Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Piamia
    21. Studeni 2024. 14:12

Maslačak_13

Piamia

Sretno cure!!
    Moram se pozalit na secer, sama sebi ujutro izvadim i opet 5.5 a jucer sam pazila, valjda treba jos jace pazit :/

Hmm…dosta su velike oscilacije, prije par dana si rekla da ti je jutarnji šećer pao na 4,4 ako se ne varam? Ja ću u subotu ujutro mjeriti pa me baš zanima rezultat. Ovih dana se pridržavam toga da jedem manje od 100 grama ugljikohidrata dnevno, slatko također ne jedem. Jučer sam se jedino počastila s dvije kockice tamne čokolade koja ima 95% kakaa i jako malo šećera i ugljikohidrata. Teško je dosta jer stalno vrtim meso i salate kao prilog, sir, jaja i avokado. Nadam se da ću se vremenom naviknuti.

Da ali znas sto jedna je velika razlika, bilo je vec pola 10 i bila sam vec preglednila jer tipa od 7 navrcer nisam jela, sinoc sam upak uz jogurt jos oko 9 jela heljdine krekere, ocito to jako dize secer i mjerila sam malo ranije.. mislim da cu sutra na VV pa cu pitat.

• greta10
    21. Studeni 2024. 14:45

Cure Maslacak i Piamia jel pazite i na unos proteina? Sad si sve pisem i racunam pa evo do sad sam vec presla preporucenu kolicinu proteina 0.8g/kg/dan u prvom tromjesjecju. Navodno pretjeran unos proteina isto nije dobar za bebu odnosno sto sam citala gore je nego secer🙈 zbunjeba sam skroz

Curica 6/23 🩷

petrucika
    21. Studeni 2024. 14:56

Ja nezz cure vi s ovim mjerenjem secera i unosa proteini i secera i ugljikohidrata😬ja se tocno zabrinem onda i za sebe…ja cu dobit opasku def za kile alii ukoliko ne bude tribalo nista rigorozno ja bome necu sebi ovakve rezime kao vi i pusta mjerenja..pa imam osjecaj da bi mi bilo jos gore od toga i da bi tek onda napravila problem…ja pazim ovako na kolicinu zadnje dane da ne pretjerujem i ugljikohidrate sam smanjila dalje od toga necu sigurno osim ako budem morala!

+ 10.10.

Piamia
    21. Studeni 2024. 15:02

greta10

Cure Maslacak i Piamia jel pazite i na unos proteina? Sad si sve pisem i racunam pa evo do sad sam vec presla preporucenu kolicinu proteina 0.8g/kg/dan u prvom tromjesjecju. Navodno pretjeran unos proteina isto nije dobar za bebu odnosno sto sam citala gore je nego secer🙈 zbunjeba sam skroz

To iskreno nisam znala :/ zkj je to lose? Ako ti se da napisati jer kad krenem googlati se samo zbediram. Jedem dosta mlijecnog jer nekako moram nadomjestiti sve, pa pregledna sam🥲 maslacak jesi ti gladna? Meni ovo sve fkt nije dosta, ja sam sad nakon obroka vec gladna i jedva izdrzim jos sat  ili sat ipol i onda brzo sljedeci obrok

• Maslačak_13
    21. Studeni 2024. 15:08

Tinchilina

Hvala vam na lijepim riječma i baš ću potražiti tu emisiju provjerenog. Nije bila umjetna oplodnja i uhvatilo nam se iz prve, dok u prvoj trudnoći smo jedno pola godine plus radili na bebi. Bojala sam se toga jer sam begdje pročitala da što si stariji veća je vjerojatnost za blizance pa sam se od samog starta toga plašila. Kaze mm da sam zacoprala 😅
    Zamolila bih cure da mi pojasne zašto bi željele blizance? Što vide pozitivno u tome?

Blizance bi htjeli jer želimo imati dvoje djece pa u jednu ruku ne moraš dva puta prolaziti cijelu trudnoću i porod. Jest da je puno teže u startu i moraš pregrmiti dosta toga dok su jako mali, ali dugoročno mislim da ima puno više prednosti i lijepih strana. Zajedno idu u školu, potpora i podrška su jedno drugome, zajedno će slaviti svoje rođendane (što je u jednu ruku i ušteda jer ne moraš raditi dva odvojena rođendanska slavlja), mogu dijeliti igračke i zajedno se igrati i zabavljati satima. Također, mislim da imaju poseban odnos i da su više povezani jer sve više manje prolaze zajedno i u isto vrijeme. Nadodala bi još, možda nevezano posve za ovo, da je razlika u godinama između mene sestre/brata jako velika 13+ godina i primjećujem da nismo toliko povezani kao neka braća i sestra kod kojih je razlika 2, 3 godine. Kako sam ja najmlađa oni su već svi bili veliki dok sam ja odrastala i svatko se već raspršio na svoju stranu svijetu tako da sam uvijek imala feeling kao da sam jedinica. Tako da sve ima svoje prednosti i mane, kako bi rekla stara poslovica ljepota je u oku promatrača 

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

skakavac
    21. Studeni 2024. 15:10

greta10

A zasto su proteini stetni? 
    To sad prvi put cujem 
    A bas jedrm puno svjezih sireva  i sir opcenito 

• keksolina
    21. Studeni 2024. 15:22

Maslačak_13

Tinchilina

Hvala vam na lijepim riječma i baš ću potražiti tu emisiju provjerenog. Nije bila umjetna oplodnja i uhvatilo nam se iz prve, dok u prvoj trudnoći smo jedno pola godine plus radili na bebi. Bojala sam se toga jer sam begdje pročitala da što si stariji veća je vjerojatnost za blizance pa sam se od samog starta toga plašila. Kaze mm da sam zacoprala 😅
    Zamolila bih cure da mi pojasne zašto bi željele blizance? Što vide pozitivno u tome?

