Ufff odma mi je lakše! 😊😊
Čitala sam po nekim grupama ne kupovne kašice, ne ovo, ne ono... Pa mislim se majke ti po tome se nebi ni prodavale!
Što će mu biti od kupovne tu i tamo...
Ja također imam nekoliko spremnih kad ne stignem skuhati ili npr. od jabuke jer domaćih nemam, a nedavno je od kolegice mala završila na pedijatriji baš zbog jabuka!
I tamo su joj rekli da joj ih ne daje jer su prskane svim i svačim, da su katastrofa.
Pa onda mi je bolje kupiti kašicu nego jabuku iz pitaj Boga odakle...
Mi smo još uvijek samo na "ručku"... Kažu da se nakon 2 mjeseca uvodi i drugi obrok, tako da ćemo mi još malo pričekati dok ne uvedemo više namirnica...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Ufff odma mi je lakše! 😊😊
Čitala sam po nekim grupama ne kupovne kašice, ne ovo, ne ono… Pa mislim se majke ti po tome se nebi ni prodavale!
Što će mu biti od kupovne tu i tamo…
Ja također imam nekoliko spremnih kad ne stignem skuhati ili npr. od jabuke jer domaćih nemam, a nedavno je od kolegice mala završila na pedijatriji baš zbog jabuka!
I tamo su joj rekli da joj ih ne daje jer su prskane svim i svačim, da su katastrofa.
Pa onda mi je bolje kupiti kašicu nego jabuku iz pitaj Boga odakle…
Mi smo još uvijek samo na "ručku"… Kažu da se nakon 2 mjeseca uvodi i drugi obrok, tako da ćemo mi još malo pričekati dok ne uvedemo više namirnica…
I ja ti više vjerujem ako nemam svojeg voća ili povrća ili iz poznatog izvora da je eko, kupovnim kasicama nego povrću i vocu u dućanu. Puno strozi kriteriji su za hranu koja se radi za bebe i puno više ispitivanja prolazi, nego ovo što natrpaju u kamione, naspricaju da što duže drže svježinu i random se uzima na ispitivanje pesticida, svaki ne znam ni ja koji uzorak. Banane cu radije da proba iz kupovne kasice nego kupljenu bananu, njih jako tretiraju i imaju vise pesticida od jagoda. S tim da gledam da su kašice bez dodatnih sastojaka, malo skuplje uzmem, hipp uglavnom.
Da, da police redovno prazne, nedavno baš bila u dmu, gledala malo kakvih kasica sve ima, bilo 2 plus 1 gratis na hipp, sve pokupovali. 😅
Bok cure, baš je lijepo vidjeti aktivnost na forumu.
Super mi je čitati Vaše savjete i razmišljanja oko dohrane. Kak stojite s mesom u dohrani? Neki kažu da treba čak i do pet puta na tjedan dati meso, a drugi su mišljenja da beba ne bi trebala jesti meso u prvoj godini života 🤦♀️🤯
Ne znam curke za hranu... moja svekrva je poljoprivredna inspektorica, rekla mi je da ne kupujem bio banane da je to sve isto. Kupujem za sada voće i povrće bio(ako ima). Ako nema onda kupim ovo "normalno" ali 10 minuta pustim da se kupa u sodi bikarboni. Ali pričala mi je svekrva i za kašice,da su uzeli uzorak neke i da su našli pesticide tak da ne znam. Nisam pametna. Za sada nisam uvela meso još ali planiram za par dana krenuti s piletinom (to imam domaće). Mislim da može biti 2 dana meso pa povrće par dana,isto kak i mi doma jedemo
I ja svakako planiram uskoro uvesti piletinu, samo da nabavim domaću... Danas smo uveli i ciklu, sve je popapao!
S povrćem nam dosta dobro ide!
Ja sam uzimala alnatura kašice, čitala sam da su među boljima...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
I da, i meni je drago što tema nije zaboravljena nakon što smo rodile, i dalje možemo pomoći jedna drugoj!
Btw, bila sam govorila kako mi se budi noću, da se ne ureknem, noćas smo prespavali! Počeo je samo plakati u snu, na brzinu sam mu namazala onaj gel za zubiće (mada zubića ni na vidiku) , ali je odma prestao i spavao do 6 ujutro, pojeo, i uspavala ga opet.
Ali sam jučer cijeli dan pratila budne prozore, vidit ćemo kako će dalje...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Moja mama je već maloj uvalila jednom piletinu u kašici s mrkvom, al službeno namjeravam krenut s mesom za koji tjedan, prvo piletina, isto imam domaću. Pa ja nekako planiram to meso prilagoditi navikama obitelji. Obično jedemo meso 4 puta tjedno, dva puta varivo jednom ribu. S početka ću davat manje dok se ne navikne, pa postupno prilagoditi našem meniju. Nisam nigdje pročitala da se prve godine ne daje meso, znam samo da se med ne smije..
I da, i meni je drago što tema nije zaboravljena nakon što smo rodile, i dalje možemo pomoći jedna drugoj!
Btw, bila sam govorila kako mi se budi noću, da se ne ureknem, noćas smo prespavali! Počeo je samo plakati u snu, na brzinu sam mu namazala onaj gel za zubiće (mada zubića ni na vidiku) , ali je odma prestao i spavao do 6 ujutro, pojeo, i uspavala ga opet.
Ali sam jučer cijeli dan pratila budne prozore, vidit ćemo kako će dalje…
Super, mojoj maloj su izbila dva zubica i odmah je bolja ali ona meni zna previše spavati po danu, dva puta po dva sata, nekad odradi i turu od tri pa po noći zna zezat. A ako ju probudim da joj skratim dnevni san sva je živčana i nervozna, pa ju više ne diram. 😅
Ne znam kad će se ponoći popraviti, mislim da bude to dijete prespavalo noć tek s dvije godine, budi se svaka dva sata, nekad glad, nekad pažnja, nekad duda ili joj se jednostavno ne spava pa se krene kotrljat😆 .Kolko vaši spavaju po danu?
Moja bebica je prije tri tjedna krenula s kasicama i već joj dajem piletine 😅 pa sam kasnije čitala da možda bolje ne.. mah, bolje manje čitati, čovjek se manje nervira 🤷♀️
Sad smo na dva obroka, kroz koji tjedan ću i treći uvesti.
Kroz dan spava još uvijek tri puta ali po sat vremena, ujutro možda sat i pol, ili ako je ujutro pola sata spavanje onda popodne dva sata. Vi?
Jel je koja bebica već progutala? Moja se još niti ne posjeda a kamoli bilo što drugo 😅 ne žuri nam se. Nek bude što duže mala beba 🥰😜
Moja bebica je prije tri tjedna krenula s kasicama i već joj dajem piletine 😅 pa sam kasnije čitala da možda bolje ne.. mah, bolje manje čitati, čovjek se manje nervira 🤷♀️
Sad smo na dva obroka, kroz koji tjedan ću i treći uvesti.
Kroz dan spava još uvijek tri puta ali po sat vremena, ujutro možda sat i pol, ili ako je ujutro pola sata spavanje onda popodne dva sata. Vi?
Jel je koja bebica već progutala? Moja se još niti ne posjeda a kamoli bilo što drugo 😅 ne žuri nam se. Nek bude što duže mala beba 🥰😜
Progutala 🤦♀️ auto-correct 🙄🤭 Propuzala, to sam mislila
Sortiraj odgovore
Najstariji