Emmameni kad sam imala kakvih problema i išla na hitnu da vide, doktorica je u zaključku napisala da se javim svom dr. I napisala što bi ona od terapije promijenila. Ja sam sa tim papirom otišla u ljekarnu jer je bio vikend, kupila lijek i u pon kad mi je gin radio poslao mi recept da odem u ljekarnu da mi vrate novce pa ako misliš ići na hitnu I daju ti nešto od lijekova da znas da možeš tako u ljekarni. Ja sam uvijek tako do sad. Nadam se da ti je ipak bolje danas. 🤞Znam i to😄👌. Ja sam uvijek "zdrava" dok se ne krenem pregledavati. Čim meni pipi mora tamo po stolu često biti po pregledima ja odma nešto dobijem. Imam previše kilometara u ovom "sportu" tj u MPO vodama i 100x su me inficirali preko stola za pregled i sl. Imala i kateter uslijed operacija u više navrata pa su mi i Klebsiellu jednom nanijeli tako. Blato izlazilo iz mene na kateter. Jednom sam dobila i EC ali ESBL soj. Pišala tada krv 2 godine za redom. Jedva jedva jedva sam ja to sve iskorijenila i vratila u balans i držala pod kontrolom. Al jbga trudnoća je drugo stanje i podložniji smo nekim stvarima a ja sam se moram priznati malo previše i opustila sada. Poslala sam ja mom dr poruku pa nek kaže svoje. Ja sam svakako ljuta na samu sebe što sam se toliko opustila😒
Ajme ovo sve zvuči baš grozno, žao mi je šta si to sve prošla. 😣 Nadam se da ćeš uspijeti sada riješiti trenutnu situaciju i da neće biti neka velika katastrofa.
Ja sam često imala problema sa e. Coli i baš sam joj sklona. U prošloj trudnoći sam 2 puta imala. Zadnju urinokulturu koju sam radila je srećom bila sterilna.
Nakon poroda sam 3 dana nosila kateter i bila sam sigurna da ću imati e coli ili neku beštiju, ali čudom nije bilo ničeg s te strane
Lolola ima arena trudnicki odjel, ali ne ocekuj puno, imaju IZUZETNO malo odjece. Zao mi je sto toliko muku mucis sa ‘finom robom’ i apsolutno te razumijem. Ima li smisla da kupis vece haljine pa ih vezes nekakvom lijepom vrpcom ispod grudi i preko toga stavis sako?
A mogla bi probati s vecim haljinama ali me one uglavnom pojedu jer sam jako niska 🫣 Tako da ih izbjegavam i nosim samo one do koljena... Imam sad takvih i njih nosim u ured ali nisu mi bas za ovaj sastanak. Nesto cu morat, ili narucivat M i L iz hma online pa vidjeti koja mi velicina na kraju odgovara ili jos otici do zare po oversize obleku pa vidjeti kako to stoji 🙈 Sad za cetvrtak sam iscupala nesto iz ormara, dodat cu nekog nakita i morat ce biti dovoljno dobro 😂
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Pregled mi je za 3 tjedna🤣..ali naravno neću čekati pregled. Ovo su hitna stanja. U ponedjeljak ujutro idem izvaditi urin i briseve. Ma sekiram se jer pušem i na hladno a kamoli na ovakve situacije. Svašta sam prošla od 2009 g pa na ovamo, nemam fitilja jednostavno više i kad mi ne ide nešto po planu pucam. Ne mogu se više kontrolirati. Normalno da se bojim za ovu trudnoću i dan danas mi djeluje nestvarno da sam napokon uspila. Uvijek sam bila "poslušan" pacijent i prepuštala sve s ounim povjerenjem u doktorske ruke ali kamo sreće da sam slušala sebe malo i grizla na neke situacije jer mi se jako puno bespotrebnih stvari i komplikacija odigralo što se nije trebalo dogoditi, da sam bila malo grublja i borila se možda bi i ranije ostvarila trudnoću. Tako da zapravo ne mogu više ni na banalne stvari biti "smirena". Ja se samo nadam da ću izgurati do kraja u najboljem redu. Eto. Danas sam baš "mračna" nekako...nemojte mi zamiriti🙈
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Lolola ima arena trudnicki odjel, ali ne ocekuj puno, imaju IZUZETNO malo odjece. Zao mi je sto toliko muku mucis sa ‘finom robom’ i apsolutno te razumijem. Ima li smisla da kupis vece haljine pa ih vezes nekakvom lijepom vrpcom ispod grudi i preko toga stavis sako?A mogla bi probati s vecim haljinama ali me one uglavnom pojedu jer sam jako niska 🫣 Tako da ih izbjegavam i nosim samo one do koljena… Imam sad takvih i njih nosim u ured ali nisu mi bas za ovaj sastanak. Nesto cu morat, ili narucivat M i L iz hma online pa vidjeti koja mi velicina na kraju odgovara ili jos otici do zare po oversize obleku pa vidjeti kako to stoji 🙈 Sad za cetvrtak sam iscupala nesto iz ormara, dodat cu nekog nakita i morat ce biti dovoljno dobro 😂
Ja inace u Zare kupujem nemam pojma valjda tamo nadem sebi uvik nesto za sebe!!! Pogledaj imaju tamo raznih i oversize stvarcica i haljina ako uzimas ne mora bit duga mozda do kokina ili tako nesto!!ja inace ne volim haljine ne nisim ni sad u trudnoci ja taice trudnice gore demper ili maica i da je krace ne smeta mi jer su taice duboke i patike!! Ali ti ako radis razumim ne mis tako ali gledaj da je tebi ugodno i da imas par kombinacija za posa i to je to!!!
+ 10.10.
Lolola dolazi li u obzir da kupis veci broj pa kod krojacice malo prepravis?
Znam da nije bas isplativo, ali da ti prepravi 2-3 haljine, preporodila bi se 😊
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Lololadolazi li u obzir da kupis veci broj pa kod krojacice malo prepravis?
Znam da nije bas isplativo, ali da ti prepravi 2-3 haljine, preporodila bi se 😊
To mi je nekako zadnja opcija, ali da. Vec sam razmisljala i dal mi se isplati dat sivat ali to je fakat skupo 😂 Probat cu jos zaru i hm. Ma mogu i par vecih haljina mozda pa tko zna. Ne treba mi toga puno ali ipak u iduca 2 mjeseca bude vise sastanaka pa da imam barem 2-3 kombinacije... Idealno bi mi mozda bilo pogoditi u hmu velicinu obicne majice neke crne uze i onda na to mogu kombinirati sakoe i lancice pa ispadne lijepo i uvijek pristojno.
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Pregled mi je za 3 tjedna🤣..ali naravno neću čekati pregled. Ovo su hitna stanja. U ponedjeljak ujutro idem izvaditi urin i briseve. Ma sekiram se jer pušem i na hladno a kamoli na ovakve situacije. Svašta sam prošla od 2009 g pa na ovamo, nemam fitilja jednostavno više i kad mi ne ide nešto po planu pucam. Ne mogu se više kontrolirati. Normalno da se bojim za ovu trudnoću i dan danas mi djeluje nestvarno da sam napokon uspila. Uvijek sam bila "poslušan" pacijent i prepuštala sve s ounim povjerenjem u doktorske ruke ali kamo sreće da sam slušala sebe malo i grizla na neke situacije jer mi se jako puno bespotrebnih stvari i komplikacija odigralo što se nije trebalo dogoditi, da sam bila malo grublja i borila se možda bi i ranije ostvarila trudnoću. Tako da zapravo ne mogu više ni na banalne stvari biti "smirena". Ja se samo nadam da ću izgurati do kraja u najboljem redu. Eto. Danas sam baš "mračna" nekako…nemojte mi zamiriti🙈
Bas mi je jako zao da nakon svega sto si prosla nikako doci u mirniji period! Nadam se da ti je ovo sada zadnja borba takva i da ce brzo sve proci i doci sve u balans ☺️ A svakako smo ovdje za sva raspolozenja i nemoj se uopce brinuti ako si malo "mracna" - to je skroz ok i razmljivo! Samo slusaj intuiciju i vidjet ces ako nemas mira odi na hitnu i ne cekaj do ponedjeljka ili nalaza briseva
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Pregled mi je za 3 tjedna🤣..ali naravno neću čekati pregled. Ovo su hitna stanja. U ponedjeljak ujutro idem izvaditi urin i briseve. Ma sekiram se jer pušem i na hladno a kamoli na ovakve situacije. Svašta sam prošla od 2009 g pa na ovamo, nemam fitilja jednostavno više i kad mi ne ide nešto po planu pucam. Ne mogu se više kontrolirati. Normalno da se bojim za ovu trudnoću i dan danas mi djeluje nestvarno da sam napokon uspila. Uvijek sam bila "poslušan" pacijent i prepuštala sve s ounim povjerenjem u doktorske ruke ali kamo sreće da sam slušala sebe malo i grizla na neke situacije jer mi se jako puno bespotrebnih stvari i komplikacija odigralo što se nije trebalo dogoditi, da sam bila malo grublja i borila se možda bi i ranije ostvarila trudnoću. Tako da zapravo ne mogu više ni na banalne stvari biti "smirena". Ja se samo nadam da ću izgurati do kraja u najboljem redu. Eto. Danas sam baš "mračna" nekako…nemojte mi zamiriti🙈
Ja cu isto sad pitat svoga kad se ponavljaju sad brisevi s obzirom da sam bila pozitivna i da sam uzimala terapiju i isto tako zelim urin prekontrolirati jer mi je bio sumljiv prije briseva a kako nemam tu nekog iskustva ja sam sve to kao pod normalno stavila mozda i je ali svakako bi rade provjerila!!! Zao mi je sto te toliko potreslo i ako mozes ne moj se do pon puno gristi!! Bitno da to naoravis sad sto si zacrtala i ako je nesto antibiotikom ce se rijesiti!! Ono sto kazes sad smo bas osjetljive i podlozne svemu nazalost!! Ali izdrzat ce mo i ja nekad mislim da cu dok rodim siznut od brige ali obecala sam sebi da cu probat biti realna i manje panicna😬
+ 10.10.
Emma - drzim fige da se situacija sto prije rijesi na najbolji moguci nacin i cuvaj zivce. Sto se briseva tice, mislim da ih ni meni nebi radili da su bili uredni mjesec dana prije postupka, kod mene je taman isticala godina dana pa je doktor trazio da ponovim. Osobno mislim da lijecnike ne treba slijepo slijediti jer smo mi njima nazalost 1 od 1000, znaju biti i preoptereceni poslom i lako im nesto promakne. Treba makar traziti, pitati za sebe sve sto mislimo da moze biti od utjecaja, pa ako smatraju da je nesto iracionalno i nepotrebno neka pojasne zasto. Svjesna sam da nismo lijecnici, no mislim da nitko zeni koja je prosla preko desetljeca IVF postupaka s 14 transfera nema pravo reci da je nesto previse. 🩷
odjeca - doma sam pa mi ne treba puno, no kroz 2 tjedna ocekujem jedan razgovor na kojem bi se trebala pojaviti u jako formalnom izdanju tako da pozorno pratim :)
omniabiotic panda - ja sam ga na preporuku ljekarnice uzela kad sam morala piti antibiotik i onda sam nastavila s njime, sad sam pri kraju kutije pa razmisljam hocu li praviti pauzu, meni osobno je gadnog okusa i pijem pola vrecine na dan, kad sam koristila antibiotik i tjedan dana nakon toga sam pila po cijelu. nisam imala nikakve gljivice ni druge nuspojave antibiotika, vjerujem da je dobar probiotik jer mi je jako smirio zeludac koji me od silnog povracanja dosta bolio
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Joj Emma bas mi je žao da te sad to em peče i muči, em psihički mori :( imala sam sličnu situaciju nedavno, gdje su mi u brisu izolirane gljivice koje nikad u životu nisam imala, pa sam dobila tu neku terapiju na 3 dana iako nisam imala nikakve simptome. I onda nakon toga tjedan dana me počelo peć dolje i bila sam sigurna da je EC. Napravila UK i došla je sterilna pa mi je ginić ponivno propisao neki drugi lijek za gljivice od 6 dana terapije. To mi je bilo grozno jer su one suhe tablete i nikako ih nisam ni mogla ugurati dok mi jedna od cura nije savjetovala da ih malo smoćim pa sam to nekako pregrmila. Al mene šesti dan terapije i dalje peklo, bila sam sigurna da nisu gljivice. U isto vrijeme sam pila i čaj od brusnice i kupila onaj sok iz dm-a i evo čudom me sad već neko vrijeme ne peće niš. Nemam pojma jesu to onda ipak bile gljivice pa to malo dulje treba da se iskorjene, nemam pojma. Al nakon tog lijeka sam stavljala tjedan dana i lactogyn vaginalete i sad se perem sa lactogyn sapunom za intimnu njegu (gel je nije sapun). Preporučam ti to dvoje, nekako mislim da mi je od svega toga to na kraju najviše pomoglo 🤷♀️ jedino bih se svakako savjetovala prije sa ginekologom jer što kaže Petrucika, ako je sluznica ozlijeđena nije baš svjedno stavljati nešto na svoju ruku.
.
Držim fige da ti se barem smiri peckanje dok ne ustanoviš kaj se dešava. znam po sebi da dok me to peckalo me isto mučilo, jer nisam vjerovala da su gljivice, a UK je bila sterilna i ono misliš si joj kaj ak je ureaplazma il nekaj, jer i od nje mogu bit tak neki simptomi tak da kužim kak je to koma za glavu. Vjerujem da ti nije lako i slobodno se tu ispuši, zato i jesmo tu. Ako ti to iole pomogne odlično 🙏🫂
💙 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji