Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

lolola13

Broj poruka: 169

Prijavi adminu

Olivia888

Lunolina

Ddmm i mi imamo jednu spavacu sobu, ali se ne opterecujemo. Povukli smo neke poteze i nadamo se da ce kroz 5 godina rezultirati plusom i da cemo moci kupiti veci stan. Jedino smo me muci je gdje cemo staviti ormaric i prematalicu za bebu, imamo strasno glup raspored u stanu i trenutno ne vidimo rjesenje🙈 ali zato vidim gdje ce jednog dana malome stajati baby kuhinjica 😂😂
    I ja jos radim i planiram kao lolola raditi do 1.4. osim ako mi ne dignu tlak pa se pokupim ranije 😬
    Nas su malo MPO vode financijski opteretile pa bi nam bilo malo tesko da moja placa padne na onih 500 i nesto €, ali ako ce stanje zahtijevati da odem ranije - idem odmah bez razmisljanja.
    Radim u korporaciji, ali nemamo home office (supci😬).
    Samo info oko ovog jer ni ja nisam znala - za prvih 42 dana bolovanja poslodavac isplacuje razliku do punog iznosa bolovanja (meni je po kolektivnom 85 posto). Dakle, dobije se naknada HZZO ta koja je (cca 560 eura) i od poslodaca razlika do punog bolovanja. Neki poslodavci nakon 90 dana bolovanja isplacuju i naknadu za dugotrajno bolovanje u visini jedne osnovice place, vjerojatno rijetko u privatnom sektoru no valja provjeriti s poslodavcem.Na temu, mi imamo sobicu za bebu, to je sada soba za susenje vesa i moj povremeni ured, no rijesiti cemo to 🤗.

E da, ja sam bila 3 tjedna na bolovanju (komplikacijama) i za to dobila nekih 10% manju placu kad se zbroje hzzo i poslodavac. Samo jbga kod racunanja prosjeka za porodiljni mislim da se ne gleda ovo od hzzoa pa ce mi to ipak zeznuti prosjek i porodiljni.. Ali na zalost stvarno nisam bila u stanju ici na posao

Pixi

Broj poruka: 277

Prijavi adminu

Mi isto imamo jednu spavaću sobu, no mislim da će stati kindic i komoda za presvlačenje. Trenutno mi se svidja onaj kao okrugli kinderbet, što se može produziti pa kasnije bude krevetić. No još ništa ne kupujem, još sam nekako u grcu.
    Ja trenutno ne radim jer sam samozaposlena, sad moram riješavati komplikacije. Ako je koja još buduća mama i poduzetnica, bilo bi korisno dobiti savjete 😊
    Ugodnu nedjelju vam želim 

👩🏻‍🦰35, Hasimoto, 👩🏻‍💻42, Oligozoospermia
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• Olivia888

Broj poruka: 48

Prijavi adminu

lolola13

Olivia888

Lunolina

Ddmm i mi imamo jednu spavacu sobu, ali se ne opterecujemo. Povukli smo neke poteze i nadamo se da ce kroz 5 godina rezultirati plusom i da cemo moci kupiti veci stan. Jedino smo me muci je gdje cemo staviti ormaric i prematalicu za bebu, imamo strasno glup raspored u stanu i trenutno ne vidimo rjesenje🙈 ali zato vidim gdje ce jednog dana malome stajati baby kuhinjica 😂😂
    I ja jos radim i planiram kao lolola raditi do 1.4. osim ako mi ne dignu tlak pa se pokupim ranije 😬
    Nas su malo MPO vode financijski opteretile pa bi nam bilo malo tesko da moja placa padne na onih 500 i nesto €, ali ako ce stanje zahtijevati da odem ranije - idem odmah bez razmisljanja.
    Samo info oko ovog jer ni ja nisam znala - za prvih 42 dana bolovanja poslodavac isplacuje razliku do punog iznosa bolovanja (meni je po kolektivnom 85 posto). Dakle, dobije se naknada HZZO ta koja je (cca 560 eura) i od poslodaca razlika do punog bolovanja. Neki poslodavci nakon 90 dana bolovanja isplacuju i naknadu za dugotrajno bolovanje u visini jedne osnovice place, vjerojatno rijetko u privatnom sektoru no valja provjeriti s poslodavcem.Na temu, mi imamo sobicu za bebu, to je sada soba za susenje vesa i moj povremeni ured, no rijesiti cemo to 🤗.
    E da, ja sam bila 3 tjedna na bolovanju (komplikacijama) i za to dobila nekih 10% manju placu kad se zbroje hzzo i poslodavac. Samo jbga kod racunanja prosjeka za porodiljni mislim da se ne gleda ovo od hzzoa pa ce mi to ipak zeznuti prosjek i porodiljni.. Ali na zalost stvarno nisam bila u stanju ici na posao

Koliko sam ja upucena, (a nadam se da sam dobro 😀) u prosjek za obracun porodiljnog i rodilinog ulaze place isplace prije otvaranja komplikacija. 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

