Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • greta10

Broj poruka: 234

Prijavi adminu

moonchild

Ja sam inače tip koji ne voli gomilati stvari i neću nikad zaboraviti koju hrpu nepotrebnih stvari je moja kuma dobila prije i poslije rođenja djeteta 🙈
    A razmišljam da uopće ni ne saznamo spol (iako imamo još vremena), nek nas iznenadi 😀

Mi nismo znali spol u prvoj a necemo ni sada. Mogu ti rec da je to najljepse iznenadjenje ikada

Curica 6/23 🩷

Emma05

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

lolola13

Emma05

Ja i muž imamo sreću pa smo u obiteljskoj kući, imamo svoj stan na katu. 80i nešto kvadrata. 3 sobe plus dnevni s kuhinjom i kupatilo. Dva balkona i veliku okućnicu. Neznam što bi da nemam prostora. I ovako sam izgubljena gdje što staviti a i kupiti za dijete jer nemam apsolutno pojma ni iskustva s potrebama djeteta🙈 a nekako se nismo baš nešto ni pripremili da će se to zbilja nama dogoditi nakon 15g ivf-a ali evo trudni smo🥰..i uskoro kad malo zatopli i saznam spol krećemo u renovaciju soba. Moramo malo osvježiti boju i promijeniti ću laminat u mojoj sobi usput. Ja sam nekako za opciju kinderbeta ali sve ću to u hodu. Gledati ću isto da ne kupujem svašta jer vjerujem da masu toga za dijete nit neće trebati a sklona sam kupiti svaku predloženu "glupost"🫣😜🤣pa moram paziti. Ali drago mi je sad već malo zaokupirati misli s tim dijelom (uređenje, stvari za bebu) da ne mislim na to jel sve u redu s trudnoćom. Odlučila sam se malo opustiti😊
    Cim krenes s renoviranjem sigurno ce ti se stvoriti i vizija sto, gdje i kako 😄 Slatke su to brige, ja jos nisam nista pocela kupovati za bebu ali jedva cekam da dode i taj period i za sad na veliko obilazim ducane i planiram 🥰 Imam bas srece da sam okruzena s puno osoba od kojih imam i blisko iskustvo i biti ce mi od pomoci u svemu (i vec sad jesu). Ali i bez toga ces se snaci, procitas nesto, nesto cujes iskustva na forumu i polako stvoris sliku sto ti treba i kako ces 🥰

Da tješi me tako i moja prijateljica i kaže da se ništa ne brinem da i kad beba dođe da će sve prirodno doći i da ću znati sve što ditetu triba jer sam u panici isto što kad beba dođe kući 😄💁‍♀️. A za kupovinu i to..imam vremena pa cu polako. Forum grupa je od velike pomoći 😍🥰

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
    14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

Maria31

lolola13

Maria31

lolola13

Maria31

Bok svima, nova sam ovdje, danas sam 13+6, sutra imam pregled. Termin mi je 14.7., radila sam panoramu, sve je nizak rizik i čekamo dječaka. Imam pitanje vezano za komentar oko naknade poslodavca za prvih 42 dana komplikacija, osobe koje su to dobile rade u državnoj / javnoj službi? Jer mislim da to ne vrijedi, barem ne za sve, privatne firme
    Dobrodosla i cestitam! 🤗🤗 Ja radim u drzavnoj/javnoj sluzbi. Ali mislim da je to odredeno zakonom a ne kolektivnim ugovorima.. Svakako se nadam da ce ti odgovoriti konkretno netko informiraniji od mene
    Hvala na dobrodošlici 😊
    Ja sam prije 2 godine nakon pobačaja bila na komplikacijama nešto više od mjesec dana i nisam dobila nikakvu naknadu od poslodavca, samo onaj minimum od HZZOa (565 eura mjesečno). Radim u privatnoj firmi, pa bih samo htjela skrenuti pozornost da si svi provjere imaju li pravo na to (da ne računaju na to po defaultu) jer mislim da većina privatnih firmi nema tu pogodnost dok je za javne službe to određeno kolektivnim ugovorom.

Nažalost, i tih 70% je zakonom limitirano na maksimalno 565 eura ili po novome od 1.3. na 995 eura. I prije 2 godine sam dobila tih 565 eura za cijeli mjesec.
    Ja još radim, ali ne planiram dugo, vidim već sad da mi mozak ne funkcionira kao prije 😄
    Voljela bih kad bih mogla prije otvaranja komplikacija nekako dobiti barem 1-2 tjedna "običnog" bolovanja. Plaća mi je značajno iznad prosjeka, nemamo kolektivni i znam da me čeka tih 565/995 eura, a s tim običnim bolovanjem bi mogla dobiti 80% svoje plaće. Inače nikad ne idem na bolovanja, a značajan iznos svaki mjesec ide od moje plaće za zdravstveno…
    Ima netko ideju / iskustvo kako / s kojom dijagnozom otvoriti obično bolovanje umjesto komplikacija, barem nakratko? Tada bi bila na trošku poslodavcu umjesto države pa je državi to win situacija 😄
    Ako prođe - super, ako ne - onda komplikacije i ok.

Javi se liječniku opće prakse i reci da te ukočilo ili nešto slično...i otvorit će ti obično A0 bolovanje. Uzmeš mjesec dana pa zatvoriš. Kažes da ti je bolje😜

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
    14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Pixi

Broj poruka: 278

Prijavi adminu

Emma05

lolola13

Emma05

Ja i muž imamo sreću pa smo u obiteljskoj kući, imamo svoj stan na katu. 80i nešto kvadrata. 3 sobe plus dnevni s kuhinjom i kupatilo. Dva balkona i veliku okućnicu. Neznam što bi da nemam prostora. I ovako sam izgubljena gdje što staviti a i kupiti za dijete jer nemam apsolutno pojma ni iskustva s potrebama djeteta🙈 a nekako se nismo baš nešto ni pripremili da će se to zbilja nama dogoditi nakon 15g ivf-a ali evo trudni smo🥰..i uskoro kad malo zatopli i saznam spol krećemo u renovaciju soba. Moramo malo osvježiti boju i promijeniti ću laminat u mojoj sobi usput. Ja sam nekako za opciju kinderbeta ali sve ću to u hodu. Gledati ću isto da ne kupujem svašta jer vjerujem da masu toga za dijete nit neće trebati a sklona sam kupiti svaku predloženu "glupost"🫣😜🤣pa moram paziti. Ali drago mi je sad već malo zaokupirati misli s tim dijelom (uređenje, stvari za bebu) da ne mislim na to jel sve u redu s trudnoćom. Odlučila sam se malo opustiti😊
    Cim krenes s renoviranjem sigurno ce ti se stvoriti i vizija sto, gdje i kako 😄 Slatke su to brige, ja jos nisam nista pocela kupovati za bebu ali jedva cekam da dode i taj period i za sad na veliko obilazim ducane i planiram 🥰 Imam bas srece da sam okruzena s puno osoba od kojih imam i blisko iskustvo i biti ce mi od pomoci u svemu (i vec sad jesu). Ali i bez toga ces se snaci, procitas nesto, nesto cujes iskustva na forumu i polako stvoris sliku sto ti treba i kako ces 🥰
    Da tješi me tako i moja prijateljica i kaže da se ništa ne brinem da i kad beba dođe da će sve prirodno doći i da ću znati sve što ditetu triba jer sam u panici isto što kad beba dođe kući 😄💁‍♀️. A za kupovinu i to..imam vremena pa cu polako. Forum grupa je od velike pomoći 😍🥰

Tako sam i ja u panici da neću znati ništa o bebi kad dodje kući 😁😁
    Iako sam imala doticaja sa nećacima ali nije to isto.
    Sve mi prijateljice kazu da se pojavi taj majčinski instinkt i da znaš već sta treba 🤭

👩🏻‍🦰35, Hasimoto, 👩🏻‍💻42, Oligozoospermia
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

lolola13

Broj poruka: 176

Prijavi adminu

Zbog tih panika sto s bebom sam pocela citat "how to" knjige 😂 Jucer sam bas procitala poglavlje o kupanju i onak ima 100 stvari na koje treba pazit i kaj treba pripremiti, meni u glavi vec panika kak cu ja to sve svaki dan i koliko to traje! Kad ono pise na pocetku kupanje bebe 5min 😂😂 Ne znam, nadam se majcinskom instinktu ili cu gledat youtube tutorijale i zvat mamu/sestru/sogoricu da mi tu spavaju par dana i uce nas svemu 🤦🏼‍♀️ Racunam da ako i skroz neobrazovani ljudi uspiju odrzat bebu na zivotu valjda cemo i nas 2 pismenih 😂

petrucika

Broj poruka: 521

Prijavi adminu

Cure savjet kad dobijete svoju bebu vi savrseno znate sto i kako treba!! Ok je ovako prouciti neke stvari ali vi ce te raditi po svom instinktu!! I nemate se cega bojat to dode samo od sebe prirodno!! Mene toga nikad nije bilo strah znala sam da cu znati nahraniti presvuci da cu s vremenom upoznati svoju bebu njene navike i potribe!! I slusajte sebe ne mojte puno druge slusat zbujit ce vas i nebojte se virujte mi vi ce te najbolje znati sto i kako sa svojom bebom❤️samo opusteno🙂

+ 10.10.

• moonchild

Broj poruka: 83

Prijavi adminu

greta10

Mi nismo znali spol u prvoj a necemo ni sada. Mogu ti rec da je to najljepse iznenadjenje ikada

Ajmeeee hvala ti na odgovoru 😍😍😍 znam da ljudi žele saznati, ali to mora biti prekrasno kad ti kažu da ste dobili curicu/dečka 🥲

lolola13

Broj poruka: 176

Prijavi adminu

petrucika

Cure savjet kad dobijete svoju bebu vi savrseno znate sto i kako treba!! Ok je ovako prouciti neke stvari ali vi ce te raditi po svom instinktu!! I nemate se cega bojat to dode samo od sebe prirodno!! Mene toga nikad nije bilo strah znala sam da cu znati nahraniti presvuci da cu s vremenom upoznati svoju bebu njene navike i potribe!! I slusajte sebe ne mojte puno druge slusat zbujit ce vas i nebojte se virujte mi vi ce te najbolje znati sto i kako sa svojom bebom❤️samo opusteno🙂

Hvala ti! 🥰🥰 

• Maria31

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

greta10

moonchild

Ja sam inače tip koji ne voli gomilati stvari i neću nikad zaboraviti koju hrpu nepotrebnih stvari je moja kuma dobila prije i poslije rođenja djeteta 🙈
    A razmišljam da uopće ni ne saznamo spol (iako imamo još vremena), nek nas iznenadi 😀

Ja se unaprijed ispričavam na potencijalno glupom pitanju 🙈, ali šta ne vidite spol bebe dok vam rade ultrazvuk za vrijeme trudnoće?

• moonchild

Broj poruka: 83

Prijavi adminu

Maria31

greta10

moonchild

Ja se unaprijed ispričavam na potencijalno glupom pitanju 🙈, ali šta ne vidite spol bebe dok vam rade ultrazvuk za vrijeme trudnoće?

Pa ja si mislim da ne moram gledati i da mi pritom gin ne kaže 😅

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.