Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lotica22

Broj poruka: 25

Prijavi adminu

Olivia888

Lotica22

Olivia888

Cure, koje prenatalne koristite? Ja sam do 12tt pila Folacin i povremeno B6 i magnezij. Prije nekoliko dana sam zamijenila Folacin sa Novalacom i bojim se da mi ne sjeda dobro na zeludac, boli me, sva sam napuhnuta i zatvor mi se pogorsao. Sad cu napraviti nekoliko dana pauze pa ako ce mi biti bolje cu ga zamijeniti nekim drugim.
    Kod mene je Novalac povucen iz prodaje, pila sa Almageu, koma na zeludac uz mucnine i povracanje ne pase nikako. Probat cu sa Gravidon A.. Ugl. Ocu reci da tribas naci sto ti odgovara, Takoder mi je receno ako i ne idu dobro na zeludac a hranis se sa svime, raznovrsno, nisu potrebni.
    Nazalost ne hranim se sa svime jer - mucnine i dalje. :/ Ja cu najvj probati Premama duo, za njih nisam cula da su smetale nekome. Zna li se zasto je Novalac povucen iz prodaje?

Da, samo pazi da imas dobru podlogu i sritno dalje. A to povlacenje nez eto u mom gradu ga nema, kazu povucen, previse je firmi koji to rade, da bi se prodale i druge moraju naci neku zamjerku u necemu pa su to neke izmisljotine, zasto bi u jednom gradu bile dostupne u drugom ne, ne vidim drugi razlog, sve smo drugacije i svakoj pasu neki drugi, a i mi smo se svi rodili zdravi bez prenatalnih vitamina.. 😉😉😉😍

Lunolina

Broj poruka: 1544

Prijavi adminu

Vidim da ste se raspisale o prenatalnima. Ja pijem Almagea prenatal omega 3+ i super su mi. Ono sto je uobicajeno od omege, s vremenom se digne koji baloncic okusa ribe 🙄 ali nije strasno 🙈
    Pijem u jutro i Omni Biotic Flora plus probiotike (smiju se piti u trudnoci). 
    Jeste li se pocele mazati po trbuhu? Znam da najvecu ulogu u stvaranju strija ima ima genetika, ali ju ipak pokusavam prevariti i koristim skoro pa od pocetka eucerin ulje za strije - nisam ga koristila samo kada su krenule mucnine no na srecu mi smo mucninama doskocili s tabletama jer sam ‘sretnica’ koja je razvila hiperemezu (hiper mucnine od kojih ne mozes ni otvoriti oci bez povracanja 🥲)

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• Emi25

Broj poruka: 68

Prijavi adminu

Nove cure dobro došle, lijepo nam se popunjava grupa😊 od penetala pijem Almagea omega 3, kako si napisala Lunolina zna se dizati okus ribe, nemam mučnine pa mi ne smeta. Planiraš ga piti do kraja trudnoće ili ćeš mijenjati?
    Jasamja drago mi je da se ciklus vratio u normalu tako brzo 😊 sretno dalje

2016 💙J
    16.10.2024. +

Emma05

Broj poruka: 640

Prijavi adminu

Ja pijem Novalac uz dodatak Folne 400mcg svaki drugi dan jer je u Novalacu 600mcg, Vitamina D 2000ij svaki dan, Magnezij 200mg navečer. Koliko folne u pravilu u trudnoći treba unositi? Meni je gin rekao do 1200mcg. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    15 g radimo na 👶, 7 operacija (2 vanmaternične)
    14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

• Olivia888

Broj poruka: 27

Prijavi adminu

Lunolina

Vidim da ste se raspisale o prenatalnima. Ja pijem Almagea prenatal omega 3+ i super su mi. Ono sto je uobicajeno od omege, s vremenom se digne koji baloncic okusa ribe 🙄 ali nije strasno 🙈
    Pijem u jutro i Omni Biotic Flora plus probiotike (smiju se piti u trudnoci).
    Jeste li se pocele mazati po trbuhu? Znam da najvecu ulogu u stvaranju strija ima ima genetika, ali ju ipak pokusavam prevariti i koristim skoro pa od pocetka eucerin ulje za strije - nisam ga koristila samo kada su krenule mucnine no na srecu mi smo mucninama doskocili s tabletama jer sam ‘sretnica’ koja je razvila hiperemezu (hiper mucnine od kojih ne mozes ni otvoriti oci bez povracanja 🥲)

Zao mi je za hipermezu, koju terapiju ste za nju dobili? Nadam se da je neki blazi oblik u pitanju i da nece trajati skroz do poroda. 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

• Emi25

Broj poruka: 68

Prijavi adminu

Emma minimum je 400mcg, mislim da svi prenetali imaju malo više od toga. Za ovu gornju granicu nisam ni znala. Pijem i ja magnezij,on me je spasio od usporene probave i zatvora😆

2016 💙J
    16.10.2024. +

petrucika

Broj poruka: 435

Prijavi adminu

Jutro cure vidim vec pijete magnetij ja jos ne ali kupim donat kad imam problem s probavom!!ja sam prehladena nos i grlo i bas se osjecam ko bolesno a ove dane me bas cekaju obaveze rodendani djecji putovanje pregled svasta mi se nagoralo vec od sutra pa do sredine iduceg tjedna!!nadan se da cu brzo doci sebi!!inace ja nemam nikakvih problem osim nekad tu nadutost ali kako san zagazila u ive malo vece tjedne vidim da mi i to popusta lagano tako da osim cescih odlazaka u wc nemam nista drugo i to da san stalno gladna ali cak punoo manje nego na pocetku definitivno!!!

+ 10.10.

• greta10

Broj poruka: 216

Prijavi adminu

Jasamja pa to je prva trakica pala💪💪💪  sad pratis svaki dan?
    Za strije ja se mazem bademovim uljem s kojim mazem i bebu i u prvoj nisam dobila strije, al kak ste vec rekle vise je genetika neg mazanje. Prenatal almagea i TerrAnova (kad popijem jedne uzmem druge) nisam mogla odlucit koji su mi bolji pa zato tako. 

Curica 6/23 🩷

Elza

Broj poruka: 564

Prijavi adminu

Teta u ljekarni je rekla da je Novalac bio povučen zbog neispravne upute. Za par tjedana ga je opet bilo.

Lunolina

Broj poruka: 1544

Prijavi adminu

Emi ne znam ni sama, za sada se mislim drzati Almagee. Ti? ☺️
    Emma ja sam folnu pila dodatno pute Folbelle, to je neka giga mega doza😅 ali sam ju postepeno smanjivala i sad s 12 tjedana u planiram skroz izbaciti i ostati samo na prenatalima.
    Sto se tice vitamina D, meni je pao sa 150 na 80 u 3 mjeseca pa sam ga pocela opet suplementirati sa Better You sprejem na kojeg reagiram puuuno bolje od D vital ampulica.
    Olivia dobila sam Hoggar u jutro i na vecer u B6 vitamin. Meni su krenule mucnine sa 6+0 i bile su bas stravicne, na kraju sam zavrsila u bolnici i onda su mi propisali terapiju. Ona ne stopira skroz mucnine, ali ih jaaaako ublazi. Sada mi je samo muka i ne povracam, prije bih rekla da mi je strasno muka, ali obzirom sto sam prozivjela cu reci da je sada macji kasalj ☺️

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.