Curke napisem to sto sam citala za proteine kad malena zaspi. I mene je to bas iznenadilo al kak ide ona poslovica- kad po dreku kopas on smrdi🤣🤣 btw bila sam sad u apoteci po duphaston i upsut me magistra pita kak sam, zna da sam trudna i kazem joj ja za taj secer a ona meni da su to gkuposti i da ne kuzi zasto doktori rade toliku dramu oko secera cca 5.5. Da je ona doktorirala na dijabetesu i da to nema ama bas nikakve veze i logike. Eto ko da nismo dovoljno zbunjene pa jos i svako ima svoju politiku ko i uostalom doktori oko svega. Jedva cekam pon da vidim kaj ce moj gin rec na taj secer.
Curica 6/23 🩷
Evo cure, sve mi je bilo jos otvoreno na mobu. CitLa sam samo znansve clanke i gov recommendations
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5882021/#:~:text=Of%20note%2C%20high%20maternal%20dietary,generated%20from%20amino%20acid%20catabolism.
Na linku slika bitnog dijela:
https://ibb.co/b1v0pPB
——
A di sam procitala o kolicinama - evo tu
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6391302/#
I
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7997328/#:~:text=The%20recommended%20dietary%20allowance%20(RDA,and%20third%20trimesters%20%5B3%5D.
—-
Malo su drugacije preporuke za ameriku, europu i onda su jos spomenuli njemacku autriju pa sam ja gledala njihove vrijednosti.
Curica 6/23 🩷
Pozdrav žene, s radošću Vam se pridružujem. Ja sam IVF trudnica, trenutno 9+5 tjedana, prva trudnoća. Urediti ću potpis malo kasnije. Vec preko mjesec dana muku mučim s mučninama i povraćanjem (teško mi je i čitati vaše komentare o izbalansiranoj prehrani, jedem doslovce da preživim - većinom je to sirni namaz na kruhu ). Ako nekog muče isti simptomi, a trudan je malo dulje nego ja molim da javi da su se mučnine smirile.
Evo meeee… mi smo dobro napredujemo kao veliki sad smo 9+6 cak za dva dana veci a zadnji pregled smo bili za tjedan manji i pregled prije toga… tako da san jakooo sretna jer me to brinulo i Bigu zahvalna sto se moja bebica lipo napreduje i sto je sve bas onako kako treba biti… ono sto me muci malo a ocito svaki put mora nesto je da imam mijom pd 1cm to je nesto novo.doktor kaze da to nije nista za brunut se jer se nalazi tamo di ne smeta bebi a koliko san ja skuzila to je sa strane… naravno da san ostala opet u laganom soku ali on nije nista to smatrao tako strasno pa cu se ja gledat opustit.. na vaginalnom pregledu mi je vidio zutog iscjetka i pusti geonistin, za krvaruckanje kaze moguce dik posteljica ne preuzme skrozz svoju svrhu.. uzdebljala san se dva kola nista nije komentira na to.. narucena san 18.11 za sljedecu kontrolu… a sad pitanje za vas da ki koja jma iskustva s miomom u trudnoci??
+ 10.10.
Pozdrav žene,s radošću Vam se pridružujem. Ja sam IVF trudnica, trenutno 9+5 tjedana, prva trudnoća. Urediti ću potpis malo kasnije.Vec preko mjesec dana muku mučim s mučninama i povraćanjem (teško mi je i čitati vaše komentare o izbalansiranoj prehrani, jedem doslovce da preživim - većinom je to sirni namaz na kruhu). Ako nekog muče isti simptomi, a trudan je malo dulje nego ja molim da javi da su se mučnine smirile.
Dobro nam došla i želim ti mirnu trudnoću do kraja ❤️
Po pitanju mučnina i pteživljavanja dijelimo sudbinu. Nisam trenutno duže trudna od tebe, ali u prošloj trudnoći su mi mučnine i povraćanja prestala i 14. tt. Iskreno se nadam da će ovaj put trajati kraće jer ne mogu više, skroz sam izmučena.
Evo meeee… mi smo dobro napredujemo kao veliki sad smo 9+6 cak za dva dana veci a zadnji pregled smo bili za tjedan manji i pregled prije toga… tako da san jakooo sretna jer me to brinulo i Bigu zahvalna sto se moja bebica lipo napreduje i sto je sve bas onako kako treba biti… ono sto me muci malo a ocito svaki put mora nesto je da imam mijom pd 1cm to je nesto novo.doktor kaze da to nije nista za brunut se jer se nalazi tamo di ne smeta bebi a koliko san ja skuzila to je sa strane… naravno da san ostala opet u laganom soku ali on nije nista to smatrao tako strasno pa cu se ja gledat opustit.. na vaginalnom pregledu mi je vidio zutog iscjetka i pusti geonistin, za krvaruckanje kaze moguce dik posteljica ne preuzme skrozz svoju svrhu.. uzdebljala san se dva kola nista nije komentira na to.. narucena san 18.11 za sljedecu kontrolu… a sad pitanje za vas da ki koja jma iskustva s miomom u trudnoci??
Čestitam na dobrom pregledu. Bebica raste i to je super. Možeš se opustiti ❤️ za miom nažalost ne znam
Sortiraj odgovore
Najstariji