Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

AriBari

Broj poruka: 828

Prijavi adminu

Sunce tako je, u tako niskim tjednima krvotok bebice se tek razvija i nema mijesanja bebine i majcine krvi, tako da mislim da tako rano nema ni potrebe. E sad opet neki doktori daju uvijek neki samo ako su kasniji tjedni. Ovo sto su dali oko 10 tjedna je ispravno. Zao mi je na tvojim gubicima i drzim fige da je sad ovo to pravo i da ides do kraja😊 ako su antitijela negativna to je dobro, jasno, a vadit ces ih nekoliko puta u trudnoci. Prvo vadenje obicno bude oko 8-9 tjedna nakon sto potvrdis trudnocu, to potvrda obicno bude oko 7 tjedna, kad dobijes sva ona vadenja redovna - krvna slika itd. Sad ti nema smisla to vaditi tako rano😊
    Znas li koja je krvna grupa tvoj suprug? Ako je negativna to znas da je sve ok😊ako jenpozitivna isto moze beba ispasti negativna, ako je tvoj suprug heterozigot. Znaci, rh faktor odreduju dva slova koja mogu biti mala i velika d ili D, ti nosis dva mala dd jer si negativna (to su dva -), malo d je recesivan gen sto znaci da je slabiji od velikog D. Tako da ako si negativna sigurno si dd. Ako je suprug pozitivan on moze biti i DD (oba +) ili Dd (jedan + jedan -, ali ukupno je i dalje pozitivna krvna gruoa jer taj veliki D nadjaca ovog malog d). Ako je DD to se kaze da je homozigot, a to znaci da kako se god spoji s tvojim malim d beba ce biti pozitivna jer ce beba uvijek bit Dd, ako je suprug Dd to se kaže heterozigot onda ima sanse da i beba bude negativne krvne grupe ako bi se ovo njegovo malo d spojilo s tvojim malim d, ili pozitivne ako bi se opet veliko D spojilo s tvojim malim d. Sto zelim reci, da bebica moze biti negativne krvne grupe iako je suprug pozitivne, a to je u slucaju da je suprug heterozigot Dd. A krvna grupa bebe moze se odrediti iz majcine krvi od nekog 12. Tjedna trudnoce😊moj suprug je homozigot  DD tako da je nasa svaka beba sogurno pozitivna. Tako da mi tu pretragu nismo ni morali raditi.
    Nadam se da sam uspijela objasniti. Vjerujem da si ti sada ok, ali bi ja definitivno, kada predes one sigurne tjedne, recimo tamo oko 15-16 tjedna s ginekologom porazgovarala o preventivnom rhogamu u 28 tjednu. Narocito ako je u planu jos trudnoca😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

petrucika

Broj poruka: 400

Prijavi adminu

Cure prijavljujem prvu trudnicku glavobolju znaci onako celo,potiljak,sljepoocnice nije jos jako ali i kad sagnem glavu osjetim pritisak!! Sto se smije od tableta tj sto vi pijete i dali pijete???

+ 10.10.

• Tinchilina

Broj poruka: 318

Prijavi adminu

Cure bravo za sve lijepe rezultate i dečkiće čini mi se da su sad zadnje bili. 🤗🤗🤗🥰🥰🥰
    AriBari, nisam rh negativna ali tako si to lijepo objasnila da sam bas nešto novo naučila. Možda budem od pokoçi nekoj drugoj curi sa rh neg u budućnosti. 
    Petrucika, meni to zvuči kao upala sinudlsa kao i kod mene i ja sam na antibioticima plus lupocet za bolove. Evo već me treći dan boli bez obzira na antibiotik, iako manje. 
    Mislim da je Ruža pisala da je imala upalu sinusa 2x u zadnijih mjesec dana pa ako može dat koji savjet.

Dečko 5/2023

• Tinchilina

Prijavi adminu

Btw ja sam danas baš jako aktivna, bez obzira na ovu zatupljujuçu glavobolju, micali smo sav namještaj pa brisali iza i to. Uhvatilo nam se malo plijesni u kupaoni na stropu i malo iza jednog ormara pa sam to sanirala. Dizala sam se masu puta na kadu i dolje, bas onako u duboki/široki raskorak, valjda je sve ok. Plus ujutro sam imala odnos nakon cca puna 3 mjeseca jer mi je moj ginekolog rekao na pocetku trudnoće kad sam imala ona smeđarenja da ne smijem imat odnose, pa smo se suzdržavali, al kako je sad na zadnjim pregledima bilo sve ok i doktor iz bolnice mi niie ništa spominjao nekako se nadam da je to sad ok. Jeste vi dobijale kakve upute u tom smislu?

Dečko 5/2023

• Tinchilina

Prijavi adminu

Parisislove, jel kod tebe sve pod kontrolom? Sutra imas opet pregled jel tako? Bila sam malo čitala o tome jer mi je ta tema bila skroz nepoznata, pa se nadam da çe se uspjet obnovit s obzirom da je tako rana trudnića. Mislim na tebe i šaljem dobre želje i pozitivu. ❤️Raspisala sam se, skužajte (kako bi rekli ljudi s mora) :)

Dečko 5/2023

petrucika

Prijavi adminu

Tinchilina

Cure bravo za sve lijepe rezultate i dečkiće čini mi se da su sad zadnje bili. 🤗🤗🤗🥰🥰🥰
    AriBari, nisam rh negativna ali tako si to lijepo objasnila da sam bas nešto novo naučila. Možda budem od pokoçi nekoj drugoj curi sa rh neg u budućnosti.
    Petrucika, meni to zvuči kao upala sinudlsa kao i kod mene i ja sam na antibioticima plus lupocet za bolove. Evo već me treći dan boli bez obzira na antibiotik, iako manje.
    Mislim da je Ruža pisala da je imala upalu sinusa 2x u zadnijih mjesec dana pa ako može dat koji savjet.

A nemam pojma ja ritko inace imam glavobolje kad imam obicno su mi ovako jako izrazene!!moram oriznat da ova bol jos nija takoooo jaka kako meni zna biti i moguce da je povrzano sa sinusima jer me malo i oci bole!!ali obicno meni orode ali popijem svakako nesto za bolove!!inace mi bol bude radoidna brza a ovo isjetim id jutra jos se drzim s tom istom boli koja po meni nije takoo jaka!!poci cu posli u dezurnu ljekarnu uzeti si lupocet za svaki slucaj !!i hladan je zrak vani jako i to mi jos vuse nekako iritira !!imam i jedan djecji rodendan danas odradit!!!nadan se iskreno da me nece tako jakoo uvatiti ne volim piti tablete u trudnoci ali ako bude neizdrzivo morat cu!!koliko popijes lupoceta dnevno koliko se dmije uopce??

+ 10.10.

petrucika

Prijavi adminu

Tinchilina

Btw ja sam danas baš jako aktivna, bez obzira na ovu zatupljujuçu glavobolju, micali smo sav namještaj pa brisali iza i to. Uhvatilo nam se malo plijesni u kupaoni na stropu i malo iza jednog ormara pa sam to sanirala. Dizala sam se masu puta na kadu i dolje, bas onako u duboki/široki raskorak, valjda je sve ok. Plus ujutro sam imala odnos nakon cca puna 3 mjeseca jer mi je moj ginekolog rekao na pocetku trudnoće kad sam imala ona smeđarenja da ne smijem imat odnose, pa smo se suzdržavali, al kako je sad na zadnjim pregledima bilo sve ok i doktor iz bolnice mi niie ništa spominjao nekako se nadam da je to sad ok. Jeste vi dobijale kakve upute u tom smislu?

Ja nisan imala nikakve upute ni zabrane ali nisan imala idnos nikako id kako dan trudna jer je i meni pocelo odma ono smedarenje!!bas cu upitat ginekologa na sl pregledu!!

+ 10.10.

petrucika

Prijavi adminu

Oprostite na greskama u pisanju stvarno mi je je bas tesko i gledat u ekran bas me zamara sve od ove glavobolje pa mi ne mojte zamiriti😬🤷‍♀️

+ 10.10.

