Drage cure, evo i meni dosli rezultati panorame (krv vadena 12.1.), sve testirano je low risk i dolazi nam deckic 🙏🏼🩵
Ocito salju i nedjeljom mail (meni je moja gin proslijedila odmah nakon sto su oni njoj poslali)

baby boy 🤎🐻
Krv je vadena 12.12. Jos sam van sebe 😂
Ajme top
Dali ste mi nadu
Ja sam vadila krv 16.12.
👦💙 18.10.2022.
👦💙 13.07.2025.
Draga AriBari hvala ti na informaciji za Rh negativne trudnice. Znam da nas ima malo i svaka informacija mi je dobrodosla jer ponekad imam osjecaj da sam sama na svijetu s tim "problemom"🫣. Ja spadam u istu kategoriju. Kao što se vidi i iz potpisa, imam iza sebe par spontanih, a rhogam sam primila samo dva puta. Jednom u 10 tjednu i jednom u 6.tjednu s time da mi nisu dali odmah od kada je pocelo krvarenje jer su zaboravili vec unutar tjedan dana. Radili su test senzibilizacije i bio je negativan. Receno mi je da kad je trudnoca tako rana 5,6 da nije problem senzibilizacije jer je se to ne moze desiti. Sta ti mislis o tome? Vidim da ima cura isa potpomognute pa vas pozdavljam sve❤️
Ja sam trudna danas 5 tjedna i cekam pregled za dva tjedna da vidimo da li je sve okej. Da li se antitijela mogu vaditi u ovoj fazi ili se ceka neki tjedan?
Hvala ti puno na odgovorima.❤️
🧏♀️32
🧏♂️34
PCOS, endometrioza
Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5 = 2025; AMH 34
Fet 12/2022 X
Fet 2/2023 X
Fet 3/2023 X
Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
IVF Europe - Prag 🙏❤️
Ginekologica vam je danas prosljedila mail?
👦💙 18.10.2022.
👦💙 13.07.2025.
Btw cestitammm❤️❤️❤️
Hvala🤍🤍🤍 ja sam izenadena da je tako brzo doslo, i jos nedjeljom! Nadam se da ce tebi i brze doci pa da ces saznat prije praznika bozicnih 🤞🏻

baby boy 🤎🐻
Ginekologica vam je danas prosljedila mail?
Tako je, vidim da je njoj doslo na mail u 10:52, a ona proslijedila odmah

baby boy 🤎🐻
Lunolina nisam te htjela nikako uznemiriti😊samo sam htjela podijeliti ono sto ja znam i sto bi mi bilo drago da je meni netko rekao u prvoj trudnoci😊inace u proljetnicama su ja mislim dvije cure koje su rh negativne i u prvoj trudnoci sada, na temelju mog iskustva dogovorile sa svojim ginekolozima rhogam u 28 tjednu preventivno. Bez veze je jedino sto to nije bila sugestija njihovog ginekologa nego su to morale zatraziti, pitati. A ako nismo medicinari kako bi mi to mogli znati😊inace ja sam jako veliki optimist i super smo dogurali i ja vjerujem da ce uz malo borbe biti sve u redu😊trudim se da mi ova trudnoca koliko je god rizicna ostane u lijepom sijecanju i vecinu trudnoce nosim ruzicaste naocale i glumim da je sve u redu, nisam to dijelaila s puno ljudi da ih ne brinem, i onda kako govorim da je sve ok i sama sebe uvjerim da je sve ok😊tako da savjetujem i vama cure da budete pozitivne oko svega, koliko god mozete, znam da je to ponekad tesko😊
Nikako ne zelim uspaniciti rh negativne cure, jer ste sve u niskim tjednima, ali ovo je cisto savjet da se informirate o rhogamu preventivno u 28 tjednu (i mogucem boosteru u 34 tjednu), a ne samo na porodu. Kazem, u vecini trudnoca bude sve ok i dovoljan je rhogam samo nakon poroda, ali eto ako vani prakticiraju to preventivno, i ako postoje slucajevi kao moji, nista ne kosta porazgovarati s ginekologom o tome ili otici na konzulatacije negdje gdje tako nesto sugeriraju😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Sunce tako je, u tako niskim tjednima krvotok bebice se tek razvija i nema mijesanja bebine i majcine krvi, tako da mislim da tako rano nema ni potrebe. E sad opet neki doktori daju uvijek neki samo ako su kasniji tjedni. Ovo sto su dali oko 10 tjedna je ispravno. Zao mi je na tvojim gubicima i drzim fige da je sad ovo to pravo i da ides do kraja😊 ako su antitijela negativna to je dobro, jasno, a vadit ces ih nekoliko puta u trudnoci. Prvo vadenje obicno bude oko 8-9 tjedna nakon sto potvrdis trudnocu, to potvrda obicno bude oko 7 tjedna, kad dobijes sva ona vadenja redovna - krvna slika itd. Sad ti nema smisla to vaditi tako rano😊
Znas li koja je krvna grupa tvoj suprug? Ako je negativna to znas da je sve ok😊ako jenpozitivna isto moze beba ispasti negativna, ako je tvoj suprug heterozigot. Znaci, rh faktor odreduju dva slova koja mogu biti mala i velika d ili D, ti nosis dva mala dd jer si negativna (to su dva -), malo d je recesivan gen sto znaci da je slabiji od velikog D. Tako da ako si negativna sigurno si dd. Ako je suprug pozitivan on moze biti i DD (oba +) ili Dd (jedan + jedan -, ali ukupno je i dalje pozitivna krvna gruoa jer taj veliki D nadjaca ovog malog d). Ako je DD to se kaze da je homozigot, a to znaci da kako se god spoji s tvojim malim d beba ce biti pozitivna jer ce beba uvijek bit Dd, ako je suprug Dd to se kaže heterozigot onda ima sanse da i beba bude negativne krvne grupe ako bi se ovo njegovo malo d spojilo s tvojim malim d, ili pozitivne ako bi se opet veliko D spojilo s tvojim malim d. Sto zelim reci, da bebica moze biti negativne krvne grupe iako je suprug pozitivne, a to je u slucaju da je suprug heterozigot Dd. A krvna grupa bebe moze se odrediti iz majcine krvi od nekog 12. Tjedna trudnoce😊moj suprug je homozigot DD tako da je nasa svaka beba sogurno pozitivna. Tako da mi tu pretragu nismo ni morali raditi.
Nadam se da sam uspijela objasniti. Vjerujem da si ti sada ok, ali bi ja definitivno, kada predes one sigurne tjedne, recimo tamo oko 15-16 tjedna s ginekologom porazgovarala o preventivnom rhogamu u 28 tjednu. Narocito ako je u planu jos trudnoca😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji