Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tonkica1509

Broj poruka: 144

Prijavi adminu

Grizli ja sam astmatičar ali srećom mi je mirna astma u trudnoći. Svakako pronađi dobrog pulmologa, Ventolin pumpicu smiješ koristiti u krizi, a ima i nekih pumpica koje su u trudnoći dozvoljene :) izbjegavaj hladnoću, provocira napade. Ako grijete stan/kuću na radijatore, svakako nabavi ovlaživač zraka jer suhi zrak isto provocira astmu. Sretno i mirnu trudnoću 😊
    Bravo svima za uredne testove, curice, dečke i nek se samo dobre vijesti nastave

parisislove

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

Tinchilina

Parisislove, žao mi je da proživljavate ovaj stres. Želim da sve završi dobro na kraju. Šta su ti rekli, što mozeš očekivati?

Hvala Tinchilina 🙏   Nažalost nisu mi dali mnogo informacija… dobila sam injekciju progesterona i za injekciju za rh faktor da zaštiti bebu ukoliko nam je različita krvna grupa i rekli da ne mogu ništa nego mirovati i čekati da vidimo hoće li se regenerirati išta od tkiva oko te rupture… Iskreno, nisam još nigdje čula da je netko imao iskustvo sa odvajanjem posteljice u tako ranoj trudnoći pa ne nalazim ni iskustva i potencijalne ishode…  Leptirica čestitam na urednom pregledu 😊                       

parisislove

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

ddm2463

parisislove

ddm2463

Curke ja sam baš dobila nalaz krve grupe 0 negativna. MM je A pozitivna krvna grupa i sad čitam da to moze biti komplicirano i problematično za bebu. Dali netko od vas ima takav slučaj?
    Ja sam negativna krvna grupa, muž je pozitivna. Meni je rečeno da nije idealno ali da nije niti opasno za bebu ako se na vrijeme poduzmu mjere predostrožnosti. Ja sam prvu injekciju dobila već danas zbog jakog krvarenja, ali znam da ću druge dvije dobiti u 28. i 34. tjednu… Mislim da će tvoj ginekolog znati najbolje korake za tebe, ali nebi trebalo biti opasnosti za bebu.

Da čitala sam i o tim inekcijama isto. A od čega krvarenje? Ima veze s tim ili ? 🥴

Moje krvarenje je uzrokovano odvajanjem posteljice od zida maternice, što teško da može biti povezano sa ovim. Ali injekciju sam dobila tako rano jer je moguće da se time pomiješala bebina krv s mojom pa za slučaj da moja prepozna različit rh faktor da nebi antitijela napala bebu još uz sve ovo... Čisto mjera predostrožnosti. Zaista mislim da možeš biti mirna po pitanju ovoga, posebice ako ti je prva trudnoća. Dobiti ćeš injekciju na vrijeme koja će spriječiti da tvoja krv proizvede antitijela koja bi potencijalno mogla naštetiti bebici i biti će sve ok. Ja se zaista do danas nisam brinula oko toga… važno je samo da ti je ginekolog svjestan tvog rh faktora i da ima to u obziru!

RužaFT

Broj poruka: 129

Prijavi adminu

Pozdrav cure...
    Citam vas jako dugo, ali sad sam se i ja odvazila prijaviti 😊 prosli smo i prolazimo svasta, od krvarenja, bolova, bolnice, 2 x upale sinusa u mjesec dana itd.tako da me strah svega.. bebica je na zadnjem pregledu bila dobro, radili smo Panoramu. Kao i Lunolina, Piamia i Elza cekala sam rezultate, u isto vrijeme,nikad docekati...rezultati su nam dosli jucer, uredan je 🙏 i stiže nam curica 💜 nakon blizanaca 💙💙 stiže mami pojačanje 🙈

35 👩
    41👦
    • Endometrioza, adenomioza
    ● Poliklinika Škvorc ●
    4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
    6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
    9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
    🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402 🤰 stiže nam curica 💜

• greta10

Broj poruka: 233

Prijavi adminu

Jutro cure,
    Cestitam svima na novim plusicima, dobrim pregledima, curicama i deckima♥️
    Parislove ne znam nista o tvom problemu ali saljem dobre vibre da zacijeli.
    Grizli jesi bila na lovci na ovulaciju? Mislim da mi je poznat nick💪 kolko sam ispratila vecina nas je u ovoj grupi radila panoramu.
    Meni je pregled u ponedjeljak i jedva ga cekam🤞

Curica 6/23 🩷

• Maslačak_13

Broj poruka: 87

Prijavi adminu

Dobro jutro cure, baš ste se raspisale ovih dana. Čestitam curama na urednim pregledima, dobrim rezultatima panorama i na curicama i dečkićima ❤️ Meni je ovaj tjedan bio jako dinamičan, pogotovo što se tiče posla jer smo imali dva eventa koja su organizacijski bila veliki pothvat ali na kraju je sve uspješno odrađena 😊 Inače se osjećam super, nemam nekakvih tegoba i evo danas mi službeno počinje drugo tromjesečje 🥳 Vrijeme jako leti i evo sad jedva čekamo Božića kako bi rekli obitelji da nam stiže beba ❤️

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.

