad nam Emili nije bilo toliko lijepo kao prvi put, nismo ga sad ni spominjali, naša Lucka izvalila to ime i mjesec dana samo to ime je htjela za seku, već sam mislila da je sudbina.
Da sudbina vam je😜😄🥰💕
Matke dobro došla, super je što je stigao još netko s ranim terminom (moj je 6.6.). Nemam odgovor na tvoje pitanje, ali nadam se da će na kraju sve s bebicom biti dobro.
Pregled mi je dr. do 12.tt radila vaginalnim UZV, u 16.tt samo preko trbuha, a na posljednjem u 20.tt mi je najprije mjerila cerviks vaginalnim, a zatim radila detaljniji pregled bebe UZV-om preko trbuha. Na prvom pregledu u 8.tt mi je uzela briseve i radila sam PAPA test jer je prošla godina dana od prošlog. Inače ništa ne dira "dolje".
30.9. +
30.11. Panorama 🩷
Meni je samo prvi put radila vaginalni uzv, već nakon je išlo preko trbuha.Ma radi meni uzv preko trbuha od nekih otp 12 tt mislim ali cervikometrija ide color doplerom i to mi radi svaki puta da se vidi koliko dugo je usce u cm i vidi se cak da ki je i zatvoreno onda mi napravi pregled rucno doli da opipa cerviks vidi dal je je tvrd ili ne daj Boze smeksan i tek onda idemo na uzv gledat bebu!! Zanima me ovo dvoje cervikometrija i sam taj tkz rucni pregled da ki vam doktori to rade na svakom pregledu!! Vidim nedavno je tek nekim curama po prvi puta radena cervikometrija!! Ja ju imam otp od 12tt reka bi !! I svaki oregled ide tako detaljno sve!! Pa cisto da vidim kako je kod ostalih!!
Iskreno meni to pretjerano pipanje doli pomalo gnjusno djeluje🤔😒🤣😄. Oprosti. Al baš mi puna kapa tog prčaknja pa bi ja mislim odlijepila da mi je tako svaki pregled. Što ima toliko cervix pipati🫣🙈. Ptsp imam od svega više…🙈 Evo neznam kako će mi ići pregledi dalje..a možda je i bolje da neznam 😬😏
Ok mozda nije dibro cesto prckat slazem se ali smatram da nije lose ni zgoreg da to doktor napravi na redovnom pregledu kako ce znati da li ti je duzina cerviksa ok da li je tvrd ili smeksan?? Ne znam ali mislim bez takvih pregleda da to nije miguce ustanoviti!! Mozda je tebi vec puna kapa svega i virujem da si prosla tezak put po onom si napisala stvarno ali opet smatram da je dobro raditi neke stvari kroz trudnicu kako obriske i urin o kojem smo vec raspravljali tako i ovo sto sam navela jer su bas to pretrage iz kojih se moze jako puno doznati!!! Ali svak ima pravo na svoje misljenje i bilo kako bilo najbitnije je da su bebice dobro i sigurno🥰
+ 10.10.
Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
.
Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
.
Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
.
Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji