Jutro cure, mojoj curici se zakomplicirao rsv pa smo u bolnici od srijede. Nadam se da nas sutra pustaju doma.
Pukicaja sam imala nakon poroda problema. Pomogla mi je neka krema iz ljekarne koja je bila sigurna za dojenje pa je mozda i za trudnocu al mi je najbolji bio narodni recept svinjske masti.evo kopiram:
Svinjska mast pre upotrebe se uvek pere u devet voda. Za hemoroide biće vam dovoljne dve kašičice nesoljene svinjske masti. Mast stavite u šolju i operite je u devet voda. Na ovaj način se ispiraju svi tvrdi ostaci koj se nalaze u svinjskoj masti ostali prilikom topljenja.Kada ste isprali mast i devetog puta, stavite je na čistu gazu i pre odlaska u krevet postavite na hemoroide i ostavite da mast stoji tokom cele noći. Svinjsku mast za hemoroide ponavljajte dve nedelje, nakon čega će se hemoroidi sigurno povući. Ukoliko se povuku i pre, još bolje, znači da je mast reagovala brže.Ja nisam bas u 9 voda, mozda 4-5 puta i stavljala bi malo nakon pranja nakon wc-a, nekad i vise puta dnevno.
Drzim fige da vas puste doma i da brzo ozdravi! Grozno je biti bolestan samo po sebi, a onda jos i lezanje u bolnici...
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Emma ja sam pila duphaston 3x1 do proslog pregleda tj mislim da sam bila 16+5, ali ostavio mi je Utrogestan 3x1 i to kaze da cemo do kraja trudnoceCure drage evo ja se zalila da nista ne osjetim svoje bebice ali evooo pocele su se javljati, sinoc a i nocas sam osjetila bas male udarce i bas sam presretna 🥰 predivan osjecaj
11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
IVF ženicedo kojeg tjedna ste koristile vaginalete progesterona? Ja sam još na Cyclogestu i jedva čekam to ukinuti. Pijem još i Duphaston 3x1.
Ja sam koristila Cyclogest 2x400 mg do kraja 12 tjedna, tad smo nastavili s Utrogestanom 1x200 mg prije spavanja, opreza radi. Mislim da cu tako korisiti jos neko dulje vrijeme, ali puno mi je lakse jer nema jutarnje doze. I samo da se kratko nadovezem na temu pretraga, moj IVF put nije bio dugacak, ali je bio intenzivan (cula sam i puno prica iz prve ruke od drugih zena) i nakon svega sam osvjetila da moras sam i istrazivati i traziti i pitati jer sustav niti ima kapaciteta za potpuno individualan pristup pacijentu (koji jedini dovodi do najoptimalnijeg rezultata u najkracem vremenu), a niti im je previse stalo (sto u jednu ruku moze biti razumljivo).
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Jutro cure nadam se da ce nam svima ova tmurna nedilja proci onako laganini i opusteno sa dobrim vibrama!!jasamja draga sitila sam te se nekoliko puta i drago mi je viditi te na nasem forumu nadamo se s tobom i cekamo i kad bude neka bude sretno, skolski i dosadnogreta10 zelim brz oporavak malenoj stvarno je ovaj period grozan puno ima svega i svacega i jedva cekam da prode i taj drugi misec da to bar malo kala!! Drzite se cure i sretno sto prije da je cura kuci 🥰emma nadam se da je danas bolje!! Ja sam isto bila dobila neke vaginalete zute su i jako tvrde jedva sam ih stavljala dole jos sam ih vlazila vodom zapinjali bi mi doli dok bi stavljala moguce da su te koje si bas spomenula!! Ugl napravi ti obriske i urin i budi u miru!! Ja cu isto trazit ponavljanje obriska pitat cu nakon koliko od antibiotika i napravit cu tad i analizu urina!!! Tako da sve ce biti ok slusaj sebe i sto kazes trazi ja isto uvik pitam bi ki ovo bi li ono radila i kad se radi !! A urin cu cesce jer samo posaljem mail opce prakse on mi pusti bez ikakva problema sto god triba!! Sretno nam svima cure polako se priblizavamo sve polovici trudnoce neka nam je sretno🙏😍
+ 10.10.
