Jutro cure, nadam se da ste mi dobro jer ja jesam 😊
Mjerila sam jutros razinu glukoze natašte pomoću glukometra. Nisam uspjela iz prvog pokušaja jer se prvi put susrećem s ovim ali iz druge jesam i rezultat mi je došao 4.9 ☺️ Jako sam sretan s obzirom da mi je prošli četvrtak razina glukoze bila 5.5 . Ovaj tjedan sam pripazila na dnevnu razinu ugljikohidrata koju unosim i rezultata se poboljšao, nadam se da ću ostati ovako 😊
Želim dobrodošlicu svim novim curama na forumu 🍀🤗Maslacak bravo! Svaka cast!! Super si to dovela u red. U koliko sati zadnje jedes navecer? I jedes li tad ugljiko?Ja sam jucer bila na Vuk Vrhovcu, rekla mi je zenska da ni slucajno ne budem na dijeti sada, da jedem normalno i da u pon donesem rezultate mjerenja koje su mjerit cijeli nedjelju pa ce onda vidjet sto sa mnom. Ali da jedem normlano jer ce bit fejk rezultati a i bebi na pocetku trudnoce sve treba.. bas me zanima sta ce mi reci u pon jer ako jedem normalno sig ce mi biti povisen secer.
Oko 20h jedem zadnji put. Preko dana unesenem malo ugljikohidrata kroz neko povrće i malo ga ima u siru ali to ne bude više od 100 grama dnevno. Svakako da ne treba biti na dijeti ako imaš normalnu tjelesnu kilažu, ja jedem kalorijski isto hrane oko 2.000,00 kalorija, samo više masnije, dosta mesa, avokado, jaja, sir.
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
Dobrodosle nove djevojke 😊 Cure imam pitanje… jel iskusila koja od vas probadajucu bol nisko u abdomenu sa desne strane u ranoj trudnoci? Kihula sam jako prije jedno dva sata i presjeklo me tocno tu, i od tada svako malo krene me probadati ostra bol na tom mjestu… bebu smo danas vidjeli i culi srce, doktor je rekao da je sve kako treba… i bas sam se lijepo bila opustila.. ali me ova bol sada pocinje brinuti 😕
Ne brini kad kises ubuduce nekako se sklupcaj jer kao sto si osjetila kihanje u trudnoci nije ugodno..zgrci se maternica ligamenti ugl nece ti nista biti bez brige samo kad kises pripazi na polozaj…cestitam na dobrom pregledu!
Hvala 😊
Joj koma koliko je to bila snažna bol, rasplakala me od straha iskreno, još kad se nastavilo probadanje naredna dva sata… pa ne znam zvati lječnika ili ne… nevjerojatno kolike brige mi prolazimo zbog tih mrvica prije nego i dođu na svijet… ma glavno da nije ništa opasno za bebu! Pokušati ću na vrijeme promijeniti položaj sljedeći puta kad osjetim da ću kihnuti ☺️
Jao cure svaka cast na ovom oko prehrane i unosima odredenih namirnica… ja stvarno jedem sto mi se jede mozda samo laganije za veceru i preferiram vise povrca jer mi tako pase… ali ne pazim nista ovako koliko cega unosim doduse i glukoza mi je bila ok 4.9 a nisan ni znala da ce mi to vaditi jela san svasta tu vecer … mene su kilice prepale ali doktor ih nije niti spomenuo tako da ja eto cisto radi sebe malo laganije za veceru tipa povrce abc sir sunka i ne jedem kruh … nudle jako volim i vica to mi je ugl vecera u vise navrata.. za rucak jedem da se najedem za dorucak vice i zitarice… ali ja jedem to sto mi trazi i nisan id slatkoga ali mi cesto trazi sladoled odem kupim si kvatro i fino si zadovoljim zelju… ja mislim da isto to toliko ne vagate da vam ne budu feik rezultati…
+ 10.10.