Sunce12

Broj poruka: 191

Prijavi adminu

AriBari

Suncetako je, u tako niskim tjednima krvotok bebice se tek razvija i nema mijesanja bebine i majcine krvi, tako da mislim da tako rano nema ni potrebe. E sad opet neki doktori daju uvijek neki samo ako su kasniji tjedni. Ovo sto su dali oko 10 tjedna je ispravno. Zao mi je na tvojim gubicima i drzim fige da je sad ovo to pravo i da ides do kraja😊 ako su antitijela negativna to je dobro, jasno, a vadit ces ih nekoliko puta u trudnoci. Prvo vadenje obicno bude oko 8-9 tjedna nakon sto potvrdis trudnocu, to potvrda obicno bude oko 7 tjedna, kad dobijes sva ona vadenja redovna - krvna slika itd. Sad ti nema smisla to vaditi tako rano😊
    Znas li koja je krvna grupa tvoj suprug? Ako je negativna to znas da je sve ok😊ako jenpozitivna isto moze beba ispasti negativna, ako je tvoj suprug heterozigot. Znaci, rh faktor odreduju dva slova koja mogu biti mala i velika d ili D, ti nosis dva mala dd jer si negativna (to su dva -), malo d je recesivan gen sto znaci da je slabiji od velikog D. Tako da ako si negativna sigurno si dd. Ako je suprug pozitivan on moze biti i DD (oba +) ili Dd (jedan + jedan -, ali ukupno je i dalje pozitivna krvna gruoa jer taj veliki D nadjaca ovog malog d). Ako je DD to se kaze da je homozigot, a to znaci da kako se god spoji s tvojim malim d beba ce biti pozitivna jer ce beba uvijek bit Dd, ako je suprug Dd to se kaže heterozigot onda ima sanse da i beba bude negativne krvne grupe ako bi se ovo njegovo malo d spojilo s tvojim malim d, ili pozitivne ako bi se opet veliko D spojilo s tvojim malim d. Sto zelim reci, da bebica moze biti negativne krvne grupe iako je suprug pozitivne, a to je u slucaju da je suprug heterozigot Dd. A krvna grupa bebe moze se odrediti iz majcine krvi od nekog 12. Tjedna trudnoce😊moj suprug je homozigot DD tako da je nasa svaka beba sogurno pozitivna. Tako da mi tu pretragu nismo ni morali raditi.
    Nadam se da sam uspijela objasniti. Vjerujem da si ti sada ok, ali bi ja definitivno, kada predes one sigurne tjedne, recimo tamo oko 15-16 tjedna s ginekologom porazgovarala o preventivnom rhogamu u 28 tjednu. Narocito ako je u planu jos trudnoca😊

Hvala ti puno na odgovoru. Suprug je grupa A Rh pozitivan, ja sam O Rh negativan. Zato mi je taj strah toliko prisutan. 
    Jako si nam puno pomogla sa svojim savjetima i iskustvu. Hvala🥰❤️❤️

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 ⭐️ spontani 11 tjedan-kiretaza 💔
    Fet 2/24⭐️spontani 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️spontani 5 tjedan💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 scratching, prolutex, heparin 5dnt + 9dnt beta147.6 , 11dnt beta 309, 2., 14dnt 1653 🙏

AriBari

Broj poruka: 828

Prijavi adminu

Sunce ovo sto sam ti napisala, iako je pozitivan, ne mora nuzno biti beba pozitivna, ako je on heterozigot, po meni je najbolje odrediti bebinu krvnu grupu reicmo oko 12 tjedna trudnoce ( s tim da znam da je ta pretraga skupa pa rijetko daju) ili bez obzira na sve primiti rhogam preventivno u 28 tjednu pa si mirna kako god😊 ali nemoj se sekirati, nemas antitijela i to je ok, ovo je stvarno bilo jako rano po meni za rhogam kad ti se dogodilo, a 10 tjedan su pokrili. Vadit ces sad u 8-9 tjednu i vjerujem da ce tu sve biti cisto😊
    Ma niš cure, želim vam svima uspješnu i urednu trudnoću sa što manje briga, i probajte što više uživati u tom periodu jer baš je predivno😊
    Ako bilo što trebate, kad trudnoća uznapreduje, vezano  za ovu temu ili bilo što drugo slobodno pitajte na proljetnicama mi smo vec odmakle pa ako mozemo pomoci oko svih onih fora stvari kao sto su bolovi, zatvori, iscjedak itd😅, sigurno hocemo, curke su tamo bas super.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.