Emma ja sam pila duphaston 3x1 do proslog pregleda tj mislim da sam bila 16+5, ali ostavio mi je Utrogestan 3x1 i to kaze da cemo do kraja trudnoceCure drage evo ja se zalila da nista ne osjetim svoje bebice ali evooo pocele su se javljati, sinoc a i nocas sam osjetila bas male udarce i bas sam presretna 🥰 predivan osjecaj
Ajme baš sam se nadala da bi mi moga skinuti te vaginalete. One me najviše i muče. Još mi je najlakše piti Duphaston jer je na usta i ne moram to "odležati". Ovako ovo odležim a i stalno sam mokra. To presvlačenje me ubije.
Drago mi je da napokon osjetiš svoje bebice🥰. Jedva čekam i taj period😍
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
IVF ženicedo kojeg tjedna ste koristile vaginalete progesterona? Ja sam još na Cyclogestu i jedva čekam to ukinuti. Pijem još i Duphaston 3x1.Ja sam koristila Cyclogest 2x400 mg do kraja 12 tjedna, tad smo nastavili s Utrogestanom 1x200 mg prije spavanja, opreza radi. Mislim da cu tako korisiti jos neko dulje vrijeme, ali puno mi je lakse jer nema jutarnje doze. I samo da se kratko nadovezem na temu pretraga, moj IVF put nije bio dugacak, ali je bio intenzivan (cula sam i puno prica iz prve ruke od drugih zena) i nakon svega sam osvjetila da moras sam i istrazivati i traziti i pitati jer sustav niti ima kapaciteta za potpuno individualan pristup pacijentu (koji jedini dovodi do najoptimalnijeg rezultata u najkracem vremenu), a niti im je previse stalo (sto u jednu ruku moze biti razumljivo).
Ajme to bi bilo super da mi bar tu jutarnju dozu ukine. Planiranje jutra mi se sve vrti oko te "terapije" jer je stavljam ujutro oko 10h. Pitati ću na idućem pregledu.
Ovo sto si rekla za preglede i tretman općenito, to sve stoji.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Cure koje imaju problem s probavom znaci zobene pahuljice poticu probavu to je sto posto!! Ja inace nemam ali ih zadnje vrime jedem svako jutro znaci ja nakon toga imam doslovno ciscenje a mala koja mi ima problem bas i po par dana ne ide u vc kaze da vise nema problema!! Tako da evo mozda kojij pomogne znaci zobene za orobavu topp
+ 10.10.
IVF ženicedo kojeg tjedna ste koristile vaginalete progesterona? Ja sam još na Cyclogestu i jedva čekam to ukinuti. Pijem još i Duphaston 3x1.
Ja sam Cyclogest do nekog 13tj, kad mi se hematom povukao. Al to je sve do ginekologa.
👩🏻🦰35, Hasimoto, 👩🏻💻42, Oligozoospermia
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
Emma ja sam pila duphaston 3x1 do proslog pregleda tj mislim da sam bila 16+5, ali ostavio mi je Utrogestan 3x1 i to kaze da cemo do kraja trudnoceCure drage evo ja se zalila da nista ne osjetim svoje bebice ali evooo pocele su se javljati, sinoc a i nocas sam osjetila bas male udarce i bas sam presretna 🥰 predivan osjecajAjme baš sam se nadala da bi mi moga skinuti te vaginalete. One me najviše i muče. Još mi je najlakše piti Duphaston jer je na usta i ne moram to "odležati". Ovako ovo odležim a i stalno sam mokra. To presvlačenje me ubije.
Drago mi je da napokon osjetiš svoje bebice🥰. Jedva čekam i taj period😍
Emma a gle, meni je dr rekao da mogu i samo duphaston ali da je ipak utrogestan pouzdaniji. Kaze da ruke ne mogu biti sterilne i uvijek je rizik od neke infekcije ali ja im nisam bas podlozna dolje tako da smo se dogovorili ipak utrogestan ako znam da bolje djeluje. Vidi na sljedecem pregledu, mozda ako si sklonija infekcijama i vec ti je sve tako iziritirano, konzultiraj se sa dr bi li mogla samo duphaston..
11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
Heeej drageee curkeee, malo kasnim sa ukljucivanjima u razgovore aliiii mislim da ipak nije prekasno 🤭
Mi imamo termin 8.6 i sluzbeno smo danas usli u 21.tjedan.
Zivimo u Njemackoj pa je trenutno sve zbunjujuce jos uvijek jer sam se ja doselila pred godinu i 2mj pa jos uvijek ucim jezik, ali sad je to i teze zbog svih termina koje imamo u trudnoci. 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji