Mamice, kad ste ostale same s bebicama nakon poroda? Mislim, jeste imale pomoc prvih tjedana?
Meni je mama bila prvi tjedan, sestra drugi i kako stvari trenutno stoje od sutr sam sama s njim dok je tata na poslu.. Kak ste vi to hendlale, odnosno jos hendlate?
Lagano me panika lovi..
Mi smo same do 16h i super nam je. Ima dana kad je cendrava i kad znam biti na rubu zivaca, ali vecinom gustamo same. Imam feeling da je bolja kad je sama sa mnom. Kad nam se kuca napuni tijekom popodneva pocne cendrati i iskoristava situaciju pa je svi nosaju. A mozda je stvar sto je podvecer vec umorna i zato je nervoznija...
Uglavnom, sat vremena spava i sat vremena je budna tako da vec oko 10 ujutro pocnem pripremati rucak mic po mic.
No losa strana toga je sto nimalo ne odmorim pa sam do kasnog popodneva krepana. Zato je navecer uspavljuje tata jer ja nemam snage nizasto.
Dojenje u javnosti je tako oslobađajuće, nije da budete cicu izvadile i prešetavale se po gradu tako hehhehe, mislim da se od bebe zaista ništa i ne vidi, pogotovo dok su vam tako mali, maliiii a ne toddler pa kad se spusti i stoji mi među nogama ja visim a njemu cica u ustima hahahaha
url=https://lilypie.com]
Ma ja mislim da sam nepopravljiva što se tiče dojenja vani :/ malo zadrta :D muž mi baš danas veli da nema smisla da mi bude neugodno..ne idem na predugo nigdje zbog toga,evo danas sam u autu dojila jer je lijep dan bio pa smo se zadržali na kavici..a baš mi teško pada da ne gacam okolo puno zbog dojenja..prije nikad na jednom mjestu nisam bila,a čini mi se da mi ovaj kauč počinje već živce pit :D tješim se da će mala taman u proljeće počet s dohranom pa ću moć s kašicama :)
Plavojka meni je mama bila cijeli mjesec dana jer zbog velike rane sam prva dva tjedna samo ležala na boku,a druga dva onako napola sjedila..spasila me stvarno..bojala sam se isto kad je otišla kako ću sve stizat..nije baš lako,jer recimo po sedam puta palim i gasim peglu da bi ispeglala jednu mašinu veša,na prekide brišem prašinu,perem suđe i tak..kuhala još nisam..to nikako stić..svekrva nam zna donijet nekad,nekad naručimo i sl..s tim se baš ne zamaram..ali ono što mi je lijepo u svemu tome je što sam tek kad je mama otišla našla zajednički jezik s bebom i ušle smo u neku rutinu..tako da taj mir ne bi mijenjala za bilo kakvu pomoć :)
Drži se :)
Ja pomalo gubim razum. Osjećam kao da od kad se moj sin rodio se pati, i osjećam se tako jadno. Mislim da bi mu bilo bolje da ga je neka druga zapala za mamu, a ne ja.
Da li je moguće da dijete ima grčeve kroz cijeli dan, svaki dan, nakon svakog obroka? Koliko sam čitala o grčevima, rekla bih da nije. Iako ima sve simptome grčeva, jednostavno smatram da je nemoguće da su od 0-24, 7 dana u tjednu. I tako već mjesec i pol. Ako smo imali 3 mirna dana u sve ovo vrijeme. Tokom dana si dijete uspije "uhvatiti" 15 min kad vidiš na njemu da je sretan i zadovoljan. Ostalo svo vrijeme je plač, stenjanje, izvijanje i grčenje. Jednostavno svaki dan imam sve manje i manje snage ga gledati u takvom stanju.
Probali smo sa bočicom koja izbacuje zrak, pije BioGaiu od drugog tjedna života, kapi Espumisan koje su pomogle da se grčevi ublaže, ali to je trajalo samo dva dana i prestala sam mu ih davati. Pije čaj od kima, masiramo trbuščić, grijemo pelenu. Ništa ne pomaže.
Popodne uopće ne spava, iako mu se okice sklapaju od umora. Ali grčevi idu jedan za drugim i nema odmora da odspava. Ako i zaspe to je 10-15 min i opet se budi u plaču i grčenju. Baš se pati, a ja se osjećam krivom.
Na adaptiranom je mlijeku, u bolnici je bio na Bebimilu- bio mu je pretežak. Kad smo došli kući prešli smo na Novalac, formulu protiv grčeva. Jučer smo mu dali jednu bocu Hippa- grčenje i histerično plakanje cijelo popodne i večer. Onda mi je palo na pamet, ako je njegova reakcija na Hipp bila tako jaki grčevi, možda su i ovi ostali njegovi grčevi reakcija na Novalac, ali samo blaži.
Sinoć sam malo "kopala" po Internetu i našla Novalac CC- sa probioticima. Namijenjen je između ostalog djeci rođenoj carskim rezom,jer njihova crijevna mikroflora je drugačija od djece rođene vaginalnim porodom.
Da li da probamo s tom hranom? Ima li nečega u tome sa tim Novalacom ili je to samo prodavanje magle? Što vi mislite?
Svi mi govore da su to grčići, proći će do 3. mjeseca, ali ja svakim danom sve manje i manje vjerujem u to. Bili smo kod dva pedijatra, i ni jedan me nije saslušao do kraja. Čim su čuli riječ grčenje za njih je priča bila završena sa dijagnozom da su to grčići i da će proći za mjesec- dva.
Zbog tih grceva ne mogu s njim stvoriti nikakvu kakvu- takvu rutinu. Jedino sto smo u stanju je imati kupanje navecer u 9. I evo- zaspao je prije pola sata, umor ga je slomio, a i grcevi su ga popustili valjda jer mirno lijepo spava. I ja ga sad nemam srca buditi jer ne znam sto ce biti nakon kupanja- hoce li doci novi val grceva s kojima ce se morati boriti ili ce opet lijepo zaspati.
Draga NaaNaa...ja sam prošla potpuno istu priču kao i ti. Moja malena je plakala cijele dane grčeći se..isto je jako malo spavala. To je trajalo do 3 i pol mjeseca, mislila sam da nikada neće proči. Tko ne proživi to iskustvo ne može niti zamisliti osjećaj nemoći kroz koji prolazi majka te bebe...u nekim trenucima sam mislila da ću poludjeti i osjećala sam se jako krivo za njeno stanje. Susjedina mala niti ne bekne cijeli dan, a moja...nismo mogle niti prošetati. Jednom sam u parku sjela i plakala skupa s njom i nazvala muža da dođe po nas...eto, tako da ti ne mogu dati nikakav savjet. Probali smo sve i nije pomoglo ništa dok kolike nisu prošle same od sebe. Mogu ti jedino ovako preko interneta poslati podršku jer znam kroz što prolaziš, budi jaka i pokušaj izdržati još malo jer će to zaista uskoro proći koliko god ti se sada svaki dan činio predugačak. Još malo i tvoja bebica će biti isto nasmješena kao i druge i počet češ upoznavati njenu novu divnu osobnost
Sortiraj odgovore
Najstariji