Ja ne znam jel je bolje kupovati gotove kasice na kojima bar pise da su iz organske proizvodnje ili kupovati povrce i voce za koje znam da je svacime tretirano.
Kad bude ljeto, uzimat cu joj sve to iz bakinig vrta, ali pocetkom ozujka jos nece niceg biti...
Vidim da Bio Bio ima svjeze organsko povrce, ali nije mi bas blizu.
Bumbo ma nisam ja to pisala i pitala da se netko zabrine ili da sebe zabrinem...ni jan nije turbo okretan, tu i tam se okrene, ali nis to jos ne kuzi da radi namjerno mislim....
Najcesce se desi da se s ledja okrene na bok i vrati na ledja, rijetko nastavi prema trbuhu, mozda 2x do sad....
A na trbuhu nemre dugo bit sa glavom u zraku i onda se ide odmorit na bok pa ga prevagne na ledja 😀 tak da je to sve sitno
Znam samo da ih vise moramo stavljati na ravne siroke podloge i okolo igrackice pa se oni tako i poticu na okretanje, kako bi dohvatili nesto.
On recimo uopce bas ne dize trup (ne radi trbusnjake), samo dize nogice prema trbuhu....svaka beba ima svoj neki tempo pa vjerujem da ce i to krenut s vremenom
Branchi, ma znam ja nisi to napisala da nekog zabrines
Stvarno je svaka beba za sebe i napredak je individualan za svaku posebno... Po meni je i glupo praviti sablone u kojem mjesecu bi trebala nesto napravit, kad ce niknit zubic i po kojem redu, kad ce se uvest dohrana, itd. Onda to samo zabrine mame i doktore...
Ali eto, sve ce doc u svoje vrijeme kad je beba spremna na to!
Pozdrav curke! Vidim fino ste se raspisale :) mi cijeli dan vani i uživamo, 12 stupnjeva..ne mogu vjerovat :)
Moja se okreće s leđa na trbuh (s trbuha na leđa ne ide baš pa krene urlat kad joj dosadi :D uspjelo joj je par puta samo do sad) i drži glavu stalno, čak sam je na boku počela nosat ko bebu od 6. mjeseci :D šteta što ne sjedi već, bilo bi mi lakše :D ali stvarno nema pravila, frendicin mali je par sati stariji pa ne radi ništa to..a sve je ok i razvija se normalnim tempom, ali je mala lijenčina..moja je tvrdoglava mazgica pa je urala, plakala i upirala dok se nije okrenula :P
Klopa, to sam već rekla da ću joj sa 6 mjeseci, ali i vidjet ću što pedij. kaže..nemamo, nažalost, vrt na 4. katu :D pa ću biti primorana kupovati u dućkasu, bio bio ili kod bakica na placu..a i mama u dalmaciji ima vrt pa ćemo se ogrebat malo :) a šta, može i kupovne gricnut tu i tamo :)
Slažem se, svi smo mi prekrasne individue pa tako i naši bebači, svako neka radi po svom i dok se pazi na interese i prati zdravlje bebice neće im ništa bit :) čuvaju njih mamite :)
Mala sutra kod pedice, cijepljenje 😣😣
Pozdrav cure!
Sto se tice okretanja beba, moja se zadnjih par dana pokusavs okrenuti na trbuh al joj ne ide i to mi presmjesno izgleda. Krene pa glavu zabode u krevet pa ne moze tijelo okrenuti pa se pokusava odgurnuti nogom pa se njom po zraku odguruje😂😂 mi joj onda malo pomognemo pogurati al ostane ruka pod tibicom pa se ljuti. Ma presmjesno.
Sve bebe su razlicite i lijepo je cuti kako druge bebe napreduju malo za usporedbu al ne trebamo to uzimati kao neku sprancu za svako dijete i zabrinjavat se ako nase to jos nije napravilo.
Davno ste pisale da vase bebe posezu ta igrackama, moju igracke ne zanimaju. Uopce ih se ne trudi hvatati rukama u baby gymu, vec lupa nogom po luku i odusevljeno gleda u njih kako se tresu. Al nas zato cupa za kosu...i hvata za lice.
Kasice...planiram krenuti sa povrcem, mozda sa 5 i pol mj jer kad navrsi 6mj pocinjem raditi. I to me bas bedira i ne znam kako cemo to sve skombinirati pa odgadjam razmisljanje o tom svemu.
Nego, sta je sa Ian? Nista se ne javlja. Valjda je sve u redu.
Jahanara to i moj radi kad je na boku..pokusava se glavom okrenut na trbuh i zabode je u podlogu haha 😂 presmijesan je!
Nadam se da je sve okej s Ian!!!
E ja sam baš jutros pomislila na nju..nadam se da će se uskoro javit..
Dobar dan, žene.
Baš je danas lijep dan, pa smo uživali u šetnji...na nasipu je bilo puno mama sa kolicima i jedan tata koji je trčao i ispred sebe gurao kolica-kako mu to uspjeva, nemam pojma, ali mi je bio skros super.
Moj se povremeno okreće sam, ali redovito mu rukica zapne ispod trbuha. Koji puta ju uspije izvući, puno puta i ne, pa mu pomognem. Sve je to dio razvoja. Svaka je beba drugačija i stvarno nema potrebe uspoređivati bebe.
Što se tiče kašica, blendanja, ne blendanja, gnječenja vilicom ili kuhanih komadića hrane...povodim se ovom činjenicom: nekada davno su žene usitnjavale hranu svojim bebama tako da su ju prožvakale jer se vjerojatno dosta djece ugušilo od krupne hrane. Ok, mi živimo u moderno doba, ali pomodnost mi je bzv. Pročitati ću sve do čega dođem, ali ću odabrati sam ono što mi je logično. Nemam pojma, ali ja bi se bojala dati komadiće hrane bebi da ih trpa u usta, jer kako ću provjeriti da li je dovoljno prožvakao ili će samo halapljivo progutati, jer do sada gutao mlijeko...Ali, ok, nisam neki stručnjak, jer mi je ovo prvo dijete i možda beba treba učiti o hrani kroz igru, ali moje neće. O hrani će učti kao o namirnicama koje su prvo kašice, pa onda drepano vilicom a tek onda ću mu ponuditi komadiće kada bude imao sve zubiće i naviku žvakanja. Tako na to gledam. Ali tko zna kako će to biti, Bono će mi tako i tako sam signalizirati za što je i za što nije spreman, kao uostalom i sve do sada. Počet ću sa navršenih 4 mjeseca, vjerojatno sa mrkvicom. Kupovati ću povrće kao i do sada, nemam vrt...živimo u takvo vrijeme da je sve takvo kakvo je i to ne mogu promijeniti, pa se niti neću oko toga opterečivati.
inače bi bebe na ad-u trebale kasnije početi sa krutom hranom, jer u ad-u ima svega i svačega, duže su site i vjerojatno zadovoljavaju sve kaj im treba od vitamina i sl, ali umjetno.. i ad mlijeko je ustvari prilagođeno kravlje mlijeko, ako bi se kretalo ranije sa dohranom to se preporuča dojenim bebama jer one imaju sve u mm ali sisanje im je toliko milo da kasnije teže prihvaćaju dohranu.. eto mi smo sa 7mj i koji dan krenuli i dalje mu je mm glavna hrana ima 18 mj.. za sol i šećer bebe ne znaju i ne treba im ništa dodavati jer će tražit kada skuže okus slatkog npr, a čemu.. a definitivno sam protiv miksanja hrane, samo gnječiti vilicom neka se uče na komadiće, prije će se udavit ako nakon par mj tekuće kašice osjeti komadić..
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji