Sorry ashley i napisala si da je tvoja fr kuhala jabukicu ;))
Ja cu isto probat kupovat proso,rizine pahuljice to je navodno super...
sanjarice...neću se miješati, ali zubi su zubi, pokušaj ako možeš što prije zubaru, ja sam odgađala mjesec dana nakon poroda, kada mi je otekla neka cista i vjeruj mi liječenje je bilo dugotrajno a i sada još nije u potpunosti sigurno da neću morati na operaciju odstraniti tu neku cistu iznad zuba na desnom
pelene koristim od početka 12 mjeseca, zeleni pampers, muž ih kupio u konzumu na popustu, brdo, niti jedna nije promočila. Počeli smo kada je mali imao preko 4,6 kg, a sada ima 6,450 (u nedjelju smo ga mjerili). Imam još dva i pol paketa od 58 pelena (4-9 kg). Nakon što ih potrošim ću odlučiti što i kako dalje. Ako se pokažu do kraja da niti jedna ne promoći vjerojatno ću ih nastaviti kupovati...dok ne promoće barem 2 puta za redom
Ma znam da za zub...sinoc me to uhvatilo...opsjednuta sam svojim zubima (Koliko god to smjesno zvucalo)... I vec sam zvala zubaricu i narucila me za pon... Ali eto i hvala bogu prestalo je boljet tokom noci...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Renata, moja će nažalost u jaslice baš u to najranije vrijeme, između 6 i 7h ujutro. I stvarno se nadam da je za njih jelovnik drukčiji od navedenog za vrtić. Ja nemam apsolutno ništa protiv slastica, ali prema jelovniku neke dane oni do ručka jedu samo šećer. Prvo kekse rano ujutro pa nutellu za doručak. Onda normalan zdraviji ručak, pa opet nutella. To mi je ipak malo previše.
Ashley, slažem se da je previše šećera u kupovnim kašicama. Ja bih počela s mrkvicom, pa tikvicom ili butternut tikvom, batatom od povrca. Kruškom i jabukom od voca. A onda neke žitarice. Htjela bih da do godine dana jede sve što i mi, samo manje začinjeno, naravno.
I naravno da to uključuje i pokoju slasticu. Bila bih licemjer da joj branim.
Ali ono što želim jest dati joj zdravi start. Pazila sam na sebe u trudnoći, sad je dojim i počet ćemo sa zdravom dohranom. A što će ona kasnije kad odraste htjeti jesti... to je njezina stvar.
Moja dobra prijateljica radi u gradskom vrticu i kaze da je hrana stvarno ok i da se zaista pazi sto i kako im se daje, ima i slatkog ali rijetko i malo. Ono sto ona vidi kao problem je da su za vecu djecu (ona trenutno ima predskolce) porcije nekada malene, npr dobiju jednu cuftu, ali stvarno malecku. Inace i ona sama plati pa jede tu hranu za gablec.
Druga pak, je radila u dva privatna vrtica i upravo je hrana bila razlig zasto je iz oba otisla. Ravnatelica ih je prisiljavala da stede i npr razrihedjuju mlijeko vodom i sl.. Uzas! Sad je u privatnom, ali od vjerske zajednice i kaze da je tamo skrooooz druga pjesma i hrana suoer!
Inace, od nje sam dobila na poklon Vrticku kuharicu za mame i tate, izdala ju je udruga med sestara djecjih vrtica. Knjiga ima recepte od 6 mj pa do polaska u skolu..
Ako ste zainteresirani, mogu vam pofotkat te prve uvodne stranice i recepte id 6-8 i od 8 do 12mj pa poslat na mail.. Cine mi se receptici ok za dobit neku ideju za kombinacije..
Cure što mislite dokada se bebicama formira glavica, tj da ju ne zaležu, da se stavlja na bok? Moj bebač uopće ne želi biti na boku nego samo na leđima pa me strah da si ne zaleže jako glavu :)
Cure evo 1 info...
Znaci mis je opeet bio uzasno nervozan kad sam ga stavljala spavati sad za slje dnevni san.. Znaci umiri se kad ga uzmem,dok ga ispustim veliki plac.. I evo spustila ga ja u kolica i namazala mu desni dentinoxom i stavila odmah dudu i evo zaspao u roku od 4-5min.
Tako da pretpostavljam da je zbig zubica uzasno ovako nervozan.
Slazete li se da mnom?
Uuh jooj Minchy, ne znam..ali pretpostavljam dok se god fontanele ne zatvore.
Ako se umirio poslije gela onda sigurno jesu zubići... ja mom nisam počela još ništa mazati,a trebala bi, jer mislim da su i njemu zubići
je je umirio se i zaspao. znači nije bilo muke za uspavati ga kao jutros oko 9,30 :S
trebala bi nam iz njem u petak il subotu stići ogrlica pa ću vidit oće li ona imati utjecaja.
imaju i tu na klokanici neki recepti za kašice pa poćirite: https://klokanica.24sata.hr/beba/dohrana/recepti-za-mlijecne-kasice-za-bebe-od-6-mjeseci-na-dalje-3707
Sortiraj odgovore
Najstariji