Imam jedno pitanje. Bliži se prvi pregled i htjela bih iskoristiti slobodan dan za prenatalni pregled. Koristite li to i kako obavještavate poslodavca? zamolba/molba/zahtjev?
Ja sam koristila dok sam radila. Napiše se zamolba poslodavcu, kratko u dvije rečenice. Piše sve u zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, članak 26.
Imam jedno pitanje. Bliži se prvi pregled i htjela bih iskoristiti slobodan dan za prenatalni pregled. Koristite li to i kako obavještavate poslodavca? zamolba/molba/zahtjev?
Vjerojatno ovisi o praksi tvog poslodavca. Ja napisem nadredenima e-mail (minimalno 2 dana ranije kako pise u zakonu) u kojem molim za odobrenje koristenja slobodnog dana sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, čl. 26. Oni mi odobre i to je to, ali u zakonu pise da te poslodavac ima pravo traziti medicinsku dokumentaciju pa ako koristis slobodan dan budi spremna dati i nalaz odnosno povijest bolesti ako ces morati. Mene nisu nikada trazili
Pozdrav svima. Bila sam na pregledu jutros. Hematoma više nema, smanjila mi je terapiju. Beba je super, lijepo raste.
No sada mi je posteljica prenisko i moram i dalje mirovati i dobro se paziti. Baš me to danas pogodilo, mislila sam da je napokon sve u redu.
Znam da još ima vremena valjda do 27. tjedna da se posteljica smjesti, nadam se da će se pomaknuti i da će biti sve dobro.
Ne znam puno o tome sad, zna li netko o niskoj posteljici više? Ima li koja trudnica da je isto na mirovanju zbog posteljice?
🩷 7/2022
Baš mi je ova tema sa brusnicom zanimljiva i definitivno ću kupit sok koji ste spominjale iz dm-a. Baš me zanima. Nisam još bila dat UK, stalno nešto, il ne rade il je praznik itd, al čaj mi i dalje to sve drži pod kontrolom. Međutim, znam da je prisutna određena količina jer čim manje tekućine popijem odmah me krene peckat.
Emma,.sretno danas i javi doživljaje. Ideš solo ili sa dragim?
Što se tiče klope, jela sam sve što mi se jelo, niš posebno previše a ni premalo, međutim i dalje me tek baš nešto nije uhvatio pa jedem što mogu. Zanimljivo mi je da nemam neki tek, što možda i nije loše. 😅 dobila sam prije koji dan doslovno 2 kg preko noçi, al to su mi i cice i trbuh narasli. Ne znam jesam tu pisala, al kupila sam par grudnjaka u H&m-u, topići onako, super su mi. Bili su 5 e svaki, i odlučni su.
💙 5/2023
Pozdrav svima. Bila sam na pregledu jutros. Hematoma više nema, smanjila mi je terapiju. Beba je super, lijepo raste.
No sada mi je posteljica prenisko i moram i dalje mirovati i dobro se paziti. Baš me to danas pogodilo, mislila sam da je napokon sve u redu.
Znam da još ima vremena valjda do 27. tjedna da se posteljica smjesti, nadam se da će se pomaknuti i da će biti sve dobro.
Ne znam puno o tome sad, zna li netko o niskoj posteljici više? Ima li koja trudnica da je isto na mirovanju zbog posteljice?
Ne znam nista o posteljici, ali drago mi je da barem vise nema hematoma i da je bebica dobro 😊
Hej, bila mi je posteljica preko usca u 1. trudnoci, al et nakon 2-3 tjedna se pomakla gore i nisam vise bila na mirovanju. Samo opusteno, bude ok. 😊
2021. M 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji