Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    26. Siječanj 2025. 17:08

petrucika

Emma05

petrucika

Pukica

Meni je samo prvi put radila vaginalni uzv, već nakon je išlo preko trbuha.
    Ma radi meni uzv preko trbuha od nekih otp 12 tt mislim ali cervikometrija ide color doplerom i to mi radi svaki puta da se vidi koliko dugo je usce u cm i vidi se cak da ki je i zatvoreno onda mi napravi pregled rucno doli da opipa cerviks vidi dal je je tvrd ili ne daj Boze smeksan i tek onda idemo na uzv gledat bebu!! Zanima me ovo dvoje cervikometrija i sam taj tkz rucni pregled da ki vam doktori to rade na svakom pregledu!! Vidim nedavno je tek nekim curama po prvi puta radena cervikometrija!! Ja ju imam otp od 12tt reka bi !! I svaki oregled ide tako detaljno sve!! Pa cisto da vidim kako je kod ostalih!!

Iskreno meni to pretjerano pipanje doli pomalo gnjusno djeluje🤔😒🤣😄. Oprosti. Al baš mi puna kapa tog prčaknja pa bi ja mislim odlijepila da mi je tako svaki pregled. Što ima toliko cervix pipati🫣🙈. Ptsp imam od svega više…🙈 Evo neznam kako će mi ići pregledi dalje..a možda je i bolje da neznam 😬😏
    Ok mozda nije dibro cesto prckat slazem se ali smatram da nije lose ni zgoreg da to doktor napravi na redovnom pregledu kako ce znati da li ti je duzina cerviksa ok da li je tvrd ili smeksan?? Ne znam ali mislim bez takvih pregleda da to nije miguce ustanoviti!! Mozda je tebi vec puna kapa svega i virujem da si prosla tezak put po onom si napisala stvarno ali opet smatram da je dobro raditi neke stvari kroz trudnicu kako obriske i urin o kojem smo vec raspravljali tako i ovo sto sam navela jer su bas to pretrage iz kojih se moze jako puno doznati!!! Ali svak ima pravo na svoje misljenje i bilo kako bilo najbitnije je da su bebice dobro i sigurno🥰

Da me ne shvatiš krivo, nemam ništa protiv pretraga apsolutno se slažem s time da ih treba raditi. Ali mi je suludo konkretno to raditi na svakom pregledu. Možda griješim ali meni to tako izgleda. Ja sam u malo ranijim tjednima od tebe. A tko zna što mene još čeka🤷‍♀️. U konačnici kako si rekla naravno da je važno da su nam bebice dobro. To i je najvažnije. 🥰 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

petrucika
    26. Siječanj 2025. 17:24

Cure pitanje za vas koje ste imale gripu ili virozu u neko skorije vrime!! Evo mene ocito nesto vata osim nosa kao obicna prehlada uzasno me pocela glava boliti znaci oci suzit vruce mi ko da gorim mirim temp nemam nego 36 ! Popila bi lipocet ako vidim da mi je bas bass da ne mogu koliko se smije dnevno?? Bas mi muka pijem cetri tableta antibiotika tri dufastona dva rodiakala i evo sad cu oravo mirat i lupocet!! Puna sam tableta !!! Ali ok sto je tu je!!

+ 10.10.

