Vidim da nas ima dosta sa manjkom prostora ali sve to dode na svoje. Prije su obitelji zivjeli po 5etro u jednoj sobi i prezivjeli. I cure i dečki svi su skupa bili 😆 ne kazem da tako treba i sada nebi to bilo ni poželjno, ali shvaćate poantu.
Vi koje imate viška prostora uzivajte u uređenju i dječijim sobicama meni je to predivno. Voljela bi da imam tu mogućnost, ali sam i sretna i zahvalna i na ovome. Bitno je da imamo svoju kuću i da smo po tom pitanju mirni. Da imamo veliki stan/kuću ali u najmu, to bi me više opterećivalo..
Što se tiče spola ja jedva čekam saznati što je jednostavno me zanima i ne planiram skrivati od nikoga, ali def. mislim da treba okolini postaviti granice oko toga što će se kupovati za bebu i mislim da je i ljudima oko nas lakše kada znaju što nam treba a ne da odjednom imamo 50 bodija/piđamica itd i da pola toga dijete ne obuče ili ne stigne uopće probati i slično. Pogotovo oko igrački i tako nekih stvari također treba imati određene granice. Shvaćam da je rodbina jako uzbudena oko svega toga i zeli sudjelovati što je super, ali lakše i njima i nama kada znamo na čemu smo
Emma drago mi je da imate prostora i da ste napokon dočekali svoje vrijeme. Sigurna sam da će biti sve u redu, opusti se i uživaj u ovom periodu koliko god možeš. Kupi svojoj bebici šta ti srce želi u okviru mogućnosti naravno nemoj u bankrot 😆 vjerujem da smo mi npr tako dugo čekali to bi bila najrazmaženija beba ikada 😆 vjeruj da će sve biti dobro i uzivaj ❤️
01.12. +
Ja sam isto za to da su roditelji sami i da se ppvežu i skupa "nauče" svemu, nebude ju oštetili sigurno. Ono, 100 baba kilava djeca, al ja sam takav tip, ne volim kad mi se babe guraju kolko god bila nesigurna.
💙 5/2023
Mi smo taman u procesu selidbe u veći stan, s dvije spavaće. Ali sam prilično sigurna da mi je L premalen i ne bude se dao u dječju sobu, tako da ćemo za početak biti svi u jednoj sobi.
Kad je L stigao smo bili u 38 kvadrata. Uglavnom, može se 😅 komodu nismo imali, napravila sam mjesta u ormaru. Prematalicu smo imali samo onu spužvu, i to smo ga preskidali na kauču/u kupaoni na vešmašini. Krevetić smo imali, maknula sam ogradu s jedne strane i spojila s našim krevetom. Iskreno ne bih nikada samo tak stavila bebu u krevet. To da čuješ promjenu disanja odma... Nekad da, ako si premoren ne. A premoren si još gore kad se trzaš na svaki pokret bebe. U svakom slučaju opasno i ne preporuča se. Kad je bio malen uvijek bih ga podojila (ne u krevetu ležeći jer bi onda spavao na sisi, a toga se poslije užasno teško riješiti kad se tak nauči spavati), lijepo podrigne i u krevetić. Ako negoduje, primim ga za rukicu i to je to, bitno da osjeti da sam mu blizu, a svatko ima mjesta. I dan danas tako spavamo, s tim da sad cijelu noć spava u kinderbetu, samo ujutro nekad dođe k meni da me zagrli pa odspava još malo.
Uglavnom, može se u malom prostoru, naviknete se ☺️ teže bude kad prohoda, jer će mu/joj faliti prostora. Ali može se.
Migoljenja isto osjećam, nekad udarce, a nekad ko da pliva unutra, okreće se i premješta organe 😆
Kombinirani radila sam na Petrovoj oba puta, uzv je preko trbuha. Osim ako beba ne sudjeluje i ne može se namjestiti, onda će vaginalno gledati. S prvim mi je na kombiniranom rekao dr. da je dečko, ovaj put se nije ništa vidjelo. Sretno 🥰
Ja sam isto za to da su roditelji sami i da se ppvežu i skupa "nauče" svemu, nebude ju oštetili sigurno. Ono, 100 baba kilava djeca, al ja sam takav tip, ne volim kad mi se babe guraju kolko god bila nesigurna.
🙋🏼♀️ isto!
2021. M 💗
Ja sam inače tip koji ne voli gomilati stvari i neću nikad zaboraviti koju hrpu nepotrebnih stvari je moja kuma dobila prije i poslije rođenja djeteta 🙈
A razmišljam da uopće ni ne saznamo spol (iako imamo još vremena), nek nas iznenadi 😀
Mi nismo znali spol u prvoj a necemo ni sada. Mogu ti rec da je to najljepse iznenadjenje ikada
Ja se unaprijed ispričavam na potencijalno glupom pitanju 🙈, ali šta ne vidite spol bebe dok vam rade ultrazvuk za vrijeme trudnoće?
Ako odaberes da ne zelis znati, dr ne pokaze taj dio samo on/ona pogleda jel sve u redu. Kasnije je jako bitno na svakom pregledu zqmoliti da ti ne kazu, posebno kad dodje do trudnicke ambulante.
Moonchild za to iznenadjenje im isto moras rec prije da ne znas pa ce ti rec. ja sam tek nakon valjda 10 min pitala a sta je? Pa smonse svi smijali. Danas se podrazumijeva da vecina ljudi zna sta je🤣🤣
Curica 6/23 🩷
Pregledi 🤰🏼
13.01. - Andrea41, Megyca, Škorpija
14.01. - Lolola13
15.01. - Petrucika, Maslačak_13, Petra_aaa
16.01. - Emma05
17.01. - Mommy735
20.01. - Greta10
21.01. - Teich14
22.01. - Leptirica_, RužaFT
27.01. - Pixi
30.01. - Keksolina, Moonchild, Tinchilina
31.01. - AnnieP, _spring_, ddm2463
04.02. - Ania, Emi25
11.02. - Pandora4
Termini👶🏼🤱🏼
1. Mommy735 - 06.06. 🩷
2. Greta10 - 14.06.
3. Tinchilina - 17.06. 🩷🩵 sv. Duh
4. Ania - 18.06. Zg 🩷
5. Olivia888 - 19.06. 🩵 Vinogradska
6. Ana0310 - 20.06. 🩷 Zg
7. Piamia - 20.06. 🩵 sv. Duh
8. Petrucika - 21.06. 🩷 Zd
9. Maslačak_13 - 21.06. Pu
10. Lolola13 - 23.06 sv. Duh
11. Lunolina - 23.06. 🩵 Zg
12. Megyca - 25.06. Zd
13. Annie P - 25.06. 🩷 Ka
14.Emi25 - 26.06. Ri
15. Keksolina - 27.06. Zg
16. RužaFT - 29.06. 🩷 Os
17. Tonkica1509 - 03.07. Vinogradska
18. LuI - 05.07. Zg
19. TejaT - 07.07. Ka
20. Pixi - 10.07.🩷
21. Petra_aaa - 13.07. 🩵
22. Skakavac - 22.07.
23. Shoko - 22.07.
24. Emma05 - 25.07.
25. Škorpija -
26. Mrss26 - 02.08. sv. Duh
27. Ddm2463 - 08.08. SK
28. Moonchild - 20.08. sv. Duh
29. Pandora4 - 25.08. Zg
Dobro jutro svima, nadam se da ste se lijepo odmorile za vikend. Želim vam uspješan tjedan. ❤️
Andrea41, Megyca, Škorpija sretno na pregledima danas. 😊
🩷 7/2022
Oprostite, ne znam zašto mi ne prihvaća razmake pa ovako sve spoji. Nepregledno je sad sve.
🩷 7/2022
Oprostite, ne znam zašto mi ne prihvaća razmake pa ovako sve spoji. Nepregledno je sad sve.
Meni isto ne zeli nikad stavit razmake odnosno otici u novi red. Ne znam zasto 🤷♀️
Cure sretno danas na pregledima!
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Ne znam kako vi ali meni postaju sve potkosulje prekratke odnosno stalno mi se dizu iz hlaca 😅 Kako ste to rijesile? Di ima za kupiti trudnickih potkosulja? Jedino sto ja nalazim je zalando i najjeftinija je 16e, to mi je fakat puno
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Ne znam kako vi ali meni postaju sve potkosulje prekratke odnosno stalno mi se dizu iz hlaca 😅 Kako ste to rijesile? Di ima za kupiti trudnickih potkosulja? Jedino sto ja nalazim je zalando i najjeftinija je 16e, to mi je fakat puno
Ja sam isto prošli tjedan skužila da su mi potkošulje malo kratke. 😄
Ne znam gdje ima običnih potkošulja ali potkošulje za dojenje su mi super iz Lidla. Imam 4 njihove od prije 3 godine i prezadovoljna sam.
🩷 7/2022
Sortiraj odgovore
Najstariji