Ljetne bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Baby1
    31. Svibanj 2015. 10:51

Kao prvo, dobro došla gagulina!  
    Tinčica, ja da imam mamu u bolnici, def. bih se išla tamo poroditi!! Ali to je samo moje mišljenje... A patronažna ti može doći i u Osijeku, samo joj se trebaš javiti. Mama ti sigurno zna detalje oko toga.
    Mene je moja patronažna posjetila još u 3. mjesecu, i rekla da će doći pred termin da se dog. oko toga što i kako treba za bolnicu, a i na tečaju su bile prisutne patronažne s našeg područja, tako da smo se upoznale... Sad, kako one dolaze kad rodiš, to ne znam, vjerujem ispočetka češće (možda svaki drugi-treći dan), a kasnije sve rjeđe.

CUUuu
    31. Svibanj 2015. 10:56

Gagulina dobrodošla! 

Tincice to mora bit tvoja odluka. Na tvom mjestu bi ja birala Osijek jer nešto što ljudi baš ne govore često je da su prvi mjeseci s bebom jako samotni. Istina imaš bebu koju obožavaš ali ipak ti nije dovoljno gledati u nju cijeli dan pogotovo jer se u osamljenosti lako javi i post porođajna depresija koja uvelike smanjuje kvalitetu života i uživanje u novom članu obitelji.

CUUuu
    31. Svibanj 2015. 11:00

Hoćeš li moć sve sama? Hoćeš na ovaj ili onaj način ali sigurno će ti bit lijep osjećaj da i o tebi netko brine, da ne moraš sve sama ... e sad tu je uvijek i određena doza miješanja u život koja je nužna kad si kod nekog (mame, svekrve - svejedno) pitanje je samo kakav odnos imate i koliko će ti to smetat ili ne. Svi smo različiti. Zato odluka mora bit samo tvoja. Naravno, uzmi u obzir i muževo radno vrijeme jer nije isto jesi li sama do 3 ili cijeli dan.

kachi
    31. Svibanj 2015. 12:14

Tinčica, slažem se sa curama, po ovom što si napisala ja isto mislim da je Osijeka bolja opcija za taj neki prvi period. CUUuu ti je dobro napisala i vezano za samoću. 
    A mislim da vezano za putovanje to ovisi od tvog oporavka i bebinog privikavanja na svijet. Imam sestričinu koja je valjda već prvi mjesec išla na dosta dugo putovanje sa bebicom i sve je bilo ok. :)

Ivaaaa
    31. Svibanj 2015. 12:28

Tincica, ja bih isto na tvom mjestu u Osijek...pa ostala mjesec dana recimo...brzo to prodje...pitanje je koliko ti je bitna patronaza ako ti mama radi u bolnici i sigurno dosta tog i zna...il moze lako saznat, pozvati nekog...druga snaha muzevih ima takav primjer i patronazna joj uopce nije trebala...

CUUuu
    31. Svibanj 2015. 12:28

Što se tiče putovanja s bebom, puno ovisi o vremenu.  Ako nije vrućina putovati se može po danu i svakih sat-sat i pol radit pauze. Ako je velika vrućina treba putovati po noći jer klima na najjače nije bas za bebe pa je onda malo teže pravit pauze. U tom slučaju bi bilo idealno podijeliti put na 2 dana tako da se negdje prespava pa da za vožnju koristite večer i zoru. Ja sam sa svojom uvijek putovala u zoru ali meni je bio puno kraći put - 2 sata autom pa trajekt. A trajekt se ne računa jer dijete nije u sjedalici.

gagulina
    31. Svibanj 2015. 12:38

Vidim da nisam jedina sa tim problemima...ovdje patronazne nema nego babica koja dolazi prije poroda sa tobom je za vrijeme poroda i dolazi poslije poroda brinuti o tebi i bebi.ja sam ovdje sama doslovno nemam nikog muz radi kao vozac kamiona i imam 3.5 god.kcer i najvise me brinulo kud s njom dok sam u bolnici.onda me je babica savjetovala da odem u AOK kao kod nas HZZO i da im objasnim situaciju da imam pravo na pomoc u kuci koju mi zdravstveno placa.znaci dobijem zenu koja mi dodje svaki dan koliko mi treba vodi stariju u vrtic kuha cisti pere pegla poslije vrtica dadilja kao da sam ja doma.e sad meni to zvuci predobro da bi bilo istinito a to mi je jedino moguce rijesenje.cekam pon da odem tamo i detaljno se raspitam

bobica9
    31. Svibanj 2015. 12:35

Dobrodošla, gagulina!

Tinčica, i ja se slažem sa curama, ipak odi u Osijek. Mislim da će ti biti lakše s mamom, a prvih par dana može i muž biti tamo s tobom, pa vas dođe posjetiti za vikend. A za mjesec dana kad ćete biti spremne za put, više neće biti ni tako vruće.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI