Kao prvo, dobro došla gagulina!
Tinčica, ja da imam mamu u bolnici, def. bih se išla tamo poroditi!! Ali to je samo moje mišljenje... A patronažna ti može doći i u Osijeku, samo joj se trebaš javiti. Mama ti sigurno zna detalje oko toga.
Mene je moja patronažna posjetila još u 3. mjesecu, i rekla da će doći pred termin da se dog. oko toga što i kako treba za bolnicu, a i na tečaju su bile prisutne patronažne s našeg područja, tako da smo se upoznale... Sad, kako one dolaze kad rodiš, to ne znam, vjerujem ispočetka češće (možda svaki drugi-treći dan), a kasnije sve rjeđe.

Gagulina dobrodošla!
Tincice to mora bit tvoja odluka. Na tvom mjestu bi ja birala Osijek jer nešto što ljudi baš ne govore često je da su prvi mjeseci s bebom jako samotni. Istina imaš bebu koju obožavaš ali ipak ti nije dovoljno gledati u nju cijeli dan pogotovo jer se u osamljenosti lako javi i post porođajna depresija koja uvelike smanjuje kvalitetu života i uživanje u novom članu obitelji.

Hoćeš li moć sve sama? Hoćeš na ovaj ili onaj način ali sigurno će ti bit lijep osjećaj da i o tebi netko brine, da ne moraš sve sama ... e sad tu je uvijek i određena doza miješanja u život koja je nužna kad si kod nekog (mame, svekrve - svejedno) pitanje je samo kakav odnos imate i koliko će ti to smetat ili ne. Svi smo različiti. Zato odluka mora bit samo tvoja. Naravno, uzmi u obzir i muževo radno vrijeme jer nije isto jesi li sama do 3 ili cijeli dan.

Tinčica, slažem se sa curama, po ovom što si napisala ja isto mislim da je Osijeka bolja opcija za taj neki prvi period. CUUuu ti je dobro napisala i vezano za samoću.
A mislim da vezano za putovanje to ovisi od tvog oporavka i bebinog privikavanja na svijet. Imam sestričinu koja je valjda već prvi mjesec išla na dosta dugo putovanje sa bebicom i sve je bilo ok. :)

Tincica, ja bih isto na tvom mjestu u Osijek...pa ostala mjesec dana recimo...brzo to prodje...pitanje je koliko ti je bitna patronaza ako ti mama radi u bolnici i sigurno dosta tog i zna...il moze lako saznat, pozvati nekog...druga snaha muzevih ima takav primjer i patronazna joj uopce nije trebala...
Što se tiče putovanja s bebom, puno ovisi o vremenu. Ako nije vrućina putovati se može po danu i svakih sat-sat i pol radit pauze. Ako je velika vrućina treba putovati po noći jer klima na najjače nije bas za bebe pa je onda malo teže pravit pauze. U tom slučaju bi bilo idealno podijeliti put na 2 dana tako da se negdje prespava pa da za vožnju koristite večer i zoru. Ja sam sa svojom uvijek putovala u zoru ali meni je bio puno kraći put - 2 sata autom pa trajekt. A trajekt se ne računa jer dijete nije u sjedalici.
Vidim da nisam jedina sa tim problemima...ovdje patronazne nema nego babica koja dolazi prije poroda sa tobom je za vrijeme poroda i dolazi poslije poroda brinuti o tebi i bebi.ja sam ovdje sama doslovno nemam nikog muz radi kao vozac kamiona i imam 3.5 god.kcer i najvise me brinulo kud s njom dok sam u bolnici.onda me je babica savjetovala da odem u AOK kao kod nas HZZO i da im objasnim situaciju da imam pravo na pomoc u kuci koju mi zdravstveno placa.znaci dobijem zenu koja mi dodje svaki dan koliko mi treba vodi stariju u vrtic kuha cisti pere pegla poslije vrtica dadilja kao da sam ja doma.e sad meni to zvuci predobro da bi bilo istinito a to mi je jedino moguce rijesenje.cekam pon da odem tamo i detaljno se raspitam

Dobrodošla, gagulina!
Tinčica, i ja se slažem sa curama, ipak odi u Osijek. Mislim da će ti biti lakše s mamom, a prvih par dana može i muž biti tamo s tobom, pa vas dođe posjetiti za vikend. A za mjesec dana kad ćete biti spremne za put, više neće biti ni tako vruće.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji