Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Samoja6

Broj poruka: 942

Prijavi adminu

Baš ću pogledati na kutiji…
    Ja sam prvo krenula s povrćem, baš mu sutra planiram uvoditi pomalo voće.
    Kažu da je tako bolje pa sam eto to poslušala…
    Sad sam naručila i domaću ciklu, kapulu (luk), brokulu pa da i to uvedemo i onda moram naći negdje domaće piletine pa da krenemo s tim…
    Meni je on samo jednom dobio crvenilo po licu od batata, par dana smo pauzirali i probali opet i nije bilo ništa.

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B

Crazypeach

Broj poruka: 200

Prijavi adminu

I ja kuham sama,ove kupljene kašice sam mu davala sad kad nema voća koje bi smio jesti,tipa šljiva,marelica,breskva…. i u slučaju da idemo na neki izlet pa nisam u mogućnosti kuhati. Keksolino mu isto još nisam dala ali za par dana mu planiram uvesti 3 obroka dnevno “krute” hrane pa ću mu davati i doručak (do sad mu je.bočica bila za doručak). 

• sunchica555

Broj poruka: 145

Prijavi adminu

Samoja6

Baš ću pogledati na kutiji…
    Ja sam prvo krenula s povrćem, baš mu sutra planiram uvoditi pomalo voće.
    Kažu da je tako bolje pa sam eto to poslušala…
    Sad sam naručila i domaću ciklu, kapulu (luk), brokulu pa da i to uvedemo i onda moram naći negdje domaće piletine pa da krenemo s tim…
    Meni je on samo jednom dobio crvenilo po licu od batata, par dana smo pauzirali i probali opet i nije bilo ništa.

Ja sam 20 tak dana povrće, pa uvela voce jer mi žao sad s obzirom da imam još domaćih jabuka I kruski da propadnu a nisu špricane. Mi smo na jednom obroku, a evo za novu godinu će šest mjeseci pa ćemo i drugi uvesti. 😀I ja se trudim sezonsko što imam radit sama, a imam i kupljene kašice za namirnice koje nisu u sezoni ili za dan kad smo u gužvi pa ne stignem raditi. 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10723;93/st/20220701/dt/6/n//k/342f/age.png [tickerfactory.com]

Samoja6

Prijavi adminu

Ufff odma mi je lakše! 😊😊
    Čitala sam po nekim grupama ne kupovne kašice, ne ovo, ne ono… Pa mislim se majke ti po tome se nebi ni prodavale!
    Što će mu biti od kupovne tu i tamo…
    Ja također imam nekoliko spremnih kad ne stignem skuhati ili npr. od jabuke jer domaćih nemam, a nedavno je od kolegice mala završila na pedijatriji baš zbog jabuka!
    I tamo su joj rekli da joj ih ne daje jer su prskane svim i svačim, da su katastrofa. 
    Pa onda mi je bolje kupiti kašicu nego jabuku iz pitaj Boga odakle…
    Mi smo još uvijek samo na “ručku”… Kažu da se nakon 2 mjeseca uvodi i drugi obrok, tako da ćemo mi još malo pričekati dok ne uvedemo više namirnica…

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B

• sunchica555

Prijavi adminu

Samoja6

Ufff odma mi je lakše! 😊😊
    Čitala sam po nekim grupama ne kupovne kašice, ne ovo, ne ono… Pa mislim se majke ti po tome se nebi ni prodavale!
    Što će mu biti od kupovne tu i tamo…
    Ja također imam nekoliko spremnih kad ne stignem skuhati ili npr. od jabuke jer domaćih nemam, a nedavno je od kolegice mala završila na pedijatriji baš zbog jabuka!
    I tamo su joj rekli da joj ih ne daje jer su prskane svim i svačim, da su katastrofa.
    Pa onda mi je bolje kupiti kašicu nego jabuku iz pitaj Boga odakle…
    Mi smo još uvijek samo na “ručku”… Kažu da se nakon 2 mjeseca uvodi i drugi obrok, tako da ćemo mi još malo pričekati dok ne uvedemo više namirnica…

I ja ti više vjerujem ako nemam svojeg voća ili povrća ili iz poznatog izvora da je eko, kupovnim kasicama nego povrću i vocu u dućanu. Puno strozi kriteriji su za hranu koja se radi za bebe i puno više ispitivanja prolazi, nego ovo što natrpaju u kamione, naspricaju da što duže drže svježinu i random se uzima na ispitivanje pesticida, svaki ne znam ni ja koji uzorak. Banane cu radije da proba iz kupovne kasice nego kupljenu bananu, njih jako tretiraju i imaju vise pesticida od jagoda. S tim da gledam da su kašice bez dodatnih sastojaka, malo skuplje uzmem, hipp uglavnom. 
    Da, da police redovno prazne, nedavno baš bila u dmu, gledala malo kakvih kasica sve ima,  bilo 2 plus 1 gratis na hipp, sve pokupovali. 😅

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10723;93/st/20220701/dt/6/n//k/342f/age.png [tickerfactory.com]

• Pepi19

Broj poruka: 244

Prijavi adminu

Bok cure, baš je lijepo vidjeti aktivnost na forumu.
    Super mi je čitati Vaše savjete i razmišljanja oko dohrane. Kak stojite s mesom u dohrani? Neki kažu da treba čak i do pet puta na tjedan dati meso, a drugi su mišljenja da beba ne bi trebala jesti meso u prvoj godini života 🤦‍♀️🤯 

Crazypeach

Broj poruka: 200

Prijavi adminu

Ne znam curke za hranu… moja svekrva je poljoprivredna inspektorica, rekla mi je da ne kupujem bio banane da je to sve isto. Kupujem za sada voće i povrće bio(ako ima). Ako nema onda kupim ovo “normalno” ali 10 minuta pustim da se kupa u sodi bikarboni. Ali pričala mi je svekrva i za kašice,da su uzeli uzorak neke i da su našli pesticide tak da ne znam. Nisam pametna. Za sada nisam uvela meso još ali planiram za par dana krenuti s piletinom (to imam domaće). Mislim da može biti 2 dana meso pa povrće par dana,isto kak i mi doma jedemo

Samoja6

Prijavi adminu

I ja svakako planiram uskoro uvesti piletinu, samo da nabavim domaću… Danas smo uveli i ciklu, sve je popapao!
    S povrćem nam dosta dobro ide! 
    Ja sam uzimala alnatura kašice, čitala sam da su među boljima… 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B

Samoja6

Prijavi adminu

I da, i meni je drago što tema nije zaboravljena nakon što smo rodile, i dalje možemo pomoći jedna drugoj!
    Btw, bila sam govorila kako mi se budi noću, da se ne ureknem, noćas smo prespavali! Počeo je samo plakati u snu, na brzinu sam mu namazala onaj gel za zubiće (mada zubića ni na vidiku) , ali je odma prestao i spavao do 6 ujutro, pojeo, i uspavala ga opet.
    Ali sam jučer cijeli dan pratila budne prozore, vidit ćemo kako će dalje…

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B

• sunchica555

Prijavi adminu

Moja mama je već maloj uvalila jednom piletinu u kašici s mrkvom, al službeno namjeravam krenut s mesom za koji tjedan, prvo piletina, isto imam domaću. Pa ja nekako planiram to meso prilagoditi navikama obitelji.  Obično jedemo meso 4 puta tjedno, dva puta varivo jednom ribu. S početka ću davat manje dok se ne navikne, pa postupno prilagoditi našem meniju. Nisam nigdje pročitala da se prve godine ne daje meso, znam samo da se med ne smije..

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.