Jao cure svaka cast na ovom oko prehrane i unosima odredenih namirnica… ja stvarno jedem sto mi se jede mozda samo laganije za veceru i preferiram vise povrca jer mi tako pase… ali ne pazim nista ovako koliko cega unosim doduse i glukoza mi je bila ok 4.9 a nisan ni znala da ce mi to vaditi jela san svasta tu vecer … mene su kilice prepale ali doktor ih nije niti spomenuo tako da ja eto cisto radi sebe malo laganije za veceru tipa povrce abc sir sunka i ne jedem kruh … nudle jako volim i vica to mi je ugl vecera u vise navrata.. za rucak jedem da se najedem za dorucak vice i zitarice… ali ja jedem to sto mi trazi i nisan id slatkoga ali mi cesto trazi sladoled odem kupim si kvatro i fino si zadovoljim zelju… ja mislim da isto to toliko ne vagate da vam ne budu feik rezultati…
Petrucika tebi je glukoza na dobroj razni 4.9 bez obzira što jedeš što znači da ti tijelo vjerojatno dobro apsorbira ugljikohidrate i šećer. Nisu svi te sreće jer nama (meni) je povišena glukoza i moramo paziti što jedemo da dođemo na razini 4.9 što je tebi normalno. Mene uopće ne traži da jedem nešto, odnosno nemam onaj cravings za nečim u trudnoći niti mučnice pa mi je zato možda i lakše jesti ovako na zdraviji način. Ali za malu mrvu nije mi ništa teško, samo da je ona dobra ❤️
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
Jao cure svaka cast na ovom oko prehrane i unosima odredenih namirnica… ja stvarno jedem sto mi se jede mozda samo laganije za veceru i preferiram vise povrca jer mi tako pase… ali ne pazim nista ovako koliko cega unosim doduse i glukoza mi je bila ok 4.9 a nisan ni znala da ce mi to vaditi jela san svasta tu vecer … mene su kilice prepale ali doktor ih nije niti spomenuo tako da ja eto cisto radi sebe malo laganije za veceru tipa povrce abc sir sunka i ne jedem kruh … nudle jako volim i vica to mi je ugl vecera u vise navrata.. za rucak jedem da se najedem za dorucak vice i zitarice… ali ja jedem to sto mi trazi i nisan id slatkoga ali mi cesto trazi sladoled odem kupim si kvatro i fino si zadovoljim zelju… ja mislim da isto to toliko ne vagate da vam ne budu feik rezultati
+ 10.10.
Cure ja sam samo isla na forum i ono je opet izbacilo ono sto sa prije napisala…sorry zanemarite naravno da nisan tila dva puta da mi isto izbaci…Maslacak nisan mislila nista lose stvarno naravno da su male mrve na prvom mistu…vidim kod tebe id pocetka da dosta pazis na prehranu svaka cast na tome 👍
+ 10.10.
Briga je ful normalna, evo ja danima već kašljem ko luda, onako suho i neugodno nekako da sam doslovno išla googlat jel mogu s time kako učinit štogod loše bebicama 😄
Ja sam imala taj problem na samom pocetku suh i nadrazajan kasalj.. nisan nista tila piti nego sam se trudila kao da sto manje kasljem iakooo je to realno nemoguce ali mogu ti reci sto je meni jako pomoglo a to je termofor s toplom vodom i onda bi to stavila nekako izmedu grla i pluca to me spasilo ta toplina mi je pasala valjda i automatski bi stao kasalj…
+ 10.10.
Cure ja sam samo isla na forum i ono je opet izbacilo ono sto sa prije napisala…sorry zanemarite naravno da nisan tila dva puta da mi isto izbaci…Maslacak nisan mislila nista lose stvarno naravno da su male mrve na prvom mistu…vidim kod tebe id pocetka da dosta pazis na prehranu svaka cast na tome 👍
Petrucika ma naravno, bez brige, nisam ni mislila da misliš nešto loše ❤️ Pazimo koliko možemo, možda se više brinemo zbog svega i pazim jer nam je ovo prva trudnoća, vjerujem da je sa svakom sljedećom trdnoćom bar malo lakše kao što je netko iznad bio napisao 😊
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
Cure ja sam samo isla na forum i ono je opet izbacilo ono sto sa prije napisala…sorry zanemarite naravno da nisan tila dva puta da mi isto izbaci…Maslacak nisan mislila nista lose stvarno naravno da su male mrve na prvom mistu…vidim kod tebe id pocetka da dosta pazis na prehranu svaka cast na tome 👍Petrucika ma naravno, bez brige, nisam ni mislila da misliš nešto loše ❤️ Pazimo koliko možemo, možda se više brinemo zbog svega i pazim jer nam je ovo prva trudnoća, vjerujem da je sa svakom sljedećom trdnoćom bar malo lakše kao što je netko iznad bio napisao 😊
Jao ne znan sto bi ti rekla malo je ali nije neka razlika bar u trudnoci ja uvik brinem takva san..kao da mi je prva jednostavno sam takva..volim kad san opustena i kad ne brinem puno i trudim se stvarno jer ponekad se jednostavno treba opustit iako je to nekad tesko..ali sto kazes samo da su bebice dobro🥰
+ 10.10.
Sortiraj odgovore
Najstariji