Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

lolola13

Broj poruka: 176

Prijavi adminu

Maria31

lolola13

Maria31

Bok svima, nova sam ovdje, danas sam 13+6, sutra imam pregled. Termin mi je 14.7., radila sam panoramu, sve je nizak rizik i čekamo dječaka. Imam pitanje vezano za komentar oko naknade poslodavca za prvih 42 dana komplikacija, osobe koje su to dobile rade u državnoj / javnoj službi? Jer mislim da to ne vrijedi, barem ne za sve, privatne firme
    Dobrodosla i cestitam! 🤗🤗 Ja radim u drzavnoj/javnoj sluzbi. Ali mislim da je to odredeno zakonom a ne kolektivnim ugovorima.. Svakako se nadam da ce ti odgovoriti konkretno netko informiraniji od mene
    Hvala na dobrodošlici 😊
    Ja sam prije 2 godine nakon pobačaja bila na komplikacijama nešto više od mjesec dana i nisam dobila nikakvu naknadu od poslodavca, samo onaj minimum od HZZOa (565 eura mjesečno). Radim u privatnoj firmi, pa bih samo htjela skrenuti pozornost da si svi provjere imaju li pravo na to (da ne računaju na to po defaultu) jer mislim da većina privatnih firmi nema tu pogodnost dok je za javne službe to određeno kolektivnim ugovorom.

Isla sam malo pogledati zakon, u pravu si! I bas dobro da je netko napisao. Koliko sam ja skuzila guglanjem sad na brzinu, ne smije biti manje od 70% u prvih 42 dana a onda se sve vise od toga moze odrediti ugovorom s poslodavcem ili kolektivnim ugovorima. Kod mene je to odredeno na 85% prvih 42 dana. Svakako bi trebalo jos provjeriti i dal uopce vrijedi tih 70% kod komplikacija jer je to s izracunom place za mene znanstvena fantastika 🙈

• moonchild

Broj poruka: 82

Prijavi adminu

Cure, ja sam možda čudna, ali ja ne želim reći spol nikome osim mužu jer me strah da će svi početi kupovati samo plavo za dečka, ili rozo za curicu. A imam svoje mišljenje o dječjoj robici i igračkama pa ne želim gluposti doma.
    I jel ima netko da nije htio saznati spol nego čekati do kraja?

lolola13

Prijavi adminu

moonchild

Cure, ja sam možda čudna, ali ja ne želim reći spol nikome osim mužu jer me strah da će svi početi kupovati samo plavo za dečka, ili rozo za curicu. A imam svoje mišljenje o dječjoj robici i igračkama pa ne želim gluposti doma.

Ako su ti to bliski ljudi ja bi im otvoreno rekla da ne zelim da kupuju robicu, ako je to jedini razlog za ne reci spol. Ali je i skroz ok da ne kazete nikome, zasto se ikoga uopce tice 😁

• Leptirica_

Broj poruka: 126

Prijavi adminu

moonchild

Zašto bi bila čudna? Svatko ima svoje načine i razloge. Netko skriva spol, netko skriva ime, netko trudnoću, netko sve razglasi svima, netko želi reći samo bliskima. Svi smo različiti. Napravi onako kako se osijećaš i kako je vama najprihvatljivije, bez obzira šta vi drugi htjeli. Odluke su vaše.
    A šta se tiče robice i igračaka to nećeš nikad u potpunosti izbjeći, čak i kad se beba rodi budu kupovali nekad gluposti. Možeš jedino otvoreno reći ovo želim/ovo ne želim, ali ni to nije garancija da netko neće kupiti neku glupost

• moonchild

Broj poruka: 82

Prijavi adminu

Ja sam inače tip koji ne voli gomilati stvari i neću nikad zaboraviti koju hrpu nepotrebnih stvari je moja kuma dobila prije i poslije rođenja djeteta 🙈
    A razmišljam da uopće ni ne saznamo spol (iako imamo još vremena), nek nas iznenadi 😀 

• Maria31

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

lolola13

Maria31

lolola13

Maria31

Bok svima, nova sam ovdje, danas sam 13+6, sutra imam pregled. Termin mi je 14.7., radila sam panoramu, sve je nizak rizik i čekamo dječaka. Imam pitanje vezano za komentar oko naknade poslodavca za prvih 42 dana komplikacija, osobe koje su to dobile rade u državnoj / javnoj službi? Jer mislim da to ne vrijedi, barem ne za sve, privatne firme
    Dobrodosla i cestitam! 🤗🤗 Ja radim u drzavnoj/javnoj sluzbi. Ali mislim da je to odredeno zakonom a ne kolektivnim ugovorima.. Svakako se nadam da ce ti odgovoriti konkretno netko informiraniji od mene
    Hvala na dobrodošlici 😊
    Ja sam prije 2 godine nakon pobačaja bila na komplikacijama nešto više od mjesec dana i nisam dobila nikakvu naknadu od poslodavca, samo onaj minimum od HZZOa (565 eura mjesečno). Radim u privatnoj firmi, pa bih samo htjela skrenuti pozornost da si svi provjere imaju li pravo na to (da ne računaju na to po defaultu) jer mislim da većina privatnih firmi nema tu pogodnost dok je za javne službe to određeno kolektivnim ugovorom.
    Isla sam malo pogledati zakon, u pravu si! I bas dobro da je netko napisao. Koliko sam ja skuzila guglanjem sad na brzinu, ne smije biti manje od 70% u prvih 42 dana a onda se sve vise od toga moze odrediti ugovorom s poslodavcem ili kolektivnim ugovorima. Kod mene je to odredeno na 85% prvih 42 dana. Svakako bi trebalo jos provjeriti i dal uopce vrijedi tih 70% kod komplikacija jer je to s izracunom place za mene znanstvena fantastika 🙈

Nažalost, i tih 70% je zakonom limitirano na maksimalno 565 eura ili po novome od 1.3. na 995 eura. I prije 2 godine sam dobila tih 565 eura za cijeli mjesec. 
    Ja još radim, ali ne planiram dugo, vidim već sad da mi mozak ne funkcionira kao prije 😄 
    Voljela bih kad bih mogla prije otvaranja komplikacija nekako dobiti barem 1-2 tjedna "običnog" bolovanja. Plaća mi je značajno iznad prosjeka, nemamo kolektivni i znam da me čeka tih 565/995 eura, a s tim običnim bolovanjem bi mogla dobiti 80% svoje plaće. Inače nikad ne idem na bolovanja, a značajan iznos svaki mjesec ide od moje plaće za zdravstveno...
    Ima netko ideju / iskustvo kako / s kojom dijagnozom otvoriti obično bolovanje umjesto komplikacija, barem nakratko? Tada bi bila na trošku poslodavcu umjesto države pa je državi to win situacija 😄
    Ako prođe - super, ako ne - onda komplikacije i ok.

• LuI

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

Mi također nismo za zajedničko spavanje. Mala spava od početka u kinderbetu. Sad ju moramo samo prebaciti u krevet da oslobodi kinderbet za malog. Mislili smo s tim krenut za koji mj 😊

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

lolola13

Prijavi adminu

Maria31

lolola13

Maria31

lolola13

Maria31

Hvala na dobrodošlici 😊

Nažalost, i tih 70% je zakonom limitirano na maksimalno 565 eura ili po novome od 1.3. na 995 eura. I prije 2 godine sam dobila tih 565 eura za cijeli mjesec.
    Ja još radim, ali ne planiram dugo, vidim već sad da mi mozak ne funkcionira kao prije 😄
    Voljela bih kad bih mogla prije otvaranja komplikacija nekako dobiti barem 1-2 tjedna "običnog" bolovanja. Plaća mi je značajno iznad prosjeka, nemamo kolektivni i znam da me čeka tih 565/995 eura, a s tim običnim bolovanjem bi mogla dobiti 80% svoje plaće. Inače nikad ne idem na bolovanja, a značajan iznos svaki mjesec ide od moje plaće za zdravstveno…
    Ima netko ideju / iskustvo kako / s kojom dijagnozom otvoriti obično bolovanje umjesto komplikacija, barem nakratko? Tada bi bila na trošku poslodavcu umjesto države pa je državi to win situacija 😄
    Ako prođe - super, ako ne - onda komplikacije i ok.

Ako ti je ok dr opce prakse pitaj otvoreno. Inace mislim da mozes dobiti obicno bolovanje za dijagnoze nevezane uz trudnocu, ali ne znam za koju dijagnozu ide koliko dana. Ja sam to mislila ali moja dr je kaj se toga tice jako stroga i znam da ne bi proslo kod nje

petrucika

Broj poruka: 521

Prijavi adminu

Cure ja sam jucer osjetila dva puta lagane odarce svoje bebice uglavnom osjetim ta migoljenja!! Sad san pojela cokoladu upravo i kod mene osjecaj tog migoljenja je bas osjecaj micanja ko da mi nesto pliva doli mice se gura onako full jak je to sad vec osjecaj koji ne mogu ne primjetit ali lupkanje ocito je jos malena i onako dista je i mirna bebica rekla bi!! Bar za sad!! Pa me zanima vase migoljenje jel ovako izgleda kao da vam nesto pliva krece se gura ne znam kako bi opisala ali je inako dosta jako to naguravanje da svakoo osjetim to!! Pa evo cisto da vidim jel vi imate takav osjecaj tog migoljenja🥰

+ 10.10.

• Leptirica_

Broj poruka: 126

Prijavi adminu

Maria31 Možeš probati sa ukočenim leđima 🤭Ali obična bolovanja ulaze u prosjek za izračun porodiljne naknade i onda će ti srušiti prosjek koji ćeš dobivati tijekom porodiljnog

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.