Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crazypeach
    31. Prosinac 2022. 07:58

Nama izbijaju zubići,donje jedinice,ali čak je i ok volje. Zna biti nervozniji. Mi jedemo svašta već,drago mi je što želi. Jedino sam mu jučer u ručak uvalila luk i češnjak pa mu nije bilo baš nešto ili jednostavno nije bio gladan. Popodne sam mu skuhala palentu i jogurt,,bome je pojeo punu zdjelicu. Bila sam malo skeptična za jogurt jer negdje piše da do osmog ili devetpg mjeseca ne,pa i kasnije,ali onda opet čitam da više smjernica ni nema,da se može djetetu davati sve ako u obitelji nema alergija. Meni se čini da su te sve tablice za dohranu različite. 
    Još uvijek pužemo između vojničkog i četveronožnog puzanja,ima neki svoj stil. Ne posjedam ga,on jede u ležaljci koja ima pomični naslon,tako da mu malo podignem dok jede. Ne posjedamo ga,jer su nam fizijatrica i fizioterapeutica rekle da mogu sjediti tek kad se sami počnu posjedati. Bili smo kod jednih prijatelja,imaju sina 3 dana starijeg od našeg,to je bilo ružno za gledati. Posjeli su ga u hranilicu,mali se odupirao nogama o tu prečku za noge,samo što se nije katalputirao van. Ali opet svatko radi onako kako misli da je najbolje,pa i nas su posjedali jako rano u djetinjstvu. 

Samoja6
    01. Siječanj 2023. 01:50

I nama hranilica ima od ležeg do sjedećeg položaja pa mu podignem, ali on baš lijepo sjedi i drži ravnotežu...
    Meni su rekli da se može stavljati u sjedeći pomalo...
    Eto, svaki doktor po svome...
    Naravno, ne ga držati stalno u sjedećem položaju, ali dok jede i tu i tamo kroz igru da...
    Ja sve gledam te smjernice za hranu i sad već počinjem izmišljati toplu vodu jer nemam pojma što mu skuhati 🤣

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

missR
    01. Siječanj 2023. 15:04

Samoja baci oko na instagramu profil zdravi_recepti_za_bebe 😄 tu se ja nekad inspiriram kad ostanem bez ideja 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

marta96
    02. Siječanj 2023. 10:02

Sretna Nova Godina svima cure ❤️❤️ nek bude u svemu ljepša od stare iako smo u njoj dobile naše životiće🥰
    Moja beba bude sad 7 mj i jos ne sjedi niti ju ja ne posjedam osim kad mi jede u krilu. Mi se isto vrtimo u krug sa tim obrokom pa ne znam kako će tek biti dok uvedemo jos obroka, jedva čekam da počne jesti kao i mi pa da više nemam brige oko toga.

👩‍🦰 28g
    🧔33g06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
    22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️

• sunchica555
    03. Siječanj 2023. 09:57

Takodjer, Sretna Nova :) iako nam je 2022 donijela naše bebice, neka 2023 bude još bolja i veselija. 
    Kad sam išla na tečaj u trudnoći rečeno mi je da ne posjedamo bebe ili ih stavljamo u stojeci polozaj na stopala dok one same neće biti sposobne za to, jer im je to preveliko opterećenje, ja se takodjer toga držim, kada bude spremna sama će sjediti.  
    Mislim da će prije propuzati nego sjediti,  nekako je jako znatiželjna, već sad se pokušava vući po podu i dohvatiti igracke okolo, vidim da u to ulaze više energije. 
    Mi uglavnom kombiniramo nesto zasitnije npr, griz, kukuruznu krupicu, rizolino plus neko povrće, voće, voli i krumpir s mrkvom i žlicom maslinovo ulja.  
    Mislim da uskoro krećem s piletinom pa će dobiti na raznolikosti. 

Samoja6
    07. Siječanj 2023. 00:22

Mamice evo domogla sam se piletine!
    Dajte mi ideju na koji način je spremati? Koliko puta tjedno? I pretpostavljam da i nju treba uvoditi 3 dana?

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

marta96
    07. Siječanj 2023. 15:14

Samoja6

Mamice evo domogla sam se piletine!
    Dajte mi ideju na koji način je spremati? Koliko puta tjedno? I pretpostavljam da i nju treba uvoditi 3 dana?

Ja nisam nista uvodila po 3 dana. Piletinu skuham i sitno narežem pa izgnječim kuhano povrće, mrkva, brokula, batat ili bilo sta drugo. Dajem kako koji put, nije bas neki mesojed pa ne gledam to koliko puta tjedno

👩‍🦰 28g
    🧔33g06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
    22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️

Samoja6
    07. Siječanj 2023. 20:22

Nisam ja još ni brokulu uvela... Baš sam je danas kupila... Moram i to... Ja sam više manje sve po 3 dana uvodila...
    Ali vidim da se i ja sve manje držim toga... Dala sam mu da lizne čokoladno jaje, presmišan je bio! Kad više nisam dala pruža ruke prema njemu i oblizuje se! 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Crazypeach
    11. Siječanj 2023. 13:44

Bok cure kak ste? Evo da se malo požalim... za sad je sve bilo super 
    i sve je htio jesti. Od Nove godine nam je nastao problem. Starijem sinu je krenuo curiti nos pa je i malac to pokupio. Kašljali su i imali blage temperature,još uvijek nisu 100%zdravi. Malac je slabije jeo pa sam to pripisala prehladi. Međutim,sad su malo prizdravili,i sad maleni ne želi više ručati. Za ručak mu dajem povrće u kombinaciji s mesom ili samo povrće. Ma kakvi. Pojede 2 žlice,složi facu "ne valja mi" i ne želi više. Negdje od Nove godine kreće protestiranje s ručkom ali u zadnjih par dana je baš izraženo. Danas sam mu skuhala batat,mrkvu i tikvicu (to bi trebalo bit fino slatko). Nije htio. Onda sam pomislila da nije gladan još,pa sam pričekala još pola sata,ali se ponovila ista priča. Pa sam mu dala 150 ml adaptiranog. Imam već jednog takvog doma koji ne jede. Zabrinuta sam.

• Tinchy300
    11. Siječanj 2023. 18:23

Crazypeach

Bok cure kak ste? Evo da se malo požalim… za sad je sve bilo super
    i sve je htio jesti. Od Nove godine nam je nastao problem. Starijem sinu je krenuo curiti nos pa je i malac to pokupio. Kašljali su i imali blage temperature,još uvijek nisu 100%zdravi. Malac je slabije jeo pa sam to pripisala prehladi. Međutim,sad su malo prizdravili,i sad maleni ne želi više ručati. Za ručak mu dajem povrće u kombinaciji s mesom ili samo povrće. Ma kakvi. Pojede 2 žlice,složi facu "ne valja mi" i ne želi više. Negdje od Nove godine kreće protestiranje s ručkom ali u zadnjih par dana je baš izraženo. Danas sam mu skuhala batat,mrkvu i tikvicu (to bi trebalo bit fino slatko). Nije htio. Onda sam pomislila da nije gladan još,pa sam pričekala još pola sata,ali se ponovila ista priča. Pa sam mu dala 150 ml adaptiranog. Imam već jednog takvog doma koji ne jede. Zabrinuta sam.

Pozdrav svima, čitam vas jako dugo ali nikako da nešto i napišem. Pa eto odlučila sam se i ja uključiti obzirom da sko i mi krenuli sa kašicama. Trenutno smo na povrću. Pa ću potom uvesti voće, onda žitarice pa meso. 
    Jel ti onda pojeo tih 150 ml mlijeka ili? Jesi mu moźda probala dati kašicu od voća? Imam frendicu čiji je mali samo htio jesti kašice u kojima je jabuka pa mu je ona stavljala jabuku i u one sa mesom i sve je pojeo.
    I naša mala je bila bolesna i apetit joj se smanjio u tom periodu te i kada je ozdravila i dalje se nije vratila na staro sto se tiče adaptiranog mlijeka. Mozda bi stvarno pomoglo da mu stavis voće u kašicu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.