Ovaj prijedlog s rucnikom je odlican i ja nezz kako se ja nisan ranije sitila i def cu ga id sad primjenjivati!! Iakoo bude onaj kao papir na tom stolcu pa ono ali opet nije lose ovo s rucnikom!! Pitanje za sve cure da li vam osim uzv doktor radi i cervikometriju i pregled rukom da i na taj nacin utvrdi tvrdocu grlica?? Moj radi sve to na svakom pregledu pa me cisto zanima kako to izgleda kod vas??
Meni nikada nisu radili vaginalne preglede rukom. Ni u prvoj trudnoći ni sada. Prvi puta kada su me pregledavali rukom bilo je u rodilištu i meni je to bilo užasno bolno. Sva sreća da mi to ne rade.
Kada sam u prošloj trudnoći pitala doktora kad sam već bila u TA kako to da me ne gleda vaginalno je rekao da on izbjegava ta čačkanja dole jer su veće šanse da dobijem neke infekte, sve vidi na uzv i da nema potrebe za tim čačkanjima trudnica.
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo s pregledima, od 11 tt mi doktor radi uzv preko trbuha, a na zadnjem pregledu proslog tjedna je uz uzv preko trbuha mjerio cerviks vaginalnim uzv, bez pregleda prstima. Prije toga je mjerio cervik putem uzva preko trbuha. Sto se tice povecanja sanse da je cestim pregledima moguce nesto pokupiti ne znam sto bi mislila, imala sam u postupku koji je prethodio trudnoci cca 5-6 vaginalnih pregleda i potom od prvog dana trudnoce do 8 tt jos 4 radi komplikacija IVFa i urinokultura je pokazala streptokok. Prije toga nikad nisam imala neuredne briseve niti urinokulturu. Moguce je da sam tako pokupila, a moguce je i da nisam. 🤷♀️
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Sad će ispast možda da muljam, al eto, ne možeš vjerovati, ovo su naša trenutna imena (ako se nekaj ne pormijeni naravno): Emilia i Matko 🤣 koje su šanse da sad tu od svih ženskih imena ovog svijeta sve spominejte Emili. Inače dvojba je bila Emili ili Emilia, ali znam da ćemo ju zvat Emili i ovako i onako, a nekako mi je za odraslu ženu onda ipak kasnije ljepše Emilia, nekako profinjenije pa je zato ipak Emilia. Al eto, baš zanimljivo.
U prvoj trudnoći nam je Anja bila favorit, a sad mi više nije ni u top 10 hahaha, baš čudno.
.
Petrucika, sad me baš živo zanima hahaah, al naravno, poštujem tvoju odluku.
Btw, nisam skuzila onaj dio sa ručnikom, na što si mislila?
.
Greta, mislim da ako su oba pozitivna da to moze značiti da imaš imunitet ali da je ovaj dio di je kao infekcija u tijeku greška zbog trudnoće. Da je jedan pozitivan a drugi negativan onda je ili imunitet od prije ili obrmuto, trenutna infekcija.
💙 5/2023
Hvala vam curke na lijepim zeljama, nadam se da ce svima nama ugodno proci trudnoca🤗
Ime smo za deckica imali jos i prije trudnoce jer ga muz zeli nazvati po svom stricu koji mu puno znaci a dijeli ime i s mojim djedom tako da smo i on i ja zadovoljni. Zato za curicu nemamo uopce odredjeno ime, imamo par izbora ali smo neodlucni.
Zato nam je bebac pomogao pa je odlucio biti deckic🤭
Sto se tice pregleda, moja ginekologica radi ultrazvuk preko trbuha ali i vaginalno ovisi kako je beba okrenuta i sta tocno moze vidjet preko trbuha. Ali u zadnje vrijeme je cesce samo preko trbuha 🤔
Bok cure, ja vas čitam, ali ne pišem ništa jer evo ne znam kaj da napišem... Vi pišete toliko toga o čemu ja nemam pojma, osjećam se glupo, sve kaj napišete guglam... Nadam se samo da će mi gin. sve objasniti. Meni je ovo prva trudnoća, vi sigurno imate puno iskustva. Ali čitam i ne vjerujem koliko malo znam 😮
Velim, baš se glupo osjećam...
.
