Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kris555
    19. Ožujak 2016. 14:18

Oliva, savjet za štapni, povrće/voće koje miksas stavi u usku visoku posudu tipa mjericu i u tome smiksaj pa ti neće letit i najbolje ćeš usitnit, ili vilicom gnječi, vidjet ćeš ;) 

Hm, kaj se kakice tiče, jahanara ne znam jel dojiš, zaboravila sam ali ti popij gustog soka-cure su rekle da to pomaže, ako je beba na AD, daj joj malo kašice od šljive, od žličice-dvije joj ništa neće bit i ak ima dodanog šećera..
    Ja kad sam vidjela da su one tikve 26 kn/kg u bio i bio sam rekla da neću tam niš uzimat, tolko ne dam, jer tikvice ne liče na ništa, a cijena je tako paprena. Iskreno mislim da domaćeg vidjelo nije.. Pastrnjak na akciji sav posušen cijena 10 kn, mislim apsurd..
    Da, muller definitivno kaj se čokolada tiče najbolji a i kažem, mislim da i za kašice :)

Branchi
    19. Ožujak 2016. 18:37

Porodiljni uvijek traje do par dana prije nego beba napuni godinu dana 😒 ja planiram uzet onda sigurno dva tjedna godisnjeg jos, kak vi??
    Racunam da cemo valjda dobit vrtic (nadam se) pa onda privikavanje i to...ah...ne zelim razmisljat o tome

Mary36
    19. Ožujak 2016. 19:19

Vidjela sam da na ovoj temi ima beba 'vježbača' pa molim mame kojima bebe vježbaju za pokoji savjet. Mi smo jučer bili na pregledu s 9 mjeseci i iako je do sada sve uvijek L bilo super s motorikom poslala nas je na pregled fizijatru i rekla da ćemo morati vježbati. Nisam pametna da li da to napravimo privatno ili da pričekam socijalno. Dobili smo termin za mjesec dana na Goljaku. Problem je da se L još uvijek ne posjeda pravilno iz onog položaja vrtnog patuljka, sjedne samo ako je npr u ležaljci onako ko da radi trbušnjake. Na pregledu se samo plakala jer je jako osjetljiva kad je drugi ljudi diraju i nije htjela ništa surađivati, pa mislim da je pedijatrica mislila da je stanje gore nego što je. L sad puže vojnički, ima super razvijen pincetni hvat, stane se dosta često na sve četiri i ljulja se tako, dosta brblja mama, tata, čak je i mačku zvala par puta po imenu. Tako da mi se njen zaostatak ne čini baš tako velik, ali tamo nije htjela ni igračku primiti niti se okrenuti, baš je izgledala ko tutlek . Malo sam se jučer uzrujala zbog toga, al evo polako se smirujem i uvjeravam da nije to tako strašno...

Oliva4
    20. Ožujak 2016. 01:29

Branchi ja ću sigurno uzet godišnji poslije porodiljnog i to najmanje 2 tjedna..i isto se nadam jaslicama pa ću to iskoristit za privikavanje..

Kris hvala na savjetu..ja sam nekako onaj kuhinjski papir zakačila za štapni i tako miksala 😄 ali brzo sam odustala, jer sam shvatila da mi je ok s vilicom gnječit..ne ostanu komadići..za sad.. 😝

Mary ja ne vježbam sa svojom pa nemam savjet za to, ali nemoj se uzrujavat..ići ćete na vježbice (i raditi ih doma kada vam pokažu kako) i sve će to doći na svoje..ionako se, kao što znaš, bebice razvijaju svojim ritmom pa tako i tvoja malena ima neki svoj film ☺☺ ovo privatno ili goljak, ne znam što bi ti rekla..mislim da nije ništa alarmantno pa da možda nema potrebe plaćati privatno, a koliko sam upoznata, na goljaku stvarno lijepo rade s djecom.. Znam da je privatno puno brže i efikasnije i ja bi sigurno išla tako da su u pitanju neke veće poteškoće, ali nisam sigurna koliko je to tvojoj malenoj potrebno..

jahanara
    20. Ožujak 2016. 09:08

Jutro cure!

Mi smo pavale sinoc od 10 do pola 9 uz 2 budjenja za papanje! 

Prekrasan dan je, jedva cekam ici van!

Kriss dojim je i dala sam joj taj dan par zlicica vode od kuhanih sljiva i pokakala se za par sati bez ikakvog stenjanja. 
    Dala bi joj i malo kasice od sljive, al naravno da je kod nas nema za kupiti. Zivim u malom gradu a prvi veci ducan ili dm i muller mi je udaljen 50km.😢

Sto se tice porodiljnog dopusta on traje do 6.-tog navrsenog mjeseca, a vi koje produzujete morate kad beba navrsi 5.mj ici produziti. Bila sam neki dan na hzzo. T ce 24.04.imati 6.mj i tada pocinjem raditi, tj 25.tog jer je 24.-ti nedjelja. Smrc... cak ni godisnji ne mogu odmah dobiti jer je sefica na komplikacije otisla i moram je mijenjati. A pojma od njenog posla nemam, tako da se ni 0,1% ne veselim povratku.

Uzivajte u lijepom danu!

• Mincy
    20. Ožujak 2016. 11:12

A dobro, to sam i mislila, porodiljnji roditeljski, isto, zanimalo me kada se moram vratiti na posao :( Išla sam produžiti... ja sam čak razmišljala o opciji da muž uzme 2 mjeseca porodiljnog kada ja krenem raditi, jer kao po zakonu ima pravo na 2mj porodiljnog dok dijete ne napuni 4 god... ali budem vidjela

jahanara
    20. Ožujak 2016. 19:12

E da zaboravila sam reci, onaj tko ne koristi drugih pola godine, moze iskoristiti do 8.god dijeteta.

Sova5
    20. Ožujak 2016. 21:04

Mary, mi vjezbamo. Kod nas isto nije veliki problem (hvala Bogu) pa mi fizio dođe doma i educira me za svaku vježbicu posebno. Ja sam jako zadovoljna. Odlucila sam ici privatno, jer dok bi ja uopce dosla na pregled preko soc, mi smo vec nekoliko vježbica odradili i napredovali. Ja sam cula podijeljena mišljenja o Goljaku. A i neki dan bilo ono u novinama za njih pa sam se bas šokirala. Privatno je dosta skupo, ali ono, za njega nista nije previse. Dala bi i duplo vise samo da sve bude ok. Najbolji dio mi je taj sto mi fizio dođe doma, sto ne moram sama s njim kroz gradsku guzvu ici. 
    I to sto je bila takva je normalno. Meni je fizijatrica rekla da se često malo losije pokažu. Ipak je to njima i malo stresno, nepoznati ljudi i okolina. Pogotovo tvojoj maloj koja je vec veća i sve kuzi.
    Držim fige da sve bude ok!!! 😊

Mary36
    20. Ožujak 2016. 21:15

Sova jesi li iz Zagreba? Možeš mi please poslati  podatke gdje ste išli privatno u pp?
    NIsam čula za to o Goljaku, možda i bolje da se sad još više ne uzrujam 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.