Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

lolola13

Broj poruka: 172

Prijavi adminu

Ania

Mi živimo u malom stanu/garsonjeri..kako ćemo, ne znam, snaći ćemo se u hodu, s vremenom.Loloa bebač će s vama spavati od početka ili sam pogrešno shvatila? Mi ćemo izbaciti radni stol kojeg imamo, staviti neki manji. Onda mi čak i stane neki kinderbet. Ako ima koja od vas preporuku za bilo što, a da je praktično za mali prostor, pišite :) Cure, ja inače apsolutno ništa ne znam o opremi/odjeći za bebe, o bebama općenito, a o porodu da ni ne pričam. Namjeravam se naravno educirati kolko se može. Sva sreća pa postoji ovakav forum i hrpa savjeta iz iskustva.

Plan mi je da bebac s nama spava od prvog dana. Imam nekoliko necaka i iz tog iskustva sestre i sogorice sam zakljucila da je bolje s bebom koju dojim odmah i spavati. Odnosno one su mi rekle da je njima tako bilo puno lakse i da kinderbet doslovno nisu niti jednom koristile 🙈 A i mama mi je tako rekla pa cu eto vidjeti. U slucaju da bas ne mozemo spavati skupa lako odmah drugi dan kupimo kindebet i stavimo ga u sobu 😊

lolola13

Prijavi adminu

Olivia888

Lunolina

Olivia, ako sam dobro shvatila ova 42 dana bolovanja se odnose na komplikacije?
    Lolola nama sama komoda nigdje ne stane😂 mislim, ugurat cemo ju negdje.
    .
    Cure, ako sam dobro shvatila - ako otvorim komplikacije recimo 1.4. - u prosjek placa za porodiljni/rodiljni gledat ce mi se place od 9. do 2. mjeseca i komplikacije nece umanjiti iznos naknade kada rodim? Također, od 1.4. bi na komplikacije poslodavac trebao isplatiti i razliku do pune place koja bi bila da sam na bolovanju?
    Da, za prvih 42 dana bolovanja (komplikacija) poslodavac isplacuje razliku do punog bolovanja. Sto se tice placa da, ako se ne varam tih 6 platnih lista se dostavlja HZZOu prilikom otvaranja komplikacija i te iste platne liste vrijede prilikom obracuna naknade za rodiljni i porodiljni. S obzirom da sam jako rano otvorila komplikacije i nadala se da cu se vratiti na posao, pitala sam na HZZO kako se obracunava naknada u tom slucaju pa mi je receno da se za potrebe obracuna prema placi trebaju primiti pune dvije place u razdoblju nakon zatvaranja komplikacija pa do otvaranja rodiljnog/novih komplikacija, inace se obracunava nekako prema komplikacijama i tad je naknada puno manja. Dakle ako se radi o vracanju na posao nakon zatvorenih komplikacija treba pripaziti. Nemam dobro misljenje o tome jer nazalost u svakom trenutku moze nastupiti indikacija za ponovo bolovanje/mirovanje i u tom slucaju zena moze znacajan iznos.

Ja sam otišla na komplikacije samo zbog mucnina pa kako su postale podnosljivije sam se vratila na posao. To je sve bilo do 12tt pa kada sam racunala koliko novaca gubim ako sam na komplikacijama cijelu trudnocu to mi nije dolazilo u obzir. Velika mi je razlika od tih 565e do moje place... A kako sam zdrava i nije bilo problema niti sa zacecem niti sa trudnocom do sada, racunam da cu moci raditi. Svjesna sam da se uvijek moze nesto dogoditi ali nadam se da su to ipak jako male sanse 😅 

