Naša će se curka zvat Tita. Komentari su svakojaki, al baš me briga. Doduše, meni se baš ne usude seruckat jer imam jezičinu i ne ostajem dužna, pa mnogi prešute, ali zato dragog ispilaju, da jel se zajeb..., jel stvarno, nismo normalni i slično, al šta ljudi više serucaju to je nama ime draže.
Bili smo na pregledu u četvrtak, u 30tt smo i beba ima 1500 g. Međutim, bila se spustila jer ja još radim, ali se nisam počela otvarat šta je dobro. Ginekologinja ju je malo gurnula gore i sad je sve ok, al mene je to turbo zabolilo i onda me počela vatat panika oko poroda. Kako ću ja to?! I nimalo mi ne pomaže konstatacija da su mnogobrojne žene to uspile pa ću i ja, ili da je naše tijelo stvoreno za porod i slično... Eto, ja se izjadala, sad je malo lakše :)
Najbolji način da predvidite budućnost je da je sami stvorite
Cure moje vi ste zlata vrijedne, i imate pravo. Osijek ce biti. A puž muž ce dolaziti vikendom i onda kad se mi oporavimo i nadodjemo idemo u Pulu.
Malo me tako panika uhvati pa se pogubim, pa ne znam kud bi sa sobom, pa kak cemo mi to. I onda kad vidim vas bistre i racionalne, onda mi se posloze kockice u glavi. Nit' smo prvi, nit' zadnji da cemo roditi u malo dalje od kuce i ako su svi prezivjeli, uspjeli i izorganizirali se. Pa onda cemo pobogu valjda i mi. :) prva nam je bebica, pa smo malo sprčkani :) hvala zene! Divne ste
Cure moje vi ste zlata vrijedne, i imate pravo. Osijek ce biti. A puž muž ce dolaziti vikendom i onda kad se mi oporavimo i nadodjemo idemo u Pulu.
Malo me tako panika uhvati pa se pogubim, pa ne znam kud bi sa sobom, pa kak cemo mi to. I onda kad vidim vas bistre i racionalne, onda mi se posloze kockice u glavi. Nit' smo prvi, nit' zadnji da cemo roditi u malo dalje od kuce i ako su svi prezivjeli, uspjeli i izorganizirali se. Pa onda cemo pobogu valjda i mi. :) prva nam je bebica, pa smo malo sprčkani :) hvala zene! Divne ste
Tinčica, ne brini, nisi jedina koju hvata panika... Ja sam ponekad tako mirna, staložena, sve si lijepo posložim u glavi kako ću i što ću, a nekad mi dođe takva panika pa se samo sekiram. Istina, ja nemam takvu situaciju kao ti, ali me plaši što mi muž neće moći biti uz mene nakon poroda, odnosno nema slobodnih dana, godišnjeg niti ičega, radi smjene kod privatnika. Pa kak ćemo tu papirologiju riješiti i tako. Mislim da svaka od nas ima svojih briga, ali sve se to na kraju posloži!
Samo polako i vjerujem da će sve biti u redu kod tebe! Kad budete spremni putovati s bebicom onda ćete se vratiti u Pulu. A mama će ti sigurno biti od velike pomoći. Sretno draga!

@Bobica nisi nenormalna. Ni ja ne volim da mi se itko miješa. Ako ne podnosiš uplitanje onda moraš sve sama. Meni tako više odgovara i mirnija sam. Pomoć trazim samo kad je baš neophodno.
@Tita - nikad nisam čula za to podizanje, guranje prema gore. Što se tiče bolova meni su oni pregledi u predrađaoni kad gleda koliko si otvorena bili skoro pa bolnji od poroda. Ja sam isto mislila kako ću rodit kad jedva ovo izdržavam, ali na porodu te puca euforija, adrenalin i stvarno proleti... p.s. ja sam isto 30tt. I rodit ću u Splitu, možda se i sretnemo.

Hej cure jel imate vi ove kontrakcije?iskreno mene ubise,kao lagani trudici i to vec 3tj a nocu me znaju posteno zasarafit.tek sam u 34tt pa izludit ce me do kraja.

Ja ti imam kontrakcije već od 28 tjedna. Pomažem si sa šumećim magnezijem 375 mg...Tek od 36 tjedna sam uloživa za prst, ali bome sam se natakala tim magnezijem zadnjih mjeseci. Kad me jako znalo uhvatiti popila bi i dvije tablete. Isto znaju biti tako jake da se probudim po noći i mislim da rađam.

Ma kod mene magnezij nula bodova a sto se tice otvaranja toga se ne bojim jer sam potpuno zatvorena a sa starijom sam zavrsila na cr zbog neotvaranja.jedino pomaze kada al trenutno a onda nakon sat dva su jod jaci za poludit.drugi puta sam trudna ali kao da sam prvi nista isto nije.
I da ovdje kazu da 7tj prije termina treba prestat piti magnezij da bi trudovi mogli odraditi svoje.

Ma daj, tako puno? Meni je rekla dr da do 36 tjedna mogu sigurno. Nemam pojma.
Da tako kazu.mozda zbog toga sto to nije sumeci vec tkz vruci magnezij tj 7-10 tabletica se stavi u vrucu vodu promjesas i popijes prije spavanja.zove se magnezij 7 i to je kao bas za trudnice.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji