Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmama2
    09. Studeni 2015. 07:26

ja se isto baš ne kužim u ad ali kužim se u grčeve, nama je puno značila koža na kožu, u peleni samo i na moja gloa prsa, to ga uvijek smiri i dan danas.. a kaj se tiče hrane znam jedino da se ne bi smijela često mijenjati, koju izabereš probaj bar 2 tj mu davati da se vidi pomak.. a kaj se tiče izlazaka isto tako probaj u kolica i lagana šetnja jer se bebe vole drndati, vrlo vjerojatno bude spavao, jer mu sunčeko i zrak ne mogu štetiti

url=https://lilypie.com]

Bumbo0809
    09. Studeni 2015. 09:12

Ja peglam svu njegovu robicu (pa cak i carapice haha)
    Jednostavno sam navikla tako svoju i muzevu i dok se nisam udala od svih ukucana...

Proc ce ti brzo, nemoj se nikad zapitat da bi neka druga mama bila bolja od tebe tvom djetetu! TI si njemu sve i on te neizmjerno voli takvu kakva jesi... Samo se smiri i sve ce to doci na svoje s vremenom 

Branchi
    09. Studeni 2015. 09:14

Cure kak se manifestira alergija na hranu koju mama jede kod bebe? 
    Jedem sve normalno, nista previse, a bebica ima pristice po licu pa ne znam jel to reakcija?
    Ima ih nekih tjedan dana, mislim da se to u biti koza jos cisti, tak kaze i pedijatrica, ali ako je netko bas imao slucaj alergije, molim vas pisite kak to izgleda :)

Naanaa2
    09. Studeni 2015. 09:54

Mislila sam da je do duda na bocicama pa smo i to probali, ali nije do toga. Sada koristimo od Dr. Brownsa za izbacivanje zraka i duda je nekako manja od aventove najmanje i rekla bih da mu bas lijepo sjeda u usta. 
    Kad ga hranimo uvijek je na povisenom, a probala sam i koza na kozu i nista ne pomaze.
    Pojeo je bocu u 8, grcilo ga je nekih 45 min i uspio je zaspat. Valjda je uspio probavit pa nema grceva vise u ovoj turi. A nekad ga grci od boce do boce, znaci 3 sata.

Mary36
    09. Studeni 2015. 10:49

Nakon svoga iskustva mislim da jednostavno postoje bebe s takvim problemom i da tu nema puno pomoći...ja stvarno nema što nisam probala, a imam i jednu prijateljicu kojoj je sin isto tako imao cjelodnevne kolike i išli su stalno po doktorima ali su im oni tamo samo još više uzrujali malenog sa silnim pretragama i ništa od svega toga - trajalo je dok je trajalo. Nema veze niti da li dojiš ili ne, stvar je do bebicine probave. Rekla si da grijete pelenu, u mulleru imaš jako dobre grijače za bušice baš za bebice s kolikama. Zagrijavaju se u mikrovalnoj i punjeni su košticama. Jako umirujuće mirišu i naša malena je znala zaspati kada bi joj taj termofor stavila na bušicu i pritisnula nogice na trbuh.

Mary36
    09. Studeni 2015. 12:37

I da Naanaa, ja sam skužila da je moja bebili jaaako osjetljiva i sa i bez kolika. Jedina je sada razlika što je moguće održavati ritam kroz neko vrijeme i tada ako je dobro naspavana i ide spavati i budi se uvijek u isto vrijeme je vesela i sve je ok. Čim joj se malo poremeti raspored više ne može zaspati, ne želi ni sisati i opet krene dreka dok ne uhvatimo ritam, a to zna potrajati i po par dana. Naravno da dok bebica ima kolike nije baš moguće uhvatiti neki red u životu i ako je osjetljiva to je još više podražuje. Eto, ja mislim da se to događalo s mojom da je stalno toliko plakala, a baš grčeve je imala sigurno uglavnom navečer. Tako da je pokušavaj što više uspavljivati da bude odmornija pa će biti manje nervozna, vrijedi probati ako uspiješ.

Naanaa2
    09. Studeni 2015. 12:37

Mmama, sad ima mjesec i pol, a duda od Dr. Brownsa je 1.
    Mary, nemoj me krivo shvatiti, ali da je moja beba takva, ima kolike, placljiva nema nikakvih problema. Koliko god meni tesko gledat ga takvog izdrzat cemo i nadat se da ce sto prije proci. Ali ja se bojim da nisu kolike, da je nesto drugo, da ja u necemu grijesim, da mu smeta nesto na sto ja mogu utjecat, a to ne radim. Da je mozda nesto sto mi moze biti receno, na sto mogu biti upozorena, a nisam. Prva mi je beba i jesam panicar- to priznajem.
    Nekako mi je stalno u glavi sto mi u tjedan dana u bolnici koliko smo bili nitko od sestara i pedijatara nije rekao da mu moram davati tekucine jer je na adaptiranom. Dosli smo kuci, svako kakanje je bilo urlikanje dom nam nije dosla patronazna i rekla za tekucinu. Od tada mu dajemo caj od kima svaki dan i preporodio se s kakanjem, i to u jednom danu. Znaci, to oko kakanja i tekucine sam mu mogla odmah pomoc samo da su mi rekli za tekucinu, i izbjegli bismo njegovo mucenje. Sad se bojim da je i oko ovog grcenja isti slucaj, da mu mogu pomoc, ali ne znam kako.
    Oprostite mi sto vas gnjavim s ovim, ali sve ove tjedne sam se nastojala sama nositi s tim, ali sad jednostavno pocinjem pucati. 
    Jos me vise dotuce kad mi dvije frendice koje su rodile nakon mene kazu kako su im bebe mirne, vesele i spavaju po danu, po noci i po 4-5 sati. Onda se moram zapitati gdje i u cemu ja grijesim. Doduse, njihove bebe su rodjene normalnim putem, a moj mali cerskim rezom. Ne znam ima li to kakve veze.

Mary36
    09. Studeni 2015. 13:06

Pa ti svakako možeš otići do svog pedijatra i tražiti da ti bebici pregleda uši i napravi analizu krvi i urina da se vidi ako nešto nije ok. Moja je imala upalu uha jedno vrijeme, ali sam vidjela da je taj plač bio drugačiji - bol ju je baš onako budila u snu pa je plakala čim bi otvorila oči. Ako imaš osjećaj da nisu samo grčevi napravi pretrage, inzistiraj na tome ako ti ped nije baš zainteresiran. Ti najbolje vidiš i možeš osjetiti o čemu se radi. 
    To s frendicama i susjedama je kod mene isti slučaj ...ja se osjećam ko največi bedak kad nikako da smirim malenu, dok njihovi blaženo drijemaju...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.