lolola13
    26. Siječanj 2025. 17:57

Dobrodosla Matke, nek ti do kraja trudnoca bude bezbrizna i da zaboravis te pretrage i stres 🤗
    .
    Pregledi su kod mene bili u 8 i 12tt vaginalnim uzv, u 8tt je jos pogledao cerviks i iscjedak odnosno spekulumom me otvorio ali nije nista dirao u smislu da provjeri jel cerviks mekan ili ne. Sad u 17tt mi je radio samo preko trbuha uzv, pitao me jedino prije dal sam imala neke tegobe ili imam problema s iscjetkom pa kako sam rekla da ne onda nije ni gledao uz komentar da ne cackamo puno 😂 A bas sam s frendicom koja je rodila prije 7 godina komentirala, ona je npr u cijeloj trudnoci imala samo 3 pregleda tako da je ovo nase i vise nego dovoljno ako je sve uredno i ako su i mama i beba dobro.
    .
    Ime smo odmah imali za curicu, za decka nam je bilo tesko dogovoriti se. Pa kad smo saznali da je curica to je bilo to, niti ne propitkujemo odabir 😁 Ja sam htjela da je bas hrvatsko ime, po mogucnosti i staro hrvatsko jer imam osjecaj da nekako izumire sve hrvatsko pa bi voljela ocuvati nekako i tu nasu bastinu. Uglavnom svi imaju negativne komentare na ime i ne svida im se ali nas nije uopce briga i bas nam je ime super 😂 Ne bi ga ovdje pisala, barem ne za sada 😁

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• greta10
    26. Siječanj 2025. 18:33

Da situacija bude zabavnija dosao mi je nalaz torcha i poz sam na parvovirus - 5 bolest. Malena nije imala nikave simptome bolesti. Mislim da je tu jedna cura komentirala nesto za nalaze pa ako zna ili bilo tko da mi pojasni nalaz. Sutra cu zvat gina al kolko ja kuzim ovo je aktivna infekcija ako su oba poz?
    Parvovirus B-19 IgM CLIA Pozitivan (6,89 Indeks) Parvovirus B-19 IgG CLIA Pozitivan (8,16 Indeks)

Curica 6/23 🩷

• greta10
    26. Siječanj 2025. 18:51

I hvala cure svima na dobrim zeljama🙏💪

Curica 6/23 🩷

• AnnieP
    26. Siječanj 2025. 19:51

Milica24

Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
    .
    Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
    .
    Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
    .
    Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻

Ja na zadnja dva pregleda, znači zadnjih 8 tjedana imam posteljicu dijelom na ušću maternice. Bila sam na strogom mirovanju zbog hematoma, sada nemam hematom, a zbog posteljice je doktorica rekla koliko toliko normalan život. Fizički ništa raditi ni previše šetati. Nemam naglih pokreta, povlačenja, dizanja teškog itd.
    U petak imam pregled i stvarno se nadam da se podigla posteljica i da je sve dobro.
    Doktorica je isto rekla da se to u većini slučajeva povuče gore i bude sve u redu.

🩷 7/2022

petrucika
    26. Siječanj 2025. 19:56

Milica24

Petrucika meni svaki pregled do sad (a bilo ih je) vaginalni pregled (rucni i uzv stap) i nakon tog od 13. Tjedna uzv preko buše. Isto vaginalni radi radi pregleda tvrdoce cerviksa i maternice i mjerenja duzine cerviksa. Da mi je to bomba nije, ali valjda doktori znaju je li potrebno ili ne. Mozda nama imaju potrebu mjeriti i provjeravati na taj nacin radi nekih faktora, a drugim curkama ne. Tko ce znati, mozda ovisi i o nacinu rada doktora ☺️
    .
    Utrogestan i ja koristim od pocetka trudnoce, prvo mi je bilo receno do 12. Tjedna, a evo sad ulazim u 18. Tjedan i jos ga koristim. Prvo je bio radi cisti koje imam, a uzimale su progesteron na sebe pa je ovo bio nadomjestak, a sada je jer mi je dijagnosticirana placenta previa, a progesteron smanjuje kontrakcije maternice. Pretpostavljam da cu ga morat nastavit koristit, ali mi je isto kao vama pun kufer tog haha.
    .
    Kad smo kod placenta previa (posteljica iznad usca maternice), zvoni mi da je neka od cura pisala prije par tjedana da je imala tu dijagnozu, pa me zanima jel jos miruje? Mene je doktorica stavila na strogo mirovanje i rekla da ce se vjerojatno s vremenom povuci kako beba i maternica rastu, pa me zanima ako je koja imala iskustva ili nekog iz okruzenja s tim iskustvom da podijeli ☺️
    .
    Nove curke zelim vam svima uredne i prelijepe trudnoce, drzim fige da sve prode odlicno 🤞🏻

Slazem se s tobom i zakljucak je da je to stvarno sve individualno kao i sve neki doktori nesto prakticiraju neki ne i valjda svak ima svoju metodu i to je u redu!! Neka samo bude sve kako triba ja nekako vjerujem doktorima i zelim im vjerovat i vjerujem da svaki od njih radi ispravno i onako kako on smatra da je u redu!! Na kraju najbitnije i jest da sve bude u redu🙏

+ 10.10.

• Leptirica_
    26. Siječanj 2025. 19:57

petrucika

Ovaj prijedlog s rucnikom je odlican i ja nezz kako se ja nisan ranije sitila i def cu ga id sad primjenjivati!! Iakoo bude onaj kao papir na tom stolcu pa ono ali opet nije lose ovo s rucnikom!! Pitanje za sve cure da li vam osim uzv doktor radi i cervikometriju i pregled rukom da i na taj nacin utvrdi tvrdocu grlica?? Moj radi sve to na svakom pregledu pa me cisto zanima kako to izgleda kod vas??

Meni nikada nisu radili vaginalne preglede rukom. Ni u prvoj trudnoći ni sada. Prvi puta kada su me pregledavali rukom bilo je u rodilištu i meni je to bilo užasno bolno. Sva sreća da mi to ne rade.
    Kada sam u prošloj trudnoći pitala doktora kad sam već bila u TA kako to da me ne gleda vaginalno je rekao da on izbjegava ta čačkanja dole jer su veće šanse da dobijem neke infekte, sve vidi na uzv i da nema potrebe za tim čačkanjima trudnica. 

• Olivia888
    26. Siječanj 2025. 20:05

Evo da i ja podijelim svoje iskustvo s pregledima, od 11 tt mi doktor radi uzv preko trbuha, a na zadnjem pregledu proslog tjedna je uz uzv preko trbuha mjerio cerviks vaginalnim uzv, bez pregleda prstima. Prije toga je mjerio cervik putem uzva preko trbuha. Sto se tice povecanja sanse da je cestim pregledima moguce nesto pokupiti ne znam sto bi mislila, imala sam u postupku koji je prethodio trudnoci cca 5-6 vaginalnih pregleda i potom od prvog dana trudnoce do 8 tt jos 4 radi komplikacija IVFa i urinokultura je pokazala streptokok. Prije toga nikad nisam imala neuredne briseve niti urinokulturu. Moguce je da sam tako pokupila, a moguce je i da nisam. 🤷‍♀️ 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

• Tinchilina
    26. Siječanj 2025. 20:25

Sad će ispast možda da muljam, al eto, ne možeš vjerovati, ovo su naša trenutna imena (ako se nekaj ne pormijeni naravno): Emilia i Matko 🤣  koje su šanse da sad tu od svih ženskih imena ovog svijeta sve spominejte Emili. Inače dvojba je bila Emili ili Emilia, ali znam da ćemo ju zvat Emili i ovako i onako, a nekako mi je za odraslu ženu onda ipak kasnije ljepše Emilia, nekako profinjenije pa je zato ipak Emilia. Al eto, baš zanimljivo. 
    U prvoj trudnoći nam je Anja bila favorit, a sad mi više nije ni u top 10 hahaha, baš čudno.
    .
    Petrucika, sad me baš živo zanima hahaah, al naravno, poštujem tvoju odluku. 
    Btw, nisam skuzila onaj dio sa ručnikom, na što si mislila?
    .
    Greta, mislim da ako su oba pozitivna da to moze značiti da imaš imunitet ali da je ovaj dio di je kao infekcija u tijeku greška zbog trudnoće. Da je jedan pozitivan a drugi negativan onda je ili imunitet od prije ili obrmuto, trenutna infekcija. 

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.