Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sova5
    14. Veljača 2016. 15:24

Bas sam ju pitala kako da ja znam kada mogu maknuti jastučić. Ona mi je rekla da cu vidjeti kada mu postane pretijesno u sjedalici. Rekla sam da je on vec sada na zadnjoj razini naslona s jastucicem, pa me pitala koliko ima kg. Rekla sam da ima 7kg i ona je rekla da cemo probati stavit ga bez jastučića. Stavila ga je i pomakla je na drugu razinu naslon i rekla da je to super. Imas na fejsu "Rodini savjeti o autosjedalicama". Ja sam im jednom slala privatnu poruku sa slikama malog i odgovorili su mi, jer mi bilo glupo javno stavljat njegovu fotku. Mozda da tako probaš. Sigurno ce ti se netko javiti 😉

Ryanne
    14. Veljača 2016. 15:27

Hvala curke. Odvazit cu se pa otvoriti fejk fejs. 

Mi imamo Graco Evo jaje i malecka mi jedva stane unutra. Imamo i bas pravu sjedalicu, ali u nju moze tek kad posteno nauci sjediti.

Lela29
    14. Veljača 2016. 15:53

Oliva hvala za info i super za dobro jaje! 😃

Lela29
    14. Veljača 2016. 15:54

^^^
    Sova, ne oliva, sorry! 😅😅

lilianaa
    14. Veljača 2016. 16:33

Bok drustvo  nije me bilo neko vrijeme pa da malo nadoknadim
    Obavili smo 5 odlazaka fizijatru u tjedan i pol dana i vjezbamo svaki dan doma. Mala je stabilnija s glavom i nema potrebe za puno pridrzavanja glavice, potrbuske dize glavu i dosta je dugo drzi, naravno kad nije umorna. U trakciji je malo bolja ali jos zna zaostajat glava pri podizanju. Igracke prihvaca u ruke ali samo kad su joj blizu prstica, inace ne poseze bas za njima, nadam se da jos stigne. Dlanove i prstice si je pocela dirati odmah nakon prvog dana vjezbi. U svakom slucaju, nakon 10 dana super napredak. Sad smo na miru. Zadnja dva dana ima foru da proizvodi zvukove ustima (uvlaci usne unutra i "pukne") te danas je pocela hvatat se jednom rukom za hlace. Neznam jel to faza ili neka fora ali bas je slatka hehe

Uskoro punimo 4 mj te krecemo s dohranom (nasa pedijatrica preporuca polako kretanje s navrsenih 4 mj). Malo se gubim u moru informacija o dohrani. Namjera mi je bila zapoceti s mrkvom 3 dana, krumpirom 3 dana, mjesavinom toga, jabuka 3 dana, kruska 3 dana, banana 3 dana. Nabavila sam i riza,proso,heljda. Buduci da se dopisujem s mamama koje su vec pocele s dohranom, cula sam razna iskustva, kod jedne banana zatvorila, kod druge stvorila grceve, nekima mrkva zatvorila itd. Kakva su vasa iskustva, imate li neki savjet? Mislim da cu ipak krenut s 4,5mj s dohranom da budem sigurnija da su joj crijeva malo zrelija, inace, mislim da su nam prije par dana prestali grcevi. Sad samo malo plackamo kad smo umorni, slijedi stavljanje u kolica, vozikanje naprijed nazad i zaspi u roku odmah. 

Sto se tice noci, u ova 4 mj, izuzev velike pospanosti prvih mjesec dana, jednu noc je spavala 12h u komadu, jednu 11h, jednu 10h a inace spava cca 7 sati i jos dva puta po 3-4sata. Po danu to bude nekih tri puta po malo. Sve u svemu, nemogu se zaliti. Problem je samo sto nemamo isti ritam, pa ja vec 4mj spavam samo 4 sata dnevno s prekidima.  Cak i kad ona spava, ja se probudim jer tijelo naviklo na budenje.

U ponedjeljak si priredujem make over. Frizerka (sisanje te bojanje nakon duuugooo vremena), pedikerka i manikerka u vlastitom izdanju, malo make up-a, bas mi fali malo vremena za sebe i smatram da sam nakon 4mj hodanja ko oronuli zbljuckani zombi to i zasluzila.

Fluffy2
    14. Veljača 2016. 16:46

Divim vam se mame. Ja sam se toliko namucila s krvavim bradavicama s malom bebicom, a zubice necu ni zamisljat kako vam je. Ugl, svaka vam cast!

Kod mene je ocito prastaro peg perego jaje jer nema ni tog jastucica niti se moze micat naslon. Ali brzo ce mu bit malo. A u pravu as moze tek od 6 mj.

Jednom mi je jedna mama rekla kad su njena djeca bila mala, a ima ih 3, da bi se zakljucala s njima u sobu, zatvorila prozor i makla sve "opasno" i da bi ona tako zaspala dok bi oni skakali po sobi krevetu itd. Da je bila toliko umorna da joj to nista nebi smetalo. 😂

Fluffy

Branchi
    14. Veljača 2016. 17:44

Ryanne mi isto imamo graco evo, ja sam davno maknula jastucic, ubrzo cu pomaknuti i pojase na gornji nivo, vi??

Lidija super da vjezbice imaju ucinka...a o makeoveru da ne pricam 😊 ja cu isto morati neko farbanje ili sisanje, predugo sam ovakva pa sam si dosadna...u srijedu idem na masazu, to mi je za pocetak 😀

kris555
    14. Veljača 2016. 18:52

Branchi ljubomorna sam na masazu, ali uzivaj zasluzila si!! :)
    Moj M od pocetka ide nekako spavat kad padne mrak i budi se zorom (ok u 6, pola 7 je jos uvijek mrak al se pocinje danit) i evo bilo je sad 18h, presvukla sam mu pelenu i nunala ga i spava sad. Al jos nateze dudu tak da sam uz njega da cvrsto zaspi.. 
    Lela znam da je tesko u stanu bilo kaj organizirat, mi smo u kuci pa nam je lakse po tom pitanju. Ja sam mu kupila kasicu jabuka i banana i onak radi neku bljutavu facu al otvori usta kad mu ponudim jos. Sutra cu mu opet ponudit.. 
    Kupila sam neku nuby izdajalicu i ja ju valjda ne znam koristit i nikak se izdojit. Sad mi je zao kaj odma nisam uzela tommee tippee i imala sam kupon iz Mullera.

Sanjarica
    14. Veljača 2016. 19:03

Lidija bravo za malecku...drago mi je da napredujete... 

Moja je jucer bila navecer sva neka kenkava... U 1 ujutro je jedva zaspala...i onda se u 2 probudila sva u nekom placu...pretpostavila sam da su zubici u pitanju jer je trpala rukicu u usta i plakala...nakon sto sam joj ih namazala zaspala je u roku odmah... 

Joj da...vec je i vise od god dana proslo da smo se pocele tek druzit na staroj temi.... Kako leti vrijeme... 

Kako ste provele valentinovo? Meni decko radi cijeli dan..mi smo jos spavale kad je on isao na posao...(radi kao kuhar pa kad svi slave nesto on najvise radi..hehe)...
    I sad cekam da veceras dode kuci i da ga iznenadim sa njegovim omiljenim cokoladnim mufinima,upravo ih idem napravit... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.