I ja pijem magnezij vec neko vrijeme, pomaze mi s tim grcevima/bolovima. A ne vjezbam nista jer na zalost nisam dobro ali kada budem mogla vec sam nasla neku jogu za trudnice pa mi je to plan. Inace sam isla u teretanu prije trudnoce ali kako sam istrazivala nije dobro raditi vježbe koje rade kontrakcije trbusnih misica (tipa plank je ok jer je konstanta ali trbusnjaci nisu jer imaju uzastopne kontrakcije misica) pa sam zamrznula clanarinu. Jer koliko sam razmisljala realno svaka vjezba koju sam radila na spravi ima i kontrakcije trbuha pa mi nije za zezat se. Tako da svakako preporucam strucno vodstvo kod vjezbanja, da se ne napravi neka steta umjesto koristi 😊
Petrucika ma magnezij možeš bez problema cak i povecane doze. Meni je to "terapija" stalna kako u prvoj tako i sad. I to na preporuku svaki dan 1 vrecica Mg direkt (vazno da pise magnezijev oksid na njemu ne klorid jer od mg klorida cesce budu proljevi) uz prenatale, a kod jacih grceva obavezno jos jedna vrecica navecer.
Ania herpes je opasan u trudnoći ako se prenese na genitalije na usnicama nema opasnosti za bebu.
Ovo za pokrete bebe ja mislim da ih mozda osjetim zadnjih par dana kad lezim na leđima nakon jela ali zapravo nisam sigurna dal jesu ili nisu. Bas mi je to neobicno. Ne sjecam se ni kad sam pocela osjecati pokrete u prvoj trudnoći a ni kako su izgledali. Tada me sve plašilo jako pa sam na sve panicarila i nista nisam zapamtila. 🫣
Ja sam iz Osijeka...vidim da se pise tko je odakle..
sto se tice magnezija i ja razmisljam da ga uvedem. I daljem pijem utrogestane, ali manju dozu i folbellu...trebala bih se vratiti na prenatale, a nikako...prestala sam ih piti jer sam imala konstantne mucnine... (ne od njih, ali nista mi nije odgovaralo i bilo mi je previse svih tableta)
Cure, imam pitanje... na koliko su vama razmaka ultrazvuci u trudnoci?? Meni je sad ovaj na 6 tjedana. Nekako mi je prevelik razmak... brinem se, ne znam jel sve u redu. Doduse trudnocu mi prati moja soc.ginekologinja...
35 👩
41👦
• Endometrioza, adenomioza
● Poliklinika Škvorc ●
4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402 🤰 stiže nam curica 💜
Slobodno kažem ti meni su obje trudnoći vođene ko visoko rizične i magnezij mi je preporučila ne samo ginekologica već i doktorica fetalne medicine. Dnevno ti treba 360 mg u trudnoći, prenatalni obično nemaju ni pol tih doza, a racunat da ces hranom unijeti je tesko izvesti.
Koje pijes molim te mi reci ili bilo koja cura da i ja znam onda uzeti te koje vi pijete provjerene bolje nego doc u ljekarnu pa uzet onako napamet!! Ja se bas ne sicankoje san ja pila u prosloj t mozda kad bi vidila bi se sitila znan da je bija direkt bas!! I ono prilagoden trudnici
+ 10.10.
Ovo su super savjeti za herpes, baš ću zapamtit jer ih i ja znam imati na usnama. Inače, kad nisam trudna, najbokje mi je staviti etetično ulje ravensare i prođe doslovno za par dana, a od svih ostalih preparata baš za herpes mi se znalo povlačiti tjednima. Al eavensara ne smije u trudnoći pa je ovo super opcija (propolis, češnjak). Bravo za uredne preglede, ja već jedva čekam svoj jer mi je isto kao malo bed kaj biš ne osjećam, a isto sam mislila da sam ih počela osjećati još puno ranije. Al ne bi ja bila ja da ne umišljam svakave scenarije. 😅 petrucika, razumijemo se.
💙 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji