Ja i muž imamo sreću pa smo u obiteljskoj kući, imamo svoj stan na katu. 80i nešto kvadrata. 3 sobe plus dnevni s kuhinjom i kupatilo. Dva balkona i veliku okućnicu. Neznam što bi da nemam prostora. I ovako sam izgubljena gdje što staviti a i kupiti za dijete jer nemam apsolutno pojma ni iskustva s potrebama djeteta🙈 a nekako se nismo baš nešto ni pripremili da će se to zbilja nama dogoditi nakon 15g ivf-a ali evo trudni smo🥰..i uskoro kad malo zatopli i saznam spol krećemo u renovaciju soba. Moramo malo osvježiti boju i promijeniti ću laminat u mojoj sobi usput. Ja sam nekako za opciju kinderbeta ali sve ću to u hodu. Gledati ću isto da ne kupujem svašta jer vjerujem da masu toga za dijete nit neće trebati a sklona sam kupiti svaku predloženu "glupost"🫣😜🤣pa moram paziti. Ali drago mi je sad već malo zaokupirati misli s tim dijelom (uređenje, stvari za bebu) da ne mislim na to jel sve u redu s trudnoćom. Odlučila sam se malo opustiti😊
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Mi živimo u malom stanu/garsonjeri..kako ćemo, ne znam, snaći ćemo se u hodu, s vremenom.Loloa bebač će s vama spavati od početka ili sam pogrešno shvatila? Mi ćemo izbaciti radni stol kojeg imamo, staviti neki manji. Onda mi čak i stane neki kinderbet. Ako ima koja od vas preporuku za bilo što, a da je praktično za
Možda next to me krevetic, vidim da od freeon nije skup.on ti je ok do nekih 5-6 mj odnosno dok se beba ne počne dizati i posjeda. Kasnije je veća bebica pa može i sa vama spavat
2016 💙J
16.10.2024. +
Olivia hvala ti puno na ovim informacijama, stvarno su zlata vrijedne ☺️ sve sam si print screen-ala pa cu si bas uzeti vremena da izracunam kad bih onda mogla otvoriti komplikacije, a da ipak dobijem neke konkretnije novce. 42 dana bolovanja se, vjerujem, odnosi na sve dane, a ne samo radne, jelda?
Lolola onda dobro, lakse je kad znam da nisam jedina u takvoj situaciji. Mi cemo svejedno probati naci mjesta za komodu, ali ako ne stane - Boze moj, naci cemo mjesta u nasim ormarima ☺️
.
Sto se tice kinderbeta, mi ga planiramo uzeti, samo sto je nas krevet turbo visok (75cm) pa mislim da necemo moci naci kimbac koji ce biti u ravnini sa krevetom, ali snaci cemo se s obicnim ☺️
Sto se tice spavanja sa djetetom, to me malo strah jer se muz bacaka i bojim se da ga ne bi poklopio🙈
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Bok svima, nova sam ovdje, danas sam 13+6, sutra imam pregled. Termin mi je 14.7., radila sam panoramu, sve je nizak rizik i čekamo dječaka. Imam pitanje vezano za komentar oko naknade poslodavca za prvih 42 dana komplikacija, osobe koje su to dobile rade u državnoj / javnoj službi? Jer mislim da to ne vrijedi, barem ne za sve, privatne firme
Olivia hvala ti puno na ovim informacijama, stvarno su zlata vrijedne ☺️ sve sam si print screen-ala pa cu si bas uzeti vremena da izracunam kad bih onda mogla otvoriti komplikacije, a da ipak dobijem neke konkretnije novce. 42 dana bolovanja se, vjerujem, odnosi na sve dane, a ne samo radne, jelda?
Lolola onda dobro, lakse je kad znam da nisam jedina u takvoj situaciji. Mi cemo svejedno probati naci mjesta za komodu, ali ako ne stane - Boze moj, naci cemo mjesta u nasim ormarima ☺️
.
Sto se tice kinderbeta, mi ga planiramo uzeti, samo sto je nas krevet turbo visok (75cm) pa mislim da necemo moci naci kimbac koji ce biti u ravnini sa krevetom, ali snaci cemo se s obicnim ☺️
Sto se tice spavanja sa djetetom, to me malo strah jer se muz bacaka i bojim se da ga ne bi poklopio🙈
Ako ce muz biti problem otici ce spavat u dnevni 😁😂😂
Bok svima, nova sam ovdje, danas sam 13+6, sutra imam pregled. Termin mi je 14.7., radila sam panoramu, sve je nizak rizik i čekamo dječaka. Imam pitanje vezano za komentar oko naknade poslodavca za prvih 42 dana komplikacija, osobe koje su to dobile rade u državnoj / javnoj službi? Jer mislim da to ne vrijedi, barem ne za sve, privatne firme
Dobrodosla i cestitam! 🤗🤗 Ja radim u drzavnoj/javnoj sluzbi. Ali mislim da je to odredeno zakonom a ne kolektivnim ugovorima.. Svakako se nadam da ce ti odgovoriti konkretno netko informiraniji od mene
Ja i muž imamo sreću pa smo u obiteljskoj kući, imamo svoj stan na katu. 80i nešto kvadrata. 3 sobe plus dnevni s kuhinjom i kupatilo. Dva balkona i veliku okućnicu. Neznam što bi da nemam prostora. I ovako sam izgubljena gdje što staviti a i kupiti za dijete jer nemam apsolutno pojma ni iskustva s potrebama djeteta🙈 a nekako se nismo baš nešto ni pripremili da će se to zbilja nama dogoditi nakon 15g ivf-a ali evo trudni smo🥰..i uskoro kad malo zatopli i saznam spol krećemo u renovaciju soba. Moramo malo osvježiti boju i promijeniti ću laminat u mojoj sobi usput. Ja sam nekako za opciju kinderbeta ali sve ću to u hodu. Gledati ću isto da ne kupujem svašta jer vjerujem da masu toga za dijete nit neće trebati a sklona sam kupiti svaku predloženu "glupost"🫣😜🤣pa moram paziti. Ali drago mi je sad već malo zaokupirati misli s tim dijelom (uređenje, stvari za bebu) da ne mislim na to jel sve u redu s trudnoćom. Odlučila sam se malo opustiti😊
Cim krenes s renoviranjem sigurno ce ti se stvoriti i vizija sto, gdje i kako 😄 Slatke su to brige, ja jos nisam nista pocela kupovati za bebu ali jedva cekam da dode i taj period i za sad na veliko obilazim ducane i planiram 🥰 Imam bas srece da sam okruzena s puno osoba od kojih imam i blisko iskustvo i biti ce mi od pomoci u svemu (i vec sad jesu). Ali i bez toga ces se snaci, procitas nesto, nesto cujes iskustva na forumu i polako stvoris sliku sto ti treba i kako ces 🥰
Bok svima, nova sam ovdje, danas sam 13+6, sutra imam pregled. Termin mi je 14.7., radila sam panoramu, sve je nizak rizik i čekamo dječaka. Imam pitanje vezano za komentar oko naknade poslodavca za prvih 42 dana komplikacija, osobe koje su to dobile rade u državnoj / javnoj službi? Jer mislim da to ne vrijedi, barem ne za sve, privatne firmeDobrodosla i cestitam! 🤗🤗 Ja radim u drzavnoj/javnoj sluzbi. Ali mislim da je to odredeno zakonom a ne kolektivnim ugovorima.. Svakako se nadam da ce ti odgovoriti konkretno netko informiraniji od mene
Hvala na dobrodošlici 😊
Ja sam prije 2 godine nakon pobačaja bila na komplikacijama nešto više od mjesec dana i nisam dobila nikakvu naknadu od poslodavca, samo onaj minimum od HZZOa (565 eura mjesečno). Radim u privatnoj firmi, pa bih samo htjela skrenuti pozornost da si svi provjere imaju li pravo na to (da ne računaju na to po defaultu) jer mislim da većina privatnih firmi nema tu pogodnost dok je za javne službe to određeno kolektivnim ugovorom.
Pozdrav cure, mi smo u stanu sa 2 sobe. Jedna soba je naša, a jedna soba nam je od sina. Sada gruntam kako da stavim 2 kreveta u njegovu sobu. On još uvijek spava u kindaču i morat ću ga prebaciti u veći krevet da beba preuzme kindač. Mi nismo za zajednička spavanja pa je sin od rođenja u svojoj sobi u kindaču. Jedino je prvih 6 mjeseci noću bio u našoj sobi u next to me, a preko dana u sobi u kindaču. Tako ćemo i s drugom bebom samo moram malo kao tetris igrati sa namještajem jer sad imamo kindač, komodu i kallax, a treba sad dodati i ormar i još jedan krevet. Nekako valjda budemo, a gledamo da u skorijoj budućnosti imamo i nešto veće pa da svatko ima svoju sobu. Još ne znamo spol, u prvoj trudnoći sam saznala tek sa 20 tjedana.
Sortiraj odgovore
Najstariji