Htjela sam nešto prokomentirati s vama, s obzirom na to da neke već i imate dječicu. Naime, zanima me kaj kupiti kao poklon za rođenje djeteta, a kaj poslije za krštenje? Radi se o bliskom članu obitelji. Kuverta mi je koma, smatram da bi netko tko želi dijete trebao biti financijski sposoban i za uzdržavanje obitelji, a ne očekivati novac za isto. Ja želim darivati dijete (iako uvijek i roditelji dobiju poklon, barem od nas). Nadam se da nisam nikog uvrijedila, samo sam htjela reći svoje razmišljanje, a dapače, prihvaćam i drugačije mišljenje 🤗
Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
.
Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
.
Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
.
Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻
Ja na zadnja dva pregleda, znači zadnjih 8 tjedana imam posteljicu dijelom na ušću maternice. Bila sam na strogom mirovanju zbog hematoma, sada nemam hematom, a zbog posteljice je doktorica rekla koliko toliko normalan život. Fizički ništa raditi ni previše šetati. Nemam naglih pokreta, povlačenja, dizanja teškog itd.
U petak imam pregled i stvarno se nadam da se podigla posteljica i da je sve dobro.
Doktorica je isto rekla da se to u većini slučajeva povuče gore i bude sve u redu.
Nadam se i ja da ce ti biti uredan pregled i posteljica na svom mjestu (svugdje osim iznad usca 🤞🏻)
Mislim da je meni naredila strogo jer imam i te ciste i posao na kojem sjedim vise od 10h dnevno pa je vjerojatno oprezna radi tog.
baby boy 🤎🐻
Btw curke nasla sam na instagramu jedan profil, nasa zena je babica u njemackoj ali ima jako korisne objave i tecaje na svom profilu koji se mogu i online pohadjati 😅
Zove se hebammeanavarzic. Ne skodi baciti oko 🤗
Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
.
Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
.
Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
.
Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻
Slazem se s tobom i zakljucak je da je to stvarno sve individualno kao i sve neki doktori nesto prakticiraju neki ne i valjda svak ima svoju metodu i to je u redu!! Neka samo bude sve kako triba ja nekako vjerujem doktorima i zelim im vjerovat i vjerujem da svaki od njih radi ispravno i onako kako on smatra da je u redu!! Na kraju najbitnije i jest da sve bude u redu🙏
To i ja mislim i nadam se, koliko sam shvatila iz tvojih postova (sve citam 🤭) imas doktora kojem vjerujes i odgovara ti tako da sigurno radi u tvoju i bebinu korist a to je sad najvaznije!
baby boy 🤎🐻
Bok cure, ja vas čitam, ali ne pišem ništa jer evo ne znam kaj da napišem… Vi pišete toliko toga o čemu ja nemam pojma, osjećam se glupo, sve kaj napišete guglam… Nadam se samo da će mi gin. sve objasniti. Meni je ovo prva trudnoća, vi sigurno imate puno iskustva. Ali čitam i ne vjerujem koliko malo znam 😮
Velim, baš se glupo osjećam…
.
Htjela sam nešto prokomentirati s vama, s obzirom na to da neke već i imate dječicu. Naime, zanima me kaj kupiti kao poklon za rođenje djeteta, a kaj poslije za krštenje? Radi se o bliskom članu obitelji. Kuverta mi je koma, smatram da bi netko tko želi dijete trebao biti financijski sposoban i za uzdržavanje obitelji, a ne očekivati novac za isto. Ja želim darivati dijete (iako uvijek i roditelji dobiju poklon, barem od nas). Nadam se da nisam nikog uvrijedila, samo sam htjela reći svoje razmišljanje, a dapače, prihvaćam i drugačije mišljenje 🤗
Heej moonchild dobrodosla 🤗
nemoj se glupo osjecati ima nas jos kojima je prva trudnoca i koje smo stalno na googleu i na chat gptu 😅
Ali zato je ova grupa odlicna, jer smo sve u istom stanju pa mozemo pricati o iskustvima. Ja sam se isto tek danas ukljucila kako treba, a citam vec duze vrijeme 😅
Sto se tice imena, mi smo dogovorili ime za curicu koje nam je oboma top, i taj dan smo dobili rezultate Panorame i saznali da je deckic 😂 od tad se ne mozemo za musko dogovorit, tata ima jedno ima koje je meni uzas, ja imam 10 imena a njemu su iz inata sva uzas haha
baby boy 🤎🐻
Sortiraj odgovore
Najstariji