• LuI

Broj poruka: 17

Prijavi adminu

Mi smo u svom stanu od 90-ak kvadrata, imamo 2 spavaće sobe, u jednoj je mala, u jednoj mi. Za početak će mali biti s nama. Malu smo prebacili u njenu sobu sa 6 mj. Kako ćemo sad ne znam, ovisi kad se mali prestane buditi noću pošto imamo samo tu sobu od male kao dječju. Svakako mislimo za kojih 5-6 g kupit nešto veće da svaki ima svoju sobu pošto su različitog spola. Mislim da je to sve ok za početak što ste napisale, svi ćemo kasnije u hodu morati nešto rješavati. Ja isto radim, vidjet ću do kad ću 😊

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

• Emi25

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

Točno, plaće isplaćene mj dana prije otvaranja bolovanja. Ja sam otvorila komplikacije u 12 mj za prosjek su me tražili isplaćene plaće za 6 mj od listopada do svibnja mj, plaća za studeni nije išla u prosjek

2016 💙J
    16.10.2024. +

Pukica

Broj poruka: 100

Prijavi adminu

Olivia888

lolola13

Olivia888

Lunolina

Koliko sam ja upucena, (a nadam se da sam dobro 😀) u prosjek za obracun porodiljnog i rodilinog ulaze place isplace prije otvaranja komplikacija.

Točno!

Lunolina

Broj poruka: 1563

Prijavi adminu

Olivia, ako sam dobro shvatila ova 42 dana bolovanja se odnose na komplikacije? 
    Lolola nama sama komoda nigdje ne stane😂 mislim, ugurat cemo ju negdje.
    .
    Cure, ako sam dobro shvatila - ako otvorim komplikacije recimo 1.4. - u prosjek placa za porodiljni/rodiljni gledat ce mi se place od 9. do 2. mjeseca i komplikacije nece umanjiti iznos naknade kada rodim? Također, od 1.4. bi na komplikacije poslodavac trebao isplatiti i razliku do pune place koja bi bila da sam na bolovanju?

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• Ania

Broj poruka: 199

Prijavi adminu

Mi živimo u malom stanu/garsonjeri..kako ćemo, ne znam, snaći ćemo se u hodu, s vremenom.  Loloa bebač će s vama spavati od početka ili sam pogrešno shvatila? Mi ćemo izbaciti radni stol kojeg imamo, staviti neki manji. Onda mi čak i stane neki kinderbet. Ako ima koja od vas preporuku za bilo što, a da je praktično za mali prostor, pišite :) Cure, ja inače apsolutno ništa ne znam o opremi/odjeći za bebe, o bebama općenito, a o porodu da ni ne pričam. Namjeravam se naravno educirati kolko se može.  Sva sreća pa postoji ovakav forum i hrpa savjeta iz iskustva.  

Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
    On 1982., normozoo., sve ok.
    10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
    5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
    7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
    1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
    Panorama - nizak rizik; curica :)

• Olivia888

Broj poruka: 48

Prijavi adminu

Lunolina

Olivia, ako sam dobro shvatila ova 42 dana bolovanja se odnose na komplikacije?
    Lolola nama sama komoda nigdje ne stane😂 mislim, ugurat cemo ju negdje.
    .
    Cure, ako sam dobro shvatila - ako otvorim komplikacije recimo 1.4. - u prosjek placa za porodiljni/rodiljni gledat ce mi se place od 9. do 2. mjeseca i komplikacije nece umanjiti iznos naknade kada rodim? Također, od 1.4. bi na komplikacije poslodavac trebao isplatiti i razliku do pune place koja bi bila da sam na bolovanju?

Da, za prvih 42 dana bolovanja (komplikacija) poslodavac isplacuje razliku do punog bolovanja. Sto se tice placa da, ako se ne varam tih 6 platnih lista se dostavlja HZZOu prilikom otvaranja komplikacija i te iste platne liste vrijede prilikom obracuna naknade za rodiljni i porodiljni. S obzirom da sam jako rano otvorila komplikacije i nadala se da cu se vratiti na posao, pitala sam na HZZO kako se obracunava naknada u tom slucaju pa mi je receno da se za potrebe obracuna prema placi trebaju primiti pune dvije place u razdoblju nakon zatvaranja komplikacija pa do otvaranja rodiljnog/novih komplikacija, inace se obracunava nekako prema komplikacijama i tad je naknada puno manja. Dakle ako se radi o vracanju na posao nakon zatvorenih komplikacija treba pripaziti. Nemam dobro misljenje o tome jer nazalost u svakom trenutku moze nastupiti indikacija za ponovo bolovanje/mirovanje i u tom slucaju zena moze znacajan iznos. 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

lolola13

Broj poruka: 169

Prijavi adminu

Ma meni ce utjecat komplikacije jer sam se vratila na posao, a gleda se 6mj prije otvaranja porodiljnog tako da ce mi taman i to zahvatiti. Zene koje otvore komplikacije i vise se ne vrate na posao njima komplikacije ne utjecu na prosjek 😊 Lunolina, ni nama ne stane komoda 😂 Radim u svom ormaru mjesta za bebinu robu, pelene i slicno pa cemo se snalaziti 😊   

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.