Cure moje moram se pojadat nekome. Kod mene su mučnine baš uzele maha povraćam sve što pojedem, popijem. Osjećam se očajno 😔
Traje već par dana i doslovno me strah sada zbog bebe jer apsolutno nikakva hrana ne ostaje unutra. Dali da odem sutra doktoru ili da čekam 2.1 kad imam pregled kod gin
Ja imam stravične mučnine i povraćanja od 5. tjedna. Imam i dijagnozu Hyperemesis gravidarum. Ekstremno se loše hranim jer mi se sve gadi i ništa ne ostaje u meni. Isto me bilo jako strah za bebu, ali evo super napreduje i prati tjedne u dan. Ista situacija mi je bila i u prvoj trudnoći i isto je bebica dobro napredovala bez obzira na moje stanje.
Cure moje moram se pojadat nekome. Kod mene su mučnine baš uzele maha povraćam sve što pojedem, popijem. Osjećam se očajno 😔
Traje već par dana i doslovno me strah sada zbog bebe jer apsolutno nikakva hrana ne ostaje unutra. Dali da odem sutra doktoru ili da čekam 2.1 kad imam pregled kod gin
Draga ddm2463, ja bi na tvom mjestu telefonski kontaktirala doktora, moguce da ce te uputiti u bolnicu na infuziju, a uz nju ces vjerojatno dobiti terapiju. Kad je ovako, 2.1. se cini daleko i bolje odmah reagirati. Zao mi je sto ti je tako. 🩷 Za bebu vjerujem da zasad nema straha, no potrebno je i sebi pomoci.
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Keksolinapropolis ako je pravi ima alkohol, mora ga imati. Ako ga nema to nije pravi propolis tj ovaj koji ima ljekovita svojstva. Na herpes se stavlja doslovno kapljica i ta kolicina alkohola je toliko mala da ne dođe ni do krvotoka ti a kamo li do bebe. Onaj propolis na bazi vode sto budu kao sprejevi to je ništa kao i ona matična mliječ što se prodaje u kapsulama, slatka na stalazama stoji. Propolis pravi ja ne koristim nikad onako da ga pijem na žlicu jer mi izaziva napadaje astme. Meni je svekar medar pa mi je on i rekao za to na herpes. Inace se pije ga za imunitet par kapi na kockicu secera i isto tako to alkohola ne šteti bebi, jer je kolicina manja nego kad te dezinficiraju za vađenje krvi.
Fetal doppler sam ja u prvoj trudnoći puno koristila i to me jako smirivalo, otkucaje sam do skoro 30 tt nalazi isključivo dole nisko jer sam imala posteljicu sprijeda i više se nije culo. I da jedino sto mi je pomoglo da nađem je da sam umjesto gela koristila fiziolosku ili octenisept jer ako je oregusti gel ili bez ičega nista ne bi nasla cak ni svoje otkucaje. A tako nisko da su tvoji Petrucika teško da nalaziš, mozda eventualno od neke vene ili trbusne aorte.
Tinchilina zasto vadis glukozu? Imas povisen secer ili?
Uh mene astma i kaslje i dalje uzasno muče, komplet desna strana rebra me boli na leđima, očigledno cu ipak morat na rtg 😒 katastrofa.
Hvala ti na informacijama za propolis.
Žao mi je zbog astme, nadam se da ćeš ju uspjeti dovesti pod kontrolu. Danas je medicina išla naprijed, vjerujem da će postojati neka kombinacija lijekova koja će ti pomoći. Sigurno ima još trudnica koje su u sličnoj situaciji kao i ti i koje su uspjele doći do kraja trudnoće pa vjerujem da ćeš i ti.
A za rtg postoje one olovne pregače koje se stave preko trbuha. Znam da nije poželjno raditi rtg u trudnoći ali ako je neizbježno mislim da to nema štetnih posljedica na dijete osobito ako se za trudnoću zna i ako se trudnica dobro zaštiti.
Možda na kraju niti neće trebati rtg. :)
Traje već par dana i doslovno me strah sada zbog bebe jer apsolutno nikakva hrana ne ostaje unutra. Dali da odem sutra doktoru ili da čekam 2.1 kad imam pregled kod ginDraga ddm2463, ja bi na tvom mjestu telefonski kontaktirala doktora, moguce da ce te uputiti u bolnicu na infuziju, a uz nju ces vjerojatno dobiti terapiju. Kad je ovako, 2.1. se cini daleko i bolje odmah reagirati. Zao mi je sto ti je tako. 🩷 Za bebu vjerujem da zasad nema straha, no potrebno je i sebi pomoci.
Zvati ću gin sutra ujutro pa ću vidjeti svakako mislim da ne može odmoći. ❤️
01.12. +
Grizli, na prvom vadenju krvi tamo jako davno, oko 7.tj čini mi se mi je bila glukoza 5.2, pa je reko da kao pripazim na prehranu, a onda mi je krenula baš odbojnost prema hrani i jako sam se loše hranila do nedavno. A sad pak udaram po kolačima pa me strah kakvo je stanje. Plus, navodno u blizanačkoj je veći rizik od trudničkog dijabetesa.
Žao mi je cura koje se toliko pate sa mučninama, ja nisam ni jedno povratila pa mi je sveejedno taj period bio grozan, mučnine i odbojnost hrane su mi bile i više nego dovoljno užasne, ne mogu zamislit kako je vama. Držim fige da vam prođe čim prije i da malo odahnete.
Petrucika, moguće da si u pravu ovo za položaj bebica, i jesu stvarno tako jedna povrh druge pa moguçe da ima veze. I trbuh mi je dosta visoko a u prvoj mi je bilo ful nisko. Nadam se da će mi to što je višlje ipak biti podnošljivije jer ja nisam mogla bit na nogama dulje od 10 min u zadnjem tromjesečju od tog pritiska.
Petrucika, ti si pisala da gljivicd nisu opasne za bebicu? Ja sam ih imala.sad na zadnjem brisu, a ne znam hoće mi li to ponavljati ili se gleda da je nakon terapije to ok? Pogotovo ako nema rizika.
💙 5/2023
Grizli, na prvom vadenju krvi tamo jako davno, oko 7.tj čini mi se mi je bila glukoza 5.2, pa je reko da kao pripazim na prehranu, a onda mi je krenula baš odbojnost prema hrani i jako sam se loše hranila do nedavno. A sad pak udaram po kolačima pa me strah kakvo je stanje. Plus, navodno u blizanačkoj je veći rizik od trudničkog dijabetesa.
Žao mi je cura koje se toliko pate sa mučninama, ja nisam ni jedno povratila pa mi je sveejedno taj period bio grozan, mučnine i odbojnost hrane su mi bile i više nego dovoljno užasne, ne mogu zamislit kako je vama. Držim fige da vam prođe čim prije i da malo odahnete.
Petrucika, moguće da si u pravu ovo za položaj bebica, i jesu stvarno tako jedna povrh druge pa moguçe da ima veze. I trbuh mi je dosta visoko a u prvoj mi je bilo ful nisko. Nadam se da će mi to što je višlje ipak biti podnošljivije jer ja nisam mogla bit na nogama dulje od 10 min u zadnjem tromjesečju od tog pritiska.
Petrucika, ti si pisala da gljivicd nisu opasne za bebicu? Ja sam ih imala.sad na zadnjem brisu, a ne znam hoće mi li to ponavljati ili se gleda da je nakon terapije to ok? Pogotovo ako nema rizika.
Ma da nisu opasne sto se tice da mogu nesto nastetit narvno da ih triba sanirati ja trenutno nemam nikakve simptome osim tog zuckastog iscjetka pa me bas zanimala dal je kod koga jos tako prisutan bojom ali to samo na dnevnom!! Zadnje kad dan ih imala onda dan bas imala taj zuckasti iscjedak i nisan ja reagirala nego bas doktor na kontroli!! Ali ok ne dizem radi toga paniku samo san upitala cisto da znam jel to moze proc pod normalno😂😬
+ 10.10.
Kod mene su bile stravicne mucnine, bolovi, grcevi i odbojnost a posebno prema tekucini i to jos traje ali stvarno osjetim da ide na bolje vec. Povracala sam samo par puta pa nisam sto se mene tice relevantna ali znam da je moja sestra do 5mj trudnoce povracala sve a beba bila super. Nije isla niti na infuziju niti je ista trebalo, bebice su puno izdrzljivije nego mislimo i to je sve priroda tako slozila da ne moras brinuti nego samo prezivjeti taj period. Takoder, jedna frendica koja je nekih 6tj duze od mene trudna ima ta povracanja i to i dalje traje, i nije mogla niti hranu ni tekucinu zadrzati. Privatno vodi sve kod super dr i dok je beba ok tu nema brige. Ona je isla na infuziju u bolnicu tek nakon 12tt, kad je to vec tjednima trajalo. Pokusaj si olaksati kako god mozes, probaj s tabletama dumbira, narukvicama protiv mucnine, pokusaj naci neku tekucinu koju mozes zadrzati (sok, limunada, cedevita, mineralna, ...) isprobavaj i moguce da ces svaki dan drugo nesto podnijeti odnosno da neces vise moci sto si jucer mogla. I bitno, pij u malim malim gutljajima, da jedva ovlazis usne, ja samo tako mogu. Takoder mozes probati s vodom koja se zove Prolom. Njena dr joj je tu vodu savjetovala jer lakse legne na zeludac
Traje već par dana i doslovno me strah sada zbog bebe jer apsolutno nikakva hrana ne ostaje unutra. Dali da odem sutra doktoru ili da čekam 2.1 kad imam pregled kod ginKod mene su bile stravicne mucnine, bolovi, grcevi i odbojnost a posebno prema tekucini i to jos traje ali stvarno osjetim da ide na bolje vec. Povracala sam samo par puta pa nisam sto se mene tice relevantna ali znam da je moja sestra do 5mj trudnoce povracala sve a beba bila super. Nije isla niti na infuziju niti je ista trebalo, bebice su puno izdrzljivije nego mislimo i to je sve priroda tako slozila da ne moras brinuti nego samo prezivjeti taj period. Takoder, jedna frendica koja je nekih 6tj duze od mene trudna ima ta povracanja i to i dalje traje, i nije mogla niti hranu ni tekucinu zadrzati. Privatno vodi sve kod super dr i dok je beba ok tu nema brige. Ona je isla na infuziju u bolnicu tek nakon 12tt, kad je to vec tjednima trajalo. Pokusaj si olaksati kako god mozes, probaj s tabletama dumbira, narukvicama protiv mucnine, pokusaj naci neku tekucinu koju mozes zadrzati (sok, limunada, cedevita, mineralna, …) isprobavaj i moguce da ces svaki dan drugo nesto podnijeti odnosno da neces vise moci sto si jucer mogla. I bitno, pij u malim malim gutljajima, da jedva ovlazis usne, ja samo tako mogu. Takoder mozes probati s vodom koja se zove Prolom. Njena dr joj je tu vodu savjetovala jer lakse legne na zeludac
E da, meni pomaze piti kupovnu vodu koja je malo zagrijana ili prokuhana cak. Ali obavezno s dodatkom limuna ili soka, cistu vodu ne mogu nikako. Mozes probati i prokuhati jabuku pa tu vodu piti, neko vrijeme mi je to pasalo, dok mi se nije i to zgadilo 😂
Traje već par dana i doslovno me strah sada zbog bebe jer apsolutno nikakva hrana ne ostaje unutra. Dali da odem sutra doktoru ili da čekam 2.1 kad imam pregled kod ginKod mene su bile stravicne mucnine, bolovi, grcevi i odbojnost a posebno prema tekucini i to jos traje ali stvarno osjetim da ide na bolje vec. Povracala sam samo par puta pa nisam sto se mene tice relevantna ali znam da je moja sestra do 5mj trudnoce povracala sve a beba bila super. Nije isla niti na infuziju niti je ista trebalo, bebice su puno izdrzljivije nego mislimo i to je sve priroda tako slozila da ne moras brinuti nego samo prezivjeti taj period. Takoder, jedna frendica koja je nekih 6tj duze od mene trudna ima ta povracanja i to i dalje traje, i nije mogla niti hranu ni tekucinu zadrzati. Privatno vodi sve kod super dr i dok je beba ok tu nema brige. Ona je isla na infuziju u bolnicu tek nakon 12tt, kad je to vec tjednima trajalo. Pokusaj si olaksati kako god mozes, probaj s tabletama dumbira, narukvicama protiv mucnine, pokusaj naci neku tekucinu koju mozes zadrzati (sok, limunada, cedevita, mineralna, …) isprobavaj i moguce da ces svaki dan drugo nesto podnijeti odnosno da neces vise moci sto si jucer mogla. I bitno, pij u malim malim gutljajima, da jedva ovlazis usne, ja samo tako mogu. Takoder mozes probati s vodom koja se zove Prolom. Njena dr joj je tu vodu savjetovala jer lakse legne na zeludacE da, meni pomaze piti kupovnu vodu koja je malo zagrijana ili prokuhana cak. Ali obavezno s dodatkom limuna ili soka, cistu vodu ne mogu nikako. Mozes probati i prokuhati jabuku pa tu vodu piti, neko vrijeme mi je to pasalo, dok mi se nije i to zgadilo 😂
Oprostite kaj pisem u nastavcima, ne sjetim se odmah.. Kazu dr, i moj je meni rekao, dok je mama lose s mučninama i povracanjem beba je super i to je dobar znak 🤗 Ja sam se time tjesila sve te dane kad nisam ni iz kreveta mogla
Sortiraj odgovore
Najstariji