Grizli

Broj poruka: 8276

Prijavi adminu

Hvala cure i drago mi je citati da su nalazi dobri i uredni 🤗...
    Greta10 nisam bila u toj grupi 🫣 mozda si u kojoj drugoj naletila na moj nick jer sam tu na forumu vec starosjedioc. A ovulacije sam takva sretnica da ih osjetim tako bolno da moram brufene 600 piti kad imam ovulaciju. 
    Hm znaci Panorama se dugo ceka 🤔... Ja ju tek planiram raditi jos su sad blagdan znaci najranije cu dobiti nalaze tek u 13-14 tt 🙄 
    Cure sa negativnom krvnom grupom (sorry nisam zapamtila nickove)... Cura koja je dobila injekciju dobila ju je zbog abrupcije posteljice zbog čega postoji opasnost da tijelo počne stvarati antitijela. U pravilu ako je orva trudnoca rh negativne majke sa rh pozitivnom bebom nema problema osim ako ne dolazi do nekakvih krvarenja i time mogućnost da majka pocne stvarati antitijela. Ali tokom poroda obicno dolazi do toga i zato rodilja cesto daju preventivno terapiju da u iducoj trudnoci ne bi izazivalo spontane jer ostanu u tijelu antitijela. Važno je samo da se redovito prati trudnoća, cesce ce pratiti protok krvi bebe. U svakom slucaju sretno i nadam se da ce objema proc sve u redu. 
    Meni je iduci pregled u utorak i onda smo odlučili ako bude sve ok, za Božić obavijest našu curku da ce biti velika seka i tek nakon toga ostatak obitelji. 

petrucika

Broj poruka: 516

Prijavi adminu

Dan cure!!ja sam od jutros bila jakooo aktivna bila sam u nasu super novu po bozicne poklone!!tako da kao preskocim u ponediljam eventualno na sam badnjak u utorak!!malo reci da je guzva na parkingu u ducanima na blagajnama!!ali ja sam svoj zadatak uspjesno izvrsila jos par sitnica cu u pon. Ali to ne moram ici tamo to mogu i bilo di drugdi!! Ne znam kako vi ali evo ja san vec u tim pripremama u poklonima u tome sto spremati od kolaca sto za rucak aliii cu to ovu god smanjiti i imat cu malu ispomoc pa mislim da cu uspiti sve napraviti kako triba!! Zelim vam svima ovaj period da vam prode u miru l,ljubavi i blagostanju tko ima pregled neka je sretno i zelim novim curama dobrodoslicu cure koje imaju problemcice saljem zagrljaj i virujen da de sve biti dobro!!drage moje saljem vam svima jedan veliki predbozicni zagrljaj i dobru i pozitivnu vibru🥰🙏❤️

+ 10.10.

• greta10

Broj poruka: 233

Prijavi adminu

Grizli onda sam te pobrkala:)
    obicno dodje za 8 -9 dana. U proloj trudnoci sam radila kad je njima bio thanks giving pa je isto tak dosla🤷‍♀️ 

Curica 6/23 🩷

lolola13

Broj poruka: 158

Prijavi adminu

parisislove

Tinchilina

Parisislove, žao mi je da proživljavate ovaj stres. Želim da sve završi dobro na kraju. Šta su ti rekli, što mozeš očekivati?
    Hvala Tinchilina 🙏 Nažalost nisu mi dali mnogo informacija… dobila sam injekciju progesterona i za injekciju za rh faktor da zaštiti bebu ukoliko nam je različita krvna grupa i rekli da ne mogu ništa nego mirovati i čekati da vidimo hoće li se regenerirati išta od tkiva oko te rupture… Iskreno, nisam još nigdje čula da je netko imao iskustvo sa odvajanjem posteljice u tako ranoj trudnoći pa ne nalazim ni iskustva i potencijalne ishode… Leptirica čestitam na urednom pregledu 😊

Joj nadam se da ce sve biti ok, drzim fige! 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.