Ciao cure! Boli me onako na lijevoj strani trbuh, malo iznad prepone steze i to samo kad hodam. To bi bilo normalno? Mislim da sam si nesto istegnula izlazeci iz auta koji je dosta nizak, jer kad to pritisnem dok hodam boli manje. Bar se nadam…. Nadam se da sam dobro objasnila 😁 jel kome poznato?
Nije mi poznato i ne zvuci mi opasno,ako si istegnula ko sta kazes,ta bol bi bila normalna...
Mama 3 cure
❤️Paola 17.6.2010.
❤️Hajdi 15.9.2014.
❤️Veronika 13.6.2018.
💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.
Cure, moze li mi neka od vas reci nes vise o kombiniranom probiru? Kako se testovi provode, raditi ili ne raditi i tako to. ☺
💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜
Cure, moze li mi neka od vas reci nes vise o kombiniranom probiru? Kako se testovi provode, raditi ili ne raditi i tako to. ☺
Ja sam ga radila samo u 1 trudnoći. Izvodi se na način da se između 12 i 14 tt napravi ultrazvučni pregled na kojem se mjeri nuhalni nabor, pregledava prisutnost nosne kosti i još nekih stvari (više se ne sjećam). Ujedno ti se vadi i krv te šalje na analizu zajedno sa mjerama uzv-a.
Nuhalni nabor se mjeri na bebinom vratu u kojem postoji prisitnost vode. Ukoliko je nuhalni nabor veći tada je i veća mogućnost za anomalije.
Zašto sam ga radila samo u prvoj trudnoći jer nije 100% točan. Te ukoliko na nalazu i dobiješ jedan od parametara u većem riziku ne mora značiti da će beba i imati istu anomaliju nego označava statistiku.
Npr. Rizik za downa 1:53 i piše veći rizik za downa znači da će 1 od 53 trudnoće rezultirati sa bebom sa Down sindromom sa sličnim genetskim pokazateljima. Ujedno tako ukoliko postoji i mali rizik opet postoji mogućnost za anomalijama.
To je moje znanje koje nije 100% točno pa molim da uzmeš sa rezervom.
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Hvala cure, mislim da nije nista opasno, malo sam nezgodno iskocila iz auta i onda jos cijeli dan na nogama. Ivymicek mislim da si sve dobro objasnila.
Teac ja sam se narucila za 1.12., ali na kraju smo supurug i ja zakljucili da je to stvarno bezveze tako da cu u pon otkazati. Mjerit ce mi samo nuhalni i nosnu kost.
Pozdrav cure..eto i mene malo..idem s posla, jedva čekam tuš i topli krevetić...dns "skraćeno" radila, od 9 do 19
Hvala cure, mislim da nije nista opasno, malo sam nezgodno iskocila iz auta i onda jos cijeli dan na nogama. Ivymicek mislim da si sve dobro objasnila.
Teac ja sam se narucila za 1.12., ali na kraju smo supurug i ja zakljucili da je to stvarno bezveze tako da cu u pon otkazati. Mjerit ce mi samo nuhalni i nosnu kost.
Mi smo se isto odlucili samo za uzv.
Koja god vasa odluka bila, imajte na umu kako probirni testovi nisu dijagnosticki. Oni ne mogu reci da ce dijete imati ili nemati neki od poremecaja. Ne daju odgovor da ili ne. Samo kazu koja ste statisticka grupa. Dakle ako ste 1:25 mozete biti u te 24 trudnice koje rode zdravo dijete. Ako ste 1:1000000 mozete biti jedna koja rodi dijete s poteskocama.
Jedna od prednosti koja se navodi je sto se u slucaju sumnje na deformaciju moze porodu pristupiti drugacije. Iskreno, sumnjam da je uistinu tako u prosjecnom hrvatskom rodilistu. Isto tako, priprema roditelje na moguce poteskoce.
Osobno, ne bi radila test jer ne znam sto bi s tim podatkom osim sto bi se ubila od stresa dok rezultati ne dodju. Nakon sto sam cula srce to je postala moja beba (bila je prije, ali nakon toga mi je sve to puno stvarnije). Pobacila ne bih, iako podrzavam zene koje donesu tu odluku iz bilo kojeg razloga. Po meni, radi se o nepotrebnom testu.
Isto tako, potrebno je napomenuti kako se radi o testu koji HZZO ne pokriva ni s dopunskim ni bez (bar nije proteklig godina). 350 kn placate same.
27.6. 💙
Hvala zene, super ste mi to pojasnile. I ja bi samo uzv, cisto informativno jer i da bude ne daj Boze nesto, ne mislim pobacit. Dosta njih sam sam cula da govor3 da je nepotreban test. Budemo vidjeli hoce li uopce predlozit gin.
Kako ste inace danas? Ja sam i dalje umorna, bas me uhvatilo zadnja dva dana 😂
💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜
Hvala zene, super ste mi to pojasnile. I ja bi samo uzv, cisto informativno jer i da bude ne daj Boze nesto, ne mislim pobacit. Dosta njih sam sam cula da govor3 da je nepotreban test. Budemo vidjeli hoce li uopce predlozit gin.
Kako ste inace danas? Ja sam i dalje umorna, bas me uhvatilo zadnja dva dana 😂
Prehlada mi popušta a i na čuvanju sam pa moram priznati imam malo više energije nego onda kada sam radila.
Ena31 ne znam kako izdržiš?!
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Jutro cure! Evo da prijavim da vise ne boli, tako da je vjerojatno ligamentic, pa ocekujem da ce se vratiti nakon duzeg hodanja, ali vise me ne brine! Hvala svima 😘
Ena31 stvarno, kako izdrzis? Ja jedva zguram 8sati uredskog posla i onda jos doma dok obavim obaveze.. Da nemam ova dva dana u tjednu slobodna neznam..
Jutro cure! Evo da prijavim da vise ne boli, tako da je vjerojatno ligamentic, pa ocekujem da ce se vratiti nakon duzeg hodanja, ali vise me ne brine! Hvala svima 😘
Ena31 stvarno, kako izdrzis? Ja jedva zguram 8sati uredskog posla i onda jos doma dok obavim obaveze.. Da nemam ova dva dana u tjednu slobodna neznam..
Ajde super da te ne boli više, nek tak ostane. A neznam draga, kad moram..al baš osjetim da mi je dosta teže nego prije. Tješim se da još malo, ak sve bude po planu još samo danas.U ponedjeljak sam slobodna, utorak na kontrolu i nadam se da je to to
Sortiraj odgovore
Najstariji