Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    25. Siječanj 2025. 11:51

Emma05

Pregled mi je za 3 tjedna🤣..ali naravno neću čekati pregled. Ovo su hitna stanja. U ponedjeljak ujutro idem izvaditi urin i briseve. Ma sekiram se jer pušem i na hladno a kamoli na ovakve situacije. Svašta sam prošla od 2009 g pa na ovamo, nemam fitilja jednostavno više i kad mi ne ide nešto po planu pucam. Ne mogu se više kontrolirati. Normalno da se bojim za ovu trudnoću i dan danas mi djeluje nestvarno da sam napokon uspila. Uvijek sam bila "poslušan" pacijent i prepuštala sve s ounim povjerenjem u doktorske ruke ali kamo sreće da sam slušala sebe malo i grizla na neke situacije jer mi se jako puno bespotrebnih stvari i komplikacija odigralo što se nije trebalo dogoditi, da sam bila malo grublja i borila se možda bi i ranije ostvarila trudnoću. Tako da zapravo ne mogu više ni na banalne stvari biti "smirena". Ja se samo nadam da ću izgurati do kraja u najboljem redu. Eto. Danas sam baš "mračna" nekako…nemojte mi zamiriti🙈

Ja cu isto sad pitat svoga kad se ponavljaju sad brisevi s obzirom da sam bila pozitivna i da sam uzimala terapiju i isto tako zelim urin prekontrolirati jer mi je bio sumljiv prije briseva a kako nemam tu nekog iskustva ja sam sve to kao pod normalno stavila mozda i je ali svakako bi rade provjerila!!! Zao mi je sto te toliko potreslo i ako mozes ne moj se do pon puno gristi!! Bitno da to naoravis sad sto si zacrtala i ako je nesto antibiotikom ce se rijesiti!! Ono sto kazes sad smo bas osjetljive i podlozne svemu nazalost!! Ali izdrzat ce mo i ja nekad mislim da cu dok rodim siznut od brige ali obecala sam sebi da cu probat biti realna i manje panicna😬

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Olivia888
    25. Siječanj 2025. 13:08

Emma - drzim fige da se situacija sto prije rijesi na najbolji moguci nacin i cuvaj zivce. Sto se briseva tice, mislim da ih ni meni nebi radili da su bili uredni mjesec dana prije postupka, kod mene je taman isticala godina dana pa je doktor trazio da ponovim. Osobno mislim da lijecnike ne treba slijepo slijediti jer smo mi njima nazalost 1 od 1000, znaju biti i preoptereceni poslom i lako im nesto promakne. Treba makar traziti, pitati za sebe sve sto mislimo da moze biti od utjecaja, pa ako smatraju da je nesto iracionalno i nepotrebno neka pojasne zasto. Svjesna sam da nismo lijecnici, no mislim da nitko zeni koja je prosla preko desetljeca IVF postupaka s 14 transfera nema pravo reci da je nesto previse. 🩷
    odjeca - doma sam pa mi ne treba puno, no kroz 2 tjedna ocekujem jedan razgovor na kojem bi se trebala pojaviti u jako formalnom izdanju tako da pozorno pratim  :) 
    omniabiotic panda - ja sam ga na preporuku ljekarnice uzela kad sam morala piti antibiotik i onda sam nastavila s njime, sad sam pri kraju kutije pa razmisljam hocu li praviti pauzu, meni osobno je gadnog okusa i pijem pola vrecine na dan, kad sam koristila antibiotik i tjedan dana nakon toga sam pila po cijelu. nisam imala nikakve gljivice ni druge nuspojave antibiotika, vjerujem da je dobar probiotik jer mi je jako smirio zeludac koji me od silnog povracanja dosta bolio 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

• Tinchilina
    25. Siječanj 2025. 13:58

Joj Emma bas mi je žao da te sad to em peče i muči, em psihički mori :( imala sam sličnu situaciju nedavno, gdje su mi u brisu izolirane gljivice koje nikad u životu nisam imala, pa sam dobila tu neku terapiju na 3 dana iako nisam imala nikakve simptome. I onda nakon toga tjedan dana me počelo peć dolje i bila sam sigurna da je EC. Napravila UK i došla je sterilna pa mi je ginić ponivno propisao neki drugi lijek za gljivice od 6 dana terapije. To mi je bilo grozno jer su one suhe tablete i nikako ih nisam ni mogla ugurati dok mi jedna od cura nije savjetovala da ih malo smoćim pa sam to nekako pregrmila. Al mene šesti dan terapije i dalje peklo, bila sam sigurna da nisu gljivice. U isto vrijeme sam pila i čaj od brusnice i kupila onaj sok iz dm-a i evo čudom me sad već neko vrijeme ne peće niš. Nemam pojma jesu to onda ipak bile gljivice pa to malo dulje treba da se iskorjene, nemam pojma. Al nakon tog lijeka sam stavljala tjedan dana i lactogyn vaginalete i sad se perem sa lactogyn sapunom za intimnu njegu (gel je nije sapun). Preporučam ti to dvoje, nekako mislim da mi je od svega toga to na kraju najviše pomoglo 🤷‍♀️ jedino bih se svakako savjetovala prije sa ginekologom jer što kaže Petrucika, ako je sluznica ozlijeđena nije baš svjedno stavljati nešto na svoju ruku.
    .
    Držim fige da ti se barem smiri peckanje dok ne ustanoviš kaj se dešava. znam po sebi da dok me to peckalo me isto mučilo, jer nisam vjerovala da su gljivice, a UK je bila sterilna i ono misliš si joj kaj ak je ureaplazma il nekaj, jer i od nje mogu bit tak neki simptomi tak da kužim kak je to koma za glavu. Vjerujem da ti nije lako i slobodno se tu ispuši, zato i jesmo tu. Ako ti to iole pomogne odlično 🙏🫂

💙 5/2023

petrucika
    25. Siječanj 2025. 15:19

Curke koliko vridi uputnica nakon sto ti ju pusti doktor?! Pitam jer sam ja taman prije nego cu saznat za ovu bestiju trazila uputnicu opce prakse za urin i kako sam isti taj dan dobila antibiotik za bestiju nije bilo smisla ic nosit urin na analizu!! Pa me zanima koliko vrijedi ta pustena uputnica?? Nesto mi u glavi mjesec dana??

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Pixi
    25. Siječanj 2025. 15:29

petrucika

Curke koliko vridi uputnica nakon sto ti ju pusti doktor?! Pitam jer sam ja taman prije nego cu saznat za ovu bestiju trazila uputnicu opce prakse za urin i kako sam isti taj dan dobila antibiotik za bestiju nije bilo smisla ic nosit urin na analizu!! Pa me zanima koliko vrijedi ta pustena uputnica?? Nesto mi u glavi mjesec dana??

Znam da je za lijekove mjesec dana. Za urin nisam sigurna, no recimo meni još u sustavu stoji za vadjenje bete hcg od 10 mjeseca, na kraju sam vadila privatno. Mozda netko od cura zna bas za urin.

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• mommy735
    25. Siječanj 2025. 16:49

A mogla bi probati s vecim haljinama ali me one uglavnom pojedu jer sam jako niska 🫣 Tako da ih izbjegavam i nosim samo one do koljena… Imam sad takvih i njih nosim u ured ali nisu mi bas za ovaj sastanak. Nesto cu morat, ili narucivat M i L iz hma online pa vidjeti koja mi velicina na kraju odgovara ili jos otici do zare po oversize obleku pa vidjeti kako to stoji 🙈 Sad za cetvrtak sam iscupala nesto iz ormara, dodat cu nekog nakita i morat ce biti dovoljno dobro 😂

I ja sam niska i ugl. mi je teško pronaći neke haljine i slično. Preporodila sam se od kad kupujem u Image Haddadu, pronjuškaj malo ako ti se što svidi. Haljine su uglavnom univerzalne veličine, a i sad u trudnoći su mi savršene. Ispod niih samo mijenjam štrampe/tajice/najlonke 😀

30.9. +
    30.11. Panorama 🩷

RužaFT
    25. Siječanj 2025. 17:23

petrucika

U domu zdravlja uputnice za urin i krv vrijede mjesec dana (znam jer je meni jednom istekla uputnica kad sam isla u postupak,dr.mi pustila na ljeto pa su mi tako tamo rekli), a uputnice za bolnicu u pravilu 3 mjeseca.
    Emma sretno,nadam se da ces to sto prije rijesiti... 🤞  
    Ni meni brisevi u trudnoci nisu rađeni, vjerojatno jer su rađeni prije postupka. Voljela bi ih napraviti jer me sve poboljeva iznutra, nadam se da je to samo beba i da nema nikakve infekcije ni u urinu ni na brisevima 😓
    Ni papa mi nije rađena, dr.je rekla da ne bi prckala po cerviksu sada, nego poslije trudnoce 🙄 i to razumijem jer poboljeva i beba je jako nisko, sve pritisce, a s druge strane me opet strah da slucajno nemam nesto i opet da bebi nasteti... 🫤

🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

Pukica
    25. Siječanj 2025. 19:18

Emma nadam se da će ti uskoro biti bolje. Netko je spomenuo Gynopro, ja ga već dugo koristim i super je, a siguran je u trudnoći. Baš lijepo umiri iritacije i svrbež.
    .
    Ja pak muku mučim s hemeroidima, zbog zatvora i neredovite probave (čitaj svako tri dana) su mi se aktivirali i uvijek bude krvi na kraju. ☹️ ima li netko od vas iskustva s njima i što vam pomaže?

• Olivia888
    25. Siječanj 2025. 19:44

Pukica

Emma nadam se da će ti uskoro biti bolje. Netko je spomenuo Gynopro, ja ga već dugo koristim i super je, a siguran je u trudnoći. Baš lijepo umiri iritacije i svrbež.
    .
    Ja pak muku mučim s hemeroidima, zbog zatvora i neredovite probave (čitaj svako tri dana) su mi se aktivirali i uvijek bude krvi na kraju. ☹️ ima li netko od vas iskustva s njima i što vam pomaže?

Ja sam imala no odkad koristim psylium ljuskice mi je puno bolje, svaki dan ujutro stavim u jogurt ljuskice i par suhih sljiva/suhih smokava i na to popijem casu vode, stolica sad bude svaki dan ili svaki drugi, ponekad popijem i magnezij. Krenulo je na bolje nakon kojih 7-10 dana koristenja ljuskica, ne odmah. 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

lolola13
    25. Siječanj 2025. 19:47

mommy735

A mogla bi probati s vecim haljinama ali me one uglavnom pojedu jer sam jako niska 🫣 Tako da ih izbjegavam i nosim samo one do koljena… Imam sad takvih i njih nosim u ured ali nisu mi bas za ovaj sastanak. Nesto cu morat, ili narucivat M i L iz hma online pa vidjeti koja mi velicina na kraju odgovara ili jos otici do zare po oversize obleku pa vidjeti kako to stoji 🙈 Sad za cetvrtak sam iscupala nesto iz ormara, dodat cu nekog nakita i morat ce biti dovoljno dobro 😂

I ja sam niska i ugl. mi je teško pronaći neke haljine i slično. Preporodila sam se od kad kupujem u Image Haddadu, pronjuškaj malo ako ti se što svidi. Haljine su uglavnom univerzalne veličine, a i sad u trudnoći su mi savršene. Ispod niih samo mijenjam štrampe/tajice/najlonke 😀

E da, sve njihovo imam 😂😂 i haljine i majice i saleve i torbice hahahah Super su, da. Samo kaj mi je to ok za svaki dan ali nemrem bas za te sastanke jer su vise lezerni i opusteni krojevi

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.