Hvala na savjetima i podršci. Nisam mislila na to da mu dajem staru kašicu. Sasvim sigurno ako je nešto skuhano oko 13 ili 14 h nije više dobro u 19. Mislila sam da mu ponudim tu istu kašicu ali svježu. Jede malo bolje ali i dalje odbija povrće i meso. A i spava grozno. Prošlu noć se probudio 20 do 2,i od tad se budio svaka 2 sata i prevrtao po krevetu. Nadam se da će ova noć biti bolja.
Možda ga muče zubići pa zbog toga loše spava i jede. I naša curka se budi po noći 2x. Ja joj dam bočicu pa zaspi. I to je tako krenulo nakon što je bila bolesna. Obzirom da smo blizu 6mj možda joj je i skok u razvoju, a i zubići je muče jer jako slini. Budemo vidjeli. Od kada koristim camomilla homeopatske kuglice malo je manje razdražljiva. Gel nam nije pomagao.
Probaj u te povrtno mesne kašice staviti malo jabuke il kruške. Možda ti tako pojede. Frendice kojima klinci nisu htjeli jesti povrtno mesne kašice su to radile i klinci su pojeli.
Moguće da ti ne želi papati zbog zubica, moja mala je tako prije nego što je dobila donje jedinice, strajkala i s cicom, malo oce, malo neće, pa me ispusta, pa me grebe, ta je faza trajala dobrih mjesec dana i tad mi je malo dobila na kilazi, ali evo sve je ona to uspjela nadoknaditi sada i dalje je dojena plus jedan konkretni obrok. Negdje sam čitala da ih prilikom rasta zubica otvaranje usta dodatno iritira jer rade svi mišići lica, a njih jadne to sve boli pa niti nemaju apetita.
Nama evo na izlasku i gornja dva, samo što nisu, sva mi je nervozna, al ovaj put ne štrajka s hranom kao prvi put. Meni taj gel malo pomogne jedino ako ga direkt na dudu stavim, imam I ja te homeopatske kuglice, nekad mi se čini da pomažu a nekad da ne.
Ima li koja problema sa zatvorima kod bebe?
Neki dan mi je imala tolko tvrdu stolicu da je jadna plakala jer nije moglo van, ja sam joj nekako pomogla, doslovce klipići, sad je dva dana opet stolica izostala i sve se bojim jel će opet biti isto. Do prehrane nije jer je jela sve što omekšava, patronazna kaže da je to zbog manjka tekućine al vodicu mi slabo popije. Sad sam uvela juhice čak sam dala i malo zaslađeni čaj i njega si je damica popila ko od šale, a s vodom se igra.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10723;93/st/20220701/dt/6/n//k/342f/age.png [tickerfactory.com]
Hm i meni se zna učiniti da joj je teško kada kaki i onda kada se pokaki je malo tvrdja stolica i ima je malo. Al opet ona kaka 2 do 3x dnevno. Naša obožava vodu ali ja joj ne dajem previse jer ne zna koliko bi vode smjela. Mozda da malo pojacam vodu al si mislim pa dobije tekućine sa AD i mojim mlijekom. Koju količinu vode im dajete?
Izašle su mu donje dvije jedinice,za sada ne vidim da ide još nešto van,ali bude vjerojatno vrlo skoro. Možda je i neki skok u razvoju jer sad puže vojnički i to po cijelom stanu. Sve ga živo zanima,hvala Bogu. Baš se ponekad preko noći promjene.
Kad moji nisu kakali,meni je jako puno pomagala masaža trbuha. Skinem do gola (čak i pelenu,pa tetru stavim prek),nauljim ruke pa masiram. Na youtubeu ima neki slovenski video “Kako masiramo bebin trbuh”. I stvarno ali stvarno svaki puta bi mi se pokakali u roku od par sati. Prije mi je pio puno više,sad od kad ima kljunašicu baš i neće. Dajem mu čaj
Probati ću, evo jutros me dočekala opet dva klipica, patronazna mi je rekla da za njenu dob i jedan obrok deci do deci i pol vode/juhice/caja po danu, evo stalno nešto guram tu vodu al nije zainteresirana, dat ću joj sok od jabuke, htjela sam forsirat samo vodu, al neće to tak lako ic.
Tinchyy300 mlijeko im se više ne podrazumijeva pod tekućinu, ubiti ih zatvara, moja je još na dojenom, šta da je na adaptiranom koje se još teže probavljanje, a rekla mi je patronazna da ćemo izgleda imati s tim problema. Ali da je najčešći razlog tome manjak tekućine.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10723;93/st/20220701/dt/6/n//k/342f/age.png [tickerfactory.com]
Ne znam,ja sam čula da dojena djeca ne trebaju tekućine,ali da sam dojila isto mislim da bi dala vode ili čaja pogotovo u ljetnim mjesecima. Za djecu koja su na adaptiranom jr poželjno da piju tekućinu. Jeste vi curke dobile porodiljni? Nije trebalo jučer bit?
Evo tak mi patronazna rekla, da s uvođenjem dohrane ide i dodatna tekućina. Budem vidjela jos s pedijatricom, ionako nas uskoro ceka trece cjepivo. Cak sam na par profila isto to našla, samo se razlikuju količine. Malo je bolja situacija iako je i dalje tvrdja stolica, al barem ne place kada kaka.
Nije ni meni sjela naknada, valjda bude danas..
Ja sam danas dobila na egradjanima da je bila isplata, ali jos mi nije sjelo na racun. Vjerujem da ce danas.
Ma ja stalno nalazim da pise da bebe ispod 6mj ne smiju previse vode. Mi smo sa dohranom poceli ranije jer je pokazala interes pa sam joj samim time i vodu dala ali ne previse. Budem pitala pedijatricu sada kada cemo ici na cijepljenje. Nakon koliko vremena od pocetka dohrane ste uvele meso?
Sortiraj odgovore
Najstariji