ana0310

Broj poruka: 1257

Prijavi adminu

ddm2463

Curke kakve ste sa prostorom gdje živite. Kod nas je 50ak kvadrata što znači da imamo jednu spavaću sobu i tu ćemo uspjeti ubaciti neku komodicu i kinderbet, ugl osnovno. Što mislim da je skroz okej za početak neki.. Nemamo sobu za bebu. Ponekad me malo brine taj manjak prostora ali vjerujem da nismo jedini u toj situaciji.. s vremenom ćemo pokušati nešto smisliti da svatko ima svoj kutak 🤣
    Htjela sam još pitati ako je netko u petrovoj radio rani kombinirani probir, dali se to radi vaginalno ili? Predpostavljam da da jer ću biti 12tj ravno tada, ali čisto ako imate neki savjet ili nešto da se trebam pripremiti, pišite 🤣
    E da i dal postoji šansa da se na tome već vidi spol? 😁🤣
    Što se tiče posla ja ne radim od 30.12. i uopće mi ne fali posao baš uzivam maksimalno u slobodi. Kako je vama ostalima ? 🤣
    Termin 8.8 sisačka bolnica :)

Mi smo super sto se kvadrata tice, rijesili smo stambeno pitanje nakon rodenja kceri. Bebuska ce za pocetak biti s nama, kasnije nekad ce u svoju sobu... Vidjeti cemo u hodu, ako bude spavalica super, ako ne preselit cemo se vjv odmah nas dvije u njenu sobu (pa cu se mijenjati s muzem da se svi uspijemo donekle naspavati) . Kcer ima svoju sobu, al ne forsiram nista, nekad je tamo nekad s nama i to nam je ok. 
    Meni je bilo lijepo sad 3 tjedna na GO, al se veselim i povratku na posao sutra 🙂 malo medu ljude. 

2021. M 💗

Pukica

Broj poruka: 100

Prijavi adminu

Ja sam od sutra na komplikacijama, znači od 12.tjedna pa do kraja jer radim posao koji ne ide baš dobro uz trudnoću 😂 Veselim se tom povećanju naknade jer je ovih 500 eura stvarno malo za današnje potrebe.Ja ću kao i s prvom bebom koristiti krevetić, bojim se zajedničkog spavanja dok su tako mali. 

ana0310

Prijavi adminu

Pukica

Ja sam od sutra na komplikacijama, znači od 12.tjedna pa do kraja jer radim posao koji ne ide baš dobro uz trudnoću 😂 Veselim se tom povećanju naknade jer je ovih 500 eura stvarno malo za današnje potrebe.Ja ću kao i s prvom bebom koristiti krevetić, bojim se zajedničkog spavanja dok su tako mali.

Ja se sad jos vise bojim zajednickog spavanja 😅😅 

2021. M 💗

• Olivia888

Broj poruka: 49

Prijavi adminu

lolola13

Olivia888

Lunolina

Olivia, ako sam dobro shvatila ova 42 dana bolovanja se odnose na komplikacije?
    Lolola nama sama komoda nigdje ne stane😂 mislim, ugurat cemo ju negdje.
    .
    Cure, ako sam dobro shvatila - ako otvorim komplikacije recimo 1.4. - u prosjek placa za porodiljni/rodiljni gledat ce mi se place od 9. do 2. mjeseca i komplikacije nece umanjiti iznos naknade kada rodim? Također, od 1.4. bi na komplikacije poslodavac trebao isplatiti i razliku do pune place koja bi bila da sam na bolovanju?
    Da, za prvih 42 dana bolovanja (komplikacija) poslodavac isplacuje razliku do punog bolovanja. Sto se tice placa da, ako se ne varam tih 6 platnih lista se dostavlja HZZOu prilikom otvaranja komplikacija i te iste platne liste vrijede prilikom obracuna naknade za rodiljni i porodiljni. S obzirom da sam jako rano otvorila komplikacije i nadala se da cu se vratiti na posao, pitala sam na HZZO kako se obracunava naknada u tom slucaju pa mi je receno da se za potrebe obracuna prema placi trebaju primiti pune dvije place u razdoblju nakon zatvaranja komplikacija pa do otvaranja rodiljnog/novih komplikacija, inace se obracunava nekako prema komplikacijama i tad je naknada puno manja. Dakle ako se radi o vracanju na posao nakon zatvorenih komplikacija treba pripaziti. Nemam dobro misljenje o tome jer nazalost u svakom trenutku moze nastupiti indikacija za ponovo bolovanje/mirovanje i u tom slucaju zena moze znacajan iznos.
    Ja sam otišla na komplikacije samo zbog mucnina pa kako su postale podnosljivije sam se vratila na posao. To je sve bilo do 12tt pa kada sam racunala koliko novaca gubim ako sam na komplikacijama cijelu trudnocu to mi nije dolazilo u obzir. Velika mi je razlika od tih 565e do moje place… A kako sam zdrava i nije bilo problema niti sa zacecem niti sa trudnocom do sada, racunam da cu moci raditi. Svjesna sam da se uvijek moze nesto dogoditi ali nadam se da su to ipak jako male sanse 😅

Da, ostalo mi je da se netko vratio, ma ako je tako male su sanse, a i vec si odradila mjesec dana. Da i moras ponovo na komplikacije, mozes koristiti i godisnji i doci ces kako tako do dvije pune place. :) Ja i dalje nazalost nisam sposobna za posao, uskoro ulazim u peti mjesec i sad se vise ne mislim vracati. Isto gubim puno i namjeravala sam raditi dokle cu moci, eventualno koristiti godisnji prije otvaranja rodiljnog no ponekad ispadne drugacije. 🥲 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

lolola13

Prijavi adminu

ana0310

Pukica

Ja se sad jos vise bojim zajednickog spavanja 😅😅

Ja bi se bojala da nisam od tako bliskih osoba cula iskustva. A mami, sestri i sogorici stvarno vjerujem i planiram koristiti iste odgojne metode pa ih u svemu slusam 😅 A i citala sam o tome, generalno nece biti problema kad je ljetna beba, necemo se niti pokrivati, maknut cu jastuke i to. I sva iskustva koja sam citala uz ova koja sam cula kazu da bebu cujes cim promjeni nacin disanja i odmah se budis, posebno u tim prvim danima... vjerujem da cu onda tako i ja imati izostren osjecaj za bebu i slab san 🤷‍♀️ U bolnici cu traziti da uzmu bebu po noci tako da to vrijeme iskoristim za donekle se naspavati od poroda i prije odlaska doma 😂 Naravno, sve je to moja ideja i plan i ako se bilo sto desi da to nije moguce, kupiti cemo odmah kinderbet i srediti problem. To je barem jednostavno 😊

• Olivia888

Broj poruka: 49

Prijavi adminu

Na temu spavanja, planiramo staviti pokraj kreveta kinderbet kojemu se stranica mice, zajednickog spavanja se previse bojim. 😬

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

lolola13

Prijavi adminu

Olivia888

Da, ostalo mi je da se netko vratio, ma ako je tako male su sanse, a i vec si odradila mjesec dana. Da i moras ponovo na komplikacije, mozes koristiti i godisnji i doci ces kako tako do dvije pune place. :) Ja i dalje nazalost nisam sposobna za posao, uskoro ulazim u peti mjesec i sad se vise ne mislim vracati. Isto gubim puno i namjeravala sam raditi dokle cu moci, eventualno koristiti godisnji prije otvaranja rodiljnog no ponekad ispadne drugacije. 🥲

Ma da, na zalost jedno su nasi planovi i zelje a drugo život koji nas voli zezati 😬 Bila bi i ja doma da moram, drago mi je da su mi ipak dali ta dva dana od kuce pa kombiniram sa nekim slobodnim danima koje imam od prekovremenih i tu i tamo dan godisnjeg ubacim. Od 1.12 nisam odradila punih 5 dana u tjednu i to me spasavalo 😂 jos imam jedan takav tjedan a nakon toga cemo vidjeti kako ce ici. I da, sva sreca da povecavaju te komplikacije. 565e danas je bas sramotno! S tim da je meni jadno da nisu stavili novi iznos barem na iznos prosjecne place danas jer je tako bio slozen zadnji zakon (tih 565e je prije 20god bila prosjecna placa, kada je zakon donesen). 

ana0310

Prijavi adminu

Olivia888

Na temu spavanja, planiramo staviti pokraj kreveta kinderbet kojemu se stranica mice, zajednickog spavanja se previse bojim. 😬

Da da, to je super! Mi smo imali kinderkraft next to me s kceri, sad bi isto na tu foru.

2021. M 💗

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.