Blizance bi htjeli jer želimo imati dvoje djece pa u jednu ruku ne moraš dva puta prolaziti cijelu trudnoću i porod. Jest da je puno teže u startu i moraš pregrmiti dosta toga dok su jako mali, ali dugoročno mislim da ima puno više prednosti i lijepih strana. Zajedno idu u školu, potpora i podrška su jedno drugome, zajedno će slaviti svoje rođendane (što je u jednu ruku i ušteda jer ne moraš raditi dva odvojena rođendanska slavlja), mogu dijeliti igračke i zajedno se igrati i zabavljati satima. Također, mislim da imaju poseban odnos i da su više povezani jer sve više manje prolaze zajedno i u isto vrijeme. Nadodala bi još, možda nevezano posve za ovo, da je razlika u godinama između mene sestre/brata jako velika 13+ godina i primjećujem da nismo toliko povezani kao neka braća i sestra kod kojih je razlika 2, 3 godine. Kako sam ja najmlađa oni su već svi bili veliki dok sam ja odrastala i svatko se već raspršio na svoju stranu svijetu tako da sam uvijek imala feeling kao da sam jedinica. Tako da sve ima svoje prednosti i mane, kako bi rekla stara poslovica ljepota je u oku promatrača

Stvarno, istina, ušteda za rođendane 💪 plus bi ja još dodala pravo na dulji porodiljni ako si tip kojemu se ne vraca na posao nakon godine dana

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Maslačak_13
    21. Studeni 2024. 15:26

Piamia

greta10

To iskreno nisam znala :/ zkj je to lose? Ako ti se da napisati jer kad krenem googlati se samo zbediram. Jedem dosta mlijecnog jer nekako moram nadomjestiti sve, pa pregledna sam🥲 maslacak jesi ti gladna? Meni ovo sve fkt nije dosta, ja sam sad nakon obroka vec gladna i jedva izdrzim jos sat ili sat ipol i onda brzo sljedeci obrok

Da, moram priznati da i ja prvi put čujem ovo za proteine, pogotovo za ovaj omjer 0,8g proteina po kg dnevno. Jedem dosta svakakvog sira, skutu, jaja itd. sve to je puno proteina, i baš sam išla gledati u aplikaciju za praćenje hrana gdje si vodim evidenciju što sam jela (Cronometar ako nekoga zanima) i jučer sam unijela 121,3 grama proteina što bi bilo više od 50% više dnevnog unosa prema ovoj gore računici što je napisala greta10.
    Hmm ne znam, ali ako eliminiramo hranu s ugljikohidratima i proteinima što nam drugo preostaje za jesti? Doslovno ništa 
    Piamia da i ja znam biti gladna, najgore mi je što nisam navikla jesti više manjih obroka dnevno već jedan veći nakon posla i dva mala.

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• keksolina
    21. Studeni 2024. 15:30

petrucika

Ja nezz cure vi s ovim mjerenjem secera i unosa proteini i secera i ugljikohidrata😬ja se tocno zabrinem onda i za sebe…ja cu dobit opasku def za kile alii ukoliko ne bude tribalo nista rigorozno ja bome necu sebi ovakve rezime kao vi i pusta mjerenja..pa imam osjecaj da bi mi bilo jos gore od toga i da bi tek onda napravila problem…ja pazim ovako na kolicinu zadnje dane da ne pretjerujem i ugljikohidrate sam smanjila dalje od toga necu sigurno osim ako budem morala!

Ja isto ne bi mogla ovako detaljno mjeriti, sva bi se pogubila, svaka cast cure na disciplini 💪 a isto mislim da cu nabiti kile opet jer mi se jedu ugljikohidrati nenormalno... Cure kaj se tice gladi, mozda da stavljate vise maslinovog ulja u salate, orasaste plodove, maslac od kikirikija itd. Ima i tu proteina ali i dosta masti pa zasiti lijepo

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Maslačak_13
    21. Studeni 2024. 16:43

Ne znam koliko pratite vijesti pa stavljam poveznicu ispod na članak, na najavu novih demografskih mjera jer će nas zakačiti sve. Raste naknada za novorođeno dijete i roditeljski dopust, očinski dopust će trajati duže. Ovdje ispod vam sve lijepo piše:

https://www.google.com/amp/s/www.index.hr/amp/vijesti/clanak/nove-mjere-jako-raste-porodiljni-dopust-vise-novca-za-rodjenje-duzi-ocinski/2617489.aspx

Vidim da se jedino nigdje ne spominju komplikacije, taj iznos je stvarno kriminalan pa mislim da bi bilo sasvim u redu da ga povećaju. Ako neka od vas zna nešto više na ovu temu slobodno podijelite info. 😊

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.